Güzel yuvam Enkaz oldu. Gidiyorum..

Annesinden etkilenmesinden bagimsiz olarak siz bu adam tarafindan istenmediginizi, arzulanmadiginizi surekli hissetmiyor muydunuz?

Bu durumun kayinvalide olse bile gececegi yok. Yani esinize bir sey fisildamasina gerek yok aslinda. Esiniz zaten o yokken de askinizdan olmuyor.

Sizi seven bir insan, esiniz olmasina bile gerek yok, dayak yediginizde sen bilerek kendini dovdurdun diyemez. Istese de diyemez emin olun.

Simdi istiyorsaniz sizi sevmeyen bir adam hakkinda dramatik hayaller yaratmaya devam edin, isterseniz de kendinize temiz bir yol cizin.

Peki bahsettiğiniz iki ayrı karakterin özelliklerinden örnek verebilir misiniz?

Yanlış anlaşılmak ya da konu sahibinin topiğinde iyi örnek kötü örnek gösterip kaba olmak istemem, sadece söyledikleriniz ilginç geldi.

Burada mesela şiddete uğrayan bir kadına senin psikolojin normal değil denir ya genelde, yani böyle bir insanın psikolojisi normaldir de karakterinden dolayı mı böyle davranır? Farkı nedir bunun?

X'in karakteri soyle, Y boyle diye ahkam kesebilecek bilgi veya yetkinlik elimde yok belirttiginiz gibi.

Ancak sorunuzu anladigimi dusunuyorum. Aciklamaya calisacagim.

Duygu, dusunce ve davranis bozukluklarinin bozukluk olarak degerlendirilebilmesi icin kisinin saglikli oldugunu varsaydiginiz donemle farkliliklar gozlemeniz gerekir.

Yani siddet goren ve kabul eden herkesin psikolojisinin bozuk oldugunu kabul etmek oldukca yanlistir.

Bu ac birisini gordugunde yardim etmeyen herkese psikolojisi bozuk demeye benziyor. Halbuki oncul olarak kisinin prensiplerine, deger yargilarina ve onceliklerine hakim olmak gerekiyor.

Deger yargilarina gore erkegin 10 nefsi olduguna inanan ve aldatmasini mesru goren biri psikolojik durumu mukemmel de olsa bu duruma bu deger yargilarina sahip olmayan biri kadar tepki gostermeyecektir. Bu konuda subjektif olarak karakteriyle ilgili yorum yapmak mumkun, mesela ben yapiyorum siklikla.

Ancak olmasi gerektigini dusundugumuz bazi prensiplere veya ornek veriyorum gurur duzeyine sahip olmayan insanlarin psikolojik yardimla duzelebileceklerine/ degisebileceklerine inanmak bana oldukca utopik ve yanlis geliyor.

Umarim aciklayabilmisimdir.

Ozaman o evliliktende o adamdanda bir cacık olmaz vursun tekmeyi

Gayet iyi anladım A aptalinsan , açıklamanız için çok teşekkürler.

Yani bir insan kafasındaki değer yargılarına ters olan bir durumla karşılaştığında (geçmiş sayfalarda aynı tabiri kullanmıştım), ruhu s.o.s veriyor. En azından bende öyle olmuştu, yakın zamanda boşandım. Fakat ruhumun acı çekmesini kabullenmek ve harekete geçmek -yani boşanmaya karar vermek- epey vaktimi aldı, en azından bi 6 ay. Yani burada yazıyor ya kadınlar bir dakika bile durmam diye öyle olmuyor pek.

Bu altı ay içindeki ruh halimi anlatsaydım ben de burada psikolojisi bozuk kadınlar içinde sayılabilirdim, halbuki değildi herşeyin farkındaydım fakat duygu-mantık dengesini oturtmak ve boşanmam gerektiğini kabullenmek zamanımı aldı (bir meyvenin olgunlaşması gibiydi) çünkü seviyordum. Yine bu foruma göre beni mutsuz eden bir adamı sevmemem gerekir ama hayatta herşey bu kadar keskin değil ben o adamı çok seviyordum. Neyse sonuç olarak mantığım galip geldi çok sevsem bile eşimi bıraktım.

Şimdi konu sahibine yükleniyorlar burada ama leblebitozu da herşeyin farkında aslında, eşim haklı demiyor. Sanırım o da meyveyi olgunlaştırma safhasında, bu safhada insan kendini kandırmaya oldukça meyillidir ama o meyve er ya da geç olgunlaşır. O yüzden leblebitozuna bu kadar yüklenilmesi mantıklı gelmiyor, bekleyip görmek gerekir sonucu. Aradan uzun zaman geçtiği halde bu ruh hali devam ediyorsa o zaman bir sorundan bahsedebiliriz bence.

Uzun ettim, inşallah seni huzura kavuşturacak hayatını hale yola koyacak gücü nasip eder allah leblebitozu.

Cok tesekkur ederim canim iyi niyetin icin. Sana da gecmis olsun. Bu forumda super yurekli kadinlar oldugu kadar okudugunu anlamadan zambadak yazan kadinlar da var. Ve ikinci grup insani dertlestigine dertlesmedigine pisman edebiliyor.
Anlayisin icin tesekkur ederim. Allah guzel gonlune gore versin.

Hakkınızda hayırlısı olsun, en doğrusunu yapacağınıza inancım tam.

Ya eski konularini okudum da acayip sinirlerim bozuldu o kaynani bana verin ben onu bir guzel doveyim pislik kadin ya nasil sinirlendim sen iyi sabirlisin valla benimki bana esek miyim anlamiyormuyum dedi diye kustum evime geldim.allah sana kolaylik versin o kocadan zaten hayir yokmus kusura bakma da seni koruyamadiktan sonra koca olmanin anlami nedir acaba bebeginle sana mutluluklar ins hakkindan hayirlisi

inşallah en kısa zamanda işe yaramaz kocandan soğursun da bu eziyetten kurtulursun.

Boşanır mısınız bilmiyorum ama bu şekilde karşılıklı kin ve nefret doluyken yürütmek çok zor... O yaşanılanları unutup sünger çekmek hiçbir şey olmamış gb davranmak konuşmak gülmek sevişmek kolay mı Allah aşkına?
Beklemek sonu ertelemekten başka birşey değil bence...
Hakkında hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…