• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guzellık Göreceli midir

güzellik sadece saçla, makyajla falan olmuyor bence. hal, tavır, mimikler de çok çok önemli. bir arkadaşımın arkadaşı var sosyal medyada ekleşmiş bulunduk. boya küpüne düşmüş sanki öyle doğmuş gibi. günde en az 10 hikaye paylaşıyor. fiziği boyu vs yerinde, düzgün aslında. ama o surat, o mimikler, o kendine yakıştırdığı hareketler falan aşırı itici ve cringe geldi. ruju dudaklarından taşıra taşıra sürüyor. kaşlarını falan boyuyor. tuhaf bir göz makyajı var. kamera her kendine çevrildiğinde dudaklarını büzük öpücük atıyor. allah affetsin ama ne zaman paylaşımını görsem ay ne pis bişey çıktı diyorum... eminim makyajsız ve o saçma mimiksiz hali daha güzel. rakı içiyor mesela 5-6 tane rakılı story. hadi bi tane çektin 5 tane niye? her haltını göze sokmaya çalışıyor. eminim 10 erkekten 7'si o kızı güzel bulur ve arzular. ben tiksindim ama. herkes kendi güzelliğini kendine yakışan hallerle desteklemeli. sadece kaş göz fizik değil. bu kız sabah story atıyor falan böyle saçlarını karıştırıyor, ağzı tuhaf bir biçimde, bakışları falan kasıyor yani kendi kendine çekici gözükme çabası var. çok belli. öyle bakıp öyle dudak büzünce çekici olduğunu sanıyor, kendini buna ikna etmiş. kızı çok gömdüm hatta kızı kıskandığımı düşünen olabilir okuyunca. kıskanmak değil de başkası adına utanmak gibi oluyor sanki ya. kıskansam daha farklı hissederdim. ben onun kadar makyaj vs yapmam asla tipimi göze sokmam hatta dikkat bile çekmek istemem genelde ama en bakımsız halimle o kızdan daha çekiciyim kendime göre. sessize aldım ama listemden çıkaramıyorum ayıp olmasın diye...

İnsanlara bize geldiği kadar itici gelmiyor. 🙄 Bir kız denk gelmişti oyle dolasirken dedim ne kadar güzel bir kız, diger videolarina vs bakayim dedim. Kizin konuştuğu bir videoya denk geldim, işte o an güzelliği filan gitti gözümde.
R harfini bastirara uzatarak söylemek, "hayirdirrrrr biirrrraaaderr" tarzi yayık ve degisik degisik atarlanmaları vs gördüm. (Dalga gecme veya taklit vs yapmiyordu) 🤢
Ama yorumlara baktim gayet hoşlanan, takip eden insanlar var. Ben konuşmalarini bitirene kadar bile izlemeye tahammul edememiştim halbuki. Yani bu bile goreceli işte

guzel görür müsünüz kendinizi her halinizde @
Guzellık takntsı galıba ozellıkle belırlı yas gruplarında fazla oluyor gozlemledgım bu. Tek dert bu degıl hayatmzda ancak insan bu kendnı takıntılarla yiprandiriyor. Guzel goruyorsun kendini ama bi ertesi gun kotu goruyorsun. Tutarsız. Bazen kendıme karsı acımasız elestırıden alamıyorum hıslerımı. Sosyal mecraların guzellık anlayısı sizinde kendınızı begenmenızı etkılıyor mu. Zaten belli yasa geldıgımde gececek bunlar. bıde ben mi arızalıysam gercekten benden kucukler bıle bnden buyuk gorunuo :KK70: ınsan dıyo acaba sorun mu var. Kucukler dahı cocuk gozuyle bakıyor gorunus babında.
Tabiki görecelidir ama en önemlisi bizim nasıl hissettiğimiz insanların ne düşündüğü değil

Ayrık olan boşluk mu birlesince arada kalan ufak bosluk mu sexi olan? Detaya takılmam da ki tek net mandalina memeli oldugumdan ondan takıldım 😂 teselli arıyordum da
Mandalina portakal farketmez kücük mem ve aradaki boşluk çok sexi bence kimse kusura bakmasinda koca memeler ve o yapışiklık çok çirkin 🤷🏼‍♀️

