Haftalık 100 tl

Ben de haftalık 100 tl alırdım ünideyken, yetmezdi.
Tabi bir de 15 sene önceydi!!!
Babanızı güncellemek lazım, muhtemelen kendi öğrencilik yıllarıyla hesap yapıyor...

Ben ailemden farklı şehirde yaşıyorum. Kitap için ekstra para alabiliyorum onun dışında fotokopi, yol parası (okula yürüyerek gidiyorum ama çarşıya, staja ya da hastaneye giderken otobüs ya da tramvay kullanıyorum) mutfak masrafı, temizlik malzemesi, kişisel ihtiyaçlar ve kedimin masrafları için haftalık 100 tl alıyorum. Kira ve faturalarımı babam ödüyor. Haftanın 3-4 gğnü cebimde 1 lirayla gezdiğim oluyor makarna yiyip idare ediyorum bir hafta dolmadan istemeyeyim diye. Babam bu kadar masrafım olduğunu bildiği halde onu zorlamamak için idare etmeye çalışıyorum. Kyk da çekmiştim bitti, 4 yıl kullandım okul bitmedi 😄. Bana fazla bile geldi açıkçası o yüzden. Okulumda yemekler 1.25 tl ve ülkenin en iyi okul yemekhanelerinden biridir ancak benim damak zevkime göre biraz fazla yağlı yemekler o yüzden sadece evde yiyorum.

Anlamak istemiyor bence.
Anlatmanın en güzel yolu, perş cuma okula gitmeyeceksiniz.
Nedenini elbet soracak, gidecek param yok, haftada kıt kanaat 3 güne yetirebiliyorum.
Genç bir kadınım, ne bir arkadaşımla kahve içebildim ne de canım ekstra tatlı isterse alabildim.
Ondan 3 gün okuyacağım artık, okulumu da bu sebeple 1, 5 sene uzatırım hazırla kendini deyin. :rolleyes:

Bende oğluma geçen sene aynı harçlığı veriyordum. O da üniversitede okuyordu.
Fazlasını istiyorsa saatlik iş bakmasını söyledim.
Geçimi öğrenmesi lazım. Benim yanımda hem okuyup hem de çalışan çocuklar var.
Hayat her zaman altın tepside sunmaz her şeyi.
Zorlukları görmeniz lazım.

Yetmez..
Hele üniversite öğrencisine hic yetmez.
Kyk almanızi istemedi ise karşılayacak masfafinizı

Üniversite ilk senesinde ben de haftalık 100 lira gibi bir parayla idare edebileceğim düşüncesiyle başlamıştım
Babam zaten sık sık sorardı ben de herşeyi faturalandirip fotosunu atardım babam bana tekrar para gönderirdi Allah razı olsun
Üniversite 1de aylık 500 lira ile geçinirken üniversite 4 de bu rakam asgari ücrete kadar çıkmıştı
Ihtiyaclarinizi dillendirin çok zorba ise babanız mecbur vereceği şeylerin parasını isteyin eczane kitap vs gibi

Ben evliyim
Bir uygulama indirdim birikim yapmak için
Mutfak ev masrafı, iş yerinde yemek, kişisel harcamalar, yol vs bazen haftalık 100 yettiriyorum.

Nasıl yapıyorum bende bilmiyorum :D

Ama biriktirdiğim kesin..

Öğrenci için de 100 lira az
Babanıza en azından 150 olsun diyin bence
Ya da evden yemek götürün. Diyet, sağlıklı yaşam vs dersiniz soran olursa veya utanıyorsanız...

Aa cok şaşırdım,kızım üçüncü sınıfa geçti,bu yılda harçlık sadece haftanın bir günü
Ögretmenimiz bu sekilde istiyor
Okula para goturmez sadece bi iki lira gerisini biriktirir kizim haftasonu bisey istediginde kendi parasindan harcar zaten servisle gidiyor yemekte oglenleri ben goturuyorum saglik sorunundan dolayi insulinsiz yiyemez cok nadir yaninda 5 lira olur sekeri duserse cani bisey cekrrse yer

Maalesef çok az harçlığın canım bir üniversite öğrencisi için en az 300 400 olmalı haftalık. Eğer baban vermez ise part time işlere bakabilirsin

Kyk alıcam sanırım bu sene çünkü 100 tl bittikten sonra para istediğimde hakaret işitiyorum daha geçen verdim ya neyine yetmiyor paragözsün diye en az yarım saat cebelleşiyorum.

100 lira az kyk ya bulaşmaktansa biraz annenden destek iste ya da cafe, market gibi bir yerlerde çalış hafta sonları olmaz mı? İki günde bir 100 lira daha çıkarabilirsin

Kendime öyle acıyorumki. 5 sene önce aylık 50 lira ile üni okudum. Babam vermezdi ablam verirdi. O Bile gözlerine batıyordu. İkinci yılımda öğrenim kredi çektimde rahatladım. O parayı da eve destek oluyordum. Vayy beee

Az.
Aklım almıyor durumu iyi ebeveyn evladına neden böyle yapar. Hıcmı canınız kahve ıcmek dondurma yemek bi toka kupe almak istemeyecek. Hıc mı bi porsiyon ıskender yiyesiniz gelmeyecek.
Insallah arttırır.

Back
X