Güvenli olmayan sitede alışveriş :(

Muhasebeci25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2019
188
123
53
30
Merhaba arkadaşlar. Normalde yapmiyacagim bişey yaptım çok dikkatiyimdir aslında ama dün bı eğitim sitesi gibi görünen siteye kayıt oldum http ile başlıyordu ve güvenli değil uyarısı veriyordu site sonradan fark ettim. Siteden kart bilgilerimi girerek bı eğitim satın aldım ve siteye kayitt olurken mail telefon numarası. Ve Instagram adresimi yazdim yani bunu naso yaptım bende bilmiyorum ama yaptım :( şimdi o mail adresine değişik reklamlar geliyor ya borsa yatirimi ya Google ads filan yada mücevher markası reklamlari filan geliyordu maili açtığımda otomatik bilgilerim form doldurulmuş şekilde geliyor ilerle diyor bende Google hesabımı kapattım kartımı iptal ettim filan bı panik yaptım bişey olur mu acaba

Merhaba arkadaşlar. Normalde yapmiyacagim bişey yaptım çok dikkatiyimdir aslında ama dün bı eğitim sitesi gibi görünen siteye kayıt oldum http ile başlıyordu ve güvenli değil uyarısı veriyordu site sonradan fark ettim. Siteden kart bilgilerimi girerek bı eğitim satın aldım ve siteye kayitt olurken mail telefon numarası. Ve Instagram adresimi yazdim yani bunu naso yaptım bende bilmiyorum ama yaptım :KK43: şimdi o mail adresine değişik reklamlar geliyor ya borsa yatirimi ya Google ads filan yada mücevher markası reklamlari filan geliyordu maili açtığımda otomatik bilgilerim form doldurulmuş şekilde geliyor ilerle diyor bende Google hesabımı kapattım kartımı iptal ettim filan bı panik yaptım bişey olur mu acaba
evet gercekten bunu nasıl yaptınız
bankanızı arayın kartımdan boyle boyle guvensız bır sıteye gırdım sıfremı falan degıstırın dedıgınızde gereklı onlemı alıyorlar hemen yapın bunu

Sanal kredi kartı kullansaydınız keşke.

Yalnız kartı kapattırmak mailinize bir sürü reklam gelmesini engellemez. İlgili reklamları spam olarak işaretlerseniz posta kutunuz gelen benzer reklamları spam klasörüne otomatik olarak atar. Veya bir filtre tanımlayıp içinde belli adresleri de engelleyebilirsiniz ama dediğim gibi en temiz çözüm spam işaretlemek.

evet gercekten bunu nasıl yaptınız
bankanızı arayın kartımdan boyle boyle guvensız bır sıteye gırdım sıfremı falan degıstırın dedıgınızde gereklı onlemı alıyorlar hemen yapın bunu
Evet kartı hallettim ama Google hesabımı ele geçirip herhangi biseyler yapabilirler mi acaba gerçi o hesabida sildim ama yinede çok bildiğim şeyler değil korkuyorum ilerde beni yasadisi biseyler yapıp borclandirirlar mi artık o kadar çok şey varki :(

Sanal kredi kartı kullansaydınız keşke.

Yalnız kartı kapattırmak mailinize bir sürü reklam gelmesini engellemez. İlgili reklamları spam olarak işaretlerseniz posta kutunuz gelen benzer reklamları spam klasörüne otomatik olarak atar. Veya bir filtre tanımlayıp içinde belli adresleri de engelleyebilirsiniz ama dediğim gibi en temiz çözüm spam işaretlemek.
Google hesabımı da kapattım ama gmailde kapanmış midir mailimi ele geçirip o sayfalara giriş yaparlar diye korktum çünki bı çok bilgim ellerine geçmiş olabilir

guvenliksiz siteye girdiginiz tum bilgiler networkte oldugu haliyle transfer ediliyor, yani networku dinleyen biri varsa her seyi gorebilir demek bu.

benzer sifreleri kullandiginiz um hesaplarinizdaki sifreleri degistirin.
eger ki guvenlik onemli bir iste vs calisiyorsaniz muhakkak IT departmanini bilgilendirin.

Google hesabımı da kapattım ama gmailde kapanmış midir mailimi ele geçirip o sayfalara giriş yaparlar diye korktum çünki bı çok bilgim ellerine geçmiş olabilir

Bir sakin. 😊

Verdiğiniz bilgiler kart, mail adresi, telefon numarası ve instagram hesabınızın adı değil mi?

Kartı kapattırarak para kısmını çözmüşsünüz.

Mail adresinizin şifresini oturup vermediyseniz mesajlarınızı okuyamazlar, hesabınıza giremezler. Ancak bir sürü reklam maili atabilirler.

Google hesabınızı kapatmanız bir anlam ifade etmiyor, sonuçta sadece mail adresinizi biliyorlar. Mail hesabınız kapanmamış olabilir ama kapatmanıza da da gerek yok bence.

Cep telefonunuza bol bol reklam gelebilir.

Şifreyi oturup yazdıysanız o sıkıntı, hemen değiştirin.

Back
X