Güzel olmamak benim suçum mu?

uglybetty89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
76
1
11
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Size bir derdimi açmak istiyorum. Küçüklüğümden beri kendimi bildim bileli hep 'çirkin' damgası yedim. Kendi yaşıtım çocukların acımasız hallerinden hep nasibimi aldım. Hakkımda, yüzüme karşı 'sınıfın en çirkin kızı damgası'. En yakın bildiğim arkadaşım, karakolun önünden geçsen tipsizlikten on yil yersin, dedi. Yıllardır tanıdığımız bakkalın 20 küsür yaşındaki oğlu, daha o zaman 8-9 yaşlarındaki bana, köpek senden korkmuş olmasın, dedi. Ve daha bir sürü şey.. İlk okulda, orta okulda, lisede, üniversitede bu hep böyleydi.

Eskiden çok esmer, çok zayıf, gözlüklü biriydim.. Artık gözlüğüm yok, kilo da almaya başlıyorum. Uzun süredir görüşmediğim ve karşılaştığım insanlar artık, çok değişmiş, güzelleşmiş diyor. Fakat bi kilo vermeyeyim yine aynı çirkin damgası. Şu an hala zayıf sayılırım. Sanki istediğim kiloya gelsem bu çirkin damgasından kurtulacağım... Ama bi de ya kurtulamazsam?

İnsanın annesinin bile kendisine çirkin iması yapması ne kadar acıdır. Kilo al güzelleş, yemezsen çirkin kalırsın, başkalarının kızlar gül gibi, nasıl güzeller. Bazen bir bakışı oluyor, acıma, tiksinme, hayal kırıklığıyla dolu. Üniversitede bile, yanı başımda oturup da, her istediğinde yardım ettiğim arkadaş, teneffüs olunca başka sınıftan arkadaşı gelince uzaktan bakıp, gülüp, alay edebiliyor.

Hele zayıflıyorsam çok çirkinim... Yanaklarım içine çöküyor, göz altlarım mosmor, burnum zaten büyük, çene sipsivri... Vücut desen orta okul talebeleri gibi oluyor...

Kilo alınca güzel kategorisine ucundan girebiliyorum.

Bazen de bakıyorum, benden çok daha zayıf kızlar ama yüzleri ne güzel... Sonra tekrar bir ümitsizliğe kapılıyorum, ya kilo alsam da böyle çirkin kalırsam diye.
Erkek arkadaşımın bile beni sevdiğine inanmıyorum artık, insanın annesi bile çirkin derken, başka biri nasıl sever ki.

Diyeceksiniz ki, güzellik çirkinlik geçici şeyler, sağlığına şükret, ama her dışarı çıktığımda dalga geçecekler mi korkusu yaşıyorum. Sırf bu yüzden dışarı çıkmak bile istemiyorum...

kural biiiiir :)

sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez.

kural ikiiiiii :)

sen kendine çirkin dersen kimse sana güzel demez.

rumuzun bile çirkin betty. çok yanlış :)

benim de ilkokul çağlarım hatta lisenin son zamanlarına kadar çirkinlik kompleksiyle geçti. herkes güzel ben bakımsızdım. daha sonra kendime bakmaya başladım. sonra bi baktım ki aslında güzelmişim. zayıflık sıkıntısı vardı yemeye içmeye başladım şimdi onu da aştım. annem de bana hafiften dokundururdu şimdi hey maşallah diyor düşün :D

bir de üstüne duruşumu düzelttim. omuzlarım dimdik, güvenim yerinde. şimdi herkes güzel buluyor.

iş bizde bitiyor yani.. yüzün gözün burnun ağzın varsa zaten güzelsin :)

Son düzenleme:
çok ilginç geliyor kendi hakkında böyle düşünen insanlar. benim etrafımda bir buçuk metre boy, 80 kiloyla dünyanın en güzeliyim havasında gezen insanlar var. öncelikle kilolu olmaktansa zayıflık iyidir. abur cubur ye hemen alırsın kilo zaten. bir de etrafına bakarsan görürsün artık doğal güzellik diye bişi kalmadı. bakımlı kadın var. sende kendine uygun makyajla saçla, uygun tarz kıyafetlerle hem kendini kilolu gösterebilir hem de özendiğin kızlar gibi olabilirsin. bir sürü moda, makyaj blogu var. onları takip et, faydası olur mutlaka.

