- 4 Ekim 2012
- 17.058
- 33.630
- 798
- Konu Sahibi gulbelalidir
-
- #21
Bunu yaşayıp kendi kendine çözen ya da çözebilmek için mantıklı fikirler sunan birilerine ihtiyacım var diyelimAltında psikolojik bişey yattığını düşünüyorsanız buraya yazmak yerine tedaviye başlamak daha mantıklı değil mi? Burada seksen milyon çeşit kadın, kafa yapısı, bakış açısı var. Bir çoğumuz da psikolog ya da psikiyatrist değiliz. Gelecek cevaplar az çok belli yani.
En güzel olmak en fazla sevgiyi haketmek sanırım benim için..Guzel olmanin avantajlari elbette var ama güzel olunca başka bir seyi dert etmemek diye bir sey yok. Ayrica kendi kendinize güzel olun işte niye illa diger kadinlarla yarista olmak istiyorsunuz ki?
Benim de önceliklerimi değiştirmem lazım ama zor gibiBen ugrassam da güzel olamayacagimi bildigimden saatlerimi harcamiyorum baktim dışı düzeltemiyorum bari icimi düzelteyim dedim. Bunun icin kisisel gelisim kitaplari okudum maneviyata yöneldim törpülemek istedigim özelliklerim üzerinde çalısıyorum.Eskiden aynaya bakip burnum yamuk dislerim yamuk guzel degilim vs diye kendimi üzerdim fotihraflarda asla dislerimi göstererek gülmezdim simdi gülüyorum gerek yokmus kabullendikten sonrasi daha güzel
En güzel olmak en fazla sevgiyi haketmek sanırım benim için..
Şöyle düşün bazen nekadar makyaj yapsada güzel olmayan kadınlar var , onlar napsinlar kimse saygı duymasın mi? Yas geçtikçe güzellikte eskisi gibi olmuyor , siz bakımlı olun, iyi giyinin, ama güzel olmazsam saygı duyulmam diye düşünmeyin.Yalnız benim derdim, güzellik değil güzelliği dert ediniyor olmak ve o şekilde sevilip saygı duyulacağımı düşünmek.
çekilin bu konuda çok fena aşırı tecrübeliyim,çok yakın bir arakadaşım var 16 yaşından beridir arkadaşız ve kendisini çok çok seviyorum,onunda sizin gibi bir takıntısı var ve artık destek alacak duruma geldi sebebi ise şu,bu arkadaşım aşırı güzel hani böyle etraftakilerle kıyaslanamaz bile diyim,boyu,fiziği,yüzü vs allah vermişte vermiş ama yanında olmak çok yorucu,herkes hep ne kadar güzel olduğunu söylüyor,dışarıda bir ortamda vs. hep ona bakıyorlar,sevgilileri kafayı yiyor kıskançlıktan,benden başka kız arkadaşı yok kızlar hep uzak duruyor fln,bu üni. ye gitti oradada bi dolu problemi oldu,bu arkadaşımla yakın oturuyoruz üstünden yıllar geçti 30 u geçtik ama bu onun üzerine sanki onun tek vasfıymış gibi oturdu yani o kadar çığrından çıktıki deprem oldu aşağı indik bunu arıyorum yok,evin önüne gittik saçını başını düzeltmiş,üstünü giyinmiş,hazırlık yapmışMerhaba kızlar. Konuya nasıl gireyim bilemiyorum açıkçası. Kendimde 1-2 senedir farkettiğim bir şey var; güzellik takıntısı. Çevremde çok beğenilen biriyim, ben de kendimi çirkin bulmam ancak iş hayatımda, sosyal ortamlarda diğerlerine göre daha güzel bulunmak istiyorum. Sanki güzel olmazsam mutlu olamam, güzel bulunursam başka hiçbir şeyi dert etmemem gerekir gibi düşünüyorum. Amacım dikkat çekmek kesinlikle değil, hatta bazen görünmez olmak bile istiyorum, ortamlarda aşırılıklarım yoktur. Anlattıklarımı sadece içimde yaşarım. Küçüklükten kalma bir şey diye düşünüyorum, ya başkalarıyla karşılaştırılmak(güzellik olarak) ya da fazla eleştiriden kaynaklı diye düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim sizce? Çünkü içten içe güzelliğin geçici olduğunu ve bunun çok sığ bir düşünce olduğunu biliyorum.
