güvenilir bir idrar testi markası tavsiyesi olan varmı??

ozge_844

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
354
2
hani erken döllenme olduysada sonuç verebilen cinsinden....
ben hiç bilmiyorum bunları alırkende marka verememek bi garip oluyo:)
tavsiyeniz varmı?
 
fortel ve medismart denen markalar var internette satılıyor. 20 ytl civarı. Ama daha erken öğrenmek istiyorsan kan testi daha iyi bence oda yaklaşık 20 ytl civarı.
 
en erken kan testı canım ya ıdrara gore...
ınternette okumustum erken gebelık testı dıye...bı netten ararstır olmazsa adı aklımda deıl şimdi...
 
ben fortel erken gebelik testiyle öğrenmiştim 5 günden sonraki gebelikleri bile tespit edebiliyormuş. :ecrin_bebek:hihoyyyt
 
İdrar ile yapılan gebelik testlerinde sonucu en erken öğrenebileceğiniz testler Fortel ve Medismart gebelik testleri.Bu testler ile adet gününüzün geçmesine gerek yok sonucu adet tarihinizden 1 hafta öncesinde bile öğrenebiliyosunuz.
 
ben bugun clearblue nin gebelik testini yaptm adetime 2 gün varr çıkmadı testi 9 tl ye almıştm zaten karnımda hafif sancılarda var yinemi hamile değilim acabaa ....:KK43:(( çok üzüldüm peki bu test çok güvenilirmi yapan arkadaşlar varmı bunu yada erkenmi yaptım yumurtlama zamanım ayın 6 sıydı !!
 
arkadaşlar ben 3 ay lık deneme sürecinde bi dünya test kullandım, 20 ytl ye olan testler var ya güya 1 hafta öncesinden çıkıyormuşi, ne bir haftası 2 gün geçmişti regl mi ve hamileydim yinede o kadar silik çıktıki daha önce yapsaydım 1 hafta varken falan asla çıkm azdı, bide 20 lira, ama acura diye bi test var 2 tl ve 2 gün varken regl me silikte olsa çıktı, 2 gün geçince yaptığımda 20 tl lik testten daha net ve koyu bir şekilde çıktı...
 
gerçekten miii ???? bende test almaya gittiğimde eczacı bunlar daha iyi dedi 9 tl di ondan aldım daha kesin dedi üzerindede adetten 4 gün önce yazıyor..benimde adetime 2 gün kaldı öyle deyince bende çok çok güvendim en iyisi beklemek dediğin gibi cnm pahalı olunca kesin zannediyoruzz her ihtimali göz önüne almak lazım aslında
 
Origin marka test kullanmıştım 3 sene önce. Adetime 10 gün varken pozitif sonuç vermişti. O markayı şimdi bulamıyorum maalesef. Acura marka var iyi diyolar bunun içinde. Bi de CTK marka var buda fena değilmiş.
 
arkadaşlar bende predictor kullanmıştım 32 ytl pozitif çıkmıştı.hemen kan testi yaptırdım negatif çıktı.sakın almayın.psikolojim bozuldu resmen kendimi hamile sandım
 
arkadaşlar bizim şuan sigortamız yok kan testi 50,60 hastanelerde polikinliklerde yapılıyormu belki yapılıyorsa daha ucuz olabilirmi
 
kızlar kızılay tıp merkezi varsa oraya gidin..sevkli gitsen 10 lira..sevksiz gitsen 11 lira..yoksa başka yerlerde çok pahalı..en ucuzu 30-40 falan.. birde o pahalı idrar testlerine hiç aldanmayın..çok pahalı.3 liralık sıradan bir test aldım,2 gün kala çookk net olarak gösterdi..
 
arkadaşlar bende predictor kullanmıştım 32 ytl pozitif çıkmıştı.hemen kan testi yaptırdım negatif çıktı.sakın almayın.psikolojim bozuldu resmen kendimi hamile sandım

kızlar bende uyarmak istedim, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi prediktörle varolan gebeliğimi öğrenemedim, aynı gün nette satılan ucuz testlerle hamile olduğumu öğrendim fakat ucuz oldukları için güvenemedim. benim de arkadaş gibi 1 gün psikolojim bozuldu, neyseki ertesi gün kan testi yaptım da gerçeği öğrendim. sakın cancanlı paketlere pahalı fiyatlara kanıp da güvenli olduğunu sanmayın. en azından prediktör satın almayın.:enbuyukkk:
 
kızlar valla bende o pahalı testlere o kadar para bayılmaktan yana degilim .
ben eczaneden pyro clinice gebelik test aldım ve adetime 3 gün kala silik çizgiyle ögrendim. adet günümde yaptım çizgi daha da belirginleşmişti.
tavsiye ederim 3,5 tl.
 
