hak helal edilmezse ne olur ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ahso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
362
65
68
Kocaeli
kızlar ya çok kafama takılan bi mesele var. bi kaç yıl önce bi sevgilim olmuştu. 5-6 ay bi beraberliğimiz oldu. ona umut vermedim diyemem verdim. ama sonrasında bazı şeylerden dolayı soğudum. ortada elle tutulur bi neden yokken ayrıldım ondan.

sonrasında çok yalvardı mesajlar, mektuplar şunlar bunlar ama ben hiç geri dönmedim ona. en son sana hakkımı helal etmiyorum sen ne karaktersiz çıktın hiç mi değer vermedin insan iyi kötü oturur bi konuşur öyle bitirir bi insan böyle bırakılır mı sana hakkım helal değil yazmış.

ve 2 senedir başıma kötü anlamda ne gelse olayı bu bedduaya bağlıyorum ben. onun ahını aldım ya şimdi mutlu olamıyorum diyorumm
yani sonuç olarak kızlar bu dünyada birinden helallik alamıyosanız nolurr ?

Çok saçma bir düşünce.Bir insanı seversin,bağlanırsın,ümitlenirsin hatta ümit verirsin ama olmaz biter.Ama onun davranışları,ama senin düşünce yapındaki değişiklikler ya hiç birşey olmaz soğur vazgeçersin.Yüzyüze de gelmek istemeyebilirsin o an ki ruh halinle.İkili ilişkide bu hak hukuk meselesini de anlamam.Seversiniz,beraber konuşur,gezer,oturur yer içer anlaşamazsınız veya herhangi bir sebeple taraflardan biri vazgecebilir.Neyin hakkı.Kandırıp kandırıp parasını mı yedin.Veya o istiyor,yalvarıyor diye istemediğin bir ilişkiyi devam ettirmek sana haksızlık olmazmıydı.Yalvarmak yerine,beddua etmek yerine seni kazanmaya çalışsaydı.

Evliya mı bu ki,hemen ahı tutacakta 2 yıldır başına gelmeyen kalmayacak.Allah-u Teala öyle her bedduanın cezasını hemen kesseydi ohoooo işimiz işti.

Sağlığın yerinde mi güzelim.Başına gelen olumsuzluklar hayatın getirisi.Kimse süt liman bir hayat sürmüyor.Hayatındaki olumsuzlukarda önce kendini sorgula.Yanlış tercihler,yanlış hareketler,yanlış düşünceler de biraz etkendir.Ya da dosdoğrusundur da şansın yaver gitmez.

ya bu dünyada hakkını helal edecek ,yada ahirette hesaplaşacaksınız

Hakkı geçmiştir geçmemiştir orasını bilemem

Ama keşke bazı şeylerde empati yapmayı becerebilsek

Düşünsene hiçbir şey söylenmeden terkedildiğini?

Ne hissederdin?

onunda söylediği gibi konuşarak, anlatarak bitirebilirdin.

Böylece kimsede kırgınlık, dargınlık olmazdı

Bazen böyle konular açılıyor hiç bir şey söylemeden çekti gitti bilmem ne, neler söylüyorlar

Şimdi bunu yazan bayan diye ayrımcılık yapamayacağım

Yaptığın hoş bir şey değil

Sorunun cevabını unutmuşum;

Ne olursan ol kul hakkıyla gelme diyor yaradan. O hak ne kabirde, ne ahirette rahat vermez insana

Alabiliyorsan al, yoksa iş yaş

Son düzenleme:
hani şu patronun olan çocuk mu
3 ay arayla aynı konuyu açtığın birinde geçen yıl çıktık gibi yapıp diğerinde yeni çıkıyo gibi anlattığın
sonra da o konulara cvp vermediğin :)
önce şunlara açıklık getir de o sonraki iş :)

Ortada bir hak olursa helal edip edilmemesi ya da sonuçları sorgulanır.
Bizim terazimiz yok.
Ama en iyi siz bilirsiniz hakkınız kalıp kalmadığını.
Ayrıca hak meselesinde beddua etmeye gerek de yok.
Beddua mutlaka edeni de buluyor.
İlahi adalet var ve mükemmel işliyor.
Kişi beddua etse de etmese de.
Hakkını istese de istemese de..
Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor. Zerre kadar da olsa...

