• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAFIF ve SAĞLIKLI DIYET YEMEKLERI

minisim91

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
382
83
318
Kızlar elimden geldiğince diyet yemek tarifleri paylaşacağım hadi hep beraber birbirimze yardımcı olalım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

KREMALI TAVUK

Yarım kilo tavuk
3/4 su bardağı süt
1tatşı kaşığı mısır nişastası
1 avuç maydanoz veya dereotu
Toz sarımsak, baharat

Öncelikle tavukları ince fileto halinde kesip yağsız tavada önlü arkalı pişiriyoruz.süt nişasta ve baharatları bir kâsede karıştırıp pişen tavukların üstüne döküyoruz.sos kaynayıp koyulaşmaya başlayınca 5 dk sonra altını kapatıyoruz.maydanozla servis ediyoruz afiyet olsun :)

TAVUK PAÇASI

1parça tavuk göğsü
1 litre su,1 yumurta sarısı
1 soğan ,3 yk yoğurt
1 tatlı kaşığı yulaf kepeği
2 yk sirke, 2diş sarımsak

Tavuk ve ikiye bölünmüş soğan 1 litre suda haşlanır.sonra soğan atılır (ama ben atmıyorum) tavuklar didiklenip tekrar suya eklenir.yoğurt,kepek, ezilmiş sarımsak, yumurta sarısı çorbadan alınan su ile iyice çırpılınıp karışım tavuğa azar azar ilave edilip karıştırılır ve bir taşım kaynatılır.sirke ilave edilip, pul biber ile servis edilir. Afiyet olsun :)

KÖFTE ÇORBASI

3yk light yoğurt yada ev yoğurdu
1tatlı kaşığı yulaf kepeği
1yumurta sarısı
100gr yağsız dana kıyma
Baharatlar, 1tatlı kaşığı zeytinyağı

Kıyma baharatlarla yoğurulup Minik köfteler yapıyoruz. Ardından tencereye 1.5 bardak su ekliyoruz. Yoğurt kepek yumurta sarısını çırpın suya ekliyoruz. Pişirmeye başladıktan sonra köfteleri ilave ediyoruz. Kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz ve zeytinyağ pul biber ile sos yapıp çorbamıza ekliyoruz. Afiyet olsun :)

Canım böyle bir başlık açılmasına çoook sevindim çünkü ben de ne yapsam ne yapsam deyip duruyorum sürekli, sağlıklı ve güzel yemek tarifleri arıyordum sürekli :)) Ben de deneyip sevdiklerimi yazayım o zaman:

Sebzeli Omlet: (2 kişilik, kişi başı 130 kalori)

Malzemeler: Yarım havuç, yarım kabak, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber.

Hazırlanışı: Kabak ve havuç rendelenir, derin bir kasede yumurta ve baharatlarla karıştırılır. Teflon tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağında pişirilir.

Kabak Çorbası: (4 kişilik. Kişi başı 120 kalori) (Çoook lezzetli :1:)

Malzemeler: 2 büyük veya 3 küçük kabak, 1 patates, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 havuç, 1 et bulyon, 1 bardak yağsız süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber.

Hazırlanışı: Soğan, kabaklar, patates, sarımsak ve havuç rendelenip 4 su bardağı suda 15 dakika haşlanır. Daha sonra zeytinyağı, süt, et bulyon ve baharatlar eklenir. 10 dakika daha piştikten sonra blenderdan geçirilir.

Şekersiz Dondurma: (2 kişilik. Kişi başı 150 kalori)

Malzemeler: 2 muz, 2 yemek kaşığı kakao, yarım bardak light süt, 1 çay kaşığı vanilya.

Hazırlanışı: Muzlar ince ince doğranıp 30 dakika buzlukta bekletilir. Daha sonra 2 dilim muz ayrılır ve diğer tüm malzemeler rondoda çekilir. 2 kaseye paylaştırılır, kalan 2 dilim muz üstüne süs olarak koyulur. Üzerine hindistan cevizi serpilebilir. Buzlukta dondurulur.

Çilekli yoğurt: (2 kişilik. Kişi başı 100 kalori)

Malzemeler: 12 çilek, 1 kase light yoğurt, 1 çay kaşığı vanilya.

Hazırlanışı: Tüm malzemeler rondoda çekilir. 2 kaseye paylaştırılıp buzdolabından soğutulduktan sonra yenebilir.

