Konu sahibi sizi yerden yere vuran insanları gördükçe şok oldum. Düzgün bir dille kendinizi ifade etmeniz politik yapmış sizi. Bazı insanların bu yapıcı üsluba allerjisi var başka bir şey olamaz.
Benim eltim kayınvalidem hakkında iyi şeyler söyler hep, her akşam yemeğe çaya gider kv.ye, bebeğe yaptıkları yün yelek, battaniye gibi şeylerin fotoğrafını atar eltim bana hevesle. Ben hoşlanmam bu kadar yakınlıktan. 'Çok teşekkürler canım' zart zurt der kısa keserim. Ama her seferinde arar sorar, yazar. Yaşım 33, eltim 25... ya komun hayatı çok seviyor ya da kendince hesap peşinde bilmiyorum, veyahut kuşak farkımız olduğunun farkında değil. ama umursamam. Her gün çalışıyorum, eve gelip yemek yapıp, ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum.onlar aradıkça da 'canım, ok, eheh aynen chanım yha' deyip kotarıyorum. Velhasıl Eşinle bu konu yüzünden kavga etmene lüzum yok, yazında senin birtakım hüsnü kuruntuların olduğunu fark ettim ben. Evde de çok eğlenceli bir yılbaşı geçirmiyorsanız, gitmenizde bir sakınca yok bence. Gidin eltinize hizmet ettirin; meyve, çerez, varsa ortamda alkol taşısın. Yoksa herkesi bir araya topladı diye mi kıskadınız onu? kayınvalide ve kayınpederiniz, bu kadar paylaşılmaz olmayı nasıl başarıyorlar yahu?:)
iyi fikirmiş aslında hizmet ettirme kısmı hiç bu açıdan düşünmemiştim :)
şaka bir tarafa bende çalışan bir bayanım zaten canım burnumda oluyor çoğu zaman. bu temponun içinde yine de insanlara vakit ayırmaya çalıştım hep. ailenin bir arada olması mutluluk vermeli diye biliyordum ama öyle değilmiş.
Kayınvalide pederin paylaşılamaması da iyiymiş :) paylaşamamak değil aslında ki. ben bişey yapınca olmuyorda başkası yapınca niye olsunun vicdan azabını çektiğim için yazdım sanırım konuyu
Yaram var sana dert mi ?güzel dileklerin için teşekkür ederim. mutlu olmaya çalıştık açıkçası ama izin verilmedi işte Allahın işi. ben konuyu kısa tutmaya çalıştım tabi okumaktan sıkılırsınız diye detaylara girmedim ama sizin de epey yaranız var sanırım bu nedenle sizin için de detaylara girmeyeceğim.
bana yaşatmadıkları şeyleri eltim kendisi yaşattı işte zaten meselemiz bu sayın scarlet :) ben de diyorum ki kendi hayat derdim sıkıntım bitti yetmedi, birde elticiğim kayınpederle valideyle sıkıntı yaşamış onun sıkıntısını çekiyorum ne güzel hayat di mi?
insanları yemeğe kahvaltıya çağırmak ne zamandır "hadi gelsinde eğlenelim" şovuna dönüştü gözünüzde bilemiyorum, size de mi öyle yaptılar yoksa ? ama ben Allah şahittir hep birlikte olalımın derdinde oldum her zaman. ve hiçbir zaman da eltimi oturup kayınvalidemle yada görümcelerimle çekiştirmemişimdir. çünkü her zaman bilirim ki gün gelir devran döner bugün ben onlarla onu çekiştiriyorsam yarın da onlar oturup beni çekiştirebilirler. bu her zamana böyle olmuştur. eğer zaten kayınvalidemle çekiştirmece oynuyor olsaydık bunları sıkıntı yapmaz ve buraya yazmazdım
Yaram var sana dert mi ?
Konu senin konun bende yorumda bulunuyorum
Burda benim de yaşanmışlıklarımı mı ele almak istiyosun ya komiksin diyorum inan buna gerçekten komiksin
Beni ucuz ca nerden vurmaya çalışıyorsun ..
Eleştiri kaldıramıyorsan anlatmayacaksın bukadar basit.ben burda kolay kolay tepkili yorumlar yapmam ama bu konuya kayıtsız kalamadım çünkü anlatım tarzı ve eltiyi yermelerden dolayı çok irrite oldum
Eltinin sıkıntısını çekme niye çekesin ??
Kadın sana al yükümü sırtlan mı dedi paylaşmış yaşadıklarını ki sende onun kv kp i kötülediğini sanıp eltiye nispet yapar gibi daha çok yakınlık göstermişsin gibi ..
