• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi meryem kaçtı göçtü gitti ben nabayım ;)))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
1.374
1.266
133
37
İşin esprisi bir yana geçen bayanın biri öyle yazmıştı ;) Dertler derya olmuş bende bir sandal ....Neresinden başlasam bilemiyorum.Ben 26 yaşındayım 3 kardeşiz erkek kardeşim düzenli işi yok sabit değil.Kız kardeşim okuyor.Ve evde tek çalışan benimm..Ve artık kafayı yedim oldum nerelere gideyim babam hasta çalışamaz ..Böbrekleri sıkıntılı ve el uyuşması var mesleği şöforlüktü yapamaz.Annem de yaşlı ögretmene bakıyordu vefat etti.O dönemde bel kayması oldu .Tek ben kaldım ve 1 yıl içinde nasip olursa evlenmeyi düşünüyorm ama nasıl ya :( ...Özelde çalışıyorum 1.25 ..,,,25 de var...Ve çalışılacak gibi değilde mecburiyetten kaba saba birisi pinti 1 liranın hesabını yapan, biri insanların yanında bozmayı, küçük düşürmeyi aşağılamayı seven biri..Tek namus yönünde iyi sapık değil ve maaşları günü günüde yatırıyor ,diye katlanıyorum..Ve her yerde çalısılmıyor burası da rahat bu igrenç davranısları olmasa ,kaç kere hüngür hüngür ağlattını bilirim katlanıyorum işte..İnsanların yannda küçük düşürdüğünü ..İş yeri güzel rahat ama davranışlar ve maaş haric ..Diğer yerlere baktığımda da maaş iyi ama adamlar art niyetli cıkıp her işi yaptırıyorlar ,bulaşık kahve.. Benim işim satın alma ,muasebe yogun dil o kadar gayet i fırma dısardan şaşalı göya.Ama iş yeri ,ailem beni çok yıprattı kardeşim herşeye karışıyor faydası olmadığı gibi ,,oturmya, kalkmaya herseye ve annemgil de sus biz varız diyemiyorlar ,neymiş evden gidermiş tek oğlanmış sığdırmıyormusuz ee ben nolcağım ..Yapıyorum yapıyorm yeri geliyor ,parasız kalıyorum cebİmdeki son kursu veriyorum söylenmez ama yİnede kıymetim bilinmiyor her yerde ezilen ben oluyorum..Geçen kavga ettik oğlunu tutu ,bana gelip hiç teselli vermedi yeemğe bile çağırmıyor , yokmusum gibi..Ezik biri değilim ama sabır ediyorum .Vardır Allah'ın bildiği diyorum.Dısarı cıkmak yasak bi yere giderim, 10 defa nerde kaldın hemen gel hiç bişeyi ağız tadıyla yapamam cabası..Sanki evde oturup konuşuyoruz bi günün nasıl geçti yok,,Kölemi eşşek miyim neiym ben gençliğimi yasayamıyorum .. Burnumdan geliyor .İhtiyac karsılamak ,borc ödemek,gam keder elem için dünyaya gelmişim .Hayatımda tem pozitif şey kan grubum.Bu sıkıntılar bende saçlarım lapa lapa dökülmeye ve aşırı stresten alerjiye sebep oldu .Evlilik düşündüğüm biri var ailem nolcak diyorum bi yandan bi yandan neyine evlilik nasıl yapacaksn o kadar masrafı tek tarflı olmaz benmde bişeyler yapmam gerek çünkü ailesi memur değilim diye istemiyor sanki kendilere bana kraliyet ailesi kıçı kırık kel şey hepsi .. Bide açıktan okuyoryum az da olsa çalışıyorum yanii. Çocuk istiyor ara ara aklını bulandırıyorlar.Benımde kendım ufakta olsa biseyler yapmam lazm bu yıl kpss lise mezunu olarak girsem şansımı denesem diyorum ..Fikirlerinize ihtiyacım var ben bu karanlıktan nasıl cıkacağım .Bakılması gereken bi aile .Katlanılması gereken iş..Daha iş bakıyorm ama korkuyorum elimdekinden olmaktan..Ve evlilik çıkmazdayım..Ben insan değil miyim .Herşeyi kendi başıma yapıyorum .Erkeğin yapması gereken işleri bile artık yoruldum :(Bu hayat böyle gitmez özel sektör lanet olsun sanada..Şimdi nolacak nasıl götürmeliyim bu düzeni .:(

Bu başlıkta bahsettiğin Meryem kim ki? :)

Anne-Baba'nın emeklisi de mi yok?

Erkek kardeşinde doğru düzgün bir iş bulmalı ve bu yükü bölüşmelisiniz. İşini daha iyisini bulmadan bırakma, evde temelli kafayı yersin.