DOMATES SOSLu KöZLENMiŞ PATlıCAN

4patlıcan
4domates
3sivri biber
Limon suyu,tuz
Baharat ve sarımsak

Domatesleri rendeleyin. iki yk zeytinyağını tavaya alıp ince doğradığımız biberleri kavuruyoruz. Üzerine rendelediğimiz domatesleri ve sarımsakları ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.patlıcanları közleyip karnıyarık yapar gibi ortasını acıyoruz ve domatesi sosu içlerine dolduruyoruz. Afiyet olsun:)

Esra ilgin ve paylasımların için cok teşekkür ederim canım benimde çok sıkıntı çektiğim bir konu bu bu şekilde bilgi paylaşımı olur diye düşündüm ;) buralarda omletini yarın mutlaka denicem :)

BUĞDAY SALATASI

1 su bardağı buğday
Dilediğiniz yeşillikler ( kıvırcık,maydanoz,dereotu,taze soğan)
3yk zeytinyağ
Limon nar ekşisi
1yk keten tohumu
Ceviz içi,mısır
Peynir

Buğdayı 2saat kadar suda bekletiyoruz daha sonra diri kıvamda kaynatıp haşlıyoruz.haslanan buğdayı süzüp soğumaya bırakıyoruz.yeşillikleri doğruyoruz.zeytinyag limon ve nar ekşisi ile sos yapıyoruZ.buğdayı yeşillikleri sos ile karıştırıyoruz.mısır keten tohumu ceviz içini ve peyniri ekliyoruz. Afiyet olsun :)

TAVUKLU SALATA
100gr tavuk göğsü
Marul,domates
Yarım demet maydanoz
Limon suyu,tuz,nar ekşisi
Pulbiber

Tavukları julyen doğrayıp minicik yağda kızartıyoruz. Daha sonra yeşillikleri doğrayıp Limonla nar ekşisi ile salata yapıyoruz. Tavukları ekliyoruz. Afiyet olsun :)

YOĞURTLu KABAK

2 kabak
1bardak yoğurt
Tuz pul biber ve zeytinyağ
Maydanoz

Tavamıza azıcık zeytinyağ koyup yuvarlak doğradığımız kabakları ekliyoruz 10 dk kavuruyoruz.servis tabağına koyup üstüne sarımsaklı pulbiberli yoğurdu ekliyoruz üstünede maydanozla servis yapıyoruz afiyet olsun :)

YAğ YAKICı DİYET ÇORBA (6kişilik)

Yarım kilo bezelye
3yaprak lahana
200gr brokoli
1 patates
1 soğan
5 bardak sıcak su
1yk esmer un
Karabiber dereotu
Krema

Bütün sebzeleri küçük doğra yumusayıncaya kadar pişir. Blendrdan geçir. Tencerede cok az tereyağ erit ve unu ekleyip kavur. Çorbaya ilave et ve kaynayana kadar bekle. KREMALI ilave et ve ocaktan al tuz ve karabiberle tatlandır. Afiyet olsun :)

DİYET İSKENDER

1büyük dilim Çavdar ekmeği
3 domates
1 tatlı kasığı zeytinyağ
Tuz,karabiber,kekik, kimyon,kırmızı biber
100gr hazır tavuk yada dana döner

Ekmekleri kare şeklinde doğrayıp yağı koyduğumuz tavada rengi dönene kadar çeviriyoruz. Domatesleri rendeleyip baharatlarla pişiriyoruz. Piştikten sonra sıcak sıcak ekmeklerin üzerine döküyoruz. Dönerleri ısıtıp ekmeklerin üzerine koyun. Yoğurtla servis yapın afiyet olsun :)

TOK TUTAN OMLET
3yumurta
5mantar
Yarım tatlı kasığı tereyağ
1 yk doğranmış dereotu
1 domates

Mantarı ve domatesi doğrayıp. Yağı kızdırıp mantarı ve domatesi ekliyoruz. Mantarlar pişmeye yakın derotu ve çırpılmıs yumurta ilave edilip önlü arkalı pişirilir. Afiyet olsun :)

SAĞLıKLI ABuR CUBUR TARİFİ

Akşam televizyon karşısında bişeyler atıstırmayı seviyorsanız hem kilo vermeye yardımcı hemde damağımızı tatlandırcak bir tarif. 300 kalorilik bu atıstırmalık karnınızı uzun süre tok tutar.

