Güzel düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)

HanifeHande

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2020
3
2
1
Üniversitem bitti 22 yaşındayım henüz, bu yıl Kpss sınavına hazırlanıyorum atama için ve aynı zamanda Ağustosta evleniyorum, nişanlımla aramda 5 yaş var onun bulunduğu şehirde yaşayacağız ilk etapta, nişanlım atama olmazsa tekrar denememi ve aynı zamanda üniversiteye hazırlanıp hayalim olan bölümü okumamı ilerde içimde kalmaması gerektiğini , üzülmemi istemediğini dile getiriyor her konu da destek sağlıyor, bu durumu ailesine de söylemiş fakat ailesi okumuş zaten özelde çalışsın parasını kazansın hemen çocuk yapmalısınız ,evli insan okula mı gidermiş zaten okumuş, evlilikle okul aynı anda olmaz çocuk olursa hiç düşünmüyormusunuz sorumsuzluk yapmayın lafları söylemişler , aşırı derecede demoralize oldum ve üzüldüm aynı şeyleri yüzüme söyledi bu gün annesi ne diyeceğimi şaşırdım "" atanamazsam hem çalışıp hem okuyabilirim bu şekilde evliyken okuyanlar aşırı derece de zorlandılarmı acaba"". ( sorudan çok biraz içinde olduğum durumu paylaşabilmek için yazdım görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim)

Üniversitem bitti 22 yaşındayım henüz, bu yıl Kpss sınavına hazırlanıyorum atama için ve aynı zamanda Ağustosta evleniyorum, nişanlımla aramda 5 yaş var onun bulunduğu şehirde yaşayacağız ilk etapta, nişanlım atama olmazsa tekrar denememi ve aynı zamanda üniversiteye hazırlanıp hayalim olan bölümü okumamı ilerde içimde kalmaması gerektiğini , üzülmemi istemediğini dile getiriyor her konu da destek sağlıyor, bu durumu ailesine de söylemiş fakat ailesi okumuş zaten özelde çalışsın parasını kazansın hemen çocuk yapmalısınız ,evli insan okula mı gidermiş zaten okumuş, evlilikle okul aynı anda olmaz çocuk olursa hiç düşünmüyormusunuz sorumsuzluk yapmayın lafları söylemişler , aşırı derecede demoralize oldum ve üzüldüm aynı şeyleri yüzüme söyledi bu gün annesi ne diyeceğimi şaşırdım "" atanamazsam hem çalışıp hem okuyabilirim bu şekilde evliyken okuyanlar aşırı derece de zorlandılarmı acaba"". ( sorudan çok biraz içinde olduğum durumu paylaşabilmek için yazdım görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim)
De , Da bağlacını ayıramayanlar öğretmen oluyor güzel ülkemde ...

Kişisel olarak böyle bir deneyimim yok ama insanlar neler neler yapıyor. Siz de gayet hem okur hem çalışırsınız. Nişanlınız da arkanızdaymış. Geri kalanları kafama bile takmam ben.

Siz birbirinizle evlenceksiniz, beraber hayat kuracaksınız. Kuracağınız hayat ile ilgili kararlara müdahale etmek gibi bir lüksleri olmamalı ebeveynlerinizin. Sadece akıl verebilirler, beğenirseniz ne ala.

Ailesinin tek bir kelime dahi soylemeye hakki yok. Tekrar ediyorum sizin hayatiniz, kariyeriniz, amaclariniz uzerinde tek soz soylemeye haklari yok. Durmalari gereken yeri simdiden gosterirseniz ilerisi icin iyi olur.

Açıktan okuyorum ben sorun olmadı şu zamana kadar bence evleneceğin kişi arkanda durur sonuna kadar destek olursa problem olmadan zorlanmadan halledersin

Annesine ne oluyor? Size sponsor mu olacak? Anlamadım yani annesi böyle söylerken nişanlın ne dedi?

Sizleri ilgilendirmiyor aldığımız kararlar hayat yolumuz bizim isteklerimizle şekil almalı sizin söylemlerinizle değil hayatımız bize ait kararlarımıza saygı duymanızı bekliyoruz evimizin kapısı ayrı yaşanan hayatlarımız farklı kurallarımız tercihlerimiz bizi ilgilendirir dedi

Bu konuyu ailesine açmasinin manasi nedir? Dahasi gelip size bu laflari yetiştirmesinin amaci nedir?

Hadi bir sekilde muhabbetten agzindan cikti diyelim kibarca karismamalarini ve yorum yapmamalarini soyleyip bu mevzuyu hiç size taşimayabilirdi.
Erkek arkadasinizi bu konuya gore degerlendirsek asla olgun bir insan degil. Herseyi ailesine anlatip, sorunu cozmek yerine laf goturup getirirse işin var...

Sizleri ilgilendirmiyor aldığımız kararlar hayat yolumuz bizim isteklerimizle şekil almalı sizin söylemlerinizle değil hayatımız bize ait kararlarımıza saygı duymanızı bekliyoruz evimizin kapısı ayrı yaşanan hayatlarımız farklı kurallarımız tercihlerimiz bizi ilgilendirir dedi
Ne güzel söylemis ,tebrik ederim onu.Daha üzerine yorum yapip üzülmeyin hic.

De , Da bağlacını ayıramayanlar öğretmen oluyor güzel ülkemde ...
Birkac yazım hatası var diye niye bu kadar gereksiz bir duyarda bulunuyorsunuz ? Herkes her şeyi çok düzgün mü yazıyor ? Özellikle sanal ortamda. Sizin yazdığınızı da elestirelim o zaman. Oluyordan sonra virgül ülkemdeden sonra nokta gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben böyle bir şeyi nişanlıma anlatmam bile

Anam böyle mi dedi. Anneciğim sen karışma lütfen derim kestirip atarım nokta bitti

Ablam 18 yaşında evlendi , lise mezunuydu o dönemde daha sonra hamile kaldı. Dışardan üniversitesini bitirdi şimdi memur ve 2 çocuklu . Karnı burnunda dershaneye gidiyordu , yani demem o ki istersen yaparsın canım . Senin azmine bağlı . Annesi de konuşsun Sen eşine bak boşver 😉

Arkadasimin ablası hemşire hem evli hem calısiyor hem dershaneye gidiyor. Cocuk istiyorlar bir yandan da. Cok var böyle insan. Ama bence siz nisanliniza güvenip hareket etmeyin özelde de olsa calisip para biriktirin

Bu konuyu ailesine açmasinin manasi nedir? Dahasi gelip size bu laflari yetiştirmesinin amaci nedir?

Hadi bir sekilde muhabbetten agzindan cikti diyelim kibarca karismamalarini ve yorum yapmamalarini soyleyip bu mevzuyu hiç size taşimayabilirdi.
Erkek arkadasinizi bu konuya gore degerlendirsek asla olgun bir insan degil. Herseyi ailesine anlatip, sorunu cozmek yerine laf goturup getirirse işin var...
katılıyorum. maalesef yaşının insanı değil sevgiliniz. bu meseleden sizin hiç haberiniz olmamalıydı. ailesinin burnunu soktuğu konuyu size taşımadan gerektiği şekilde kapatmalıydı.

ayrıca ailesinin söyledikleri çok cahilce. ben olsam yeniden gözden geçirirdim bu evlilik meselesini.

Back
X