Güvensizlik

onelittlelife

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2014
15
0
1
37
Herkese tekrar merhaba. Bu sefer kendim için değil yeğenim için yazıyorum. Yeğenim benim çocuğum gibidir. O 17 yaşında ben 23 yaşındayım. Yani arkadaş gibiyiz. Yeğenimde çok üzüldüğüm bir şey var. Kendine güveni hiç yok. Kendisi gayet yakışıklı. Hayır sevdiğimden değil, dışarıdan da beğenilen bir çocuk. Gören herkes çok yakışıklı olduğunu söyler fakat o her zaman kusurlarını görmekte. Tek bir kişi bile bir kusurunu söylese onu günlerce kafasına takıyor, sürekli bu kusurunu kendine dert ediyor. Bazen de aynanın karşısına geçip kusurlarını sayıp duruyor. Yani anlayacağınız kendisi pekte mutlu olamıyor. Acaba neden, nasıl çözülür. En kısa zamanda bir psikolog yardımı almayı düşünüyüroz, fakat sizinde fikrinizi almayı çok isterim. Belki sizin sayenizde psikoloğa taşınmadan bu sorun çözülür.

Hiçbirimiz mükemmel değiliz, hepimizin eksiklikleri yada vücudunda kusuru olabiliyor. Kendinizden örnek verin bak benimde şuyum var, bu eksiklik değil, önemli olan karakterdir vs...
Şuanda ergenlik döneminde, hassas olmasının en büyük sebebi bu bence, kişisel gelişim onun sorununu çözmeye yeter. Kişisel gelişim kitapları alın, eminim yardımı olacaktır.

Hiçbirimiz mükemmel değiliz, hepimizin eksiklikleri yada vücudunda kusuru olabiliyor. Kendinizden örnek verin bak benimde şuyum var, bu eksiklik değil, önemli olan karakterdir vs...
Şuanda ergenlik döneminde, hassas olmasının en büyük sebebi bu bence, kişisel gelişim onun sorununu çözmeye yeter. Kişisel gelişim kitapları alın, eminim yardımı olacaktır.
pek çok şey denedik, saatlerce konuştuk fakat o hala kusursuz olma peşinde...

ergenlikten bizde gectik.
böyle eşylerimiz olurdu. yada buna benzer şeyler.
zamanla kendine güveni gelicektir.
hele bi üniye gitsinde. ele avuca sıgmaz :KK53:

belki söyleyiş tarzından dolayı sorun yapıyor olabilir.

erengenlikte buna eklenince kafaya takıyordur.madem seviyorsunuz kendi olumsuz yanlarınızı yada çevrede begendigi kimselerin de olumsuz yanlarını örnek vererek bunu anlatabilirsiniz.

o zaman kendiyle barışır kimsenin mükemmel olmadıgını anlar

Kusursuz kimse yoktur, onemli olan ayna karsisindaki kusurlarimiz değil ahlaki kusurlarimizdir. Güzelliğine, yakisikliligina bu kadar takmayin bence çünkü ilerde hastalikli bir hal alabilir. Birakin tip olarak kendini begenmesin, onu ahlaken yetistirin...

belki söyleyiş tarzından dolayı sorun yapıyor olabilir.

erengenlikte buna eklenince kafaya takıyordur.madem seviyorsunuz kendi olumsuz yanlarınızı yada çevrede begendigi kimselerin de olumsuz yanlarını örnek vererek bunu anlatabilirsiniz.

o zaman kendiyle barışır kimsenin mükemmel olmadıgını anlar
Ben denilenleri pek takmayan bir insanım. Bana denilenleri, kusurlarımı, gerçekten berbat duran yerlerimi tek tek anlatıyorum. Ama nafile. Ki psikoloji eğitimi de aldım.

bence kendini ispatlayabileceği bir alana yönlendirin
başarılı olduğu bir alana
böylece eksiklerini daha az görecektir,
müzik
spor vs olabilir

Güvensizlik genelde çok eleştirel anne veya baba yanında yetişen çocuklarda oluşuyor. Hataları sık sık dilegetirilen,kendini işe yaramaz hissettiren kişilerin yanında büyüyordur. Veya vücudunda beğenmediği biryer olabilir,gerçi ergenlikte en güzel kız veya yakışıklı erkek bile kendinden kusur bulur.

Umarım geçicidir.Bu son 1-2 yılda olduysa ergenlikten,yok değilse çözümlenmesi lazım.Yoksa ilerde evlilik ve iş hayatını etkiler.

