Ne düşünüyorsunuz peki?
Sizce bu isteğe değer bir yaşam standardı var mı, yoksa hep insanların tutunmak istediği daha güzel diyarlar hayali mi?
Bir de evlilik artık çok revaçta değil aslında.
Şimdi erkek başına düşen flörtöz kadın sayısı yüksek.
Hala gelişememiş yurdum erkekleri cinsellik peşinde olduğu için ve bunu da rahat yaşadıkları için evlilik adımı atmaya gerek duymuyorlar.
Kadınlarımız birey anlayışı taşırken, onlar hala başarı olarak görüyorlar.
Bir de inançlarımız ve gelenekler var tabi.
Ailelerin hala her şeye dahil olduğu bu toplumda birlikte yaşıyoruz sevdiğim adamla demekle, evleniyoruz demek arasında çok büyük fark var.
yurtdışıyla ilgili konular açıldığında ayrıntılı olarak yazıyorum bunları aslında
benim ilk deneyimim değil 20 senedir gidip geliyorum
giden kişinin ülkede nasıl bir hayatının olduğu ne ortamdan gittiği ne beklediği büyük fark oluşturuyor.
tr'de çok samimi bir arkadaş çevresi, iyi sosyal hayatı, kaliteli hizmet gördüğü bir lüksü olan (atıyorum mahallede iyi berberi, sucusu, temizlikçisi, çocuğuna bakanı, kalabalık sahip çıkan bir düzeni gibi gibi) her işini kendi yapmamış kişi gidince farklı.
daha bireysel yaşayan, büyükşehirde her işini kendi yapan ya da doğal yaşam seven, cinsel yönelimleri farklı olup ayrımcılığa uğrayan vs v kişi gidince farklı.
ama mesela son zamanlarda -ki sizin konudaki kişi de galiba kaçak gitmiş - kaçak gidenler iltica edenler vs. zaten ülkede tüm gemileri yakıp gidiyor. o kişilere imkan da tanıyorlar gidilen yerde..yardım alıyorlar vs. onları hissiyatı farklı.
epey su götüren bir konu aslında.
ben ne düşünüyorum
çocuğum olsa
evli çift olsam bu ülkede kalmak istemezdim --çünkü benim aldığım eğitimi ben çocuğuma sağlayamam.
ben çocuk olmadığı için ve egede yaşadığım için burada devam ediyorum
kadın-erkek ilişkisi bakımından ise
eskiden
20 sene önce yani avrupadaki türkler ağırlıkla türkiyeden evlenirdi
şimdi orada doğmuş büyümüş kişiler kolay kolay tr'den evlenmiyor
arada kültürel fark çok büyük oluyor, zorlanıyor insanlar
buradan sonradan gidenleri orada doğmuş büyümüşler tercih etmiyor genelde
o yüzden orada yetişmiş olanlar orada yetişmişleri
tr'de yetişmiş olanlar tr'e yetişmişleri tercih ediyor Türkle evlenecekse
evlilik aileler birlikte yaşamak vs. konularının avrupaya gitme, oradan biriyle ilişki yaşama ile bir alakasının olduğunu düşünmüyorum. o bu ülkenin konusu.