güzellik sadece saçla, makyajla falan olmuyor bence. hal, tavır, mimikler de çok çok önemli. bir arkadaşımın arkadaşı var sosyal medyada ekleşmiş bulunduk. boya küpüne düşmüş sanki öyle doğmuş gibi. günde en az 10 hikaye paylaşıyor. fiziği boyu vs yerinde, düzgün aslında. ama o surat, o mimikler, o kendine yakıştırdığı hareketler falan aşırı itici ve cringe geldi. ruju dudaklarından taşıra taşıra sürüyor. kaşlarını falan boyuyor. tuhaf bir göz makyajı var. kamera her kendine çevrildiğinde dudaklarını büzük öpücük atıyor. allah affetsin ama ne zaman paylaşımını görsem ay ne pis bişey çıktı diyorum... eminim makyajsız ve o saçma mimiksiz hali daha güzel. rakı içiyor mesela 5-6 tane rakılı story. hadi bi tane çektin 5 tane niye? her haltını göze sokmaya çalışıyor. eminim 10 erkekten 7'si o kızı güzel bulur ve arzular. ben tiksindim ama. herkes kendi güzelliğini kendine yakışan hallerle desteklemeli. sadece kaş göz fizik değil. bu kız sabah story atıyor falan böyle saçlarını karıştırıyor, ağzı tuhaf bir biçimde, bakışları falan kasıyor yani kendi kendine çekici gözükme çabası var. çok belli. öyle bakıp öyle dudak büzünce çekici olduğunu sanıyor, kendini buna ikna etmiş. kızı çok gömdüm hatta kızı kıskandığımı düşünen olabilir okuyunca. kıskanmak değil de başkası adına utanmak gibi oluyor sanki ya. kıskansam daha farklı hissederdim. ben onun kadar makyaj vs yapmam asla tipimi göze sokmam hatta dikkat bile çekmek istemem genelde ama en bakımsız halimle o kızdan daha çekiciyim kendime göre. sessize aldım ama listemden çıkaramıyorum ayıp olmasın diye...
O kadar çoklar ki maalesef çünkü böyle takipçi yapabilceklerini düsünuyorlar 🤦🏼‍♀️
Bende hep kk ya atıyorum takipçi kasmak için beni takip etsene 🤪🤣🤣🤣

Tabiki de degil. Güzel insanlar, insanlarin %95inin güzel diyecegi insanlardir. Üzgünüm cogu kadin da cogu erkek de güzel degil, cirkin de degil. Normal. Kendimi guzel görmem değilim çünkü cirkin de görmem. Ama seksi görürüm hic kusura bakmayin ahahhaha. Bence bu daha onemli ya. Her zaman vücut konusur bence. Ne yamuk herifler kaslı diye cok hosuma gidio :D Kendimle ilgili görüşlerim günden güne degismio. Sabah kalkinca da ayniyim süslenmissem de bence.

Doğru hakkında benımde boyle dusundugum kısıler oluyor. Kimisinın gorunumu guzel olmayabilir tam ancak bi konusur dınlettırır kendını kımısı istedgi gbi hos olsun bi konusur bitirir olayi. Kendine yakısanı yapmak guzellıge gotururken abaartılar cırkınlıge goturuyo

Mandalina portakal farketmez kücük mem ve aradaki boşluk çok sexi bence kimse kusura bakmasinda koca memeler ve o yapışiklık çok çirkin 🤷🏼‍♀️
Ya cidden ben de bunu dusunmeye basladim on sene once burda gogus buyutme topiginde kicimizi yirttik memelerim A-B cup arasindayken fotolarima bakiorum diri ve seksi bi çatal var arasinda bir parmak bosluk varken dediğin gibi. Şimdi C cuptayim tasiyorum, döt catali gibi oldu lombur lumbur ya pff.

sadece güzellik olarak bakamam.
güzellik + enerji + aura + iletişim + karizma +zeka + nezaket .... bence bunların toplamı.
yani birinin güzel, yakışıklı olması yetmiyor .yakışıklı ama ölübalık gibi biri , karizmatik ama tek başına karar veremeyen, güzel ama iki kelimeyi bir araya getiremeyen biriyle ne kadar kaliteli ilişki kurulabilir ki.
misal adamın yakışıklılık puanı düşüktür ama sana prenses gibi hissettirir, kadın ortalama güzeldir ama enerjisi çok yüksektir, adam standart biridir ama zekasına hayran olursun. gibi gibi

Doğru diyorsun ayrıca erkeklerde de memeye takmıs. Artık onemsemesem bıle Büyük ölcüde psikolojımı etkılemıstı. Bir de elbise aliyorum memelerin ufaklıgından kotu oluyor ben de careyı büyük cup sutyen giymek de buldum:KK70:bi sen metalastırıyolar kadını gosteren memesıdır sacidir diyerekten. Sacimda kusurlu takma kullanıyorum memeye de büyük sutyen sanki çakma model olmus gbi:D kalcam 84 falan. Ne araarsan yok ben de :D

Ya cidden ben de bunu dusunmeye basladim on sene once burda gogus buyutme topiginde kicimizi yirttik memelerim A-B cup arasindayken fotolarima bakiorum diri ve seksi bi çatal var arasinda bir parmak bosluk varken dediğin gibi. Şimdi C cuptayim tasiyorum, döt catali gibi oldu lombur lumbur ya pff.
A B arası cup candır gerisi çıkss

sadece güzellik olarak bakamam.
güzellik + enerji + aura + iletişim + karizma +zeka + nezaket .... bence bunların toplamı.
yani birinin güzel, yakışıklı olması yetmiyor .yakışıklı ama ölübalık gibi biri , karizmatik ama tek başına karar veremeyen, güzel ama iki kelimeyi bir araya getiremeyen biriyle ne kadar kaliteli ilişki kurulabilir ki.
misal adamın yakışıklılık puanı düşüktür ama sana prenses gibi hissettirir, kadın ortalama güzeldir ama enerjisi çok yüksektir, adam standart biridir ama zekasına hayran olursun. gibi gibi
Aynen ıkı lafi bi ara dereye getıremeyenle ayakustu muhabbet bıle olmuyor guzellıgı arkaaya itiyor kesınlıkle. Onemli olan da saydıklarınız amma velakin guzellık kriterleri öyle kendini aştı ki zirveyi gördü. Fındık nokta burun kafam kadar dudak iğne ucu gibi bel. Hersey effekt olmuss estetiğe döndü.