Her neyse elti konusunda masum değilsin evin biricik hanım gelini
Kv kp e hizmete devam
Sizin Eltinize benzeyen birini yakınen tanıyorum. Ve evet bu kişilikte insanlar mevcut malesef . Genelde gelinler mağdur olduğu için olaya her yönüyle bakılıyor. Bu da , varsa hatalarimizi düzeltmemize sebep oluyor.
Şimdi bu elti hanim kV den çok çekmiş ise ve kV bu denli baskin bir insan ise gelininin korkusuna nasıl oluyorda sizin davetinize gelemiyor diye düşündüm .
İnsanların Mizaci farklı farklı m kimi geçinmeye gönüllü kimi değil . Siz iyi geçinmek için elinizden geleni yapmışsınız. Bunun için eşinizle tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum . Bir yerden sonra bosvermek gerekir . Siz yine yeri geldiğinde en iyi şekilde ağırlayin evinize gelen misafiri . Ama kendinizi de kasmayin. Gelmek isteyen buyursun gelsin .
Sizde gitmek isterseniz gidin. Ama dedigim gibi sorunlu insanlar yüzünden eşinizle aranızi bozmayin.
Ailenin bir arada olması kayıtsız şartsız mutluluk veriyor olsaydı şu anda eltime gitsem mi diye sorgulamıyor olurdunuz. Demek ki insanları bundan geri bırakan sebepler var, şu an sizde, belki de geçmişte eltinizde olduğu gibi. Çok iyi niyetli cümleler kuruyor ancak o tarzda davranmıyorsunuz gibi geldi bana.
Eltim ne yaasadiysa yasadi. Gelip bana da kv kp soyle boyle deyip bana cekistirseydi benim de tavrim sizinki gibi olurdu. Eltin yok bu arada. O yasadi diye ben onun neden anlattiklariyla kvlere karsi soguk olayim? Zaten dedigi gibi insanlar olsa kvler ayni seyi sanada yaparlar dimi. Birak once cephe almak yerine yasatacaklarsa zaten banada yasatirlar. Ben anlamiyorum ya kv kp yi sevince insan cici olmaya mi calisir? Icinden geliyosa yaparsin yoksa yapmazsin. Neden yani iyi davraniyosun diye bunda bi fesatlik dusunuluyo ki? Konu sahibi hakli oldugunu dusunuyorum. Bende olsam ayni senin gibi davranirdim
eltimin yaşadığı sıkıntı aile yapılarının biraz farklı olmasından kaynaklanmış. kendi ailesinde gördüğü ortamdan biraz daha farklı eşimin ailesi. aynı ortamı bulamadığı ya da aradığı ya da oluşturmaya çalıştığı için bazı tepkiler görmüş. benim aile yapım aynı olmasa da daha benzer. belki benimde aile yapım eltiminki gibi olsa bende sıkıntı yaşayabilirdim ya da tepki alabilirdim kayınpeder/valideden.
şimdi ben sıkıntı yaşamadım ya da insanlara sıcak davrandım diye eltime inat etmişim gibi görülüyor. çok şaşırdım. her hareketimden korkar hale geldim paranoyak gibi. şöyle yapınca böyle mi anlaşılır, böyle yapsam şunu mu zannederler falan diye. en sonunda artık hiçbirşey yapmak istemez hale geldim. ama yine böyle gelme gitme meselesi olunca geriliyorum.
Senden daha sorunlu olamam emin olevet ısrarla söylüyorum ki kendi ailenizde kesinlikle sorunu bir gelinsiniz artık bende bundan eminim
çok kışkırtıcı şekilde yazıyorsunuz ama size daha fazla yanıt vermeyeceğim sizin derdiniz başka birde sizin derdinizi çekmicem :)
Merhaba Hanımlar,
Çok yabancı olmadığımız bir konuda acaba ben mi kötü ruhlu bir insanım durumuyla karşınızdayım
3,5 senelik evliyim. Evlendiğimiz günden itibaren bir süre eşimin ailesi hakkında bezdirici hikayeler anlatan bir eltiye sahip'tim.' (Onlarda 5 senelik evli) Bana sürekli sormamış olmama rağmen, kayınpederim ve validem hakkında yok şöyleler yok böyleler, kayınpederim yüzünden şu kadar ağladım, bana şöyle etti, bunu dedi diye kendi çapında anlatıp duran bir eltim var idi. Bana nedense hep "bak sana anlatıyorum, sana iyilik ediyorum, sende dikkat et" gibisinden yaklaşıp, asıl amacının aramı kayınvalide pederle bozup, kendi keyfine bakmak gibi olduğunu düşünmüşümdür.
