• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guzellık Göreceli midir

Güzellik elbette görecelidir. Kişiden kişiye, toplumdan topluma, kültürden kültüre farklılık gösteren bir algıdır

Bazı kabilelerde en güzel kadının en uzun boyunlu kadın olduğu algısı ile çocukluktan beri kullanılan boyun bileklikleri ile zürafa gibi boyunları uzatılmış, ya da dudaklarına çemberimsi bir alet takarak alt dudağı bele kadar hortum gibi sallandırılmış kadını belgesellerden hatırlarız hepimiz

Afrika'da kıtlık içinde yaşayan insanların en güzel kadın olarak en şişman yağları boğum boğum kadın fotosunu seçtiklerini, bazı Kuzey ülkelerinde ise toplumun % 98 i sarışın ve mavi gözlü olduğu için kahverengi gözlü, siyah saçlı insanları başka bir özelliğine bakmadan çok güzel bulduklarını okumuştum

Bana gelince ben dayatma güzellik anlayışına biraz karşıyım sanırım. Çok güzel bulunan bir çok ünlümüzü hiç güzel bulmam mesela. Aşırı zayıf ve fazla uzun, upuzun insanları da hiç estetik bulmam.

Eskiler "kendini beğenmeyen insan çatlarmış" derlerdi :) ilk gençlikte kendimi hiç güzel bulmazken orta yaşlarda hayranlarımla birlikte çok güzel olduğuma karar vermiştik :)) Yolda dönüp baktıracak cinstendim abartısız. Ee ne oldu, yaş ilerliyor ve artık dönüp bakmıyorlar, yeniden sıradanlaşıyorsun zamanla işte.

Neyse uykum kaçtı, yazdıkça yazıyorum böyle. Yine büyüklerimizden bir alıntı yapayım. Allah baht güzelliği versin diyeyim 😊

Bence görecelı degıldır pek yanı bazı tıpler herkes ıcın aşağı yukarı güzeldir ama önemli olan çekıcılık duruş aura çok güzel olup ağzını açınca saçma sapan konuşan tıplerde var estetik yaptırmış saç baş çok güzel de yanı ablacım o konuşma ses tonu onu ne yapacaksın
Bu arada bır kadının ses tonu da önemli bence

evet bazen güzel hissediyorum bazen çirkin. bazı güzelleri görünce bende güzelim diye geçiniyorum kendi kendime şu kıza bak bir de diyorum 😂

guzel görür müsünüz kendinizi her halinizde @
Guzellık takntsı galıba ozellıkle belırlı yas gruplarında fazla oluyor gozlemledgım bu. Tek dert bu degıl hayatmzda ancak insan bu kendnı takıntılarla yiprandiriyor. Guzel goruyorsun kendini ama bi ertesi gun kotu goruyorsun. Tutarsız. Bazen kendıme karsı acımasız elestırıden alamıyorum hıslerımı. Sosyal mecraların guzellık anlayısı sizinde kendınızı begenmenızı etkılıyor mu. Zaten belli yasa geldıgımde gececek bunlar. bıde ben mi arızalıysam gercekten benden kucukler bıle bnden buyuk gorunuo :KK70: ınsan dıyo acaba sorun mu var. Kucukler dahı cocuk gozuyle bakıyor gorunus babında.
Hem ruh halimize göre değişio hem de regl dönemlerimizde de bi çirkinlik oluşuyor gibi 🤔

"Her" kadin biraz genis bir ifade zaten, hepsini güzel bulmak imkansız ama ortalamaya vurursak bebek gibiler :) genel algidan bahsediyorum.
Bebek gıbıden kasıt ne kı? sarışın renkli gözlu olmak sadece guzel yapmıyor bır kadını bence yada uzun boylu olmak
Farklı olan guzel gözukur mesela jennıfer lopezı dünya beğeniyor ama baktığında kadın bebek gıbı değil boyu uzun değil kılolu bulunabılecek bır kıloda
Ama baktığında bır butun olarak seksi ve guzel vucuduna baktığı spor yaptığı ıcınde eksı olan özellıklerını artıya dönuşturmus dünyada onun ayarında komse yok
Bu arada anne tarafından bende de slavlık var onu belirteyim de kıskanç denmesin:)

evet göreceli.
Hahaha 😂 aynen öyle etrafımdaki insanlara soruyorum bu ben miyim böyle mi gözüküyorum diye 🤦🏻‍♀️ fotoğraf konusunda takıntılıyım biraz
bende kızıma soruyorum çocuklar olanı dırekt soyluyor. ve ıstemediğim cevabı verıyor. gelde kendını güzel bul=D

En çok istikrar gösterdiğim konu budur herhalde kendimi hep beğenmişimdir :-)

