Hakkimi Helal Etmiyorum!!

Madem kötü bir insandı neden 2 yıl boyunca hayatınızda kalmasına izin verdiniz ki?

Muhtemelen sevgili meselesi. Böyle kötü bitip sonrasında beddualar silsilesi yerine baştan yolunuza baksanız daha iyi

Sevgili meselesi degil arkadaslar.
Hayatimda da degil ama hayatima midahelesi cok..

yüzüne söylemene gerek yok Allah biliyor zaten sadece helalleşmek için yüzyüze olmak gerekiyor varisle olmuyor helallik. Bi yerde şöyle bişey okumuştum. Kullar Allah'ın o kişi için neler hazırladığını bilmeden birbirine haklarını helal etmiyorlar oysa helal etmemek yerine Allah bildiği gibi yapsın deyip Allah'a bırakılırsa kulun helalliğinden daha büyük şiddette cezaya maruz kalabilir. Yani sen hakkını helal etsen de etmesen de rabbin onun faturasını kesecek lakin sen helal etmiyorum deyince sadece sevaplarından belli miktar azalıyor oysa belki de senin verdiğinden daha büyük bi ceza alacak Allah'a bırakırsan. Sanırım biraz karışık oldu ama inşallah anlatabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Gayet güzel anlattın
Bende Allah'a havale ederim direkt, kulunun gönlünü bilir.

Gayet güzel anlattın
Bende Allah'a havale ederim direkt, kulunun gönlünü bilir.

anlatabildiğime sevindim hassas bi konu çünkü. Ben bu yazıyı okuduğumdan beri hiç helal etmiyorum demiyorum. Allah'ım sen kulunu benden daha iyi bilirsin neye layıksa onu ver diyorum. Emin ol bu daha büyük bi ceza onun için. Çünkü allah zaten kimsenin hesabını kimsede bırakmıyor. Hem burda hem ahirette. Hem sen bu işi Allah'a bırakırsan allah da mukafat olarak senin başka bi işini kolaylaştırır.

Benim de hayatımda bu kelime ağzımdan çıkmaz sanıyordum taaa ki kayınvalidemle tanışana kadar, iki cihan bir araya gelse hakkımı helal etmem dedim, ister duysun ister duymasın, Rabbim duydu.

Hakkini helel etmedini bilmesi gerekir yoksa burda bize soylediginle yani o duymadan olmaz ama sunu unutma hakkini alana kadar arada beklenilecek iki tarafada gidemiycek onun icin enn iyisi allaha havale et emin ol rabbim ahi olece birakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…