• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAGB KARARINA UYULMAMASI NEDENİYLE AÇILIŞ

Kremsantikk

Ailem benim en büyük servetim.
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
326
402
103
Merhaba ponçik kk

Yaklaşık 5 sene önce kapkaç davası nedeniyle dava açılmış bende mağdur sıfatındayım
Dava kapandı aradan 5 sene gecti bugun edevlete baktıgımda bugun tarıhlı HAGB KARARINA UYULMAMASI NEDENİYLE AÇILIŞ adında bir dosya gordum . Şimdi sorum ;
nedir bu hagb ,
beni mahkemeye cagırırlar mı ?
Bu dava beni etkiler mi ?

Sevgili bilen ilgilenen bu mesleği yapan başına böyle bir durum gelmiş arkadşlardan yardım istyorum.

Sevgilerle<3

HAGB "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, sanık hakkında hükmolunan cezanın belli bir denetim süresi içerisinde sonuç doğurmaması, denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlenmez ve yükümlülüklere uygun davranılırsa ceza kararının ortadan kaldırılması ve davanın düşmesine yol açan bir cezanın bireyselleştirilmesi"

Ilk mesajimi duzeltiyorum: yukarida oyle yazıyor ama sizin durumunuzla mi alakalı onu bilmiyorum belki suçlu kişinin 5 yıl boyunca suç islememesi gerekirken tekrar suça karışması sebebiyle dava tekrar açılmış olabilir canım. Tabi en iyisini hukukçular bilir ben sadece tahmin yürüttüm.

Anladığım kadarıyla mağdur sıfatıyla dahil olduğunuz davada sanik hakkinda HAGB (hükmün açıklanmasının geri bırakılması) karari verilmisti.
Yani sanik hakkında ceza verilir fakat daha once sabikasi yok diye geri bırakılır, 5 yil icerisinde suç islerse işlediği suctan da ceza alir, HAGB verilen cezada aciklanir.. Yani ikisinden de ceza alir..
Sizlik bi durum olmaz diye düşünüyorum o karari aciklarlar infaza verirler.. Devami sanık hakkında ilerler.. Ama tabiki mahkeme kalemine giderek sorabilirsiniz iciniz rahat eder, gecmis olsun.

Sizi etkilemez sizi cagirmazlar karsi taraf ceza almistr bu ceza 5 yil boyinca ertlenmistir bu sure icinde suc.isledigi icin bu cezayi cekecek :stop:bu meslegi yapıyorum bana guvenebilirsiniz:21:

Hukmun aciklanmasinin geri birakilmasi demek yani belirli bir sure verilir saniga o sure icinde tekrar suc islemezse aciklanmaz hukum ceza almaz yani eger tekrar suc islerse o surede hukum aciklanir ve o dosyanin cezasinida alir.
Sizlik bir durum yok zaten karara baglanmis dosya sadece sanigi etkiler

Back
X