<<<<<<<>>>>>>>>

Öbür dünyada artık hesaplaşacaksınız kul hakkı en kötüsü zaten. Hani bunu da geçtim aynısının sana yapıldığını düşünsene ? Başına gelenler belki bundan değilde bu rahatlıktandır bilinmez...

derken?????anoyyyyyyyyyy vahhh vahhhhhh

Al almaya, beddua almaya çok inanırım.
Allah'ın sopası yok derler ya.
Bi yerlerden çıkıyor kırdığın kalbin cezası..

ne oldu kaynakcım neden şaşırdın :)
önceki konularından birinde bir arkadaş uyandırmıştı dönüp baktım doğruymuş sonra kendinden ses soluk çıkmadı
sonra baktım başka konular açmış
şimdi de böyle bişey.. sinir oluyorum kendimi tutamıyorum böyle olunca
bunları açıklamayıca şaibemi acaba diye düşünüyorsun ister istemez
bişeyi farklı zamanlarda kaç kez yaşar insan?

derken?????anoyyyyyyyyyy vahhh vahhhhhh

öyle öyle buda insanları kandırmaya girmiyor mu bu da kul hakkı değil mi o halde :)
birinde geçen sene gibi anlatıyo birinde yeni olmuş gibi.. çözemedim
sorunca da kaçıyo konulardan..
elimde değil sinir oluyorum konusuna açıklık getirmeyene sorulanlara cvp vermeyene
hadi açamaz fırsat bulamaz amenna da açıp başka yerlerde gezip veya başka konular açınca başka şeylere yorum yapınca
kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum...

haklısın canımmm arada oluyor böyle tipler yazık yaaaa bizde açıp okuyoz ciddi bi meselemi die

Durum buysa buda bir hak oluyor üstüne.

siz yazınca açtığı konularına baktım
itiraf etmek gerekirse neredeyse 1 saattir anlamaya çalışıyorum.
kafam karıştı iyice.o kişi patronun oğlu mu?patronun oğluyla bu sene mi çıkmış,yoksa birkaç sene önce
çıktığı patronun oğlumuymuş.
1 ay önce açmış olduğu konuda "benim bi ilişkim oldu ilk aşkımdı her şeyin ilkiydi ilk öpüştüğüm kişi"
yazısından bir ilişkisinin olduğunu düşündüm.o zaman 4-5 ay önce kafama oturtamıyorum diyerek ayrılan
sevgilisi patronunun oğlumuymuş.ama bu konuda da ben ayrıldım demiş.demekki birden fazla kişi var.yada birden fazla patronun oğlu var.Bir yerde yanlış var ama çözemedim.

birden fazla olayı aynı anda ya da aynı olayı bikaç kez yaşıyo herhalde
konularına açıklık getirse yanlışları düzelmiş olacak
bende çözemedim siz çözerseniz bana da haber verin bir zahmet :)

ya hadi bişey demiyim diyorum böylelerine dayanamıyorum insanların vaktini çalmak ister gibi...

Hiçbirşey olmaz.
Ayrılırken helallik almak,benim sadece burada duyduğum bir şey.
Herkes sevgilisinden ayrılırken helallik almıyor.

İlişki karşılıklı yaşanıyor.Her 2 tarafın da hayalleri,fedakarlıkları vs oluyor.
Yani hak varsa 2 tarafa da var.
O zaman mesela o da seni mutlu etseydi ilişki yürürdü.
Aynı mantıkla gidersek,sen de mutlu olamamışsın,senin de hakkın kalmış diye düşünebiliriz.

Takılmayın böyle şeylere.Negatif söylemlere inanırsanız üzerinize çekersiniz.

Benim arkadaşımda aynı olayı yaşadı ve vicdan azabına dayanamayıp mesaj atti hakkını helal et diye sonuç:yeniden çıkmaya başladılar.yani gözün yiyosa helallik iste bence ama dikkat et dediğim olay olmasın :) ama yok arkadaşım sende iyice saçmaladın konuşamam ben onla diyosan öbür dünyada istersin helalliğini.

bazı kul hakkı anne baba hakkı gibi şeyler vardır sanırım bunlar önemlidir. ama eski erkek arkadaşın sana hakkımı helal etmiyorum derken gerçekten ne gibi bi haktan bahsediyor önemli olan bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…