Rabbim feraha çıkarsın. Evlenceğin kişi sorumluluk sahibi ise, kalbinde de merhameti varsa evlilikte olur inşallah

• Beğen
Reactions: tse
Kardeşin az yesin çalışsın, öteki de okurken bir işe girebilir.
Anne babanın geliri, emekliliği vs. yoksa zor.. Herkes çalışıp ortaya koyacak ya da özel harcam ayapmayacaklar. Barınacaklar, yiyecekler o kadar. Evliliği bu şartlardan kaçmak için değil, istediğin için yap.
Valla başka iyi işleri de değerlendir herkes sapık değil, senerledir çalışıyorum iş de değiştirdim ama hiç sapıkla karşılaşmadım. İyi bir yerden emin olunca tazminatını al git. O tazminatı da çeyiz parası yap vs. Çalıma saatin erken bitiyorsa, gündüz yorulmuyorsan çok ek iş yap ama bu geliri kenara at kimseye söyleme..

İşin esprisi bir yana geçen bayanın biri öyle yazmıştı :KK66: Dertler derya olmuş bende bir sandal ....Neresinden başlasam bilemiyorum.Ben 26 yaşındayım 3 kardeşiz erkek kardeşim düzenli işi yok sabit değil.Kız kardeşim okuyor.Ve evde tek çalışan benimm..Ve artık kafayı yedim oldum nerelere gideyim babam hasta çalışamaz ..Böbrekleri sıkıntılı ve el uyuşması var mesleği şöforlüktü yapamaz.Annem de yaşlı ögretmene bakıyordu vefat etti.O dönemde bel kayması oldu .Tek ben kaldım ve 1 yıl içinde nasip olursa evlenmeyi düşünüyorm ama nasıl ya :KK43: ...Özelde çalışıyorum 1.25 ..,,,25 de var...Ve çalışılacak gibi değilde mecburiyetten kaba saba birisi pinti 1 liranın hesabını yapan, biri insanların yanında bozmayı, küçük düşürmeyi aşağılamayı seven biri..Tek namus yönünde iyi sapık değil ve maaşları günü günüde yatırıyor ,diye katlanıyorum..Ve her yerde çalısılmıyor burası da rahat bu igrenç davranısları olmasa ,kaç kere hüngür hüngür ağlattını bilirim katlanıyorum işte..İnsanların yannda küçük düşürdüğünü ..İş yeri güzel rahat ama davranışlar ve maaş haric ..Diğer yerlere baktığımda da maaş iyi ama adamlar art niyetli cıkıp her işi yaptırıyorlar ,bulaşık kahve.. Benim işim satın alma ,muasebe yogun dil o kadar gayet i fırma dısardan şaşalı göya.Ama iş yeri ,ailem beni çok yıprattı kardeşim herşeye karışıyor faydası olmadığı gibi ,,oturmya, kalkmaya herseye ve annemgil de sus biz varız diyemiyorlar ,neymiş evden gidermiş tek oğlanmış sığdırmıyormusuz ee ben nolcağım ..Yapıyorum yapıyorm yeri geliyor ,parasız kalıyorum cebİmdeki son kursu veriyorum söylenmez ama yİnede kıymetim bilinmiyor her yerde ezilen ben oluyorum..Geçen kavga ettik oğlunu tutu ,bana gelip hiç teselli vermedi yeemğe bile çağırmıyor , yokmusum gibi..Ezik biri değilim ama sabır ediyorum .Vardır Allah'ın bildiği diyorum.Dısarı cıkmak yasak bi yere giderim, 10 defa nerde kaldın hemen gel hiç bişeyi ağız tadıyla yapamam cabası..Sanki evde oturup konuşuyoruz bi günün nasıl geçti yok,,Kölemi eşşek miyim neiym ben gençliğimi yasayamıyorum .. Burnumdan geliyor .İhtiyac karsılamak ,borc ödemek,gam keder elem için dünyaya gelmişim .Hayatımda tem pozitif şey kan grubum.Bu sıkıntılar bende saçlarım lapa lapa dökülmeye ve aşırı stresten alerjiye sebep oldu .Evlilik düşündüğüm biri var ailem nolcak diyorum bi yandan bi yandan neyine evlilik nasıl yapacaksn o kadar masrafı tek tarflı olmaz benmde bişeyler yapmam gerek çünkü ailesi memur değilim diye istemiyor sanki kendilere bana kraliyet ailesi kıçı kırık kel şey hepsi .. Bide açıktan okuyoryum az da olsa çalışıyorum yanii. Çocuk istiyor ara ara aklını bulandırıyorlar.Benımde kendım ufakta olsa biseyler yapmam lazm bu yıl kpss lise mezunu olarak girsem şansımı denesem diyorum ..Fikirlerinize ihtiyacım var ben bu karanlıktan nasıl cıkacağım .Bakılması gereken bi aile .Katlanılması gereken iş..Daha iş bakıyorm ama korkuyorum elimdekinden olmaktan..Ve evlilik çıkmazdayım..Ben insan değil miyim .Herşeyi kendi başıma yapıyorum .Erkeğin yapması gereken işleri bile artık yoruldum :KK43:Bu hayat böyle gitmez özel sektör lanet olsun sanada..Şimdi nolacak nasıl götürmeliyim bu düzeni .:KK43:

aile bir yere kadar, ailen için istediğin kadar fedakarlık yap zamanı geldiğinde kimse sana yaptığın değeri vermicek ve oğulları değerli olucak, eğer seninle evlenmek isteyen kişi doğru insansa ve seviyorsan evlenmelisin, yoksa ilerde pişman olursun aileye gerekenden fazla fedakarlık yapma sakın,burda deneyim konuşuyor, erkek kardeşin gitsin çalışsın sana güvenmesin artist

kpss ye lise mezunu olarak girme boşuna çaba
malesef alım yok
sen biraz parayı kes madem
kardeşin de çalışmak zorunda kalsın
erkek adam gider inşaatta çalışır gene eve para getirir
annenler o kadar pohpohlamasınlar erkek evlatlarını.

