• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakaret davası

degil。 takip edin konuyu bakin savci takipsizlik yazip yollayacak。 benim kapima not birakan adami binanin kamera kaydi ile verdim de ben birakmadim deyip takipsizlik aldi somut delil oldugu halde
Takipsizlik kararı soruşturma aşamasında verilir. Sizin davanızda yeterli delil yokmuş ki takipsizlik verilmiş. Her dava kendi içinde farklı şekilde yorumlanır. Orda öyle olmuştu burda da böyle olur gibi bir şey söz konusu değil.

Evet uğraşırsa biraz basınız agriyabilir. Aynı bu şekilde Twitter'da tartışıp küfürlesen bir tanıdık para cezası almıştı. Ama küfürlerin içeriğini bilmiyorum siyasetle ilgili tartışmislar.
Bir yakınım da kendisine sosyal medyada hakaret edildigi için dava açtı. En fazla para cezası verilecek sanırım. O da hükmün geri bırakılması olacakmış. Ama karşı taraf arayıp yalvardı kocası öğrenmiş. Bu bile yeter bence.

Keşke Herkes uğraşsa sosyal medya trolleriyle,herkesin evine kağıt gitse de biz de kurtulsak bu saldırgan , rezalet ağızlardan.
Konu sahibine uyuz olmakla beraber cevabım; hakaret davasında önce polis seni arar,ifadeye çağırır. Daha sonrasında uzlaşmacı arar karşı tarafı, özür dilese kabul eder misiniz der,diğeri de özür dilerse,kyok verilir dosya kapanır. Özür dilemezse dava görülür iş uzar.
Kişi 'ozur istemiyorum,para ödesin' diyebilir,yine odersen dosya kapanir kyok verilir, ödemezsen dava açılır
Benim yakınlarım iki kere bu olaya karisti. Bir tanesinde hakaret edilen taraftı . Uzamasin diye özür diletti kadına, kapandı.
Diğerinde de bir akrabam, parasını ödemeyen isverenine mesajla ağza alınmayacak küfürler etmiş. O para cezasına çarptırıldı mesela. Zaten düşük gelirli adam, kredi çekti, kaç sene küfürün taksidini ödedi. Ama akillandi, artık kimseye öyle mesajlar atmıyor:))
Umarım adam uğraşır,sizin de evinize celp gelir. Ama bir özürle kapatırsanız. Yoksa bu ağız sizin başınıza çok iş açar.
Bence dua edin söylediklerinize 'cumhurbaskanina hakaret' davası acmasinlar, biliyrosunuz.
Gazetede okuduğum habere göre ; "Erdoğan’ın göreve başladığı 2014 yılından 2019 yılı sonuna kadar olan dönemde, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 63 bin 41 kişiye dava açıldı. Açılan bu davalardan 9 bin 554 kişi mahkum oldu" diyor.
Ayrıca insanları şuncu buncu diye ayırmanız hiç hoş değil. Hem beğenmiyor asagiliyorsunuz,malum parti falan, hem de o kesimin bol bol kullandığı ,toplumu ayrıştıran kelime grubunu böyle benimseye benimseye kullanıyorsunuz
İnsanlar Size hdpli diyebilir, eşcinsel diyebilir, satanist diyebilir.
Parlayıp küfür etmeye ne gerek var ki? Siz kendinizi bilmiyor musunuz? Sizi tanımadan yaftalayan insana neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

Tam olarak ne yazdınız ?
Mesela her şey hakaret sayılmıyor mahkemece.Bazi kelime ve cümleler ağır eleştiri ya da kaba tabir olarak kabul ediliyor.Terbiyesiz sözcüğü hakaret olarak sayılmıyor mesela

Takipsizlik kararı soruşturma aşamasında verilir. Sizin davanızda yeterli delil yokmuş ki takipsizlik verilmiş. Her dava kendi içinde farklı şekilde yorumlanır. Orda öyle olmuştu burda da böyle olur gibi bir şey söz konusu değil.
orda oyle burdaa da oyle olur demedimki orneklendirme yaptimsadece ayrica ne zmn ne olur biliyorum ya 13 yillik is hayatimda ogrendim ben tesekkur ederim bilgilendirmenize😊

