• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvercin yumurtasını attım 🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar acımasız yorumlar var pişmanlık bile merhamettendr bunu belirtmiş ztn Allah affetsin bunu sadakayla telafi etmye çalış cnm ayrıca bnm evimi güvercin biti sardı siyah nokta gbiydi ilaçlattım önlem almk gerekiyo gerckten. İnsanlar keşke hep burdki gbi herseye hassas olsalar gıybet etmeseler kul hakkı yiyenlere göz yummasalar.

Ben ilk görev yerinde sınıfımı temizlerken pencere kenarında saman topğı gibi sarı bir topak fark ettim. Avuçladım onu, elime yumurta gelmesin mi... bıraktım hemen. Ama sonra ne yaptım hatırlamıyorum. Bozmuş muydum aklımda kalmadı çok yıl geçti üstünden. Bırakmışsam da işe yaramadı demek ki, şindi burdan okuduğuma bakarsak... olan olmuş. Bu arada bir arkadaşım da aynı şekilde mutfak kombisi baca çıkışına yuva yaptıkları için orayı temizletip ilaçlarmak zorunda kalmıştı. Oluyor böyle şeyler pişman olmanız güzel bir şey.

İyi mi kötü mü diye sormuşsunuz ama bunun neresi iyi. Yaptığınız hiç doğru bir davranış olmamış rabbim der ki hayvanlar benim dilsiz kullarım..... zararsız zavallı hayvanların neyi dokunuyorda size koca bir balkonun köşesine sığdıramıyorsunuz anlamıyorum. Benim annem 68 yaşında belki 10 yıldır bahçe kapısının üstünde güvercin yuvası var birde mutfak penceresinin önünde kumru yuvası ne biti ne piresi birşeyini görmedi ve asla dokunmaz o hayvanlar o kapı önünü hergün pisletir kakasını yapar ama annem 68 yaşındaki haliyle hergün yıkar gelene gidene ayıp olmasın diye daha hiç birimizin aklından bile geçmedi yuvayı bozmak ordan alıp atmak. Hayvancık balkonunuza sığırmış ne güzel kalsaydı keşke

Yaptıgın güzel bir sey degıl ama bol bol Allahtan af dile sadaka ver Allaha sıgın Allah affedicidir affetmeyi sever en azından bu Yaptıgın sey den pişmansın mesela bizim evin catı katında bu üçüncü olacak kus yuvası var ve hepsi o catıda yumurtadan cıkıp büyüyorlar sonra da ucuyorlar hatta ben o kuşlarla konusuyorum ben 3 ay önce evladımı kaybettim düşük yaptım içim yandı onun yavrularına bır sey olmasın Benin gıbı içi yanmasın diye pek yakınına bile yaklaşıyorum gecen fatketmeden yakına gelmişim kuşun kuş korkup uctu gıttı o kadar vicdan azabı cektım kı sonra 10 dk sonra tekrar baktım yuvaya gerı gelmişti annesı o yuzden bir daha boyle bır sey yapmayın onlar da can onlar da anne 🙏😔

Yumurtaya bunca onem veren insan olarak farketmeliyiz ki her gun yediğimiz tavuklar da anne evladi.
Cocugumuza aldigimiz bildircin yumurtalari da bir kuşun gözü gibi sakındığı bebegi.
Is boyle bireysellesince insan nasil üzülüyor, ici aciyor anneye. Hatta biri kurtajdan farki yok demis. Ama her gun soframizda ne cinayetler isleniyor.
Mutlu aile sofralarinda yedigimiz danalar da analarindan alinip girtlaklarina bicak dayayip öldürülüyor.
Bu konu birkac insanin bu gercegi anlamasina yardimci olur umarim😔😔😔
Harika yorum gerçekten :) et yemek cinayettir olarak bakıyorum ben etik açıdan yani

Allah affetmesin . Anne annedir kuşta olsa insanda olsa yazık günah o hayvancağıza , aman rahatınız bozulmasın bu dünya sadece size ait çünkü
Anne annedir yavrusundan zorla ayirilip sutu alinan inekler icin de boyle dusunuyorsunuzdur umarim

Ne dememizi bekliyorsun ki. Cinayet işlemişsin aferin dememizi mi. Yazık ciğerim yandı kuşun yumurtayı bulamayınca ne hale geleceğini düşündüm de.

yalniz yedigimiz yumurtalar genelde kuluckalanmamis yumurta olur
tavuklar horoz olmasada yumurtlar tipki bizlerin her ay yumurtladigimiz gibi bir farkla tavuklar daha sık yumurtlarlar
yani her yumurta civciv degildir
tavugun gurka yattigi yumurtayi genelde bir cok firma ellemez cunku tavuga ihtiyaclari var
geriye kalan soframiza gelenler boş dollenmemis yumurta olur yani
ama diger hayvanlar konusunda aslinda sonuna kadar haklisiniz
Ya yediğimiz tavuklar.. tamam konu sahibi yanlış yapmış ama pişman olmuş. Onu suçlayama kadar hatvan kesip yiyoruz mesela kurban da.. hiç yemeyene layık yok

Bir süre önce balkonuma yuva yaptı kumru. Tabi ki bozmadım. Canilik bozmak. Hatta ürkütmeden yemekle su vereceğim diye az nöbet tutmadım.

