Bu işt güzellik önemli bir paya sahip ama yeterli değil ne yazık ki, bide güzel olup herkesin ilgisini çdkmek iyi değil. Güzelliğe bakıp ilişkiye başlayan ve evlenen insanlasrın mutlu olmadığını gördüm genellikle. Çok güzel kız çok yakışıklı erkek diye evleniyorlar ama herşeyin fizik olmadığı cicim aylarından sonra ortaya çıkıyor.
Sanıyorum en doğru kelime aura. Öncelikle içinde olumsuzluk, mutsuzluk, kendini beğenmeme gibi negatif duygular varsa bunları yok et. Kendi açından düşün karşına kendine acıyan, çirkin bulan, yüzüne bakınca mutsuzluğu hissedilen biri gelse ne hissedersin? Öylesin demiyorum yanlış anlama ama sen negatifsen kahkaha atsan bile bu aurana yansır.
İkincisi bulunduğun ortam ve beklentilerin uyuşuyor mu ? Elbette hayal ettiğin bir tip, karakter vardır. Mesela şiir okuyan bir erkek hayal ediyorsan ve çevrendeki kişilerin tek aktivitesi halı saha maçı ise o grupta birisi senin için ölse bile anlamsız olacaktır. Ya da tam tersi hareketli örneğin rafting dağ yürüyüşü yapan birine aşıksan hanım hanımcık, günde 12 saat evde oturan bir kişiliksen veya böyle bir profil çiziyorsan elbette o kişi senden uzak duracaktır.
Üçüncü olarak hem ruhsal olarak hem fiziksel olarak bakım yapmalısın. Örneğin çookk güzel pasparlak saçların olabilir, sabahları tarar çıkarsın ama oradan buradan küçük saçlar çıkıyorsa, toplamazsan, nineler gibi topuz yapıp veya uyduruk bir tokayla toplar çıkarsan olmaz, içi geçmiş görünürsün. Böylede güzel olunabilir ama çok nadirdir, kendine özen göster öncelikle. Karşı taraf bunu görmeli. Ayrıca dik ve kendine güzenerek yürü. Mesela sen içten içe çirkinim ben, kimse beni istemiyor sevin beni enerjisi yayarsan eteafına itici görünürsün tam tersi olsun, seçilmem seçerim havasına gir(sakın bu lafı diline dolayıp ortamlarda tuhaf tavırlara da girme o zamanda komik olursun, dengeyi kur, sen sadece hisset bunu yeter umarım anlatabildim)
Bol bol oku, bulunduğun ortamı değiştir, kurslara git, beklentilerini gerçekçi değerlendir, karşına gelene 5 dk da karar verme bir otur görüş ama herkesle değil. Seçici ol elbette. İnternette tanışmayı önermem. Ortak tanıdıklar varsa belki olabilir yoksa riskli.
Güzellik her zaman yeterli değildir. Çoook güzel olana genelde erkekler av gibi bakar, tavlayana kadar, bazen de evet evlenebilirler. Ama sadece fiziğe dayalı evliliğin süresi sınırlıdır, o hayat streslidir, o insan daha güzelini bulunca seni unutur. Çok var öyle. Sonra çok güzeldim, herkes beni istedi, eşim çok peşimden koştu ama gitti, gençliğim elden gitti gibi serzenişler duyuyoruz. Ama karakter, kişilik, kendine güven daha önemlidir. Erkek gitse bile kadın ayakta durur. Kayanın karşısında duran sel gibi hisset kendini, kendine güven.