Twitterda biriyle tartıştım gaza gelip saydırdım dava açacagım sana dedi kolpa mı atıyordur doğru mudur
Bu dava süreci nasıl ilerliyor bilen var mı of ailem öğrenince ağzıma eder napcam ya
Burdaki uslubunuza bakınca o kişi umarım dava açıp hakkını savunur diye diliyorum

İnşallah açar da siz de klavye delikanlılığından vazgeçersiniz . Söz uçar ama yazı kalır her zaman.
Toplum olarak her zaman her yerde birbirimize karşı saygılı olmayı öğrenmeliyiz . Kolpa atmak ne demek ya :olamaz: Tehdit etmek , şantaj vs gibi kelimeler aklınıza gelmedi mi ?
Oturun azıcık sözlük okuyun lütfen.

İnşallah açar da siz de klavye delikanlılığından vazgeçersiniz . Söz uçar ama yazı kalır her zaman.
Toplum olarak her zaman her yerde birbirimize karşı saygılı olmayı öğrenmeliyiz . Kolpa atmak ne demek ya :olamaz: Tehdit etmek , şantaj vs gibi kelimeler aklınıza gelmedi mi ?
Oturun azıcık sözlük okuyun lütfen.
İlk kez duydum kolpa atmak şeyini. Şeyini diyorum deyim desem diyemedim de😅

Biri diyor kufur ettim, digeri akil veriyor “yalan soyle, inkar et”. Masallah vallahi gozlerim yasardi ne kadar da erdemli hareketler bunlar.

Umarim dava acilir. Bir musibet bin nasihatten evlaymis.
Avukata falan gerek yok şikayet edince bilişim suçları polisleri gelip pc den tüm delilleri alırlar. Dava açılır tüm mahkeme masraflarını da kaybeden taraf öder. Ceza alır fazla ağır hakaretler varsa. O cezada ertelenir 5 yıl suç işlememe şartı ile. Para cezası da ayrıca verilebilir

Biri diyor kufur ettim, digeri akil veriyor “yalan soyle, inkar et”. Masallah vallahi gozlerim yasardi ne kadar da erdemli hareketler bunlar.

Umarim dava acilir. Bir musibet bin nasihatten evlaymis.
Mesajların hepsini okumadım , gerçekten internette yazılan şeyleri silince , inkar edince veya yapmadım deyince haaa tamam o zaman denileceğini düşünen insanlar var mı hala ?
İnternete yüklenen her şey bir çok yerde yedeklenir, bir çok kişi ekran görüntüsü vs alır . Hatta bazı kişiler internet paylaşımları yüzünden mis gibi işlerinden oldular . Çoluk çocuk sefil oldular .
İnternet çok tehlikeli bir ortam aslında , inşallah öğreneceğiz yavaş yavaş.

Oh iyi olmuş boyle boyle öğreneceksiniz saygılı olmayı 😎
Aynen öyle .
Keşke herkese Mesnevi okutulsa . Mevleviliğin temelinde herkese , her şeye saygı duymak var . Öyle ki bizim için çok önemsiz olan ayrıntılar bile saygısızlık olarak düşünülürmüş . Mesela cart diye kağıt yırtıyoruz ya biz , işte o bile insanın sert karakterli olmasına sebep olurmuş .

Aynen öyle .
Keşke herkese Mesnevi okutulsa . Mevleviliğin temelinde herkese , her şeye saygı duymak var . Öyle ki bizim için çok önemsiz olan ayrıntılar bile saygısızlık olarak düşünülürmüş . Mesela cart diye kağıt yırtıyoruz ya biz , işte o bile insanın sert karakterli olmasına sebep olurmuş .
Valla insanlar delirmiş bazen oyle yorumlar okuyorum ki bunlarla aynı havayı soluyorum diyorum kk da bile dolu bunlardan ama bibi hep suçlu hep o ban yer :27:

Back
X