Hadi Bilin Bakalım ? : Evet Elti Problemi

Benim eltim kayınvalidem hakkında iyi şeyler söyler hep, her akşam yemeğe çaya gider kv.ye, bebeğe yaptıkları yün yelek, battaniye gibi şeylerin fotoğrafını atar eltim bana hevesle. Ben hoşlanmam bu kadar yakınlıktan. 'Çok teşekkürler canım' zart zurt der kısa keserim. Ama her seferinde arar sorar, yazar. Yaşım 33, eltim 25... ya komun hayatı çok seviyor ya da kendince hesap peşinde bilmiyorum, veyahut kuşak farkımız olduğunun farkında değil. ama umursamam. Her gün çalışıyorum, eve gelip yemek yapıp, ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum.onlar aradıkça da 'canım, ok, eheh aynen chanım yha' deyip kotarıyorum. Velhasıl Eşinle bu konu yüzünden kavga etmene lüzum yok, yazında senin birtakım hüsnü kuruntuların olduğunu fark ettim ben. Evde de çok eğlenceli bir yılbaşı geçirmiyorsanız, gitmenizde bir sakınca yok bence. Gidin eltinize hizmet ettirin; meyve, çerez, varsa ortamda alkol taşısın. Yoksa herkesi bir araya topladı diye mi kıskadınız onu? kayınvalide ve kayınpederiniz, bu kadar paylaşılmaz olmayı nasıl başarıyorlar yahu?:)

Konu sahibi sizi yerden yere vuran insanları gördükçe şok oldum. Düzgün bir dille kendinizi ifade etmeniz politik yapmış sizi. Bazı insanların bu yapıcı üsluba allerjisi var başka bir şey olamaz.

Konu sahibi sizi yerden yere vuran insanları gördükçe şok oldum. Düzgün bir dille kendinizi ifade etmeniz politik yapmış sizi. Bazı insanların bu yapıcı üsluba allerjisi var başka bir şey olamaz.

yani şu mesajınızı okumasaydım inanın uzaydan geldiğimi falan düşünmeye başlamıştım. neyi anlatırken neyin içinde buldum kendimi diye düşünmeye başladım inanın

iyi fikirmiş aslında hizmet ettirme kısmı hiç bu açıdan düşünmemiştim :)
şaka bir tarafa bende çalışan bir bayanım zaten canım burnumda oluyor çoğu zaman. bu temponun içinde yine de insanlara vakit ayırmaya çalıştım hep. ailenin bir arada olması mutluluk vermeli diye biliyordum ama öyle değilmiş.

Kayınvalide pederin paylaşılamaması da iyiymiş :) paylaşamamak değil aslında ki. ben bişey yapınca olmuyorda başkası yapınca niye olsunun vicdan azabını çektiğim için yazdım sanırım konuyu

Ailenin bir arada olması kayıtsız şartsız mutluluk veriyor olsaydı şu anda eltime gitsem mi diye sorgulamıyor olurdunuz. Demek ki insanları bundan geri bırakan sebepler var, şu an sizde, belki de geçmişte eltinizde olduğu gibi. Çok iyi niyetli cümleler kuruyor ancak o tarzda davranmıyorsunuz gibi geldi bana.

Sizin Eltinize benzeyen birini yakınen tanıyorum. Ve evet bu kişilikte insanlar mevcut malesef . Genelde gelinler mağdur olduğu için olaya her yönüyle bakılıyor. Bu da , varsa hatalarimizi düzeltmemize sebep oluyor.

Şimdi bu elti hanim kV den çok çekmiş ise ve kV bu denli baskin bir insan ise gelininin korkusuna nasıl oluyorda sizin davetinize gelemiyor diye düşündüm .

İnsanların Mizaci farklı farklı m kimi geçinmeye gönüllü kimi değil . Siz iyi geçinmek için elinizden geleni yapmışsınız. Bunun için eşinizle tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum . Bir yerden sonra bosvermek gerekir . Siz yine yeri geldiğinde en iyi şekilde ağırlayin evinize gelen misafiri . Ama kendinizi de kasmayin. Gelmek isteyen buyursun gelsin .

