Hakkımı nasıl arayabilirim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hala tek madur benim diyorsun yahu. Insaf...
Bakın hanımefendi.
Magdurum.
Iki şekilde de.
1 si ben fazladan seçmeli ders aldım ve okulum otomatik olarak uzadı. Asıl magduriyetim bu.
2si ise herkesin FF dersi çıkarılırken bana bu yapılmadı. Bunda da magdurum. Ve bu mağduriyet beni dışarıda okuyan herkesle aynı mağduriyet içerisine sokuyor.
Ben şimdi kendim için çözüm arıyorum. Kendime çözüm bulduğumda tabiki şikayet edeceğim. Sadece kendim değil normal şekilde mezun olan arkadaşlarımla birlikte.
Ben 1. Mağduriyetimi o insanların hatalarını telafi etmesi ile halledebilirim.
Ben dilekçeye herkesin FF dersi çıkarıldı benimki çıkarılmadı yazmadım fazladan ders aldığım için uzadı yazdım.
Bunun için çözüm istedim.
Ben hak edilmiş bi mezuniyet istiyorum.
Herkeste hak ederek olsun istiyorum.
Isim çözüme ulaştıktan sonra benden sonraki insanlar mağdur olmasın diye zaten gerekeni yapacağım.
Ama bana bencil biriymisim gibi davranıyorsunuz insaf diyorsunuz.
Ben kendim hakkında bu dediğinizi hoc düşünmüyorum.
Ama siz beni de şikayet edin isterseniz sizin tercihiniz. Ben size güvendim üniversite adımı verdim. Siz şimdi beni mağdur edecek bir şey yapacağınızı diyorsunuz.

Mecbur alıyorsunuz ama aldınız kaldınız diyelim o dersi çıkartıp dönemde başka ders alıyorsunuz ama o dersi mutlaka mezun olmadan vermek zorundasınız.
Çok saçma garip bi sistem.

Internetten bunu yapan arkadaslarinin her donem notlarını screen yap. Kendininkini de oyle sonra yoke yaz.
Benim mağduriyetim bunun da ötesinde.
Beni ve bütün arkadaşlarımı yanlış bilgilendirerek fazladan seçmeli ders aldırdılar. Bizde alınca kimimiz okulu uzattı benim gibi kimimiz de fazladan kredi ile mezun oldu. Beni uyarsaydı ben zaten fazladan seçmeli ders almayı neden isteyim. Bize kaç tane secmemiz gerektiğini soyledilerse onu seçtik.
Henüz aileme diyemedim utandim böyle bi dersten uzatmaktan.

Vay arkadas okulun yarisi bu sekilde mezun edilmis resmen. Millet enayi herhalde kendini paraliyor mezun olmak icin.
Bizim bölümden başka bölümde duymadım böyle bişey. Bu senenin mezunlarına yapıyorlar sadece bunu önceden kredi siniri yoktu. Bizim girdigimiz dönem başladı bu

Bizim bölümden başka bölümde duymadım böyle bişey. Bu senenin mezunlarına yapıyorlar sadece bunu önceden kredi siniri yoktu. Bizim girdigimiz dönem başladı bu
Ben olsam boyle bir seye ilk sahit olusumda YÖK'e sikayet ederdim. Mezun olduktan sonra sikayet edin bari.

Rektörlüğe dilekçe yaz,yukarıda anlattığın gibi yapılanları da bildir..Ayrıca bimere de yaz..Ne biçim üniversite çifte standart herşey..Yazık değil mi sana,ailene,zamanına,parana....
Yazdım dekanlığa. Bizi yetersiz bilgilendrdiler biz fazladan seçmeli ders aldık bu nedenle okulum uzuyor diye.
Benim aldığım iş sağlığı ve güvenliği dersinin içeriği alamadığım ders ile birebir aynı.
O da bir muamma. Benimle aynı dönem okuyan iş sağlığını o dönem değil ertesi sene alan birisi o dersi almıyor muafsın diyolar. Halbuki o ders zorunlu seçmeli ders. Ben aldım o neden almıyor ?
Ben bunun giderilmesini istediğim için dilekçe verdim. Madem uyumlu ders o zaman alamadığım dersten muaf olayım diye
Zaten usulsüz bi dilekçe de yapmadım ders içeriklerinin çıktısını da ekledim zaten orada %60dan fazla uyumlu olduğu için muaf olma hakkım varmış

Ben olsam boyle bir seye ilk sahit olusumda YÖK'e sikayet ederdim. Mezun olduktan sonra sikayet edin bari.
Öyle yapacağım zaten ama bunun için öncelikle benim onların bana hakkımı vermesine ihtiyacım var.
Eden arkadaşlarımız oldu hatta pek çok ama hiç bişey olmadı inanın. Hatta o hocalar sınavlarda zor sordular tavır aldılar. O kişileri öğrendiler.
Ben bunun daha önce nasil isledigini gördüm. Ben direk böyle şikayette bulunsam benim isim hallolmaz.

Akts sistemi geldiğinde bizden üst devrede olup okul uzatanların da transkriptinde farklı dersler olduğu için kredisi fazla olup kaldıkları bir iki seçmeliyi sildirip mezun olanlar olmuştu.
Ancak sizin durumunuz farklı 2 akts de olsa zorunlu bir dersi alamamışsınız ancak muafiyet durumunuz olabilir içerikler aynıysa büyük ihtimalle başlarına iş açılmasın diye hallederler işinizi.
Yine de baştan ders sildirmeye müsaade etmeleri yanlış olmuş. Siz uyanık olup akts hesabını ders seçerken yapmalıydınız.