Sonunda bunun ne kadar yıpratıcı olduğunu anlayan biri. Arkadaşınızın durumu daha uçlarda ancak benzer hikaye. Gerçekten bazen kendime “bir sal artık” diyorum ama salınca da mutlu olamıyorum. Hayırlısıçekilin bu konuda çok fena aşırı tecrübeliyim,çok yakın bir arakadaşım var 16 yaşından beridir arkadaşız ve kendisini çok çok seviyorum,onunda sizin gibi bir takıntısı var ve artık destek alacak duruma geldi sebebi ise şu,bu arkadaşım aşırı güzel hani böyle etraftakilerle kıyaslanamaz bile diyim,boyu,fiziği,yüzü vs allah vermişte vermiş ama yanında olmak çok yorucu,herkes hep ne kadar güzel olduğunu söylüyor,dışarıda bir ortamda vs. hep ona bakıyorlar,sevgilileri kafayı yiyor kıskançlıktan,benden başka kız arkadaşı yok kızlar hep uzak duruyor fln,bu üni. ye gitti oradada bi dolu problemi oldu,bu arkadaşımla yakın oturuyoruz üstünden yıllar geçti 30 u geçtik ama bu onun üzerine sanki onun tek vasfıymış gibi oturdu yani o kadar çığrından çıktıki deprem oldu aşağı indik bunu arıyorum yok,evin önüne gittik saçını başını düzeltmiş,üstünü giyinmiş,hazırlık yapmışartık dedim yeter anladık hoşsun iyisin vs. ama cidden bir insanın tek ozelliği bu olamaz,ölüm korkusu diyede bisey var yani ben yırtık pijamayla indim can havliyle,kendine saygı duyan,özgüveni yüksek,zeki bir kadın kendini tanır bilir,tmm bende bakımlıyım sabahın köründe kalkar hazırlanırım,makyajımı yaparım fln ama bunun için yaşamam,güzel kadınlar için hayat cehennem cidden bu çok büyük bir dert,kimse sevmez,arkadaş olmak istemez,erkekler sürekli ilgi gösterir yüz vermezsin olmadık şeyler duyarsın hakkında,bunlara hep şahit oldum,kızın ne ahlakı,namusu,edebi kaldı ne salaklığı kaldı çokta uğraştılar belkide bundan üzerine yapıştı kafayı yedi,bu sıralar bende mesafe koydum çünki çok kasıyor cidden,kursa gidiyor mesela erkek hoca olsun kadın hoca gıcık gider diyor,resmen fobi olmuş kızda,sınava girdi komisyon üyesi kadınmış kaldı kadın kıskandı beni taktı bana diyor,kızı paranoyak manyak bişey haline getirdiler ve cidden çok bunaldım bende konuşmama kararı aldm,hak verdiğim çok nokta var evet çokta iyi ama delirdi bildiğin,36 yaşında bu arada çokta gençte değil ama kafa 18 de takılmış gibi,evlide değil aileisde gazlıyor sen şöylesin böylesin diye,insanlara çokta inanmayın güzelsiniz yada değilsiniz lafa söze bakıp kompleks yapmayın,herzaman daha güzeli vardır bunun kıyaslaması olmaz,sizde demişsiniz geçici şeyler bunlar farkındayım diye,bakmayın siz millete vallahi delirtirler adamı,sıradan insanlarız hepimiz,mesela makyaj yapmadan çıkım dışarı yavaş yavaş kırın bu saplantıyı.