MLLYET SALIK SAYFALARI


Sahte test cenneti

Hiçbir güvenilirliği olmayan ucuz gebelik testleri piyasada kol geziyor

LEYLA ATAMAN


Türkiye, Uzakdoğu’dan ithal edilerek sahte isimlerle piyasaya sürülen taklit hamilelik testleriyle doldu. Güvenilir, orijinal testler piyasada ortalama altı milyondan satılırken, uydurma testler, 800 bin liraya alınabiliyor. Anadolu’da ve İstanbul’un Bağcılar, Güneşli, Şirinevler, Sultançiftliği, Ümraniye, Esenler, Küçükköy ve Gaziosmanpaşa gibi varoş semtlerinde bol miktarda bulunabilen ürünler, sakat doğum tehlikesi yaratıyor.

İçi farklı, dışı farklı
Zeynep Kamil Kadın Doğum Hastanesi’nden Dr. İlter Güner konuyla ilgili şunları söylüyor: “1990’dan itibaren, idrardaki hCG hormon düzeyine bakan hamilelik testleri ithal edilmeye başlandı. Bu hormon gebelikle birlikte artmaya başlar. Gebelik testlerinin üzerinde hassasiyet oranı 25 mlU/ml yazar. Kontrol ettiğinizde böyle olmadığı görülür. Örneğin piyasada bulunan ZER adlı uydurma testin üstünde, ‘3 dakikada sonuç verir ve idrardaki 10 ünite hCG hormonuna hassastır’ diyor. Biz hastanemizde test ettik ve 10 yerine 50 ünite hormona ancak 10 dakikada sonuç verdiğini gördük. Türkiye’de yaklaşık 3.5 milyon kısır kadın var. Güvenliği eksik olan testlerle gebelik teşhisi konulmaya çalışıldığında hayal kırıklığı yaratıyor. Daha da önemlisi hamile bir kadın, değilsin sonucu alınca adetim gecikti diye söktürücü iğne kullanabilir, başka ilaçlar alabilir. Bu arada röntgen çektirme ihtiyacında olabilir, tüm bunlar bebeğin sakat doğmasına yol açar."

Bakanlık denetlemiyor
Orijinal ürünlerden biri olan Ünilever Patoloji’nin Türkiye Temsilcisi İntertest firması Genel Müdürü Mehmet İnce ise sahteciliği şöyle anlatıyor:
“Piyasada mevcut testlerin yüzde 90’ı Çin, Taiwan gibi Uzakdoğu ülkelerinden getirtiliyor. Türkiye’de uydurma isimlerle kutu yaptırılıyor, üzerine yalan yanlış aldatıcı bilgiler yazılıyor. Sağlık Bakanlığı’na iki yıl önce şikayette bulunduk. Bu şikayetler üzerine 13 Kasım 1999’da ‘vücut dışında kullanılan tıbbi ürünler’ yönetmeliği çıktı. Ancak denetimler halen başlamadı. Maalesef bu ürünler yönetmelik hükümlerine aykırı biçimde satılmaya devam ediyor."

Taklit ürünler

After 10
Pyro Clinic
Pink Line
Sensitive Line
Apricot
BioMedica
Toyo
Sera Test
Lara
Irma

Orjinal ürünler

ClearWiew
Predictor
ClearBlue
Abott
Auro Tek
Quidel

Uyarılar

Aldığınız testin iç ambalajındaki marka ile üstündeki markanın aynı olup olmadığına bakın.
Üretildiği ülkenin adının yazılıp yazmadığına bakın. Örneğin İsrail malı olanlar “Made in İsrail" ibaresi kullanmıyor, Amerika güvenilir ülke olduğu için “Made in USA" diye yazılıyor.
 
arkadaşlar bende predictor kullanmıştım 32 ytl pozitif çıkmıştı.hemen kan testi yaptırdım negatif çıktı.sakın almayın.psikolojim bozuldu resmen kendimi hamile sandım

Predictor negatif olduğu halde bende de pozitf vermşiti. Asla almam. Resmen kazıklıyorlar
 
kızlar valla bende o pahalı testlere o kadar para bayılmaktan yana degilim .
ben eczaneden pyro clinice gebelik test aldım ve adetime 3 gün kala silik çizgiyle ögrendim. adet günümde yaptım çizgi daha da belirginleşmişti.
tavsiye ederim 3,5 tl.

merhaba bende dün prodikton mudur nedir ondan aldım negatif cıktı. ama adetimde 5 gün oldu gecikti
ben ilk defa test yapıyorum. sizce yanılma payı nedir?
 
X