• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakaret davası

Ama hakaret etmeden önce hesaplara bakıyorum başkasına etmiş mi o da millete hep küfrermişti
Zaten daha kimseye bi şey demem de
sokratesin savunmasi 1, bu savunma 2 cidden andjsksjskshjssh ay cok guldum gece gece

demek daha once insanlara kufur eden hesaplari itinayla secip sen de onlara kufur ediyosun ha ahjaahjaahsjsh

Avukat masrafı cezadan daha pahalıdır hiçbir şey olmaz korkma en fazla uzlaşmaya gidilir. Sen onu engelle bir daha da böyle kavgalardan özellikle hakaret içerikli uzak dur.
Avukatsız da hakaret davası açabilir. Bu durumda tek gider mahkeme masrafları olur onu da hakaret eden taraftan talep edebilir dava sonunda.

sokratesin savunmasi 1, bu savunma 2 cidden andjsksjskshjssh ay cok guldum gece gece

demek daha once insanlara kufur eden hesaplari itinayla secip sen de onlara kufur ediyosun ha ahjaahjaahsjsh
Valla öyle yapıyorum ağır bi şey yazsam tınlamaz bu daediyormuş diye
Zaten daha yazmam da kimseye

Dava açıldı diyelim,para cezası alırsınız önce, siciliniz temizse cezanız 5 yıl ertelenir o 5 yıl içerisinde bir suç daha islemezseniz silinir o para da..
Aman uğraşmayın kimseyle,gaza da gelmeyin.

bu senin dediğin savcılık aşamasında uzlaşma oluyor. eğer karşı taraf özrü kabul etmezse savcı soruşturma açmak zorunda alenen hakaret varsa. işlenmiş suça savcı kafasına göre karar veremez. ona da itiraz hakkı var.
umarım hakkınız da dava açılır ve hakaretten ceza alırsınız. sadece sizin için değil sanal ortamda küfür veya hakaret eden herkes için temennim bu.

karsı taraf çok uzatmazsa özur asamasında kalır diye demistim zaten. mahkemeye gidip gelmesi uğrasmak istemeyip sadece goz dagi vermek istemis olabilir. Tabiki kimse kimseye hakaret etmemeli klavye basında saydırması kolay oluyor da sonrasını dusunmeli insan.

Ama hakaret etmeden önce hesaplara bakıyorum başkasına etmiş mi o da millete hep küfrermişti
Zaten daha kimseye bi şey demem de
Neden? Siz sosyal medya koruyucusu, küfürbazların korkulu rüyası, adalet savaşcısı mısınız?

Simdi once savciliga bildirirse savcilik yazilanlara bakarak dava acilmasina ya da acilmamasina karar verir. Diyelim ki dava acilmasina karar verdi. Once uzlastirmaciyla goruzturulursunuz. Karsi taraf sizden su kadar istiyor kabul ediyor musunuz der uzlastirmaci doyelim ki etmiyorum dediniz dava sureci baslar. Diyelim ki suclu bulundunuz mahkeme sonucu. Daha once suc islemediyseniz once hakaret sucunun verildigi suc cezasinin en dusuk cezasi verilir. Sonra o gunluk para cezasina cevrilir. Gunluk yanlis hatirlamiyorsam 20 tl gibi birsey. Sonra o da hukmun ertelenmesinin geri birakilmasina cevrilir. Yani sicilinize islemez, sadece 5 yil hic suc islemeyeceksiniz. 5 yil suc islemezseniz bu o olay da silinir. 5 yil icinde suc islerseniz bu olayin da cezasini cekersiniz yalniz.

Twitterda biriyle tartıştım gaza gelip saydırdım dava açacagım sana dedi kolpa mı atıyordur doğru mudur
Bu dava süreci nasıl ilerliyor bilen var mı of ailem öğrenince ağzıma eder napcam ya
Ne dediğine göre ve karşıdakinin bundan nasıl etkilendiğine göre değişir. Eğer gerçekten ağır şeyler söylemişsen ve onu rencide ettiysen muhtemelen peşini bırakmayacak. Bu arada karşılıklı olduysa yani o da sana hakaretvâri bir üslup kullandıysa savcılığa taşıyacağını pek zannetmiyorum. Korkutmak için söylemiş olabilir de.

Ya yok bir şey olmaz takipsizlik olur zaten. Şu an savcılığın çok işi gücü var böyle şeylerle ilgilenmiyorlar

Takıntılı bir insansa uğraşabilir.
Eğer uzlaşma olmazsa hakkınızda dava açılır. Keşke açılsa...
Sosyal medya diye insanlara hakaret edemeyeceğinizi anlamış olursunuz.
Aman açılsa ne olur ablam, tecavüzcüler dışarda bununla mı uğraşıcaklar

Aynen 5 farklı açtığım dava ile 1 senedir kimse ilgilenmiyor gayet aktif 😉
Demekki suç teşkil etmiyor, geçenlerde burda da bir üye vardı “koca arıyorsunuz” dedim diye şikayet etcekti beni sjdkfkfk. Öyle bişeyse ilgilenmemeleri normal. Bir de 1 sene normal bir süreç pandemiden dolayı esnek calısma vs derken sarkabiliyor. İllaki sırası gelir.

Twitterda biriyle tartıştım gaza gelip saydırdım dava açacagım sana dedi kolpa mı atıyordur doğru mudur
Bu dava süreci nasıl ilerliyor bilen var mı of ailem öğrenince ağzıma eder napcam ya
Klavye delikanlısı bu olsa gerek davayı duyunca korkan cinsten

Ben uğraşırım vazgeçmen ... yaptım yani şuan karşı taraf aramızdaki durum kamu davasına dönüştüğü için ben olsaydım şükrederdi heralde...yeterki cezasını alsın umrumda değil..

Demekki suç teşkil etmiyor, geçenlerde burda da bir üye vardı “koca arıyorsunuz” dedim diye şikayet etcekti beni sjdkfkfk. Öyle bişeyse ilgilenmemeleri normal. Bir de 1 sene normal bir süreç pandemiden dolayı esnek calısma vs derken sarkabiliyor. İllaki sırası gelir.
Peki biri avukat ile dava açsa avukat bizzat ilgilense kaç ayda haber gider karşı tarafa aynı hakaret ile ilgili? Bilginiz var mı

Back
X