- 4 Şubat 2015
- 6.332
- 12.749
- 448
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Ne yiyorsunuz ki öyle. Sizde biraz lükse kaçıyorsunuz galiba. Bizm bile günlük 5 liraya 4 çeşit yemek çıkıyor yemekhanede. Öğrencilerde galiba aynı yemeği 3 liraya yiyorGünlük
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne yiyorsunuz ki öyle. Sizde biraz lükse kaçıyorsunuz galiba. Bizm bile günlük 5 liraya 4 çeşit yemek çıkıyor yemekhanede. Öğrencilerde galiba aynı yemeği 3 liraya yiyorGünlük
Hangi uygulama acabaBen evliyim
Bir uygulama indirdim birikim yapmak için
Mutfak ev masrafı, iş yerinde yemek, kişisel harcamalar, yol vs bazen haftalık 100 yettiriyorum.
Nasıl yapıyorum bende bilmiyorum
Ama biriktirdiğim kesin..
Öğrenci için de 100 lira az
Babanıza en azından 150 olsun diyin bence
Ya da evden yemek götürün. Diyet, sağlıklı yaşam vs dersiniz soran olursa veya utanıyorsanız...
Yol parası 25 eder
Kalır 75
Günlük 15 TL
Bu zaten ancak yemek parası eder
Çay vs içilecek para kalmaz
Kıyafet ped vs ayrıca alınıyor mu onlar da mı dahil bu miktara
Bir de durumunuz var diyorsun da gelir gider nedir
Saçmalık ya durumum varsa veririm en azından 100 değil 150 verilir aç gezince ne olacak o zaman özele göndermeyecek devlette yemek 2 tl öyle olsa sesimi çıkarmam ama bu benim elimde olan bi şey değil. Bu yıllar bir daha geri gelmeyecek elin sümüklüleri karşımda çatur çutur yemek yerken ben izleyince geçimi öğrenmiş olmayacağım. Zaten okul saatlerim part çalışmaya uygun değilBende oğluma geçen sene aynı harçlığı veriyordum. O da üniversitede okuyordu.
Fazlasını istiyorsa saatlik iş bakmasını söyledim.
Geçimi öğrenmesi lazım. Benim yanımda hem okuyup hem de çalışan çocuklar var.
Hayat her zaman altın tepside sunmaz her şeyi.
Zorlukları görmeniz lazım.
Annem ölse vermez.100 lira az kyk ya bulaşmaktansa biraz annenden destek iste ya da cafe, market gibi bir yerlerde çalış hafta sonları olmaz mı? İki günde bir 100 lira daha çıkarabilirsin
Hayır okul yemekhanesi 20 tl ne yersen ye böyle. Pahalı diye dışardan yiyorum o da 10-15 buluyorNe yiyorsunuz ki öyle. Sizde biraz lükse kaçıyorsunuz galiba. Bizm bile günlük 5 liraya 4 çeşit yemek çıkıyor yemekhanede. Öğrencilerde galiba aynı yemeği 3 liraya yiyor
Geçen yıl idare edebiliyordum 2 gün aç gezsem bile ama bu yıl imkansız her şey zamlandı.Az.
Aklım almıyor durumu iyi ebeveyn evladına neden böyle yapar. Hıcmı canınız kahve ıcmek dondurma yemek bi toka kupe almak istemeyecek. Hıc mı bi porsiyon ıskender yiyesiniz gelmeyecek.
Insallah arttırır.
Sizin o elin sümüklülerinden farkınız ne. Babanız bence burnunuzu sürtmek istiyor. Biraz idareci olun. İş hayatına atıldığınızda sizi görelim hergün bonfile yersiniz. Tavuk döner de işinizi görür yada gözleme. Öğrencilik te yokluk göreceksiniz ki hayatı öğrenesinizSaçmalık ya durumum varsa veririm en azından 100 değil 150 verilir aç gezince ne olacak o zaman özele göndermeyecek devlette yemek 2 tl öyle olsa sesimi çıkarmam ama bu benim elimde olan bi şey değil. Bu yıllar bir daha geri gelmeyecek elin sümüklüleri karşımda çatur çutur yemek yerken ben izleyince geçimi öğrenmiş olmayacağım. Zaten okul saatlerim part çalışmaya uygun değil
Tamam bende onu soruyorum farkım ne ki onlar yerken ben yiyemeyeyim? İki üniversite okuyorum okullarıma odaklanmak istiyorum durumumuz varken bu çok gereksiz.Sizin o elin sümüklülerinden farkınız ne. Babanız bence burnunuzu sürtmek istiyor. Biraz idareci olun. İş hayatına atıldığınızda sizi görelim hergün bonfile yersiniz. Tavuk döner de işinizi görür yada gözleme. Öğrencilik te yokluk göreceksiniz ki hayatı öğrenesiniz
Evet özel üniYemekhane yemeğinin 20 lira olduğuna emin misin..
Hangi uygulama acaba
20 ye çok iyiymiş ya, hangi özel üniyse orası resmen devlet gibi:)Evet özel üni
Kızım 14 yaşında, okul zamanı haftalığı var harçlık için. Bu yaz ekstra birseyler yapabilmek için yaz tatilinde gazete dağıtmaya karar verdi. Bir hafta daha çalışıcak. Bütün yazı böyle geçirdi. Durumumuz gayet iyi. Belki sizde sorumluluğunuzu biraz üstlenip part time is bulabilirsiniz?
Ayaklarımın üzerine basarak büyüdüm ben de, başımın çaresine bakmayı seviyorumMasallah ona. Turkiye'de ogrencilerin calisma imkani cok az malesef ki. Yurtdisinda bu durum cok daha kolay. Ben de yurtdisindayim, 14 yasimdan beri calisiyorum. Ama gazete dagitmadan tut temizlige kadar her turlu isi yaptim. 14 yasimdan beri de tum okul ve kisisel masraflarimi kendim odedim. Yazlari hic tatil yapmazdim, haftasonlari hep calisirdim. Sonucta mecburdum. Babam ya calisirsin ya da okumazsin ben para vermem demisti. Calisma imkanim vardi calistim, kimsenin parasina muhtac olmadim. Iyi ki calismisim..