Sizde gitmek isterseniz gidin. Ama dedigim gibi sorunlu insanlar yüzünden eşinizle aranızi bozmayin.

Eltim ne yaasadiysa yasadi. Gelip bana da kv kp soyle boyle deyip bana cekistirseydi benim de tavrim sizinki gibi olurdu. Eltin yok bu arada. O yasadi diye ben onun neden anlattiklariyla kvlere karsi soguk olayim? Zaten dedigi gibi insanlar olsa kvler ayni seyi sanada yaparlar dimi. Birak once cephe almak yerine yasatacaklarsa zaten banada yasatirlar. Ben anlamiyorum ya kv kp yi sevince insan cici olmaya mi calisir? Icinden geliyosa yaparsin yoksa yapmazsin. Neden yani iyi davraniyosun diye bunda bi fesatlik dusunuluyo ki? Konu sahibi hakli oldugunu dusunuyorum. Bende olsam ayni senin gibi davranirdim

bir gariplik var ama bilemedim... niyeyse elti zoraki sokuluyor o ortamlara gibi geldi. yada sizin yakaladiginiz bagi kuramadigi icon evinde esiyle problem yasiyor gibi. yani esas madur o gibi sanki. tamamen icgudusel..

Ooo çok politik gördüm seni.

Eltinin yerinde olsam tamam en birinci sensin der film izler gibi izlerdim olacakları.

Yaram var sana dert mi ?
Konu senin konun bende yorumda bulunuyorum
Burda benim de yaşanmışlıklarımı mı ele almak istiyosun ya komiksin diyorum inan buna gerçekten komiksin
Beni ucuz ca nerden vurmaya çalışıyorsun ..
Eleştiri kaldıramıyorsan anlatmayacaksın bukadar basit.ben burda kolay kolay tepkili yorumlar yapmam ama bu konuya kayıtsız kalamadım çünkü anlatım tarzı ve eltiyi yermelerden dolayı çok irrite oldum
Eltinin sıkıntısını çekme niye çekesin ??
Kadın sana al yükümü sırtlan mı dedi paylaşmış yaşadıklarını ki sende onun kv kp i kötülediğini sanıp eltiye nispet yapar gibi daha çok yakınlık göstermişsin gibi ..
Her neyse elti konusunda masum değilsin evin biricik hanım gelini
Kv kp e hizmete devam

evet ısrarla söylüyorum ki kendi ailenizde kesinlikle sorunu bir gelinsiniz artık bende bundan eminim
çok kışkırtıcı şekilde yazıyorsunuz ama size daha fazla yanıt vermeyeceğim sizin derdiniz başka birde sizin derdinizi çekmicem :)

ne güzel söylediniz insanların mizacı farklıdır. herkes bir olmamıyor. evime gelmek isteyene lafım yok her zaman ağırlarım ama davet etme konusunda soğudum bu sebeplerden dolayı malesef

çünkü iyi niyetimi kaybettim. kendime hakim olmaya çalışırken buluyorum kendimi çoğu zaman. bende karşı taraf gibi evinim devinip burnundan mı getirsem diyorum, aman ne uğraşıcam diyorum, hiçbirşey yokmuş gibi mi davransam diyorum, hadi diyorum gidiyorum ister istemez kendimi sıkılmışken buluyorum, bilerek yaptığımı sanarlarsa diye bunalıyorum, geriliyorum artık bu görüşmelerde ya şöyleyse ya böyleyse diye.

gitmesem hah tavır yapıyor mu olurum, gitsem suratlar o biçim, zoraki konuşmalar zoraki davranışlar daralıyorum

eltimin yaşadığı sıkıntı aile yapılarının biraz farklı olmasından kaynaklanmış. kendi ailesinde gördüğü ortamdan biraz daha farklı eşimin ailesi. aynı ortamı bulamadığı ya da aradığı ya da oluşturmaya çalıştığı için bazı tepkiler görmüş. benim aile yapım aynı olmasa da daha benzer. belki benimde aile yapım eltiminki gibi olsa bende sıkıntı yaşayabilirdim ya da tepki alabilirdim kayınpeder/valideden.