Herkese tekrar merhaba. Bu sefer kendim için değil yeğenim için yazıyorum. Yeğenim benim çocuğum gibidir. O 17 yaşında ben 23 yaşındayım. Yani arkadaş gibiyiz de diyebilirim :) .Yeğenimde çok üzüldüğüm bir şey var. Kendine güveni hiç yok. Kendisi gayet yakışıklı. Hayır sevdiğimden değil, dışarıdan da beğenilen bir çocuk. Gören herkes çok yakışıklı olduğunu söyler fakat o her zaman kusurlarını görmekte. Tek bir kişi bile bir kusurunu söylese onu günlerce kafasına takıyor, sürekli bu kusurunu kendine dert ediyor. Bazen de aynanın karşısına geçip kusurlarını sayıp duruyor. Yani anlayacağınız kendisi pekte mutlu olamıyor. Acaba neden, nasıl çözülür. En kısa zamanda bir psikolog yardımı almayı düşünüyüroz, fakat sizinde fikrinizi almayı çok isterim. Belki sizin sayenizde psikoloğa taşınmadan bu sorun çözülür.

Ergenlik....
ona iyi olduğunu güzel yanları olduğunu vs söyleyin derim. arkadaş çevresi nasıl? neden böyle kusurlar buluyor onu dışlayanlar mı var?

Herkese tekrar merhaba. Bu sefer kendim için değil yeğenim için yazıyorum. Yeğenim benim çocuğum gibidir. O 17 yaşında ben 23 yaşındayım. Yani arkadaş gibiyiz de diyebilirim :) .Yeğenimde çok üzüldüğüm bir şey var. Kendine güveni hiç yok. Kendisi gayet yakışıklı. Hayır sevdiğimden değil, dışarıdan da beğenilen bir çocuk. Gören herkes çok yakışıklı olduğunu söyler fakat o her zaman kusurlarını görmekte. Tek bir kişi bile bir kusurunu söylese onu günlerce kafasına takıyor, sürekli bu kusurunu kendine dert ediyor. Bazen de aynanın karşısına geçip kusurlarını sayıp duruyor. Yani anlayacağınız kendisi pekte mutlu olamıyor. Acaba neden, nasıl çözülür. En kısa zamanda bir psikolog yardımı almayı düşünüyüroz, fakat sizinde fikrinizi almayı çok isterim. Belki sizin sayenizde psikoloğa taşınmadan bu sorun çözülür.
Bu yaşlarda normal

çocugun gıbı demek .d bak senn ne kadar cok yaş farkı varmıs aranızda :d

klasık ergen sorunları bunlar
olacak öyle seyler.

Bir ara ben de oyleydim ya Kilcal damarim catlasa gece uyuyamazdim...her yerimi bolum bolum incelerdim bir vukuat var mi diye:)

Buyuyunce geciyor daha buyuk dertlerin olunca aklina bile gelmiyor

Güvensizlik genelde çok eleştirel anne veya baba yanında yetişen çocuklarda oluşuyor. Hataları sık sık dilegetirilen,kendini işe yaramaz hissettiren kişilerin yanında büyüyordur. Veya vücudunda beğenmediği biryer olabilir,gerçi ergenlikte en güzel kız veya yakışıklı erkek bile kendinden kusur bulur.

Umarım geçicidir.Bu son 1-2 yılda olduysa ergenlikten,yok değilse çözümlenmesi lazım.Yoksa ilerde evlilik ve iş hayatını etkiler.
Kendisi neredeyse çocukluğundan beri böyle.

Diger arkadaslarla ayni fikirdeyim,bu yaslarda karsilasilan bir durum..kendini hep eksik gorme,bununla beraber gelisen ozguven eksikligi,zamanla kendikerini bulunduklari ortamdan soyutlama cabalarida olmuyor degil.kardesimden biliyorum.
Erkek cocuklarinda daha zor atlatiliyor bu donem.siz zaten gerekli konusmalari yapmisiniz. Biraz zamana birakmakta fayda var,hem ne kadar konussakta bazen anlamak istemiyorlar bile.gecicidir uzulmeyin

17 yaş..tamda aynaya bakıp kendını begenmeme yaşı..

Vucudu oturup kemıkleri yerleşince,dış dünya ıle bagı saglamlasınca guveni yerıne gelir..

Back
X