ailenizin emeklilik gibi sabit gelirleri hic yok mu?
ne kadar zaman siz bakabilirsiniz?

Ne yaparsan yap ama sana tek tavsiyem yanlış bir evlilik yapma bunca seyden sonra bari evlilik hayatın iyi olsun eşini iyi seç..

Allah yardimcin olsun canım.ama kimsenin hayatı istisnalar hariç kolay değil ben ilkokul beşten beri hem çalıştım hem okudum ablamda okudu ikimizde evlendik annemede baktık .Sen cabalayinca Allah yardım eder.kardeşinde part time çalışsın erkek olan ada uygun bir is bulun valla çalışana is var ya .sende daha iyi bir is bulmadan çıkma kesinlekle.Allah hayirli kapılar açsın hepinize.

bana kraliyet ailesi kıçı kırık kel şey hepsi ..
ahahaha çok tatlı ya

Bu başlıkta bahsettiğin Meryem kim ki? :)

Anne-Baba'nın emeklisi de mi yok?

Erkek kardeşinde doğru düzgün bir iş bulmalı ve bu yükü bölüşmelisiniz. İşini daha iyisini bulmadan bırakma, evde temelli kafayı yersin.

Rabbim feraha çıkarsın. Evlenceğin kişi sorumluluk sahibi ise, kalbinde de merhameti varsa evlilikte olur inşallah
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim..Meryem üzerli tükenmişlik sendromuna tutuldu bende tükendim :( ;) Evet haklsınız dayanamıyorum zaman zaman .Ama hiç oralı değil kimse evde iş buluyor ama sinirli olunca dikiş tutturamuyor.

Kardeşin az yesin çalışsın, öteki de okurken bir işe girebilir.
Anne babanın geliri, emekliliği vs. yoksa zor.. Herkes çalışıp ortaya koyacak ya da özel harcam ayapmayacaklar. Barınacaklar, yiyecekler o kadar. Evliliği bu şartlardan kaçmak için değil, istediğin için yap.
Valla başka iyi işleri de değerlendir herkes sapık değil, senerledir çalışıyorum iş de değiştirdim ama hiç sapıkla karşılaşmadım. İyi bir yerden emin olunca tazminatını al git. O tazminatı da çeyiz parası yap vs. Çalıma saatin erken bitiyorsa, gündüz yorulmuyorsan çok ek iş yap ama bu geliri kenara at kimseye söyleme..
Emeklileri yok :( Valla annemde çalışıyordu ama bel kayması oldu çalışamıyor.Bi ben aktif çalışıyorum ..Gözüm korkuyor sanırım .Tazminatta vermez borçlu çıkarır o kadar çirkef birinde tartştık çantanı al çık git dedi .Çıktım bende hem kendi git dedi sonra bana haklarımdan vazgeçtiğime dair kağıt imzalatacak oldu .Bende imzalmadım ..Vermez ..6 da çıkıyorum.Ek iş düşünüyorum..

hayatımdaki tek pozitif sey kan grubum demişssin ama bence öyle değil
sende çok tatlı biri olmalısın
sıkıntını bile nasıl tatlı eglenceli anlatmışsın
o cocugu bırakta aılen nasıl gecınecek sen evlenınce yanı kendını onlara heba et demıyoırum ama belkıde bıraz daha durup destekmı olmalısın zaten
k.cı kırıklar memur ıstıyorlarmısmısta
evlatları memur mu?

Hayatımdaki pozitif şey kan grubum " :)
Bu günlerde geçecek demekten başka yorum yapamıyorum. Herkesin hayatı kendi çapında çok zor.
Erkek kardeşiniz iş bulmalı.
Ama öyle ;) Evet bende bir yandan bakıyrum düzenli gittiği işi yok serviscilik yapıyor.Ama sürekli değil.

aile bir yere kadar, ailen için istediğin kadar fedakarlık yap zamanı geldiğinde kimse sana yaptığın değeri vermicek ve oğulları değerli olucak, eğer seninle evlenmek isteyen kişi doğru insansa ve seviyorsan evlenmelisin, yoksa ilerde pişman olursun aileye gerekenden fazla fedakarlık yapma sakın,burda deneyim konuşuyor, erkek kardeşin gitsin çalışsın sana güvenmesin artist
Valaa öyle zere kıymetim bilinmiyor evde .Ama göz görünce gönül katlanamıyor..Evet severek evlenecez nasip olursa görevinin bitmesini bekliyorz doğu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X