• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haddini asan gelin

Konu sahibi zaten bunları yapanları bağrına basıp ve dışlamamış bile! daha ne yapayım başörtülü birine dercesine, konuyla ilgili duruşunu belli etmiş fakat gelin daha da çağdaş olduğu için bağrına basamamış ve dışlamış kuzenlerinin eşini...

Bağrına basmak nedir ya?? Ben baş örtülü parduseliyim kimse beni bağrına basmasin.

Konu Sahibinin anlatımı çok yanlış BENCE Islami çağ dışı olarak anlatıyor.
Yengesine karşı tutumu sadece baş örtüsü ne saygı duyduğunu ifade ediyor.

Yenge ye söylenecek çok şey varda neyse. karşındaki edepliymis hanim efendiligini korumuş

Ne kadar hadsiz bi yengeniz var.
Insan kendini bilmeli, kusura bakmayin gorusumu soyluyorummu?
O buna gorusmu diyor?
Bu diliyle insani ezmektir.
Cok hadsiz ve vurdum duymaz.

Maalesef bisey yapamazsiniz. Uzak durun.

Amaaan bos bos seyler. Hata kuzeninin esinde ki böyle sığ düşünceli birisiyle ayni sofraya oturmus. Umarim bir daha oturmaz..

Çağdaş ve medeni ailenize
Çağdaş ve medeni olmayan görgüsüz bi gelin almışsınız.
Hayırlı olsun

Kuzenin yengenle görüşmez de,sizin haliniz ne olur bilmem.En ufak bir tartışmada sizi de ezmek isteyebilir.Baskın bir kişilik söyleyecek birşey bulamayınca hakaret eden bir yapısı var.Sakın Ona sır falan vermeyin.İleride koz olarak kullanabilir.

Iyi aksamlar hanimlar,

Abimin nisanlisi, yani yengem, normalde aramiz iyidir. Sevilen biri. Öyle kendisine ölüp bitmem ama yaslarimizda yakin oldugu icin genelde iyi anlasiriz (yengem 23 yasinda ben 19 yasindayim). Kendisinin en nefret ettigim huyu ise sürekli tartisirken üste cikmaya calismasi ve dedigim dedik biri olmasi. Dün aksam bizdeydi. Kuzenim ve karisida bizdeydi. Kuzenim iki ay once basi kapali biriyle evlendi. Bu bizim ailede bir ilk. Ama cagdas bir aile oldugumuz icin asla dislamadik, onu bagrimiza bastik. Saygi duyuyoruz sonuna kadar, cunku oda bize saygi duyuyor. Abim, yengem, kuzenim ve karisi dördü bir konu hakkinda konusuyorlardi. Politika hakkinda ve biraz din ilede alakaliydi. Sonra yengem ve kuzenimin karisi tartismaya ikisi devam etti. Ilerleyen zamanda yengem birden kiza 'ben normalde bu tarz konular hakkinda asla türbanli insanlarla muhattap olmam, seninle bile fazla konustum aslinda, daha fazla konusmayacagim sen istersen tek basina tartismaya devam edebilirsin' dedi. Herkes sok. Annem yengeme 'o nasil laf öyle kizim' dedi. Ondan hemen sonrada kuzenim 'lutfen aciklama getirir misin neden oyle dusunuyorsun' dedi. Yengemde 'basi kapali insan zaten ben inancliyim diye bagiriyor, o insanin hayat felesfesi yasam bicimi zaten din. Oyle bir insan bence objektif dusunemez ve bakamaz olaylara, mutlaka din ile karistirir' dedi. Daha sonrada abim 'hakli aslinda' demesinmi... kuzeni ve esim 'gec oldu gidelim' bahanesiyle gittiler annem kalin diye israr etmesine ramen. Yengemde piskin piskin 'bana darilmayin lutfen ben sadece dusuncelerimi soyledim' dedi. Onlar gitti kimse bu konuyu acmadi. Ilerleyen saatlerde ben yengeme ayip ettin zaten kizin ailesi evlenmelerine zor ikna oldular bari evlendikten sonra huzurlu olsun dedim. Yengemde 'kimse ona git farkli mezhepten biri ile evlen aileni cigne demedi. Madem ailesine duskun o zaman imamla evlenseydi' dedi. Sonra abim ilk defa 'tamam ya uzatmayin bu konuyu herkesin inanci kendine' dedi konu kapandi. Aslinda kuzenimin karisi ve yengemde ayni mezhepten ama gorusler tamamen farkli. Yengemle bu yasananlardan sonra ona bakis acim tamamen degisti, ben bir daha ona guvenemem, bir sey anlatamam. Sanki surekli beni bakislariyla eziyor gibi, kucumsuyor gibi. Arama mesafede koyamam, yengem sonucta. Sizce onu degistirmenin veya en azindan daha saygili biri haline getirmenin yolu var mi? Biraz çekiniyorum ondan ne zaman ne yapacagi ne diyecegi pek belli olmuyor.

sevgili genc kardes;

oncelikle sunu prensip edin ki din inanci ile siyasi fikir herkes ile - ozellikle de aile icinde - konusulmaz. bu gercegi bu ve bunun gibi baska aci deneyimlerle iyice ogreneceksin, hepimiz gibi.

diger yandan, yengen aslinda kotu bir sey soylemeye calismamis ancak cahilce konusmus. kotu bir niyet olmadigi icin kendisine mesafe koymaniz zaten gerekmez, ancak cehaleti goz onune alinarak ileride tedbirli olmaniz gerekir.

en yazik olani o kizcagiza. umarim yollari acik olur kuzeninizle.