Canım bende unıversıte den mezun olana kadar çirkin şişman bakımsızdım :) dıkkat et sısman dıyorum. Keske zayıff olsam da doya doya yemek yesem kılo alsam :) sonra mezun oldum 80 kıloydum herkes zayıfla her tarafından et fıskırıyo derdı kendıme hıc kıyafet bulamazdım. Erkek tısortlerı gıyerdım. Sonra bır amelıyt gecırdım ve amelıyat oncesınde 9 ay hastalıgın etksıyle bırsey yıyemedım tam 20 kılo verdım. Goren tanıyamıyodu. Sonra zayıflayınca o sısman yuzden bebek gıbı bır yuz cıktı :) ozaman ben zayıf olmalıyım dedım. Ama amelıyat sonrasında bogazımı tutamadım yedım. Yıne cıktım 70e. Bır kac senedır bu kılodayım. Ama yuzum hala bebek gıbı kaldı. Nıyemı bakım neymıs ogrendım. Ayda bır sefer kuafore ugrayıp yuz maskesı, kas dudak ustu bakımımı yaptırıyorum. Bırde suan dıyetteyım. 65 kıloya dustum.

Eger kılo almak ıstıyosan. Spora yazıl. Spordan sonra otur yemek ye. Unutma sısmanlar yemekten sonra zayıflar yemekten once spor yapmalı. Gece yatarken yemek ye uyu mesela.

Keske zayıflık gıbı derdım olsa. Buarada sen kendını begenmıyosan kımse begenmez senı. Ozguvenını kaybetme...

bence esas sorun sizin kafanızın içinde.kendinizi bu şekilde düşünerek komplekse sokmuşsunuz.siz insanlara karşı özgüvensiz olursanız sürekli bana çirkin diyecekler die düşünürseniz ister isteemz bu durum davranışlarınızada yansır.insanlarda hisseder.biraz kendinize gelin yaaa....

ben küçükken bu tarz şeyler duyduğumu hatırlıyorum ama şimdi ne oldu biraz bakım kendine yakışan saçı kıyafeti bulmak bol kitap okumak araştırmak gezmek...kısaca kendime yaptığım yatırım sonucu özgüven tavanda geziyorum.kendime değer veriyorum.otomatikman insanlarda bana değer veriyor.

bunları aşmak sizin elinizdeeeee....

Bir foto görsek de ona göre yorum yapsak:9:
Çirkinlik, güzellik pek bir şey ifade etmiyor bence. Öyle kızlar vardı ki yüzüne bakılmaz ama peşinde onlarca erkek koşar. Bu sanırım bakımla, giyim kuşamla, işveyle cilveyle alakalı

Önce kendinize güvenin bi kere! !!

Kendiniz de değişiklik ler yapın mesela saçı niz uzunsa farkli bi model kestirin, kısa ise uzatmanın bir suru yolu var boya tin giyim tarzinizi değiştirin ...

insan güzel giyimince kendine güveni geliyor !!! Biraz makyaj sac bakimli olursan kendinde ki güzelliği o zaman ortaya çıkarırsın :-)

canım her şeyden önce özgüven!!!!
.... eminim seni de ön plana çıkaracak nice güzelliğin vardır. ayrıca görünüş bu kadar önemliyse senin için bir kaç makyaj malzemesi ve kuaförle emin ol kendin bile şaşıracaksın değişime :)

