- 10 Ekim 2014
- 33.103
- 149.101
- 798
- Konu Sahibi gulbelalidir
-
Şimdi ben çok güzelim şöyle böyle oluyor diye anlatan üyeler de geliyor genelde bu tarz konulara ondan korkuyorumonları okuyup iyice çökecek
Yine çok çirkin insanlar var yaa şimdi.Özellikle gençken zaten guzel olan birinin guzel olmak icin çaba harcamasina, asiri alisveris yapmasina suslenmesine gerek olmuyor.
Anlatmayacaktim sana inat anlatayimyaşim cok daha kucukken bir dönem bi tisort bi kottan baska bisey giymiyordum, sacimi duştan cikip kuruttugum gibi sekil vermeden disari cikiyordum yine de begenen erkekler oluyordu. Hatta erkek arkadaslarimdan biri kendime özenmiyorum diye sen ne kadar guzel oldgunun farkinda degilsin galiba demişti.
Güzelsen yaşin da gençse cuval giysen güzelligin gorunur.
Asiri şıkıdım kiyafetlerle, surekli sac baş makyajla gezen ortalama herkese güzel denir zaten. O yuzden de bunu surdurmekte zorlaniyorlar, yük oluyor.
Merhaba kızlar. Konuya nasıl gireyim bilemiyorum açıkçası. Kendimde 1-2 senedir farkettiğim bir şey var; güzellik takıntısı. Çevremde çok beğenilen biriyim, ben de kendimi çirkin bulmam ancak iş hayatımda, sosyal ortamlarda diğerlerine göre daha güzel bulunmak istiyorum. Sanki güzel olmazsam mutlu olamam, güzel bulunursam başka hiçbir şeyi dert etmemem gerekir gibi düşünüyorum. Amacım dikkat çekmek kesinlikle değil, hatta bazen görünmez olmak bile istiyorum, ortamlarda aşırılıklarım yoktur. Anlattıklarımı sadece içimde yaşarım. Küçüklükten kalma bir şey diye düşünüyorum, ya başkalarıyla karşılaştırılmak(güzellik olarak) ya da fazla eleştiriden kaynaklı diye düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim sizce? Çünkü içten içe güzelliğin geçici olduğunu ve bunun çok sığ bir düşünce olduğunu biliyorum.
Belki içten içe özgüven eksikliği, öz şefkat eksikliği gibi şeyler yaşıyorsunuzdur.Merhaba kızlar. Konuya nasıl gireyim bilemiyorum açıkçası. Kendimde 1-2 senedir farkettiğim bir şey var; güzellik takıntısı. Çevremde çok beğenilen biriyim, ben de kendimi çirkin bulmam ancak iş hayatımda, sosyal ortamlarda diğerlerine göre daha güzel bulunmak istiyorum. Sanki güzel olmazsam mutlu olamam, güzel bulunursam başka hiçbir şeyi dert etmemem gerekir gibi düşünüyorum. Amacım dikkat çekmek kesinlikle değil, hatta bazen görünmez olmak bile istiyorum, ortamlarda aşırılıklarım yoktur. Anlattıklarımı sadece içimde yaşarım. Küçüklükten kalma bir şey diye düşünüyorum, ya başkalarıyla karşılaştırılmak(güzellik olarak) ya da fazla eleştiriden kaynaklı diye düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim sizce? Çünkü içten içe güzelliğin geçici olduğunu ve bunun çok sığ bir düşünce olduğunu biliyorum.
Yine çok çirkin insanlar var yaa şimdi.
Belki de. Yeterince özgüvenli olduğumu düşünmüyorum zaten.Belki içten içe özgüven eksikliği, öz şefkat eksikliği gibi şeyler yaşıyorsunuzdur.
O zaman bu konu ile ilgili kitaplar okuyup videolar izleyerek farkındalık kazanabilirsinizBelki de. Yeterince özgüvenli olduğumu düşünmüyorum zaten.
