• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvercin yumurtasını attım 🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Inanin oyle pismanim ki.. benim eşimde güvercin besliyo normalde. Oraya gotur dedim bakmazlar ki kendi yumurtalari degil dedi. Ama gercekten pismanim.. nereye koysak diye bile dusunduk ama yer bulamadik.. bu bit pire mevzusunu duymadan once annelerine su veren insandim susamasin diye.. bilmiyorm ya gercekten dünden beri uzuntuden karnim agiriyo
Olan olmuş artık.Kendinizi de üzmeyin.Dua edin af dileyin ne diyim.Size de üzüldüm.

bu konu aslinda çok uzar
bazi hayvanlar bizlere helal kılınmıstir
koyunun yunu bazi hayvanlarin derileri inegin sutu tavugun yumurtasi vb.
ancak ayni zamanda hayvanlara merhamet de etmemiz gerekmektedir
yani örnek veriyorum güvercini yiyemiyorsun diye yumurtasinida kaldirip atabilirsin dememiş
hepimiz eko sistemin birer parçasıyız
ama insan olarak vahşiyizde bence baliklari oltalayip yiyoruz ama bir kaplan bir kopek baligi insana saldirinca onu oldurmektende geri kalmiyoruz belkide bizlerde onlar icin helaliz 😁
kafa karıştiran bir konu
Haklisin ben im aslında orda demek istediğim konu sahibi pişman olmuş üzerine çok gidilmesin gibisinden.. helal haram kısmını bilemem.. bu kadar yüklenenler vegan olmalı ki haklı göreyim onları.. Birde aklıma gelde bende geçen bahçede kuş yavrusu gördüm yanına gittim ama yürüyerek kaçtı belli daha uçamıyor küçük yanı.. bahçeye kediler çok geliyor bir daha görürsem kedi yemesin diye ne yapılabilir.. çatıya koysam alıp oraya da geliyor kedi.. serceye benzer bir kuştu

Son düzenleme:
Haklisin ben im aslında orda demek istediğim konu sahibi pişman olmuş üzerine çok gidilmesin gibisinden.. helal haram kısmını bilemem.. bu kadar yüklenenler vegan olmalı ki haklı göreyim onları
önce şunu belirteyim vegan degilim ancak bile bile lades deme taraftarida degilim
yani etcil beslenirim ama hamile oldugunu bile bile bir inegi kesermisiniz?
yada kuluckaya yattigini farkettiginiz tavuga cop durtup kalk ben yiyecegim onu dermisiniz?
konu bizler icin vijdan meselesi yani bocek gelecek diye bir hayvanin yavrusunu kaldirip atmak nasil bir sey bilmiyorum benim balkonuma yuva yapsa bocek gelirmi diye dusunmek yerine ortami nasil daha konforlu hale getiririm diye dusunurum gerekirse o balkonu bir sure kullanmam mesela
bu dunyada yalniz yaşamiyoruz bocekte olur sinekte olur kuş yuvada yapar ayi kış uykusunada yatar ne bileyim bilindik seyler iste bu kadari et obur olan benim icin bile fazla yani

Muhabbet kuslarim var. Hem de yıllardır. Bit pire vs. görmedim.
Kardeşim salondaki klimasini kullanamıyor. Hem de 7-8 yıldır. Sebep kumrular klimanın arkasına yuva yapmışlar ve yıllardır orada yavrular dünyaya gelir. Onda da bit pire vs. yok.
Size çok kızdım. Hay bitinize pirenize diyip içimden çok şeyler geçirdim.
Lütfen konunuzu kapattrin.

İç Anadolu'da bu gibi durumlar için genellikle kötücül efsaneler vardır. Yazıp da tadinizi kacirmayayim ama bence bundan sonra daha dikkatli olun. 1 ay kadar önce balkonumuza geldi anne güvercin yumurtasını bırakacak yer aradi. Balkondaki kolinin içine eski çarşaflardan serdim,hazır hale getirdim onun için ama muhtemelen oğlumdan ürktü ve tekrar gelmedi. Gelmesini çok isterdim halbuki.

sonsuza kadar çek.umarım ettiğinizin "tam karşılığını" bulursunuz.anladınız ne demek istediğimi..

Biraz ağır olmuyor mu :(

Evet ortada bir hata var ama bir anlık gafletle yapılmış ve zaten pişman. Demek istediğiniz kastettiginiz sey çok kırıcı ve Allah korusun olursa buraya yazdığınız kadar rahat karsilayamayacaginiz bir sey.

Öyleyse tam vegansiniz değil mi ?

Et ve et ürünleri , yumurta ,süt, peynir, yoğurt , bal kesinlikle yemiyorsunuzdur ?
Evet aynen öyle yapıyorum. Sadece et değil saydığınız hayvanlardan elde edilen şeyleri de yemiyorum. Kozmetik alırken de ilk önce buna dikkat ediyorum. Deri giyim ürünü de kullanmıyorum aklıniza gelebilecek her konuda dikkat etmeye çalışıyorum

sonsuza kadar çek.umarım ettiğinizin "tam karşılığını" bulursunuz.anladınız ne demek istediğimi..

Yapmayın lütfen beddua etmek neden ?

Kasti yapılan bir şey değil, bir anlık gaflet , cahillik var ve pişmanlık var ortada.

Bu kadar da katı kalpli olmayın.

Ben beddua eden kişileri sağlıklı bulmuyorum

Biraz ağır olmuyor mu :KK43:

Evet ortada bir hata var ama bir anlık gafletle yapılmış ve zaten pişman. Demek istediğiniz kastettiginiz sey çok kırıcı ve Allah korusun olursa buraya yazdığınız kadar rahat karsilayamayacaginiz bir sey.
Baskaşının bebegini keyfi olarak öldüren birine karşı da bu kadar anlayışlı olur muydunuz? Yoksa bela okuyarak müebbet hapis cezası almasını mi isterdiniz ?
Hayvanların canını insanlardan daha az değerli olduğunu size düşündüren ne?

Baskaşının bebegini keyfi olarak öldüren birine karşı da bu kadar anlayışlı olur muydunuz? Yoksa bela okuyarak müebbet hapis cezası almasını mi isterdiniz ?
Hayvanların canını insanlardan daha az değerli olduğunu size düşündüren ne?

Bana gereksiz duyar kasmayın ben 2 kedi annesiyim. Hayvanların canını da tıpkı insanlar kadar düşünüyorum yeri geliyor insanlardan daha fazla düşünüyorum.

Ama bu şekilde söylemler sadece nefret söylemidir. Kısas kanunları mı var bizim vicdanlarımızda.

Bu şey gibi birine tecavüz eden adamin karısına,kızına,annesine tecavüz edilmesini dilemek gibi. Ne itici degil mi ?

Çok üzüldüm. Nasıl kıydınız ya. Ben güvercin korkup rahatsız olmasın diye balkonuma bile çıkmıyordum. Neredeyse 1 ay balkonumu kullanamadım. Arada uçuşan kuş tüyü dışında hiç bir pislikleri de olmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X