Açıkçası o anlattıkça ben "aaa öyle mi ya? ne diyosun" falan gibi detay sormadıkça, o da söylediklerini çok da tınlamamadığımı görünce bir zaman sonra anlatmayı kesti çok şükür. Kendi çapında beni yönetmeye çalışıp beceremedi daha doğrusu.
Kendisi biz evlenmeden önce kayınvalidelere pek gitmeyen,aileyi de kendisine davet etmeyen, pek içli dışlı olmayı tercih etmeyen, eşinin akrabalarının içine karışmak istemeyen (herkesin kendi kararıdır bu durumu eleştirmiyorum) bir yapıdayken, ne hikmetse biz evlendikten sonra epey değişime uğradı.
Tahminimce fikri beni de kendisine benzetmekti. Yanına tavırlarına ortak etmeye çalıştı ama ben aileyle daha farklı olunca birden bu vatandaşta da değişimler başladı.
Elimden geldiğince eşimin ailesini ağırlamaya çalıştım gitmeye çalıştım ve bunu severek yaptım her zaman. Kayınpederler daha önce bu geliş gidişleri pek göremedikleri için memnun oldular açıkçası ve eltimin anlattığı tarzda durumlar yaşamadım kendi açımdan.
Zamanla evimize davetlerde sıkıntı çıkartmalarla başladı. Ne zaman aileyi toplamaya çalışsam eve davet etsem biz gelemeyiz, başka yerdeyiz, daha uyuyoruz gelemeyiz (kahvaltı davetinde mesela, 1 gece öncesinden davet edilmiş olmalarına rağmen kahvaltıya 11 de gelmeler) vs gibi bahaneler üretildi her zaman. Ya da her gelişleri gerilim dolu oldu. Akşam yemeğinde sofra hazır vaziyette, biraz daha bekleyelim, ayıp olmasın, gelirler ya derken 1.5 saat beklediğimiz çok olmuştur. E aile de bir araya tam gelemeyince kayınpeder valide huzursuz oldular her zaman. Israr etmeye başladılar. Geldiklerinde suratları 10 karış asık oldular vs vs burnumuzdan getirdiler açıkçası.
Kayınpederim yılın bazı mevsimleri şehir dışında olur, valide yalnız kalır evde. Yeni evliyim demedim evimde ağırladım gelsin bizde kalsın diye. Onu da çekemedi. Bir gün gözümün önünde eşimin abisi kayınvalideyi azarladı. Sen zaten hep x'lerin evine git kal (eşimi söylüyor burda) bize hiç gelme zaten vs vs diye. şok olduk. Abisi aslında istiyor ama eşinden yüz bulamıyor sanırım. Çok bu tür şeyleri sorgulamadığım ve sormadığım için fikrimi söylüyorum sadece. Kayınvalide bir daha gelip kalmadı kadın. Onu da bozdular yani.
Ne yapmaya çalıştıysam sürekli bir çomak soktukları için artık bende bezdim ve davetlerimiz azalttım açıkçası. Hiç gelemem öyle gereksiz çekişmelere. Keyfini kaçırdılar. Çağırsam k.valide kadın korkusundan eltimlerde gelecek mi diye soruyor. Onlar gelmezse gelmeye çekiniyor. Onlarda gelsin diyor ya da. Ben her zaman onları da davet etmek zorunda mıyım? Değilim diye düşünüyorum.
Şimdi olmuş saat 7,30 hadi annemi de alın (kayınvalide) bize gelin. Sebep ? İşte yılbaşı akşamı birlikte olalım. Çok güzel bişey di mi ? Şimdi ben sorarım size niye gideyim? Aynı organizeyi ben yapmaya kalksam bin dereden su getireceklerdi şimdi onlar kırk yılda bir davet etmişler gidesiniz gelir mi? sorarım size. hevesiniz kalmış mıdır? hadi neyse gitsek nolacak ki diyelim. Canlandırın hafızanızda lütfen. Ortada 2 çocuk (1 biz 1 onlarda ve sürekli kavga ediyorlar) 5 yetişkin insan. 4 tanesinin elinde telefon, sohbet yok, neşe yok, kafalar telefonlardan kalkmıyor. Hala gitmek ister misiniz? Burda benim suçum var mı? Varsa ne ?
Eşimle tartışıyoruz. Sebep? Niye gitmiyormuşum ? Niye gidecekmişim? Bana gelirken sıkıntı çıkartılıyorsa benimde sıkıntı çıkartmaya hakkım yok mu ? Sorarım size?
Hepinize iyi yıllar bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?