Bende ayni durumdayim, cok kotuyum bu gunlerde. Nefes alamiyorum. :( sen yine sanslisin, erkek arkadasin varmis, üni ye gidiyosun. Ben bu yuzden sosyal fobili oldum, erkek arkadasi birak, normal bi arkadasim bile yok. :( Cok canim yaniyo. Dunya guzeli falan olmayi istemiyorum ki, keske bende herkes kadar güzel olabilseydim. Biliyorum bazilari sükürsuz oldugumu dusunecek ama gercekten cok zor bi durum. :(

Konu acip burda bi dertleseyim diyorum ama konum kalici olsun istemiyorum kizlar, daha once kk' da hic konu acmadim, konumuzu istedigimiz zaman silebiliyo muyuz?

Bazı insanlar zayıfken yüzü çöküyor bu gerçek. ama tabi kilo almak derken neyi kastettiğin önemli. Belli ki ideal kilonun altındasın ki çok zayıfsın diyorlar.
Boyuna göre ideal kilona gel kendini daha iyi hissedersin.
İnsanları memnun edemezsin onlar mutlaka takacak kulp bulurlar. Onlara göre yaşarsak işimiz var.:31:

çirkin kadın yoktur bir kere bunu kafana sok.

git şimdi aynaya bak saçların gerçekten sana yakısıyormu model renk. sen karar ver buna sen kendini ne kadar kötü görürsen kimse sana hayır sen boylesın demez.kendini güzel bul lütfen.

ortaokul lise ve üniversitede her zaman paspal garip garip çorapları olan fıstık yeşili kilotlu çoray giyip gezen insandım ve butun üniversite arkadaşlarım bana kızardı stılını degıstır dıye degiştirmedim cunku sevıyordum bana bu sekılde elestırı yaptılar dıye hıcbır zaman ozguvenım yerlerde olmadı.

şimdi nasılmıyım donup herkezin tekrar baktıgı yolda yururken kadınların bıle dıkkatle ınceledıgı bır ınsan oldum cıktım.sadece kendını begen cok guzel olmana gerek yok sadece sana ne yakıstıgını bul. forum sitelerine moda dergılerı moda blogları hepsını ıncele.

resım yukle yada sana yakısanı biz bulalım.hayat gecıyor oyle yada böyle. lütfen bu sekılde kendıne empoze edip hayatı zehir etme kendine.

sevgili kardeşim,
psikoloğa git, özgüven sahibi ol vs. şeyleri bir kenara koy. eğer gerçekten çirkin bir burnun varsa, git çal bir estetik cerrahın kapısını. paran yoksa çalış biriktir, ol ameliyatını. estetik cerrahi mucizeler yaratıyor. örnekleri malumundur. yıl olmuş 2013, tıbbın gelişmiş imkanları isteyenin, gücü olanın emrinde. iyice düşün, taşın kararını ver. güzel hissetmek herkesin hakkı. illa doğuştan olmasına gerek yok. sen içini ferah tut. bunlar çaresi olan dertler, canım benim.

Bu insanları anlayamıyorum nasıl böyle dalga geçerler. Asıl kendileri kaybediyor farkında değiller. Her şeyi yaratan Allah. Açsınlar Hucurat suresinin mealini okusunlar. Onlara da sor bakalım resmi mi beğenmiyorlar yoksa ressamı mı?
Güzellik ve çirkinlik görecelidir ve biraz da insanın kendine ve çevresine takındığı tavırlarla ilintilidir. Kendini sevmezsen ve halinden memnun olmadığını insanlara belli edersen onlar kendilerinde bu cüreti bulurlar.

Merhaba arkadaşlar. Size bir derdimi açmak istiyorum. Küçüklüğümden beri kendimi bildim bileli hep 'çirkin' damgası yedim. Kendi yaşıtım çocukların acımasız hallerinden hep nasibimi aldım. Hakkımda, yüzüme karşı 'sınıfın en çirkin kızı damgası'. En yakın bildiğim arkadaşım, karakolun önünden geçsen tipsizlikten on yil yersin, dedi. Yıllardır tanıdığımız bakkalın 20 küsür yaşındaki oğlu, daha o zaman 8-9 yaşlarındaki bana, köpek senden korkmuş olmasın, dedi. Ve daha bir sürü şey.. İlk okulda, orta okulda, lisede, üniversitede bu hep böyleydi.

