Hadi diyelim boşandım..

ne yapayım?

• Boşan, düsünüldügü kadar zor degil.

OY: 12 60,0%
  • Boşanma, süreç ve sonrası çok zor çekilir gibi degil.

OY: 8 40,0%

• Ankete Katılan
    20

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Yukarida ki ankete boşanmıs arkadaşlar oy verebilir mi?

İste bu konunun içinden çıkamıyorum ve yol gösterecek sağlıklı beyinlere ihtiyacım var, zira benimkisi iflas bayragını çekti.

Yaklaşık 5 aydır kayınvalidemlerin aldıgı ve yine onların üzerine olan bi evde oturuyoruz.Evin borcu yok, ancak kayınvalidem evi küçük bulduğu ve sıgamıyacagını düşündügü için bizim oturmamızı istedi kendisi halen kirada.

Bunun yanında biri 3 biri 1 yaşında iki tane oğlum var yani her ikiside bakıma muhtaç ve boşanma durumunda asla yavrularımdan vazgeçmem, benimle kalacaklar.

Çalışmıyorum, en son ikinci bebegim için dogum iznine ayrıldım ve işi bıraktım.yani bugün işe giriyorum desem maksimum alacağım maaş 1600/1700..

Durum bundan ibaret.
Şimdi boşandıgımı düsünecek olursam 2 çocukla baba evine dönemem ki eminim belli etmeselerde annemlerde bu durumdan pek hoşnut olmazlar zaten. (Annem bide hasta babanneme bakıyor evde)

Baba evine dönmesemde yine bu evde kalsam, kirasını ödeyip otursam (çocukların düzeninin bozulmamasıda benim için çok önemli) diyorum e bu sefer çalıştığımda çocuklarıma kim bakar? Bakıcı tutsam astarı yüzünden pahalıya gelir.çocuklara aile büyüklerinden bakacak hiç kimse yok, çalışmasam hiç olmaz.

Hayatım boyunca çalışan, kimsenin yardımı desteği olmadan yapayalnız yaşayan bi insan olacam, bunu kaldırabilir miyim, sürekli çalışacagım icin evlatlarıma yeterli olabilir miyim?

Ki boşanma ve sonrasının zorluklarını bilmedigim için onları hic hesaba katmıyorum.Var mı işin içinden çıkabilen?

DİP NOT; daha önce ki konularımda bahsetmistim yazma geregi duymadım 2.bebegim tamamen Rabbimin armaganı, plansız.Yoksa hiç bi kadın 4 sene boyunca hamilelik, dogum, lohusalık üçgeninde yaşamayı istemez.
2.DİP NOT; merak edenler için şiddet, aldatma yok ilişkimde ama bi kocam var mi onu bile bilemiyorum.iş yapıyorum derdine (ama iş yüzünden uçan kuşa borcu var) ne evine erken gelir, ne yıllardır 1 gün ayırır, ne evin erkek işleriyle ilgilenir, ne benimle ilgilenir.. cocukları günde maksimum 2saat gördügünden ve hayatı boyunca çocuklarla hiç tam 1 gün geçirmediginden çocuklarında babasızlık çekecegine ihtimal vermiyorum yani zaten yeterince babasızlar..

Bosanirsan yine kayinvalidenin evinde mi oturacaksin ?

Yani evet, ederi kadar kirasını verip birakin ben burda bi düzen kurdum çocuklarimla, alin buda evin kirasi deyip oturayim diyorum.

Yani evet, ederi kadar kirasını verip birakin ben burda bi düzen kurdum çocuklarimla, alin buda evin kirasi deyip oturayim diyorum.
Boşandıktan sonra o kadar dostane kalamayacağınızı bilmek için boşanmaya gerek yok sanırım.
Oraya başka gelin alır k.valideniz

Çocukları tanıdık bir kreşe verme imkanın var mı ? Tanıdık varsa daha ucuz oluyor,ki bildiğim kadarı ile belediye kreşleri de var.

Eşinle probleminiz çözmek daha kolay ,boşanmak size daha çok zorluklar doğurur ,Ailenizin desteği olmuycak ,zannetmiyorum kV deniz izin versin evlerinde oturmanıza,ayrıldıktan sonra

Ayrılırsan çalışmak zorundasın ve iki çocuğunda henüz bakıma ihtiyacı var ve onlara bakacak kimse yok. buna çözüm bulmadığın sürece boşanmak hata olur bence

çocuklar biraz büyüene kadar idare et zaten şiddet dayak aldatma yokmuş. çekilebilir cinsten.. hem düzelecek konular üzerinde sorunlarınız.. biraz bekleyin derim ben sizin için şu anda zor olacak gibi görünüyor.

Bencede düzelebilir şiddet aldatma yokmuş.evliliğini kurtarmaya çalış.hemen ayrılığı düşünme.kaç yıllık evlisin ve kaç yaşındasın.

Bence boşanma. . Zaten kocan eve doğru düzgün uğramıyormuş. Bu durumda hayatın daha kötü bir duruma dönüşecek. Sanma ki boşanınca kocandan kurtulacaksın. 2 çocuğun var. En azından başını sokacak bir evin var ve kendine çocuklarına bakıyorsun. Çalışıp ta milletin derdini çekeceğine evinde otur bir tek kocanın derdini çek. İlla boşancam diyosan bikaç sene daha bekle bence.

eşinin sabit bir işi yok anlaşılan.
bu kadar borcu hangi işte yaptı.
ne işle meşgul kendisi.
eşin de boşanmak istiyor mu.
açıkcası çok zorlanacağın ortada.
aileden destek görmen halinde biraz kolay atlatabilrsin bu dönemi.
yoksa ev kirası bakıcı parası gerçekten zorlar seni.
nafaka da alamayacaksın anlaşılan.