O konuda en iyisi sen olsan bile birşey değişmiyor ki.ben mesela bu konularda çok iltifar aldığım ya da karşı cins tarafından beğenildiğim bir gün geçiriyorum.eve gelince yine eski tas eski hamam. Mutlu etmiyor ki insanı.başka şeyler lâzım.ya da hiçbir şey lâzım değil.doğamız hep mutlu olmaya müsait değil.zaten 29, 30 kadınların en güzel, en çekici olmaya başladığı yaşlarmış.kendimizi özel sanmak istiyoruz anlıyorum ama bu yaşlardaki çoğu kadın beğeniliyor zaten.gerçekler de bunlar.kabullenmek gerek.mesela ben bu siteyi okumaya başlamadan önce kendimi ilişki bulmak konusunda başarılı bulurdum.çok ilişkim olduğu için sonra buralarda neler neler okudum.hani el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş ya o hesap.meğer hiçbir halt değilmişim.bu işler böyle maalesef.Merhaba kızlar. Konuya nasıl gireyim bilemiyorum açıkçası. Kendimde 1-2 senedir farkettiğim bir şey var; güzellik takıntısı. Çevremde çok beğenilen biriyim, ben de kendimi çirkin bulmam ancak iş hayatımda, sosyal ortamlarda diğerlerine göre daha güzel bulunmak istiyorum. Sanki güzel olmazsam mutlu olamam, güzel bulunursam başka hiçbir şeyi dert etmemem gerekir gibi düşünüyorum. Amacım dikkat çekmek kesinlikle değil, hatta bazen görünmez olmak bile istiyorum, ortamlarda aşırılıklarım yoktur. Anlattıklarımı sadece içimde yaşarım. Küçüklükten kalma bir şey diye düşünüyorum, ya başkalarıyla karşılaştırılmak(güzellik olarak) ya da fazla eleştiriden kaynaklı diye düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim sizce? Çünkü içten içe güzelliğin geçici olduğunu ve bunun çok sığ bir düşünce olduğunu biliyorum.
ya bu konuda çoğu insan takıntılı zaten yoksa o kadar estetik yaptıran insan ne diye yaptırsınki,kadınlar güzel olmak isterler,ilgi görmek isteyende çok,heryerini estetik yaptıranda var ve bence bu kadar ileri giden kadınlar muhakkak psikolojik destek almalı,bazen etrafımda görüyorum ya bunları hiçmi uyaran yok diyorum o kadar estetik o kadar pahalı kıyafet vs.ama önemli olan farkında olmanız,farkındaysanız çözümde üretebilirsiniz,benim arkadaşım farkında değil mesela bu durumun,dünya etrafında dönüyor sanıyor,bakımlı olun yine,kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız nasıl mutluysanız ona göre yaşayın,70 yaşına gelip muazzam giyinen,bakımlı kadınlarda görüyorum illaki bi sorununuz var demek değilki bu,sizde bakımına önem veren bir insansınız bu da olabilir bu tuhaf değilki,yorulmuşsunuz olabilir,ara verin salın biraz kendinizi baktınız olmuyor tekrar özenli halinize dönün.Sonunda bunun ne kadar yıpratıcı olduğunu anlayan biri. Arkadaşınızın durumu daha uçlarda ancak benzer hikaye. Gerçekten bazen kendime “bir sal artık” diyorum ama salınca da mutlu olamıyorum. Hayırlısı
Vayy aklına bin yaşa.yıllar yılı söylerim bu kadın normal çok güzel değil diye.kadının vucudu normal yüzü çok güzel ki halkın büyük kısmı da böyledir yani.tutturuyorlar güzel güzel diye.evet güzel ama halk seviyesine göre normal güzel bir genç kadın yani.güzellik yarışması kim bu kadın kim yani.bitekim Gülşen bubikoğlu hariç yeşilçam kadınları da ortalamadan güzel değil.yoklukta bir kısmetle ünlü olmuşlar işte.Hülya Avşar aldatılmıştı. Ordan pay biç işteyıllarca şöyle güzelim böyle mükemmelim diye iticilikte zirveye koydu kendini, evlenip boşandığını söylemeden katıldığı güzellik yarışmasında 1. Bile olmuştu kısa boyuna rağmen. Ama ondan daha güzel olmayan bir kadın ona tercih edilebildi. Çünkü tek başına dış güzellik etkileyici değildir
Şimdi ben çok güzelim şöyle böyle oluyor diye anlatan üyeler de geliyor genelde bu tarz konulara ondan korkuyorumAltında psikolojik bişey yattığını düşünüyorsanız buraya yazmak yerine tedaviye başlamak daha mantıklı değil mi? Burada seksen milyon çeşit kadın, kafa yapısı, bakış açısı var. Bir çoğumuz da psikolog ya da psikiyatrist değiliz. Gelecek cevaplar az çok belli yani.
Hep de tam tersi olur biliyor musun? Böyle düşünürsen kıskançlıktan çatlarsınEn güzel olmak en fazla sevgiyi haketmek sanırım benim için..
Ee ben çok güzelimŞimdi ben çok güzelim şöyle böyle oluyor diye anlatan üyeler de geliyor genelde bu tarz konulara ondan korkuyorumonları okuyup iyice çökecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?