Bu ff işindeki mağduriyetiniz(!) " onlar hırsızlık yaptı hapse girmedi, ben de çalacağım bana da bu imkan saglansin" demekle aynı sey.
Fazla ders seçmek ayrı konu ve bunun için zaten dilekçe istemisler.
Ben hala ff konusundaki ısrarınıza sasiyorum. Bu talebiniz yasal degil.

Evet yasal değil ben bunu zaten ısrar etmedim. Iyiki de olmamış diyorum hatta.
Konu bu değil. Bana asla olmaz denince bende saygı gösterdim cunkuyasal değil. Ama adamlar başka herkese yapmışlar bana yalan söylediler açıp bakmadılar bile transkriptime. Ben sonradan öğreniyorum herkese yaptıklarını.
Ben çıkarsam ders ömür boyu meslek hayatım boyunca ya yaptım ama bi soruşturma çıksa yanar mı diye düşünürdüm diplomam
Sorun bu insanların benimle ilgilenmemiş başlarından savmış olmaları. Benim durumumda olan insanlara farklı bana farklı davranmaları

Bolum başkan yardımcısı bile farkında değil ki . Olmaz öyle şey krediler 240a göre hesaplaniyor dedi. Arkadaşlar hesaplamış hocam dedim onlar alttan dersleri de goruyorlardır imkansız öyle bişey dedi. Bende kimse bana böyle birşey demeyince güvendim sözlerine onların

Hay agzina saglik. Herkes suc isledi benim sucumada goz yumun diyor arkadas. Halada yaptiginda bir sorun gormuyor. Bak arkadasim ben sana ozeldende anlattim bende hoca hatasi yuzunden okul uzattim okulu sikayet ettim hoca ceza aldi ama ben demedim ki hocanin sucu beni eksik kredi ile mezun edin. Kimin hatasi olursa olsun eksik kredimi pasa pasa aldim dersleri verdim mezun oldum. Sen hala ee ben tek magdurum diyorsun. Tek magdur falan degilsin dersten kalmissin. 240 degil 300 kredide alsan ff in varsa diploma alamazsin. O ff i baska ders ile degistiremezsin. O ff i okuyup gecip vermen lazim. Suanda sirf seji susturmak icin sana diploma vermeleride etik degil.. kendilerini kurtarmak icin seni usulsuz mezun ediyorlar. Ha en basta hocan dedigini yapsa yine usulsuz mezun olacaktin...

Bakın ben dilekçemi verdim hocam beni yanlış yönlendirdi bunun ispatı da zaten herkesin fazladan seçmeli ders alması.
Benim dersim çıksa için rahat olmayacaktı emin olun.
Benim derdim beni kandirmalari ilgilenmemeleri..
Bunu tek bana da değil tüm bölüme yaptılar.
Şuan usulsüz öğrenci mezun ediyorlar.
Benim derdim bana jeden vermediler değil onlara neden herkesten gizli böyle bişey yaptılar.
Biz öğrencileri değil miydik ?
Ders çıktımı aldım karşılaştırdım kabul olursa muaf olacağım ve bu tamamen hukuki. Isterseniz ben dilekçem olumlu gelirse diplomam verilirse bana size söz veriyorum özelden öğrenci kimliğimi atacağım. Beni de şikayet edin zaten haksizsam haksız bi diploma elde etmişsem elimden alırlar benim de başım yanar.
Benim içim çok rahat.
Çok çok rahat hemde.
Yazdığım dilekçe de usulsüz değil bana yanlış bilgi verdikleri için olamadığımı yazdım. Giren bakan herkes görür zaten bunu.

Siz benim karakterimi ahlakı değerlerimi bilmeden beni susturmak için hukuksuz bi diplomaya razı geleceğimi ima ediyorsunuz.
Bi mühendis öncelikle mühendislik ahlakına sahip olmalı. Ve ben bu ahlaka sahibim.
Sizin beni değerlendirme biçiminiz farklı. Pekala şikayet edin linki de verin.
Ben kimsenin hakkını yiyecek bi insan değilim
Benim muafiyetim kabul olursa bizzat size öğrenci kimliğimin fotoğrafını atacağım beni de şikayet edin.
Ama lütfen benim konuma daha fazla mesaj atmayın.
Söyledikleriniz işime gelmedi o yüzden mesaj atmanızı istemiyo4um gibi de düşünebilirsiniz. Bu fikrinize de saygı duyuyorum.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin evladinizi.
Lütfen bi daha yorum yapmayın. Okulumu da öğrendiniz buyrun şikayet edecekmişsiniz sizlere kolay gelsin

Ayrıca FF olan dersimi BA harf notuyla verdim. Yanı benim şuan alttan kalan bir dersim yok. Ben sadece fazladan seçmeli ders sectigim için 2 kredilik bir ders alamadım. O dersin içeriği de daha önce aldığım ders ile uyum sağladığından (ki bu uyumun %60 olması gerekiyormuş yönetmenlikte) o dersten muaf olmak için dilekçe verdim.

Ve benim aldığım iş sağlığı dersleri içerik olarak alamadığım iş hukuku dersi ile neredeyse %100 uyumlu. Ben bu durumdan muaf olabilir miyim?

olamazsınız
iş sağlığı ve güvenliği
iş hukuku aynı ders değildir

bunu bimere yazın

olamazsınız
iş sağlığı ve güvenliği
iş hukuku aynı ders değildir
Ders içerikleri olarak neredeyse tamamen uyumlu. Ders içeriklerini çıkarıp haftaları tek tek inceledi o dersleri veren hocalarım.
Başta onlarda olmaz dediler ama içeriklere bakınca şaşırdılar biz bunu anlatmıştık şu konuda diyerek.
Is sağlığı 1 dersi ile aynı fakat 2nin içeriği risk analizleri olduğu için 2 uyumlu değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…