Beni instagram gercekten etkiliyor hatta bu yüzden daha yeni tartışma yaşadım erkek arkadaşımla. bu kadar etkileyecekse kapat diyor ama bağımlılık gibi kapatmak istemiyorum..
Ben kendimi guzel buluyorum hem yüz hem fizik olarak zaten estetiğim var 2 tane. Guzel olmaya kafayı takmış biriyim yani. Çok da begeniliyorum ama sanırım takinti yaptı instagram influencerları gibi görünme isteği. Malesef ki bu yüzden ozguvenimin düştüğü zamanlar oluyor🙄

Beni instagram gercekten etkiliyor hatta bu yüzden daha yeni tartışma yaşadım erkek arkadaşımla. bu kadar etkileyecekse kapat diyor ama bağımlılık gibi kapatmak istemiyorum..
Ben kendimi guzel buluyorum hem yüz hem fizik olarak zaten estetiğim var 2 tane. Guzel olmaya kafayı takmış biriyim yani. Çok da begeniliyorum ama sanırım takinti yaptı instagram influencerları gibi görünme isteği. Malesef ki bu yüzden ozguvenimin düştüğü zamanlar oluyor🙄
Begenılmeme etkılerdı en azından begenıldıgınız konusuna odaklanıp kafanızı rahatlatıp kısısel bakımlarnza onem versenız yeterlıdır bence siz bilirsiniz ancak benı de etkılıyor ozellıkle keşfetti videolardacıkanlar. Yuzume dogru bana estetk ol dıyen var hayatmdakı kısı yonlendırıyor buna ancak istemiyorum. Yuz kısmımda birkaç arıza ancak yaptırmam. Saclarımda yok ancak uzulup aglamktnda skıldım. Guzel bulunduguna gore guzel olduguna emınım cnku kımse yokyere guzelsın demez sıkma ruhunu

Aynen ıkı lafi bi ara dereye getıremeyenle ayakustu muhabbet bıle olmuyor guzellıgı arkaaya itiyor kesınlıkle. Onemli olan da saydıklarınız amma velakin guzellık kriterleri öyle kendini aştı ki zirveyi gördü. Fındık nokta burun kafam kadar dudak iğne ucu gibi bel. Hersey effekt olmuss estetiğe döndü.
sosyal medyada maalesef öyle bir tip ilgi görüyor, hurra herkes elinde foto bende buna benzemek istiyorum diye estetik peşinde koşuyor. bu da bir tercih meselesi .

peki sizin için güzellik kriterleri neler yada başkasının güzellik kriterlerine uyamamış olmak , beğenilmemek özgüveninizi azaltıyor mu?

Begenılmeme etkılerdı en azından begenıldıgınız konusuna odaklanıp kafanızı rahatlatıp kısısel bakımlarnza onem versenız yeterlıdır bence siz bilirsiniz ancak benı de etkılıyor ozellıkle keşfetti videolardacıkanlar. Yuzume dogru bana estetk ol dıyen var hayatmdakı kısı yonlendırıyor buna ancak istemiyorum. Yuz kısmımda birkaç arıza ancak yaptırmam. Saclarımda yok ancak uzulup aglamktnda skıldım. Guzel bulunduguna gore guzel olduguna emınım cnku kımse yokyere guzelsın demez sıkma ruhunu
Evet malesef kesfette gördüklerim sebebiyle daha takıntılı oldum. Gerci ben burnumu ve dudaklarımı instagram acmadan once yaptırmıştım 😂 pisman da degilim. ama ah bu keşfet guzelleri yokmu😂
Sen de çok takilma acikcasi sonu da gelmiyor çünkü. Simdi de başka yerlerime taktim mesela.. Sana estetik tavsiye eden kişi sevgilin mi? Yani konusu mu gecti de oyle dedi gerçi durduk yere dememiştir sanırım

Ortalama bir güzelliğe sahip olduğum için şükrediyorum evet. Dönüp bakılacak kadar değilsem bile fena da değilim.Bir kere saçım gözüm yüzümde absürt duran hiç bir yer yok boyum 68 kilo 65 iki çocuk var. Estetik sıfır duş alıp göz makyajı ve cilt bakımı yaparsam idare ediyorum aşırı zayıf ve kilolu olmadım hiç bir zaman ciddi uğraşmadım bu sorunlarla. Ya da takıntı yaptığım bir yerim yok.Sadece biraz dişlerime taktım bu aralar 30 unda tel taktırmaya doğru gidiyorum.😌 Cook da güzel olmak ister miydim yok yaa. Aşırısı iyi olmuyor hiç bir seyin. Ortalamanın hafif üstü en iyisi.

Back
X