Hadsiz müdür-2

Müdürünüz diye sessiz kalmanız hoş değil üslubunca cevap verebilirsiniz niçin ben eşimi seviyorum ondan ayrı olamam iş için yükselmek için evliliğimi tehlikeye atmam şu an yaptığım iş bana yetiyor demiyorsunuz karşınızdaki patron değil ya gayet güzel bir evliliğiniz olduğunu karlı tarafa belli etmeniz lazımm ama siz swssiz kalıyorsunuz ve bu laflara kapı açıyorsunuz ayrıca odasında özel çalışmak yazı yazmak nedir iş varsa verir kendi bilgisayarınızda yaparsınız

Daha once konum vardi ayip mi oldu diye. Ben mudure karsi ayip mi oldu demistim siz de uzak durmami soylemistiniz o adamdan. Ozetle evden esten uzak kalmanin iyi olabikeceginden bahsetmisti o zaman.

Ben bir kamu kurumunda muhendis olarak calisiyorum. Evimden uzakta baska bir sehirdeyim.

Bugun mudurle bir proje icin calisiyorduk. Rapor yaziyoruz onun odasinda. Off basim dedi. Baktim aci cekiyor gibi gorunuyor. Agri kesici ister misiniz dedim. Yok yok ben uyumadan gecmez diye basladi. Cok uyurmus. 24 saat uyuyabilirmis. Hatta annesi dermis ki memede emerek uyurdun sen.
Birsey demedim. Ise dondum.

Calismaya devam ettik. Sonra kalkti yerinden biraz da sen gec dedi. Gectim ben yazmaya devam ediyorum. Bir taraftan da konusuyor. Mudurluge alistirma yap dedi. Dedim ben baslayali birkac ay oldu daha cok yeniyim. Yazmaya dondum. Basladi konusmaya. Sahiplenmek gerek birkac ay sonra yada bir yil sonra gidecegim diye dusunmemek gerek. Bir muhendis 10 yil atandigi yerde kalmali. Tayin istememeli. Bekar olmali atandigi yerde evlenmeli. Dayi bulup tayin yaptirmamali gerekiyorsa istifa edip gitmeli. Devlet hak veriyor diye kullanmak zorunda degiliz. Ozelde tayin yok. Adalet olmali.... Neler neler ve neler.

Yasadigim sehirde bir tane bile kadro acilmadi. Calismak icin bunu yapmak zorundayim.

O kadar sinirlerim bozuk ki. Zaten esimden uzakta evimden uzakta bunalimlardayim. Hak mi reva mi. Dilimin ucuna neler geldi de sirf amir diye sustum.

Gecen gun de toplanti gibi bir ortamda iki evin olsun hem burda hem de esinin orda. Cocugu da yap annene birak ozledikce gidip gorursun diye kendince espri yapti.

Catlamak uzereyim artik.
Amaannn.
Böyleleri çok konuşur, hızlı giderler.
Kafanı takma, kendisi kazık mu çakmış kadroya da başkasına akıl veriyor
Üzülme yaşamın boyunca en az 500 tane müdür göreceksin

Geçen konunun hatırlıyorum ben de o zaman arkadaşlar gibi adamın sana asıldığı düşünmüştüm ama bence adam asılmıyor. Zor bela kadro açtırmış, gelen kisi icin planlar yapmış ama piyangodan 6 ay sonra gidecek biri çıkmış. Adam da sanki bu duruma sinir olmuş. Seni de sinir etmeye çalışıyor gibi geldi. Adama boşanıyorum desen zil takıp oynayacak neredeyse.

Ya ben muhendisim tamam. O konuda bir sikinti yok ama calisma kosullari iyi oldugu icin kamuda calisiyorum. Diyor ki muhendis memur mantiginda olamaz. Haftasonu cagirdigimda geleceksiniz. Tum gun bos oturuyorum. Beste hadi toplanti yapalim diye cagiriyor. Yediye sekize kadar. Bir kisi daha kalmiyor kurumda. Tum isiklar sonuyor. Eee tum gun oturup benim niye vaktimi yiyor.
Haklisin.
Sen memur değil misin? Yani onların kanun da fazla mesai ödeme olayı yok mu? Varsa mesaini işte bak buz gibi soğuyacak senden

Ya bu adam nerden biliyor ki eşinizin uzakta olduğunu ayrı yaşadığınızı vs. ?

Siz anlatmış olamazsınız herhalde?
Ben anlattim. Yeni gelene sorulur. Nerelisin. Evli misin. Tayin isteyecek misin. Bu kadari normal de adam dahasina da burnunu sokmaya calisiyor.

Müdürünüz diye sessiz kalmanız hoş değil üslubunca cevap verebilirsiniz niçin ben eşimi seviyorum ondan ayrı olamam iş için yükselmek için evliliğimi tehlikeye atmam şu an yaptığım iş bana yetiyor demiyorsunuz karşınızdaki patron değil ya gayet güzel bir evliliğiniz olduğunu karlı tarafa belli etmeniz lazımm ama siz swssiz kalıyorsunuz ve bu laflara kapı açıyorsunuz ayrıca odasında özel çalışmak yazı yazmak nedir iş varsa verir kendi bilgisayarınızda yaparsınız
Ben sadece tayin istiyirum. Ama o diyor ki hak var diye tayin istemek etik degil. Gideceksen istifa edip yeniden sinava hazirlanman dogru olur. Yani bu kadari bana yetiyor ama kendi sehrimde olursam yetiyor su an yetmiyor. Bizde isler boyle ilerliyor maalesef. Ihaleye cikacagimiz zaman birkikte calismak zorundayiz. Hep ikili uclu calisiyorduk ama dun yalniz cagirdi. Yanliz bulmusken de sikistirip durdu.

Bu adamı çekmek zorunda olmadığını biliyorsundur . Korkma kadrolu değilsin diye , hicbirsey yapamaz . Diyelim ki yaptı , özelde devam edersin çalışma hayatına . Hem şartları daha iyi olur hem eşinden ayrı olmak zorunda kalmaz ,hem de böyle dangalakları çekmezsin . Hoşuna gitmeyen birşey söylerse de susma .üstüne bastıkca basıyor , nasıl olsa ses çıkaramaz diyip ,kedinin fareyle oynadığı gibi oynayıp zevk alıyor .bunu ona yaşatma

Haklisin.
Sen memur değil misin? Yani onların kanun da fazla mesai ödeme olayı yok mu? Varsa mesaini işte bak buz gibi soğuyacak senden
Yok fazla mesai falan. Memur haklarina sahibim.

ruh hastası, mutsuz bir insanın dediklerine bakmayın , oda sizin kadar biriyor siz orda geçicisiniz. Sayılı gün zor geçer ama geçer . Çok yüz göz olmayın

Ezilip büzülerek yanlış yapıyorsunuz. Madem tayin hakkınız var, bu yasal bir hak ahlaki olarak doğru mu yanlış mı bu adama düşmez. Bu adama da bu şekilde söyleyin bence. Yasal hakkımı kullanırım kullanmam size düşmez demelisiniz. Bu konunun tartışacak başka bir yanı yok diyerek kesip atmalısınız.

Sizi istifaya baskılamak, psikolojik baskı kurmak mobbinge giriyor basbayağı.

küçük yerlerde bayılırlar tek bayan bulunca ezmeyi. Sakın istifa etmeyin ne demek istifa et tayin isteme oldu paşam . İlerde kendi kızları olduğu zamanda böyle diyecekler.

++++
İstifa edip böyle tiplere istediklerini vermeye karşıyım. Kimin kime istifa et demeye hakkı var??mobbing bu.

Back
X