• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvercin yumurtasını attım 🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Inanin oyle pismanim ki.. benim eşimde güvercin besliyo normalde. Oraya gotur dedim bakmazlar ki kendi yumurtalari degil dedi. Ama gercekten pismanim.. nereye koysak diye bile dusunduk ama yer bulamadik.. bu bit pire mevzusunu duymadan once annelerine su veren insandim susamasin diye.. bilmiyorm ya gercekten dünden beri uzuntuden karnim agiriyo
Esiniz guvercin besliyorsa gelecek olsa onlardanda gelir ayrica evde hayvan vs yoksa pire nerede yasayacak eve gelse bile olur giderdi bence.
Cook cok uzuldumm :(
Annemlerin evinde bazen arka balkondan eve bile girerdi guvercinler gezip cikarlardi. Kac kez oyle yavru buyuttuk. Ucup gittiklerinde uzulduk.. Hic pire olmadi.
Keske vicdanizi rahatlatmak icin yumurtayi attik diye konu acmak yerine korkunuzu yenmek icin acaba pire bulasir mi diye acsaydiniz:(

Önceleri her sene bizimde balkonumuza gelirdi, yuvasını yaptığını çöpler otlar balkona dağılırdı hep, rahatsız olmasınlar diye hiç dokunmaz hatta bazen balkonu yıkamazdık bile. Eve de tek bi böcek birşey girmedi. Ben bunların aksine uğur bereket olduğunu düşünüyorum. Üzüldüm keşke tutsaydınız balkonda ama artık olan olmuş.

Bizim evin çatısında boydan boya kırlangıç yuvası var.Her sene mayısta Afrikadan buraya göç ediyorlar,yumurtaları oluyor minik minik bazen yuvadan düşüyor tam bahçe kapısının önüne.Ben yapmadigim halde nasıl üzülüyorum siz nasıl bile bile kıydınız o yavrulara anlamıyorum?
Yani bu büyük bir acımasızlık ve bencillik.Bocek gelirmiş iki ilaç sıkarsın hiçbirşey olmazdı.Ustelik evin içinde de değil balkonda el insaf valla.
Şimdi o hayvanın hali ne durumda kimbilir🤨
Son pişmanlık fayda vermez derler.Giden gitti şimdi oturun düşünün.Birdaha da böyle birşey yapmayın ders olsun size

Oyle yumurtalar icin tavuklari hapisteymis gibi kucucuk yerde tutuyorlar. Fabrikasyon olanlarda cikan civcivleri cinsiyetine bakip erkek olanlari canli canli olduruyorlar. Cunku horoza ihtiyaclari yok.
Bu da vahsice yani.. bunun olmamasi icin koy yumurtasi almak gerekir ki onlar da dollenmis olabiliyor horoz oldugundan dolayi.
Boyle bir hassasiyetiniz varsa yumurta hic yememeniz lazim
yumurta yemeyi sevmem kokusuna dayanamam zaten o tavuklarin cektikleri cileler bitmiyor zaten isiklari acip kapatimp defalarca yumutlatmalar var daha bir suru sey birde marketlerde sey var ya gezen tavuk yumurtasi doga ustu bir yumurta uretmisler sanki serbest biraksaniz hepsi gezecek zaten tavugu ortaya saldilar cim yedi ot yedi diyede ustune ekstra para istiyolar

Merhaba arkadaslar.. balkonumdaki kombinin üstüne güvercin yumurtlamiş. Ilk etapta bisey yapmadim hatta su falan verdim hayvana orda hic kipirdamiyo susuz kalmasin diye. Ama sonra internette boyle olup evini bit pire saranlar okudum ben cok korktum zaten bocek fobim var bide evi nasil arindiririm diye dusundum oyle olursa. Aksam esim geldiginde yumurtalara baktik (esim anlar guvercinlerden) yeni yumurta daha dedi yeni kilcal damar olusmaya baslamis daha dedi yani 3 4 gunluk bisey dedi. Bende at veya baska biyere koyalim dedim esimde boşta bulundu atti. Sonradan oda pisman oldu ama bende icim icimi yiyo iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum allahim affetsin..
Balkonumuzda 2 tane buyuk kus yuvasi var, gelen pek cok kisi aman kaldir at pislik olur vs. neden atmiyorsunuz diyip durdu. Ne boceklenme oldu ne de baska sey, aksine sabahlari kus civiltilariyla uyaniyoruz bize nese veriyor. Kiyamam yapamam oyle bir sey. İnsanoglu dogayi hunharca tahrip edip ondan sonra evimi bocek basar korkusuyla yine dogaya saldiriyor. Artik olan olmus ama bence bundan sonra atmayin bir daha.