Evet gorecelidir, bu da kisinin zevkine baglidir…ama sevdigin gozune guzel gelir o da baska bir konu😐😂

Öyle güzellikler var ki göreceli falan değil. Bildiğin güzel işte. Yüzü,gözü,ağzı,burnu,boyu,saçı,kilosu,gülüşü bla bla.. Hepsi bir bütün,hepsi birleşince güzel demeyen çıkmaz heralde. Birde ortalama güzellikler var işte görece orada var bence. Kimine göre güzel kimine göre eh işte..

evet göreceli.

bende kızıma soruyorum çocuklar olanı dırekt soyluyor. ve ıstemediğim cevabı verıyor. gelde kendını güzel bul=D
Bende ortaokuldayken anneme sormuştum

Sence ben güzelmiyim diye🙈
Ne güzel ne de çirkinsin orta işte dedi🤪
Anne olunca insan çok güzelsin tabi kızım diye bi cümle bekliyor🤷‍♀️

Bazı insanlar herkese göre güzeldir bence🙈
Bazıları da orta ( ben gibi)😂😂😂

guzel görür müsünüz kendinizi her halinizde @
Guzellık takntsı galıba ozellıkle belırlı yas gruplarında fazla oluyor gozlemledgım bu. Tek dert bu degıl hayatmzda ancak insan bu kendnı takıntılarla yiprandiriyor. Guzel goruyorsun kendini ama bi ertesi gun kotu goruyorsun. Tutarsız. Bazen kendıme karsı acımasız elestırıden alamıyorum hıslerımı. Sosyal mecraların guzellık anlayısı sizinde kendınızı begenmenızı etkılıyor mu. Zaten belli yasa geldıgımde gececek bunlar. bıde ben mi arızalıysam gercekten benden kucukler bıle bnden buyuk gorunuo :KK70: ınsan dıyo acaba sorun mu var. Kucukler dahı cocuk gozuyle bakıyor gorunus babında.
Sen ben misin doğruyu söyle

Güzellik göreceli olsa herkes burnunu gözünü kaşını dudağını aynı şekilde yaptirmazdi.Dış güzellikte belli başlı kriterler var,ortalama bunlara sahip olan göze güzel görünüyor.Altin oran diye bir şey var mesela.
Ama bunlar sadece fiziksel açıdan değerlendirildiginde böyle.Ben de gerçek güzelliğin zeka,enerji,duruş v.s.hepsini kapsayan bir bütün olduğunu düşünüyorum.

kendimi her halimle beğenmem öncelikle. sivilce takıntım var, ergenken çıktığında hayatı kendime ve anneme zehir ederdim bu ne zaman geçecek diye hdhfhhf birde dudaklarım minik biraz. bir işlem yaptırmıyorum ama işleme karşı değilim. insan kendini nasıl güzel buluyorsa, nasıl mutlu oluyorsa öyle olmalı. ama onların dışında beğenirim, sosyal medyadaki güzellik algısı beni kendimde bir şeyler yapmaya itmiyor ama filtre deneyince insan bir yaptırsam mı acaba oluyor tabi:-)

Bebek gıbıden kasıt ne kı? sarışın renkli gözlu olmak sadece guzel yapmıyor bır kadını bence yada uzun boylu olmak
Farklı olan guzel gözukur mesela jennıfer lopezı dünya beğeniyor ama baktığında kadın bebek gıbı değil boyu uzun değil kılolu bulunabılecek bır kıloda
Ama baktığında bır butun olarak seksi ve guzel vucuduna baktığı spor yaptığı ıcınde eksı olan özellıklerını artıya dönuşturmus dünyada onun ayarında komse yok
Bu arada anne tarafından bende de slavlık var onu belirteyim de kıskanç denmesin:)
Hokka gibi burun, puruzsuz ten, orantili yuz hatlari, düzgün fizik kasıt. Jlo evet seksi, alimli. Bu yüzden de guzel bulunuyor. Kendisine guzel değil diyen olmadı zaten:)

Ben de 24 yaşındayım ve daha küçük durduğumu söylerler ki bi iyi bişey ☺️ Güzellikten ziyade bakımlı olmak ve kendini iyi hissetmek gerek bence. Ben mesela aynaya baktığımda kendimi beğenirim ve kendime değer veririm, çevremdekilerden de hep olumlu yorumlar alırım. Çünkü canım kendim♥️😂

Bende dışardan nasıl göründüğüme bu aralar çok taktım. Aynadaki gibi olamaz ters görüntü o. Kameradaki gibi de olamaz gözümüzün pikseli daha yüksek..
Nasıl göründüğümü merak ediyorum..
Güzel olduğumu söylüyorlar..ama bana arka Kameradaki ben değişik geliyor.. Bunun sebebi belkide aynadaki ters görüntüye gözüm alıştığı içindir..

Back
X