Merhabalar KK'nin güzel hanımları,
5 ay sonra bu konuyu güncelliyorum. Arada KK'de mutlu sonlar da okuyalım yahu.

Doğum kontrol tedavisinde 6. ayı tamamladım, 7. ayın içerisindeyim. Ve artık aknelerimden KURTULDUM!!! (Lütfen totonuzu kaşıyıp şuraya bir nazar boncuğu emojisi bırakır mısınız?

)
Dürüst olmak gerekirse bu 6 aylık süreç benim için psikolojik anlamda oldukça yorucu geçti. Tedavinin 2. ayında yüzümde ciddi anlamda kusma oldu. Cilt altında ne varsa hepsini dışarıya verdi. Akneyle 3 yıldır süren savaşımda gelebileceği en kötü hale geldi yüzüm. Acıdan mimik yapamayacak durumdaydım. Sürekli kendime 6 ay sabretmem gerektiğini söyleyip durdum. Ve şükürler olsun ki sabrımın sonucunu da aldım/alıyorum. Şu an kusma sürecinde oluşan kistik aknelerden kalan ciddi izlerim var. Onlardan kurtulmak amacıyla doktor kontrolünde kimyasal peeling ve dermapen yaptırıyorum. İlacı kullanmaya da devam ediyorum tabii ki. Hemen hemen 2 yıl kullanacağım. Umuyorum daha da iyi olacak.
Yıllar önce biri söylese "Aman, bir sivilce dert edilir miymiş" derdim. Gerçekten dertmiş, bu da bir hastalıkmış. Bunu çok iyi anladım. Ne çektiğimi bir ben, bir Allah biliyor.
Size sözüm vardı, bu illetten tamamen kurtulursam KK'de bayram havası estireceğim demiştim. Çalsın davullar!
Bu süreçte KK'de defalarca konu açtım aknelerimle ilgili. Konularımı okuyup bana destek, moral, tavsiye veren herkese çok teşekkür ederim. Seviyorum sizi.
PS: Ayrıca birkaç ay önce yine BDV'de oje tutmayan tırnağımla ilgili bir konu açmıştım. İsteyen konularımdan bakabilir. Burada belki görenleriniz olmuştur diye onunla ilgili de bir güncelleme yapayım dedim. Ojelerimin kendi kendine silinme sebebi sabah akşam kullandığım nemlendiricimmiş.

Aknelerim sebebiyle asit içeren bir nemlendirici kullanıyordum. Ve o asit bildiğiniz aseton etkisi yapıyormuş. Bir gün acaba mı deyip kremi alıp on tırnağıma sürdüm, birkaç dakika içerisinde ojelerim atmaya başladı. O günden beri nemlendiricimi anneme sürdürüyorum, ojelerim mis gibi duruyor. Ben de artık keramet aramaya başlamıştım.