2 hafta önce zamanında yumurta olarak gelip balkonda büyüyen minik, yuvadan uçtu.

Gagasından tanıdım, bu sabah geldi yine balkona, yemeğini yedi gitti.

Sonra bir iki saat geçti, baktım anne kuş yine yuvada. Yine bir çalışma var oralarda. Sanırım yumurta vol 2 geliyor.

Hayır bit pire vs yok. Olsa da ilaçlatmak atla deve değil.

Ben hayvanların getirdiği enerjiye vs çok inanıyorum. Muhtemelen bir süre çok olumsuzluk yaşarsınız. Allah affetsin.

Merhaba arkadaslar.. balkonumdaki kombinin üstüne güvercin yumurtlamiş. Ilk etapta bisey yapmadim hatta su falan verdim hayvana orda hic kipirdamiyo susuz kalmasin diye. Ama sonra internette boyle olup evini bit pire saranlar okudum ben cok korktum zaten bocek fobim var bide evi nasil arindiririm diye dusundum oyle olursa. Aksam esim geldiginde yumurtalara baktik (esim anlar guvercinlerden) yeni yumurta daha dedi yeni kilcal damar olusmaya baslamis daha dedi yani 3 4 gunluk bisey dedi. Bende at veya baska biyere koyalim dedim esimde boşta bulundu atti. Sonradan oda pisman oldu ama bende icim icimi yiyo iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum allahim affetsin..
Bizimde evimizin arka camlı balkonuna yuva yapmiş yumurtlamisti ,camlarin hepsi kapali sadece biri azicik aralikliydi nasil girmiş bilmiyorum...balkondada kardeşimle benim bisikletlerimiz vardi,normalde bekleyecektik balkonu kullanmayacaktik ama bisikletleri almamiz gerekti,balkonu bi açtik:( Aman Allahim bit pire ufak ufak böcekler ,benimde böcek fobim var kendimden gectim resmen,üstümüze hücum ettiler o bocekler ,banyoya nasil koştugumu anlatamam küfür ede ede...çıldırmıştim o gun,kardeşim o sinirle yumurtalari aldi fırlatti hortumla balkonu yikadik bisikletleri cikardik,yani öyle bir cinayeti bizde işledik malesef...bit pire böcek olmaz diyenler olmus ama oluyor valla...bocek fobisi olmayan seni anlamaz ama ben seni cok iyi anliyorum o yuzden yargilayip ayıplayamam seni:(

Ya yediğimiz tavuklar.. tamam konu sahibi yanlış yapmış ama pişman olmuş. Onu suçlayama kadar hatvan kesip yiyoruz mesela kurban da.. hiç yemeyene layık yok
bu konu aslinda çok uzar
bazi hayvanlar bizlere helal kılınmıstir
koyunun yunu bazi hayvanlarin derileri inegin sutu tavugun yumurtasi vb.
ancak ayni zamanda hayvanlara merhamet de etmemiz gerekmektedir
yani örnek veriyorum güvercini yiyemiyorsun diye yumurtasinida kaldirip atabilirsin dememiş
hepimiz eko sistemin birer parçasıyız
ama insan olarak vahşiyizde bence baliklari oltalayip yiyoruz ama bir kaplan bir kopek baligi insana saldirinca onu oldurmektende geri kalmiyoruz belkide bizlerde onlar icin helaliz 😁
kafa karıştiran bir konu

Madem konu buraya yazılacak, atmadan önce yazsaydınız.. İnternetten baksaydınız. Güvercinin tek suçu, yumurtalarını sizin evinize bırakması olmuş.

Allah aşkına ne istediniz hayvancıklardan ya? İşgalci gibi her yere binalar diktik hayvanlar ne yapsın? Benim balkona da annemin ablamın balkona da yaptılar izledik izledik taşınıp gittiler en sonunda.Biraz sevgi dolu olun , bit pire kene nedir yaa? Ne alaka , köpek mi kedi mi bu? Tövbeler olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X