şimdi ben sıkıntı yaşamadım ya da insanlara sıcak davrandım diye eltime inat etmişim gibi görülüyor. çok şaşırdım. her hareketimden korkar hale geldim paranoyak gibi. şöyle yapınca böyle mi anlaşılır, böyle yapsam şunu mu zannederler falan diye. en sonunda artık hiçbirşey yapmak istemez hale geldim. ama yine böyle gelme gitme meselesi olunca geriliyorum.

Bak hatan bu ışte,kendin gibi olduğun gibi davranmamak.

Belki burada çok tepki alma sebebin de budur çünkü doğal gelmiyor tavırların.

Aslında o kırılır bu üzülür yada beni sevmezler istemezler diye düşünmeden kendin gibi davranmalisin.

Senden daha sorunlu olamam emin ol
Niye kışkırtıcı yazayım aklım fikrin var gaza gelmezsin değil mi :)
kv kp eltinden sende gördükleri gibi ilgi alaka görmemişler ya hani senin kadar sorunlu gerçekten değilim çok şükür
Eltini yermen kendini övmen çok hoş doğrusu
Aslında ben senin konuna yanıt veriyordum ama bunu bile lehine çevirdin bayan kibirli
Kib by sana

Eltinizin aklında zoru yoksa durduk yere kv kp kotulemez demekki onada cektirdiler bilemezsiniz belki sürekli gelelim gidelim yaptılar siz nasıl misafir agirlamayi seviyosaniz oda sevmiyordu demekki çok baskı yaptılar belki herşeyi burnundan getirdiler bilemezsiniz sizlere ömür boyu iyi olcaklarina garanti vermezsiniz hele bi kere davet beklerlerken cagirmayinda görün hep yaparken iyisinizdir bi kere yapmazsanız sizden kötüsü yoktur mesela benim kv kucum eltiyle konuşmaz nikahlari bile gizli oldu kizin arkasindan köprü altında calisiyodu oda dedi o.p dedi şimdi kızla baristilar kizin çalıştığı isyeriyle ilgili menfaatleri oldu diye kizin haberi yok kizin arkasindan hala ayrılsinlar kocayida cocugu da elinden alsak diye bakiyolar kizin yine haberi yok oda baristik diye havalarda evine davet etmeler yalaka yalaka diye hareketler mesela bende iyi değilim kv yle kizi uyarmak isterim ama yapmam ne halleri varsa görsünler kv evlerine yerleşip ayirtana kadar ugrassinda görsün zaten anlataamda kıskançlıkla suclanirim oyle oluyomus o kadin ada neler yarattıklarını bilemezsiniz belki sizde mesafenizi koyun kullanilmayin diye uyarmak istedi belki günün birinde kıymetini anlarsınız hee inşallah oyle bi durum olmaz mutlu mesut gecinirsiniz ama bilinki hiç biseyde göründüğü gibi degildir

Çok uzundu okuyamadım paragraf başlarını okudum, tipik bir örnek, o değil yeni yıla banlı girmiş konu sahibi,tüh ya

arkadaşlarında dediği gibi onun arası kötü ben gözde gelin olayım demişsin çok belli. erkek tarafından dost olmaz onları ağırladığınla kalırsın bu sözlerimide hatırlarsın gereksiz rekabete girmişsin eltinle çok belli

Öncelikle masallah takdir ettim sizi kv ve kp e olan yaklasiminiz ve misafirperverliginizden dolayi..
Cok cok haklisiniz gitmek istememekle eltiniz kendini kurnaz zannediyor sanirim ancak gerci olan oldu gitmediniz bu gece ama baktiniz esinizin tadi kacti gitmek icin israr ediyor bu gecenin hatrina gidebilirdiniz aslinda. Şöyle 8- 9 gibi mesela, 2 saat oturur cocugu bahane edip kalkardiniz.. Sadece sizin esinizle tadiniz kacmasin diye yoksa elti icin degil..
Esinize sakayla biraz takilin duzeltirsiniz arayi, elti icin degmez bozmaya aranizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…