Açıksözlü olmakla saygısızlığı harmanlamış , çok terbiyesizce.

İlginç bir konu.İslamın yada başörtülülerin savunulmaya ihtiyacı yok.Ahlak sadece dinle olmuyo.Bir insan evine gelen misafire hoş davranamıyorsa hiç muhatap olmasın daha iyi.Başta neden konuşmuş ki sonradan dank etmiş başörtülülerle muhatap olmayacağını.Dengesizlik.İnsan olan insana değer verir birde üstüne İslamla ahlak lanır sa hoşgörüsü de tehammülü de artar.Sizin yapabileceğiniz bir şey yok kişilik meselesi.İnsanlık meselesi.Farklı yönlere çekilmemeli.

Örtüye ,islama inanmak istemeyen birine ne desen boş.Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duyulmalı.Yine o kadın kibar biriymiş ki kavga çıkarmamış.Evine gelen biriyle tartışma yaşayıp,laf sokmak ,başındaki örtüyle karakterini ölçmek,ne kadar objektiflik bilemedim.
Başı açıklığıda ölçü olarak alsaydı kuzeninin karısı senin objektifliğin şu an nerede peki diye cevap verebilirdi ama kızı çok eziklemişler yazık üzüldüm.

İçi boş teneke çok ses çıkarır gürültü yapar :KK53:
Yengen gibi insanları gördükçe
Üzülüyorum boş çünkü bomboş..

Ne münasebet
Eger aileme griiyorsa biri insan olmayı öğretmek zorunda
Ben de olsam adam ederdim
Onun yüzünde kuzenime misafirlerime mahçup olamam

Kendinden buyuk ve yenge sifatli birine yaparsan cirkeften baska bir sifatin olmaz.
Konu sahibinin de misafirleri degil, akrabalari. Olay da evinde degil anasinin babasinin sorumlulugu olan evde geciyor. Ergen tribi 19 yasinda komik.
Agzini acamaz. Gereksiz cirkeflik olur.

Bu arada bu konu icin yeni aklima geldi. "Turbanlilar burda da mi magdur oldu be..."

Siyaset tartıştığı insan siyasete dini açıdan yaklaşıp yorum yaptıysa böyle bir cevap almış olabilir. Sonuçta o din, senin inandığın. Konuşulan şey din değilse dini yorum yapmak çileden çıkarıcı olabiliyor. Sağlam inançlı insanların yaptığı yorumda dinden uzak durmak pek karşılaşılan bir şey değil. Aynı pencereden bakılmıyor çünkü.
Konu sahibi iki kez kendi konusuna başkası ağzıyla cevap yazmış, ben anlamadım o mesajları. Fake konu herhalde, başka üyelikten yazığını mı sanıyor acaba, yoksa ben mi yanlış anladım...

yengeyi eleştirenleri yerenler bir şeyi atlamışlar.
tartışma başlamış, devam etmiş ancak hangi noktaya geldiyse "senin zaten görüşün belli, senin gibi biriyle tartışmam, kendi kendine tartış" demiş.

sahiden bu niyette olsa, karşısındaki insanla bu konuya girmez bile bu insan. hiç girmez açmaz bile.
apaçık belli ki konu istemediği yere gelince ad hominem yaparak konuyu bırakıp muhatabına saldırmaya başlamış.

ha siz buna "görüş" dersiniz, sosyologlar fallacy yani saçmalık der, ben buna belaltı çalışmak, ahlaksızlık derim. konu din, siyaset, yemek tarifi veya futbol olmuş önemli değil.

aynı şunun gibi: siz fenerlisiniz, galatasaraylı biriyle maç konuşuyorsunuz. orası penaltıydı burası hakemin suçuydu vesaire. konu alevleniyor öyleydi böyleydi derken karşınızdaki sanki o kadar zaman hiç konuşmamış gibi "YA SENİN GİBİ FENERLİYLE NE KONUŞCAM BEN" diyor. abukluğu anlatabildim mi? madem böyle düşünüyordun niye bir saattir tartışıyorsun derler adama.

Ben baska seye takildim sizin gelininiz degil o yengeniz ablaniz yada ne diye hitap ediyorsaniz.Anne babanizin gelini.

Bak ben türbanlıyım ve senin bu konuyu maksatlı açtığını düşünüyorum..
Kendince ileri görüşlü olduğunu savunanların aslında hoşgörüsüz,kapalı mutassıp insanlarınsa aslında herkesten daha fazla naif ve hoşgörülü olduğunu ifade edip,ortalığı b.ka bulamak için yani..
Yanılıyor olamam :KK58:
İçimden geçen ilk his bu oldu.
Yapmayın şunu güzel kardeşim yapmayın..İnsanlar yeterince ayrıştı zaten.
pis fettan şeytan açık bayanlar masum melek kapalı bayanlara karşı
samanyolu dizisi gibi
konu sahibi yazmamış ama tartışma niye bu kadar alevlenmiş de yenge de tutup bunu söylemiş belki ileri gitti yenge de tartışmak istemiyorum kapalısınız düşüncenizi değiştirmessin gibi söyledi genelleme hoş mu değil
ama işte açık bayanlar bu kadar saygısız ve hoşgörüsüz gördünüz mü demeye vardıracak çok kişi var zaten

ayrıca kapalıların aralarında da inanılmaz ağzı bozuk dakika başı necip fazıl lafları paylaşan sen burda serinle ben cennette serinlerim anlamına gelen karikatürler paylaşanları lolipoplu caps paylaşanların sayısı az buz değil

kısacası konu tam ayrıştırma yönelik bilerek açılmış
yada 19 luk kızımız görümce kıskançlığı yaşıyor

Back
X