Boşandıktan sonra ilişkileriniz aynı olmaz.Sana hak dahi verseler aynı olmaz.Böyle birşeyi kabul etmeyebilirler,etseler bile hep diken üstünde olursun.
Bu bşraz kendinin vereceği karar.Maddiyattan ziyade,ruhen ne hissettiğin.

Bir insanın boşanması için şiddet ve aldatma mı olması gerekir?
arkadaş mutlu değil öyle görünüyor. adam ne evle ne çocukla ne eşiyle ilgileniyor.
Biraz çocukların büyüsün.
arkanda desteğin olmassa herşey dahada zorlaşır çünkü. en azından çocuklar büyüsün birbirlerini idare eder hale gelirler.
sonra bir iş bulup ayrılırsın.

Boşanacak maddi güce sahip değilsin. Çocuklara bakan biri gerek oda sizde yok. Sen boşanmadan işe gir çocuklarına kv baksın. Sende hem işinde ilerle hem para biriktir başka türlü olmaz. Artı o evdede sırf sen rahat etme diye tutmazlar. Ve 3. Çocuk olmasın gerekirse 1den fazla korunma yöntemi kullan.

Böyle bir düşünceniz varsa bazı şeylere bodozlama girmeyin. Bütün zorluklara tek kalemde atılmayın. Önce bir işe girin bence. O zorluk bir ortadan kalksın. Sizin de işe girdiğiniz düzen bir kurulsun (bakıcıdır kreştir) Önce bu açıdan bir önünüzü görün. Mümkünse kendi maaşınızdan para biriktirin. Ondan sonra boşanma gibi bir düşünceniz varsa iş olayını oturttuktan sonra buna yönelin derim.
Birden hem boşanma, hem iş bulma, hem çocukların sizin çalışmanıza alışması hem de boşanmanıza alışması bunlar aynı anda olmasın. Benim nacizane düşüncem bu.

Esim yillardir kendi işini yapmış.
Batırmış başka işe atlamış, vazgecmiç satmış başka bir işe.. bu evlendikten sonra da böyle devam etti.simdi bir dukkani var ve kardesiyle ortak baska bir ise girdi.gecmiste cok örnegini gördügüm icin yapacaklari isten yana da bi umudum yok.yakın zamanda dukkanida satmayi planliyor, ayak bagi oluyormus.

Kardesiyle kurdugu isle alakali bana hic danismadi, mecbur kaldikca ucundan anlatti, daha is yerlerine gidip görmedim bile.ne ben sorguluyorum ne de onun anlatmaya hevesi var.
Eskiden olsa yedigi yemegi bile ayrinyisiyla paylasirdi, ama simdi yaninda kardesi var bana ihtiyaci yok.

İyi de kayınvalidenizin size buyrun oturun diyeceğini nereden biliyorsunuz ?
Torunları var diyeceksiniz haklısınız da torunları var diye de her şeye tamam demez kimse.Bana biraz iyimser düşünüyorsunuz gibi geldi.
Bence en mantıklısı şimdiden çalışıp çocukları kreşe,bakıcıya falan vermek.Belki biraz birikim de yapabilirsiniz ondan sonra daha kolay olur en azından.Hem sanırım eşinizin iş yüzünden size vakit ayırmamasından şikayetçisiniz bence düzeltilemeyecek bir sorun değil.

Dün akşam kayinvalidem bizdeydi.benim ogluyla alakali şikayet ettigim herşeyden o da şikayetcidir, laf söyledigimde 'napiyim kızım ben de cok söylüyorum laf dinlemiyor' der.evin bi kac erkek isi var, benim olmadigim bi ortamda kayinvalidem oglum yapsana sunlari bu ne boyle tamiir et gibi biseyler söyledi.esim, "ya ne icin kim icin yapayim" dedi.kim icin derken bizi hayatinda ne olarak gördugunu cok merak ettim ve butun gece bu cümlesini düşündüm.sana tapiyorum diyen adam ne ara boyle oldu hic bilmiyorum.

Gece uyku tutmayinca cok düşündüm, annemlerin yasadigi binada 1+1 bi daire var, kirasi babanneme gidiyor.kiracidan cikmasini rica edip orada yasayabilirim.hem babaevine donmemis olurum hem de elleri hep benim ve cocuklarimin ustunde olur.orayada kira vericem ve yine bakici masrafim olucak muhtemelen ama en azindan yemegimi ailemle birlikte yiyebilirim, cocuklarla alakai aksi bi durumda annemi devreye sokabilirim.

2 çocukla boşanmayı düşünmek çok zordur. eminim nedenleriniz çok çok geçerlidir.
boşanmanın elbette ki zorlukları olacaktır. özellikle en zoru çevrenin patavatsızca konuşması ve erkeklerin çok çirkin yaklaşımı gibi. (ben böyle düşünmüyordum ta ki en yakın arkadaşım boşanmış biri olana kadar. abartıyorsun diyordum ama yaşadıklarını gördükçe hak verdim. ama boşanmamak için geçerli sebep değil)

şayet eşiniz çocukların bakıcı parasını karşılarsa, kayınvalide de cüzzi bir rakama evi kiraya verirse bu iş olur. yoksa 1600 lira ile kira yeme içme çocukların bezi, maması, faturalar ancak ödenir. tabi kenara da 3-5 atmak gerek. Allah vermesin hastalık olsa veya ummadık bir gider olsa ilaç gibi yetişir ona buna muhtaç etmez sizi.

ama hiç yardımsız iki bebeyle çok zor olur. belki pişman bile olabilirsiniz. bu durumda biraz büyüsünler derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…