Bilerek kasti bunu yapan omurgasizlar varken siz bilinçsizce anlık gafletle yapmışsınız , uzgunsunuz. Bence konumuzu kapattirin.
Daha çok üzülürsünüz .

Eşinizde suç , üstelik güvercin besliyormuş.

Elbette yuvayi bozmanız kötü olmuş o konuda yorumum yok :( ama bit mevzusundan bende muzdarip olmuştum balkonda değil ebeveyn banyomun havalandırma boşluğuna yuva vardı sesler geliyordu sürekli yatak odamı komple güvercin biti sardı inanın kafayi yiyecektim evindem yatağımdan soğudum resmen uyuyamıyordum minicik bitler yüzünden nerdeyse bi ay ilaç vs temizlik hergün çarşaf yıkayıp yatıyordm dip köşe silip çok şükür ki diğer odalara yayilmadan da bitirdim kökünü hala havalandırma kapağına ilaç sıkıyorum ara ara gelmesin diye :KK51:

Merhaba arkadaslar.. balkonumdaki kombinin üstüne güvercin yumurtlamiş. Ilk etapta bisey yapmadim hatta su falan verdim hayvana orda hic kipirdamiyo susuz kalmasin diye. Ama sonra internette boyle olup evini bit pire saranlar okudum ben cok korktum zaten bocek fobim var bide evi nasil arindiririm diye dusundum oyle olursa. Aksam esim geldiginde yumurtalara baktik (esim anlar guvercinlerden) yeni yumurta daha dedi yeni kilcal damar olusmaya baslamis daha dedi yani 3 4 gunluk bisey dedi. Bende at veya baska biyere koyalim dedim esimde boşta bulundu atti. Sonradan oda pisman oldu ama bende icim icimi yiyo iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum allahim affetsin..
Yazık ya okurken üzüldüm dursun orada sıze ne zararı vardı ki bence hata yapmıssınız şuan vicdan yapmanızında pek bir anlamı yok gibi. Bende evıme sıgınan hamıle kedıyı sırf korktugum ıcın evden uzaklastırdıgım ıcın pişmanım hala üzülüyorum dursa ne olurdu dıyorum bır anlık nefsımıze mı yenılıyoruz ne yapıyorsak hata ediyoruz

Aynı zamanda Süpermen gibi kızılötesi gözleri var nesnelerin içini görebiliyor.
KiIlotesi gozleriyle yavru gorse ne yapacakti acaba yuvaya geri mi birakacakti. Kusun yumurtasina insan dokununca kus kendisi yuvadan atiyor yumurtayi. O yuzden dokunmamak gerekiyor, bir de adam guvercin besliyormus bilmemesi imkansiz resmen esini ikna etmek icin uydurmus

Siz atmadan önce yani su verirken ellediniz mi yumurtaları? Eğer ellediyseniz anneleri insan eli değmiş yumurtaları bir daha sahiplenmez. Başka yere koysaydınız da sahiplenmezdi.
Ayrıca böceklerle falan da olmazdı ama çok kötü gübre kokardı.

Dolu yumurta sonuçta attığınız.çok günah.yavrular uçtuktan sonra önlem alırdınız bir daha olmazdı.benimde böcek fobim var ama böyle bir günaha girmenin bahanesi olmaz.

Babamın evinde nerdeyse 20 yıldır güvenecinler gelir yumurtlar dogar büyür ve giderler böle binlerce kuş geldi gitti. Evimize hiç bit pire bulaşmadı yatak odasının camının dibinde oldugu halde. Nasıl kıydınız anlamıyorum ben vicdan azabından ölürdümm heralde. Birkerende yavruların birisi balkona düşüp olmuş ben ona haftalarca ağladım nasıl yerlere yumuşak birşey koymadım nasıl düşğceni akıl etmedim diye kendimş yedim bitirdim. Çok büyük günah işlemişsiniz

Yazık şimdi o hayvancağız gelip yumurtalarını arayacak. Biri sizin çocuğunuzu çöpe atsa hoşunuza gider mi? Gerçekten merak ediyorum. Yani alsa çocuğunuzu siz görmeden çöpe bırakıverse orda ölse çocuk hoş mu olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X