Haftalık 100 tl

Kızım 14 yaşında, okul zamanı haftalığı var harçlık için. Bu yaz ekstra birseyler yapabilmek için yaz tatilinde gazete dağıtmaya karar verdi. Bir hafta daha çalışıcak. Bütün yazı böyle geçirdi. Durumumuz gayet iyi. Belki sizde sorumluluğunuzu biraz üstlenip part time is bulabilirsiniz?

Ben evliyim
Bir uygulama indirdim birikim yapmak için
Mutfak ev masrafı, iş yerinde yemek, kişisel harcamalar, yol vs bazen haftalık 100 yettiriyorum.

Nasıl yapıyorum bende bilmiyorum :KK70:

Ama biriktirdiğim kesin..

Öğrenci için de 100 lira az
Babanıza en azından 150 olsun diyin bence
Ya da evden yemek götürün. Diyet, sağlıklı yaşam vs dersiniz soran olursa veya utanıyorsanız...
Hangi uygulama acaba

Yol parası 25 eder

Kalır 75

Günlük 15 TL

Bu zaten ancak yemek parası eder

Çay vs içilecek para kalmaz

Kıyafet ped vs ayrıca alınıyor mu onlar da mı dahil bu miktara

Bir de durumunuz var diyorsun da gelir gider nedir
Bende oğluma geçen sene aynı harçlığı veriyordum. O da üniversitede okuyordu.
Fazlasını istiyorsa saatlik iş bakmasını söyledim.
Geçimi öğrenmesi lazım. Benim yanımda hem okuyup hem de çalışan çocuklar var.
Hayat her zaman altın tepside sunmaz her şeyi.
Zorlukları görmeniz lazım.
Saçmalık ya durumum varsa veririm en azından 100 değil 150 verilir aç gezince ne olacak o zaman özele göndermeyecek devlette yemek 2 tl öyle olsa sesimi çıkarmam ama bu benim elimde olan bi şey değil. Bu yıllar bir daha geri gelmeyecek elin sümüklüleri karşımda çatur çutur yemek yerken ben izleyince geçimi öğrenmiş olmayacağım. Zaten okul saatlerim part çalışmaya uygun değil

Az.
Aklım almıyor durumu iyi ebeveyn evladına neden böyle yapar. Hıcmı canınız kahve ıcmek dondurma yemek bi toka kupe almak istemeyecek. Hıc mı bi porsiyon ıskender yiyesiniz gelmeyecek.
Insallah arttırır.
Geçen yıl idare edebiliyordum 2 gün aç gezsem bile ama bu yıl imkansız her şey zamlandı.

Saçmalık ya durumum varsa veririm en azından 100 değil 150 verilir aç gezince ne olacak o zaman özele göndermeyecek devlette yemek 2 tl öyle olsa sesimi çıkarmam ama bu benim elimde olan bi şey değil. Bu yıllar bir daha geri gelmeyecek elin sümüklüleri karşımda çatur çutur yemek yerken ben izleyince geçimi öğrenmiş olmayacağım. Zaten okul saatlerim part çalışmaya uygun değil
Sizin o elin sümüklülerinden farkınız ne. Babanız bence burnunuzu sürtmek istiyor. Biraz idareci olun. İş hayatına atıldığınızda sizi görelim hergün bonfile yersiniz. Tavuk döner de işinizi görür yada gözleme. Öğrencilik te yokluk göreceksiniz ki hayatı öğrenesiniz

Ooo hele özel üniversiteymiş. Oralarda yeter mi 100 lira aç kalırsın gerçekten de . Hemde babanın durumu iyi iken . Dediğim gibi özelse hele kesinlikle haftada en az 300 tl

Sizin o elin sümüklülerinden farkınız ne. Babanız bence burnunuzu sürtmek istiyor. Biraz idareci olun. İş hayatına atıldığınızda sizi görelim hergün bonfile yersiniz. Tavuk döner de işinizi görür yada gözleme. Öğrencilik te yokluk göreceksiniz ki hayatı öğrenesiniz
Tamam bende onu soruyorum farkım ne ki onlar yerken ben yiyemeyeyim? İki üniversite okuyorum okullarıma odaklanmak istiyorum durumumuz varken bu çok gereksiz.

