haftasından ilerde giden gebelik hk

__kontes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
143
18
68
kızlar merhaba bende kasım annesi olacağım inş. size danışmak istediğim bişey var şimdi benim sat 17/02/2014. bu hesaba göre 29 haftalık gebe oluyorum ve tahmini doğum tarihi de 24 kasım gibi oluyor. ama en son kontrolumde dr bebegin yaklaşık 15 gün önde gittiğini biraz iri olduğunu söyledi. ultrason kağıdında da bebiş 31 haftalık gibi görünüyor. bu durumda usg bilgilerine göre mi doğum olur yoksa bebek iri bile olsa gününün dolması beklenir mi? bunu sormamın nedeni normal doğum mu sezeryan mı hala belli değil tabi. bebek iri denilipte gününden önce sezeryana alınmak istemiyorum. 40 haftamı bekleyeceğim diye de bebeği ve kendimi riske atmak istemem bu arada ben central hospital kozyatağı fatmanur hanıma devam ediyorum. bu hastaneyle ilgili sorusu olan varsa yardımcı olmak isteri

Bizimki de 2 hafta once cikiyor hep gelisim olarak. Su an 35.haftadayim. onumuzdeki haftaicinden itibaren kontrollerim haftada 1e dusuyor. 37.haftada ise cati muayenesi yapacagini soyledi dr.um. duruma gore de aksilik yoksa bekleyecegiz dedi. Su an 35 olmama ragmen, ultrasonda su an 37 gozukuyor. Yani diyecegim senin adet tarihine gore beklenir dogum, bebegin gelisimi ise dogum seklini belirlemekte etkendir. Iri bir bebekse (4kg ustu), senin catin dar onun kafasi buyukse, ters duruyorsa vs gibi seyler..

anladım canım teşekkür ederim. yani ben beklenene doğum tarihimi yine sat a göre hesaplayacağım ama doğum şeklim o gün ki şartlara göre belli olacak..

anladım canım teşekkür ederim. yani ben beklenene doğum tarihimi yine sat a göre hesaplayacağım ama doğum şeklim o gün ki şartlara göre belli olacak..

Aynen oyle. Hatta normal dogum kesinlikle dusunmuyor ve istemiyorsan, sat a gore bile hesaplamana gerek yok, 37.haftadan itibaren her an yapabiliyorlar sezeryani. Yok illa normal dogumu bekleyecegim diyorsan da sat a gore mesela benim dogum 20 Ekim fakat ustune 1 hafta daha beklenebiliyormus, sanci acilma neyse iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…