Eskiden çok esmer, çok zayıf, gözlüklü biriydim.. Artık gözlüğüm yok, kilo da almaya başlıyorum. Uzun süredir görüşmediğim ve karşılaştığım insanlar artık, çok değişmiş, güzelleşmiş diyor. Fakat bi kilo vermeyeyim yine aynı çirkin damgası. Şu an hala zayıf sayılırım. Sanki istediğim kiloya gelsem bu çirkin damgasından kurtulacağım... Ama bi de ya kurtulamazsam?

İnsanın annesinin bile kendisine çirkin iması yapması ne kadar acıdır. Kilo al güzelleş, yemezsen çirkin kalırsın, başkalarının kızlar gül gibi, nasıl güzeller. Bazen bir bakışı oluyor, acıma, tiksinme, hayal kırıklığıyla dolu. Üniversitede bile, yanı başımda oturup da, her istediğinde yardım ettiğim arkadaş, teneffüs olunca başka sınıftan arkadaşı gelince uzaktan bakıp, gülüp, alay edebiliyor.

Hele zayıflıyorsam çok çirkinim... Yanaklarım içine çöküyor, göz altlarım mosmor, burnum zaten büyük, çene sipsivri... Vücut desen orta okul talebeleri gibi oluyor...

Kilo alınca güzel kategorisine ucundan girebiliyorum.

Bazen de bakıyorum, benden çok daha zayıf kızlar ama yüzleri ne güzel... Sonra tekrar bir ümitsizliğe kapılıyorum, ya kilo alsam da böyle çirkin kalırsam diye.
Erkek arkadaşımın bile beni sevdiğine inanmıyorum artık, insanın annesi bile çirkin derken, başka biri nasıl sever ki.

Diyeceksiniz ki, güzellik çirkinlik geçici şeyler, sağlığına şükret, ama her dışarı çıktığımda dalga geçecekler mi korkusu yaşıyorum. Sırf bu yüzden dışarı çıkmak bile istemiyorum...

peki sana bunları söyleyenler dünya güzelimi!!!

allahın yarattıgını kimse sorgulayamaz

etrafındakilerin söylediklerini okuyunca tüylerim diken diken oldu bir insanın canını acıtacak bu sözleri nasıl söyleyebiliyorlar...
sende bir suç yok canım (başlığa ithafen suç diyorum) asıl sorun sana bu şekilde davrananlarda...

eğer sorunun zayıflıksa çözümü var bende çok zayıftım kendime güvenim yoktu 5-6 kilo aldım güvenim yerine geldi... hiç canını sıkma onlara inat kendini önemse bak gerisi nasıl geliyor.

Benim bi arkadasım var sürekli bakımlıdır finallerde eşofmanla grlir okula onu bile yakıştırır mesala saçını basit bi at kuyruğu yapıyo belli en az bir saat uğraşmış ama çok doğal duruyor. Neyse bu arkadasım bir ara ailevi bir problemden dolayı sırun yaşıyodu kızın gerçek yüzünü resmen o zaman gördüm kara kuru çirkin birşeymiş yani uzun lafın kısası Mükemmel güzellik diye bir şey yok kendine yakıştırdıktan ve güzel taraflarını ön plana çıkardıktan sonra çirkin diye de birşey yok.

Sağlıklı ol mutlu olmaya bak niyemi çok güzelde olsan çok çirkinde olsan kimseye yaranamıyorsun sen kendini büyüt kendini geliştir huzurunu bul İnsanlar kendilerine baksın sen kuruntu yapma ;)

konuyu açıp gitmişsin, sen çözüm bulmak değil içini dökmeye gelmişsin kanımca, ama buradaki yazılanları okumalısın ve uygulamalısın bence, arkadşlar söylenebilcek herşeyi söylemişler....