1 su bardağı haşlanmıs nohut
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber

Nohutların fazla suyunu havlu ile alıp derin bir kapta yağ ile harmanlıyoruz. Baharatlarına ekleyip nohutları ezmeden karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmıs 210 derecelik fırında 40 dakika arada 2 kez karıstırarak pişirin. Afiyet olsun :) 1 kase=300kalori

AYÇA KAYA'ın ÖnERDİğİ YEŞiL MERCİMEK YEMEĞİ

1su bardağı yeşil mercimek
1 soğan,2 diş sarımsak
1yk zeytinyağı
2domates,1 biber
Su,baharatlar

Mercimeği bir gece önceden soğuk suda bekletin. Böylece siyah suyunu salıp kolayca pişecektir. Soğan ve sarımsağı tencereye alıp yağı ekleyin. Yavaş yavaş pişirin. Biber ve domatesleri ilave edip biberler hafif pişmeye başlayınca mercimeği süzüp tencereye ekle. 1 dakika kavuruyoruz üzerine 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp mercimekler pişene kadar pişiriyoruz. Baharatlarla tatlandırıyoruz. Afiyet olsun :)

HEM DeTOkS HEMDE GÜNE ZİnDE BAŞLATACAK İÇECEK

Yarım bardak az yağlı süzme yoğurt
1 tane muz
1yk keten tohumu
1 kase çilek ( karışık orman meyveleride olur )
1yk toz yeşil çay

Yoğurt hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda çekin. Püreyi yoğurtlar karıştırın ve içeçeğiniz hazır. Afiyet olsun :)

Diyet Karnıyarık (2 kişilik)

Malzemeler: 2 büyük patlıcan, 2 domates, 2 biber, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 150 gr az yağlı kıyma, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı: Patlıcanları pijama şeklinde kabuklarını soyup biberlerle beraber fırına atıyoruz. Patlıcan fırında iyice pişene kadar 1 soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Soğan pembeleşince kıymayı üzerine ekliyoruz. Kıyma pişmeye yakın 2 domatesi (2 ince dilim kesip ayırdıktan sonra) rendeleyip ekliyoruz. Daha sonra da salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip biraz daha çevirdikten sonra tavadan alıyoruz. Patlıcanlar piştikten sonra soyulmuş bölümünden kesip (en dibe kadar kesmeyin) iyice yanlara doğru patlıcana bir oluk açıyoruz. Bu oluğa tavada pişirdiğimiz kıyma karışımını dolduruyoruz. Üzerine 2 dilim domatesi ve biberi koyuyoruz. Ayrı bir kasede bir çay bardağı suda birazcık salça eritiyoruz. Sonra patlıcanları tekrar fırın tepsisine bu salçalı suyun içinde koyup 10-15 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun :))

Diyet Karnıyarık (2 kişilik)

Malzemeler: 2 büyük patlıcan, 2 domates, 2 biber, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 150 gr az yağlı kıyma, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı: Patlıcanları pijama şeklinde kabuklarını soyup biberlerle beraber fırına atıyoruz. Patlıcan fırında iyice pişene kadar 1 soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Soğan pembeleşince kıymayı üzerine ekliyoruz. Kıyma pişmeye yakın 2 domatesi (2 ince dilim kesip ayırdıktan sonra) rendeleyip ekliyoruz. Daha sonra da salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip biraz daha çevirdikten sonra tavadan alıyoruz. Patlıcanlar piştikten sonra soyulmuş bölümünden kesip (en dibe kadar kesmeyin) iyice yanlara doğru patlıcana bir oluk açıyoruz. Bu oluğa tavada pişirdiğimiz kıyma karışımını dolduruyoruz. Üzerine 2 dilim domatesi ve biberi koyuyoruz. Ayrı bir kasede bir çay bardağı suda birazcık salça eritiyoruz. Sonra patlıcanları tekrar fırın tepsisine bu salçalı suyun içinde koyup 10-15 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun :))

Teşekkür ederim canım :)

ADI OLMAYAN ÇORBA :)

Bugün mutfağa girdim ne yapsam hafif bişey diye dolapta ne bulduysam koydum tencereye harika bi çorba elde ettim :) aslında biraz ender saracın lahana çorbasına benziyor ama olsun bu çorbayı ben buldum :) neyse gelelim çorbaya ;

5 yaprak lahana
1soğan
5 adet ince pırasa (eger pırasalar kalınsa 2 tanede olur herhalde :) )
Yarım demet maydanoz
3 tane acı sivri biber
2 tane normal yeşil biber
1 domates
Kaşık ucuyla salça
1 yk kaşığı kadar zeytinyağ
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
Karabiber pul biber tuz

Soğanı 4e böldüm.pırasaları lahanayı domatesi biberleri maydanozu normal doğradım.kısacası tüm malzemeyi koydum tencereye 2 litrede sıcak su koydum yağını salçasını baharatlarına ekledim sebzeler yumusayıncaya kadar pişirip blendrdan geçirdim :) 1 kase ile doydum hemde ekmeksiz :) afiyet olsun :)

Back
X