Güzel bir araştırma

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
Mutlu çiftlerin tartışmaları bile farklı
NPGRUP
– 09 Haziran 2013Kategori: Aile İçi Sağlıklı İletişim, Aile Ruh Sağlığı, Endüstri Psikolojisi

Mutsuz ilişkilerde yaşanan tartışmalarda çiftler niçin daha fazla yara alıyor? Mutlu çiftlerin tartışmaları bile farklı.

endustri psikolojisi aile ruh sagligi aile ici saglikli iletisim Mutlu çiftlerin tartışmaları bile farklıAmerikalı psikologların bu soruya bir yanıtları var: Mutsuz çiftlerde kavga sırasında iki taraf da her şeyden önce küskünlük, kızgınlık veya düş kırıklığı gibi negatif duygulara konsantre olurken mutlu çiftlerde bir denge oluşturuluyor. Mesela eşlerden biri olumsuz duygulara kapılınca diğeri pozitif bir çözüm bulmaya çalışıyor (Communication Monographs dergisi). Diğer ilginç bir sonuç: Kadınlar suçu eşine atmaya daha eğilimli.
MUTLU EVLİLİK ZOR DEĞİL

Her ilişkide tartışmalar yaşanır. Fakat mutlu çiftler kısa bir süre sonra barışırken, mutsuz ilişkilerdeki tartışmalar genelde geride yaralar bırakır veya çiftler kin tutar. Mutlu ve mutsuz çiftlerin niçin farklı tartıştıklarını Texas Üniversitesi’nden Anita Vangelisti ve ekibi araştırdılar. Araştırmaya ortalama olarak üç yıldır (evlenmeden) birlikte olan yetmiş bir genç çift katılmış. Bilim insanları ilk önce herkesle ayrı ayrı konuşarak, ilişkileri, duyguları ve ilişkiden memnun olma gibi durumlar hakkında bilgiler topladıktan sonra çiftlerden, daha önce tartışmaya neden olan bir konu hakkında chat üzerinden sohbet etmelerini istemiş. Ve bir chat programı çiftlerin diyaloglarını kaydetmiş. Tipik tartışma konuları para, birbirlerine az zaman ayırma, geçmişte kalan ilişkiler, eşlerden birinin alkol tüketimi veya eşlerden birine veya ilişkiye eleştirel yaklaşan arkadaşlar veya akrabalardı.

Kendilerine on dakika verilen çiftlerin tartışmaları arasında gerçekten de farklılıklar söz konusu. İlişkilerini mutsuz olarak tanımlayan çiftler münakaşa sırasında negatif duygulara odaklanıyor ve kimin daha güçlü olduğu ve kimin daha fazla söz geçirdiği üzerine kafa yorarak, sağlıklı düşünemiyor. Oysa mutlu çiftlerde durum farklı. Eşlerden biri kızgınlık veya anlaşmazlık üzerinde yoğunlaşınca diğeri tartışmayı bitirmek için çözüm arıyor ya da eşini anlamak için çaba sarf ediyor. Bu farklı tutumlar tartışma sürecini etkileyebileceği gibi çiftlerin birbirlerine olan duyguları üzerinde de etkili olabilir.

BİLİM TEKNOLOJİ EKİ

Mutlu çiftlerin tartışmaları bile farklı

Peki karşılıklı duygular farklıysa nasıl olacak?
Atıyorum ben bizi mutsuz çift olarak tanımlıyorum
eşim ise mutlu çift olduğumuzu iddia ediyor.

Tartışmalarımızda büyüten ona göre benim bana göre buna sebep olan o :)
Biri bu karmaşayı çözsün lütfen:18:

Ahhhh gerçi hakkımızı yemeyeyim kavgamızı da aşkımlı ederiz.

-Beni deli etme aşkım!
- Aşkım bak benle ünlemli konuşma.
- Sen değişmezsin aşkım gerçekten..
-Beni çileden çıkarma aşkım.
- Sen zaten çileden çıkmışsın aşkım :)

Bizim tartışmamız da çok farklıdır çoookk.

Son düzenleme:
bence biri mutsuzsa diğeri de evliliğini mutlu olarak tanımlamaz. bu arada özellikle kavgalarını anlatan kişiler için koymuştum bunu. bayıldım, sinir krizi geçirdim vs. diyorlar ya ondan. tartışmanın uslubu önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…