Öneriniz var mı?O zaman bu konu ile ilgili kitaplar okuyup videolar izleyerek farkındalık kazanabilirsiniz
Sizden hep daha güzeli vardır ama bunun sonu yok ki. Güzellik tek tip olan birşey de değil ve geçici bir durum yaşlılık var yani. Her kadının kendini güzel bulması gerektiğini düşünüyorum ben. Bende kendimi beğenirim güzelim ama dünya güzeli değilim kusurlarım da var ama kendimi güzel buluyorum. Kendinizi olduğu gibi kabul edip güzel bulmanız lazım bence kusursuz güzellik, en güzel olmak diye birşey yok.
Ayrıca dış görünüşle sevilmenin pek bir alakası yok çok güzel olunca çok sevilirim algınızı değiştirmeniz lazım.
Bizim ailemizde de hep güzellik konusu ön plandadır. Fazla maruz kaldığım için olabilir. Teşekkürler yorum içinBelki övgüyü hep burdan aldiginiz içindir.Guzel olana olan ilgi ve saygı farklıdır ve siz de bu doyumsuzluga yol acmistir.
Belki de etrafınızda hep bu muhabbet dönüyordur.Ben de köye gittiğimde iyi ki meşaleler ile beni yakmiyorlar cirkinligimden diyip geri dönüyorum.Teyzemin birinde ve onun ailesinde herkes bu kritere göre değerlendirilir.Dusunun kızı oldu kuzenimin .Bence dünya tatlisi ama hep üzülüyor guzel degil diye.Ben de o kuzuya üzülüyorum böyle bir aileye doğduğu için.Ve çok güzel bir kız çocuğu.Neymis esmermis.
Benim de güzellik takıntım var sanırım.Guzel bir kadın görünce hep bakarım.İmrenirim.Kucuklukten beri hep bu konuda ötelendim çünkü.Once ailede ,sulalede , sonra okulda, toplumda.Belki de, sen de uzunca süre çirkin hissettiğin bir ortmada kaldın.
Teorilerim bu kadar.
Kesinlikle haklısınız düşününce ben de bunları söylüyorum kendime ama takıntılarım içten içe devam ediyor maalesefGuzel olmayi istemek ve cabalamakta bir sorun gormuyorum. Herkes ic guzelligi birinci koltuga oturtacak diye bir kaide yok.
Ama digerlerinden daha guzel olmak istegi gereksiz. Herkes kendi liginde guzel, bazilari hatta guzellik normlarina uymadiklari icin ayrica guzel. Illa biri digerinden daha guzel diye etiketlemek gereksiz.
Kisaca giyinin suslenin puslenin, keyfinize bakin, ama baskalarina degil.
içten içe özgüvensizsin ama güzellik bi yere kadar kendini her halinle sevMerhaba kızlar. Konuya nasıl gireyim bilemiyorum açıkçası. Kendimde 1-2 senedir farkettiğim bir şey var; güzellik takıntısı. Çevremde çok beğenilen biriyim, ben de kendimi çirkin bulmam ancak iş hayatımda, sosyal ortamlarda diğerlerine göre daha güzel bulunmak istiyorum. Sanki güzel olmazsam mutlu olamam, güzel bulunursam başka hiçbir şeyi dert etmemem gerekir gibi düşünüyorum. Amacım dikkat çekmek kesinlikle değil, hatta bazen görünmez olmak bile istiyorum, ortamlarda aşırılıklarım yoktur. Anlattıklarımı sadece içimde yaşarım. Küçüklükten kalma bir şey diye düşünüyorum, ya başkalarıyla karşılaştırılmak(güzellik olarak) ya da fazla eleştiriden kaynaklı diye düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim sizce? Çünkü içten içe güzelliğin geçici olduğunu ve bunun çok sığ bir düşünce olduğunu biliyorum.
içten içe özgüvensizsin ama güzellik bi yere kadar kendini her halinle sev
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?