önce kendine güvenmelisin, haklısın güvenmek için beğenmek gerekir, beğeni içinde biraz bakım.... ben kadınların isterse bi afrodizma yaratabileceğine inanıyorum, bunun için bir kuaför bi mağaza yeterli... öyle pahalı estetiklerden söz etmiyorum, biraz tarzını ve yakışanı bulsan yeter....
misal gözlerimin altı mor demişsin aydınlatıcı sür
kara kuru birşey taribi kullanmışsın, ozaman saçların koyu renk bira açık kahve tonlarına git
kilo yakışıyor yazıflık yakışmıyor demişsin ozaman allığı fazla kaçırma ve açık tonlar kullanki yüzün kemikli görünmesin
pisikolojik olarakta kendine güvenebilmen özgüvenini elegeçirebilmen için nuraysayarının "sırrını keşfet" kitabı tam sana göre...

eminim çok güzel kızsındır, zadece biraz renk değişimi hepsi bu...

Son düzenleme:
Peki senin bu eleştirilere, hatta hakarete varan sözlere tepkin nasıl oluyor? Gülüp geçiyor musun?

Benim de üniversiteye hazırlanırken dersaneden bir arkadaşım vardı. Çok samimiydik, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi.
Ama ne yalan söyleyeyim kızcağız o zaman çirkindi. Daha doğrusu müdahale edilmesi gereken noktalarına müdahale etmiyordu.
Diş yapısı tamamen sorunluydu, dişleri resmen ağzından fırlardı ağzını kapatamazdı. Burnu baya büyük ve kemerliydi. Ucu da sarkıktı ağzına girecek gibi duruyor desem abartmış olmam. E o yaşlarda cilt problemlerimiz de oluyor. Onun cildi de bir hayli sorunluydu. Özetle, o zaman bana çok sevimli gelirdi hiç düşünmezdim bunları. Bu saydıklarımı da yıllar sonra fotoğraflarına bakınca fark ediyorum resmen. Bir de şaka gibi onun soyadı Güzel idi. :1: Her duyan kahkahayı basardı. Ama artık kendisi bile espri haline getirmişti tipini. Özellikle erkekler resmen aşağılardı kızı. Hiç kızmazdı gülerdi ve diyorum ya kendisi bile tipiyle alakalı espri yapardı. O yüzden onu her tanıyan nasıl olsa alınmıyor, kendiyle barışık diye iyice ayarı kaçırıyordu. Bir gün konuşurken aslında çok üzüldüğünü fark ettim. Benim hiç erkek arkadaşım olmayacak gibi bir laf etti. O kadar üzüldüm ki.. Sınıfta yine dangalağın biri kızın tipiyle alakalı espri yapınca çok ağır konuşmuştum. Bir daha da asla tekrarlanmadı.

Yani demem o ki biraz da senden yüz buluyordur insanlar. İlkokulda olsak anlarım üzüldüğün halde seni aşağılamaya devam etmelerini. Ama koca koca insanlarız kızdığını bile bile üzerine gelmezler daha fazla gibi geliyor. Kesinlikle sert bir şekilde tavrını koymalısın.

Bu arada bahsettiğim arkadaşım yıllarca tel kullanarak dişlerini düzeltti. Şimdi inci gibiler. :nazar: Burnunda da bir sorun vardı onu yaptırırken biraz toparlattı estetik ameliyatla. O zaten ciddi manada bir farklılık getirdi yüzüne. Artık giyinmesini, saçını başını yapmasını da beceriyor. Sınıf arkadaşlarımızdan tanımayan bile o kadar çok oluyormuş ki. :1:

yeni farkettim nickin neden uglybetty??? isminde bile karamsarlık var
bence önce nickini değiştirmekle başla işe :))))

Back
X