ahh yelizcim yarama tuz bastın valla :) benim sobada tütme sorunu pek yok da, borulardan zift akıyor, ne yaptıysak çare olmadı, baca temzilendi, borular pırıl pırıl içleri tertemiz, hiç bi sorun yok ama sobamızın borularından zift sızıyor, hemde ne zift, iğrenç kokulu zehir gibi, hatta geçen sene halımın üzerine şıp şıp damlamış, gece şıpırtı sesine uyandım, bi yandan yere şıp şıp damlarken, etrafa da damlacıklar sıçramış, duvar falan mahfolmuştu...
sildik temizledik halımı yıkattırdım neyse sorun olmadı, ama bu sene de akıyor ve boruların ek kısımlarına pet şişe kestim telle bağladım, eskiden annem yapardı ordan hatırladım, anam babam usülü :)
akmasa keşke herşeyine razıyım sobanın da akması beni mahfediyor. elimden bez düşmüyor

bu arada sobayı severim bi yandan :) fırınına patates atarız, çayı demlerim, taze yeşil soğan maydonoz marul ve patatesleri yufka ekmeğin arasına dürüm yapar tuz ve acı pul biberi dökeriz mmm çok lezzetli olur..kayınvalidemler köyde yufka yaparlar, o göndermişti çok güzel oluyor...sobanın üzerinde kestane pişiririz :) kestane kebappp :)
büyükçe bir güğüm var kaynar su içinde, çaydanlığım üzerinde her an demlemeye hazır :) dışardan titreyerek geldiğimizde sanki fırın gibi sıcacık olur... :)
hani yazın derler ya kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi diye, soğuk sulardan kızgın kumlara atlıyoruz bizde hahaha :) çok güldüm...
sobanın yerini tutmaz elbet kalorifer, ama rahatlık konusunda keşke kaloriferli de otursam diye iç geçirmişimdir :) şükür yinede rabbime, allah şu soğuk günlerde kışta kıyamette sokaklarda aç açıkta gezenlere yardımcı olusn, şükredelim halimize kızlar...