Konuyu yeni okudum baştan sonra yorumunuzu gördüm, hem size hem konu sahibine
F
filkale
aynı cevabı yazmak istedim, sadece fikir belirtiyorum kusura bakmayın.
İstisnalar kaideyi bozmaz ama genel olarak kadın ve erkeğin ilişkiye başlayışı biraz farklıdır. Mesela konu sahibi ilk mesajının başında bahsi geçen beyi güzelce övmüş. Beyninde düzgün birisi olarak kodlamış. Ya da durumu ters düşünelim, çok hoşlandım biliyorum benim için uygun birisi değil ama elimde değil de diyebilirdi, farketmez. Kadınlar birini görüp beğenince bu şekilde kodlar.
Erkekler ise, bir kadını beğensin, flört etmek istesin, o anda asla kurcalamaz. Huyuna, suyuna, geçmişine bakmaz. Benimki baktı ama diyorsanız o evliliği kafasına koymuştur, uygun aday arıyordur, sizi bulmuştur. Benim kast ettiğim arayışta olmayan erkeğin kadını görüp tutulması olayı. Bu bey konu sahibinden hoşlansaydı şu anda flörtleşiyor olurlardı. Erkekler elde ettikten, tatmin olduktan sonra başlarlar zırvalamaya. ‘ Ben aslında sana güvenmiyorum, eski kız arkadaşım da böyleydi, daha önce kimle oldun, boşanmanı veya yaşının büyüklüğünü ailem sorun edebilir.... ‘ Bu gibi söylemler erkek için erkek mantık çerçevesinde eş adayı aramayan, anlık duygularla hareket eden ve sonradan aşkın etkisi geçince söylenen erkek söylemleridir.
Yani bu bey daha ortada bir şey yokken konu sahibine ilgisiz davranıyor, saçma konuşuyor, demek ki duygusu yok. Uğraşmayınız diyorum ben de.