Devlet üniversitesinde okuyorum. Yemek 2.75 TL. Yol için de abonman yapıyorum (40 TL). Yemekhanede güzel yemek olmayınca dışarıda yiyorum o da en az 15-20 TL oluyor. Babam 100 TL harçlık veriyor haftalık. Üstüne bir de kyk bursum var. Bazen yetmediği bile oluyor. 100 TL ile özel üniversite de allah yardımcınız olsun.

Ben 2008'de üniversiteye başladığımda hem kyk alıyordum hem aylık harçlığım 300dü hem ek iş yapıyordum anca yetiyordu. Ki oturduğum evin faturalarını, kitap masraflarımı filan babam öderdi. Şimdi kyk borcumu da o ödüyor.

Ne bileyim durumu olmayan ailelere hiçbir lafım yok ama durumu varken çocuğu zor durumda bırakmak doğru gelmiyor bana. Buarada okuldan yemekhane bursu alma gibi bir durumun yok mu?

20 ye çok iyiymiş ya, hangi özel üniyse orası resmen devlet gibi:)
Ben ki mezun olalı 10 sene olacak, gayet o fiyatlardı.
Zaten porsiyon yemekler içecekle beraber 15 liraya denk gelirdi.
Çay 1,5 tl idi hiç unutmam.
Yıl 2007 2008 den bahediyorum.
Babanız bulmuş da bunuyor valla, böyle özel üni herkesin başına.
Bir önceki mesajımı yapın siz, 2 gün okula gitmeyip evde oturun.
Böylece 3 dönem daha fazla para vereceğini anlayınca çatır çatır verecek.

Ya bir de anlamıyorum, vakıftasınız.
Tabi ki kimseyle aşık atma değil ama, arkadaşlarınız hesapsız istediğini alırken, kızlar kaç binlik çantalarla gezip, cartier bileklikleri dizerken, sizin yemek parası için, hem de imkan varken bunu çekiyor olmanız gerçekten vicdansızlık.

Kızım 14 yaşında, okul zamanı haftalığı var harçlık için. Bu yaz ekstra birseyler yapabilmek için yaz tatilinde gazete dağıtmaya karar verdi. Bir hafta daha çalışıcak. Bütün yazı böyle geçirdi. Durumumuz gayet iyi. Belki sizde sorumluluğunuzu biraz üstlenip part time is bulabilirsiniz?

Masallah ona. Turkiye'de ogrencilerin calisma imkani cok az malesef ki. Yurtdisinda bu durum cok daha kolay. Ben de yurtdisindayim, 14 yasimdan beri calisiyorum. Ama gazete dagitmadan tut temizlige kadar her turlu isi yaptim. 14 yasimdan beri de tum okul ve kisisel masraflarimi kendim odedim. Yazlari hic tatil yapmazdim, haftasonlari hep calisirdim. Sonucta mecburdum. Babam ya calisirsin ya da okumazsin ben para vermem demisti. Calisma imkanim vardi calistim, kimsenin parasina muhtac olmadim. Iyi ki calismisim..

Yeğenim ev kirası haricinde aylık bin tl alıyordu. Bundan üç yıl önce.

Yüz lirayla geçinemezsiniz ki. Baban neden bu kadar az veriyor ki?

Masallah ona. Turkiye'de ogrencilerin calisma imkani cok az malesef ki. Yurtdisinda bu durum cok daha kolay. Ben de yurtdisindayim, 14 yasimdan beri calisiyorum. Ama gazete dagitmadan tut temizlige kadar her turlu isi yaptim. 14 yasimdan beri de tum okul ve kisisel masraflarimi kendim odedim. Yazlari hic tatil yapmazdim, haftasonlari hep calisirdim. Sonucta mecburdum. Babam ya calisirsin ya da okumazsin ben para vermem demisti. Calisma imkanim vardi calistim, kimsenin parasina muhtac olmadim. Iyi ki calismisim..
Ayaklarımın üzerine basarak büyüdüm ben de, başımın çaresine bakmayı seviyorum ☺️ çocuklarımı da bu konu da cesaretlendiriyorum. Sorumluluk sahibi olmak güzel,sevgiler 💕

Back
X