Hakaret davası

Siyasi bir tartışmada bana hdpli falan dedi malum parti trolüydü ben de delirdim saydım ağzıma geleni
Bu durumu meslek haline getirenler var, sırf tazminat almak için insanları kışkırtıp hakaret etmelerini sağlıyorlar.
Seviyenizi bozmadan tartışmayı öğrenin.
Yoksa şimdi olmazsa yarın, illa bir gün başınız ağrır.

Eğer hakaret etmeyi göze aldıysan sonuçlarına da katlanmalısın . Öyle değil mi ?
Karşı taraf haklı veya haksız , hakaret etmek zaten doğru bir davranış şekli değil.
Hem belki böylece bir daha düşünmeden hareket etmezsin.

Twitterda biriyle tartıştım gaza gelip saydırdım dava açacagım sana dedi kolpa mı atıyordur doğru mudur
Bu dava süreci nasıl ilerliyor bilen var mı of ailem öğrenince ağzıma eder napcam ya
Eğer yüksek mevkilerde bir tanıdığı yoksa bir şey çıkmaz savcılığa verse bile. İlgilenmiyorlar bu tarz şeylerle. Ama savcı tanıdığı falan varsa biraz uğraşırsın onda da denetimli serbestlik verirler zaten.

Bana bir arkadaşım! Tüm kibarlığıma rağmen çeşitli hakaretler etmişti. Bende ekran görüntülerini aldıktan sonra kendisine dava açacağımı söyledim. O anda çark etti, yalvar yakar etme, eyleme tarzında. Bastım engeli. Sonra annesi çıktı geldi yalvardı, sonra da kendisi geldi yalvardı. Sırf annesi için vazgeçtim ancak onlar gelene kadar avukat arkadaşlarıma anlatıp ne yapabilirim diye sormuştum. Annesi çok yalvarınca durdum, yoksa şahıs ne yapsa dönmezdim. Herkes haddini bilecek. Velhasıl esas mevzu seviyede, sosyal medya gerçek hayat hiç farketmez. Cidden bir orada bir burada farklı kişiliklere bürünerek nasıl yaşıyorsunuz?

Eğer yüksek mevkilerde bir tanıdığı yoksa bir şey çıkmaz savcılığa verse bile. İlgilenmiyorlar bu tarz şeylerle. Ama savcı tanıdığı falan varsa biraz uğraşırsın onda da denetimli serbestlik verirler zaten.
Ne alakası var hanımefendi, savcılık tüm şikayetler üzerine soruşturma başlatır eğer takipsizlik kararı verilirse bunun da itiraz yolu vardır, delil bulunduğu sürece dava açılır, bilmediğiniz konularda gerektiğinde gece gündüz çalışan hakim savcılarımız hakkında abuk sabuk konuşmayın lütfen

Ne alakası var hanımefendi, savcılık tüm şikayetler üzerine soruşturma başlatır eğer takipsizlik kararı verilirse bunun da itiraz yolu vardır, delil bulunduğu sürece dava açılır, bilmediğiniz konularda gerektiğinde gece gündüz çalışan hakim savcılarımız hakkında abuk sabuk konuşmayın lütfen
Bizzat en yakın arkadaşım yaşadı bu durumu :) karşı tarafın babası savcı olduğu için aylarca süründü ve bizzat avukatı karşı tarafın babası savcı olmasa bu iş bu kadar uzamazdı dedi. Yani “gece gündüz çalışan hakim ve savcıları” sütten ağzı yanmayanlara anlatın.

Bizzat en yakın arkadaşım yaşadı bu durumu :) karşı tarafın babası savcı olduğu için aylarca süründü ve bizzat avukatı karşı tarafın babası savcı olmasa bu iş bu kadar uzamazdı dedi. Yani “gece gündüz çalışan hakim ve savcıları” sütten ağzı yanmayanlara anlatın.
denetimli serbestlik ne alaka? benim bildiğim hapis cezalarında oluyor bu.

Şikayet ederse üstüne düşüp yazışmalardan dolayı bile (hakaret içeriyorsa) bulunursanız evinize kolluk gelir ve davet edilirsiniz. Evinize yazi gonderirler. Kucumsemeyin boyle seyleri. Hicbir sey olmasa bile ugrasirsiniz evraklarla.

Son düzenleme:
Vallahi bana küfür etseler uğraşırım hayatta üşenmem. Bir şey çıkmasa da bi adliye yolunu yürümüş olur küfür eden kişi.
Eğer sizde şikayet edilirseniz ifade vermeye gidersiniz, sonucu artık savcıya bağlı.

İnanın ben de arkadaşım aynı süreci yaşadığı için bana söylenenleri söylüyorum. Benim arkadaşım için hapis cezası değil para cezası istendi. Denetimli serbestlik verdiler🤷🏻‍♀️
Para cezasıyla denetimli serbestlik ne alaka? Hapis cezası sonrası verilir denetimli serbestlik.

Para cezasıyla denetimli serbestlik ne alaka? Hapis cezası sonrası verilir denetimli serbestlik.
Anlatamıyorum derdimi olayı ben yaşamadım hanfendi bir soru sormuş bir yakınım birebir aynı sorunu yaşadığı ve süreç karşı tarafın babasının savcı olması dolayısıyla çok uzadığı için -ki bu da bize avukat tarafından söylendi- naçizane bildiğim daha doğrusu bana söylenen şeyi söyledim. Ben de zaten benzer bir mağduriyet yaşansa bile bir şey çıkmaz bu işten diyorum. Yanlış anladıysam ve yanlış bir şey söylediysem düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Ablama anlattım bana güzelce kızıp adamla konuştu özür diledi falan adam da tamaö bi daha olmasın demiş neyse ben dersimi aldım bi daha kimseye mention bile atmam
Mesaj atıp bilgi veren herkese teşekkürler

Back
X