- 10 Haziran 2017
- 781
- 1.184
- 113
- 31
- Konu Sahibi whitesneaker
-
Bakın hanımefendi.Hala tek madur benim diyorsun yahu. Insaf...
Mecbur alıyorsunuz ama aldınız kaldınız diyelim o dersi çıkartıp dönemde başka ders alıyorsunuz ama o dersi mutlaka mezun olmadan vermek zorundasınız.Bence öncelikle şikayet etmeden dilekçe ile halledebiliyor musun onun yollarını ara... çünkü eğer kabul edilmezse 1 dönem daha o okulda kalacaksın.
Benim okuduğum dönemde bizim bölüme sadece 30 kişi alınıyordu (İstanbul'daki bir mühendislik fakültesi ve köklü bir devlet üniversitesi) ve danışmanlarımız herkesi tanıyordu... bence danışman hocalara da paylaştırmazlar dengeli yapılmalı ki mesela 1 dönemde seni madur etmişken 2.dönemde seni uyandırmalıydı...
Yalnız benim anlamadığım termodinamik gibi temel prensip bir dersi almadan nasıl mezun olur????
Pardon ama ders ağacı yok mu? Bizde ön koşul ağacı vardı bırak kredi tamamlamayı bir de ön koşuş ağacında dersleri sırayla ve şartsız geçmek gerekiyordu....
Üniversiteler arttıkça kalite mi düşüyor anlamıyorum.
Benim mağduriyetim bunun da ötesinde.Internetten bunu yapan arkadaslarinin her donem notlarını screen yap. Kendininkini de oyle sonra yoke yaz.
Bizim bölümden başka bölümde duymadım böyle bişey. Bu senenin mezunlarına yapıyorlar sadece bunu önceden kredi siniri yoktu. Bizim girdigimiz dönem başladı buVay arkadas okulun yarisi bu sekilde mezun edilmis resmen. Millet enayi herhalde kendini paraliyor mezun olmak icin.
Ben olsam boyle bir seye ilk sahit olusumda YÖK'e sikayet ederdim. Mezun olduktan sonra sikayet edin bari.Bizim bölümden başka bölümde duymadım böyle bişey. Bu senenin mezunlarına yapıyorlar sadece bunu önceden kredi siniri yoktu. Bizim girdigimiz dönem başladı bu
Yazdım dekanlığa. Bizi yetersiz bilgilendrdiler biz fazladan seçmeli ders aldık bu nedenle okulum uzuyor diye.Rektörlüğe dilekçe yaz,yukarıda anlattığın gibi yapılanları da bildir..Ayrıca bimere de yaz..Ne biçim üniversite çifte standart herşey..Yazık değil mi sana,ailene,zamanına,parana....
Öyle yapacağım zaten ama bunun için öncelikle benim onların bana hakkımı vermesine ihtiyacım var.Ben olsam boyle bir seye ilk sahit olusumda YÖK'e sikayet ederdim. Mezun olduktan sonra sikayet edin bari.
Evet yasal değil ben bunu zaten ısrar etmedim. Iyiki de olmamış diyorum hatta.Bu ff işindeki mağduriyetiniz(!) " onlar hırsızlık yaptı hapse girmedi, ben de çalacağım bana da bu imkan saglansin" demekle aynı sey.
Fazla ders seçmek ayrı konu ve bunun için zaten dilekçe istemisler.
Ben hala ff konusundaki ısrarınıza sasiyorum. Bu talebiniz yasal degil.
Bolum başkan yardımcısı bile farkında değil ki . Olmaz öyle şey krediler 240a göre hesaplaniyor dedi. Arkadaşlar hesaplamış hocam dedim onlar alttan dersleri de goruyorlardır imkansız öyle bişey dedi. Bende kimse bana böyle birşey demeyince güvendim sözlerine onlarınAkts sistemi geldiğinde bizden üst devrede olup okul uzatanların da transkriptinde farklı dersler olduğu için kredisi fazla olup kaldıkları bir iki seçmeliyi sildirip mezun olanlar olmuştu.
Ancak sizin durumunuz farklı 2 akts de olsa zorunlu bir dersi alamamışsınız ancak muafiyet durumunuz olabilir içerikler aynıysa büyük ihtimalle başlarına iş açılmasın diye hallederler işinizi.
Yine de baştan ders sildirmeye müsaade etmeleri yanlış olmuş. Siz uyanık olup akts hesabını ders seçerken yapmalıydınız.
Hay agzina saglik. Herkes suc isledi benim sucumada goz yumun diyor arkadas. Halada yaptiginda bir sorun gormuyor. Bak arkadasim ben sana ozeldende anlattim bende hoca hatasi yuzunden okul uzattim okulu sikayet ettim hoca ceza aldi ama ben demedim ki hocanin sucu beni eksik kredi ile mezun edin. Kimin hatasi olursa olsun eksik kredimi pasa pasa aldim dersleri verdim mezun oldum. Sen hala ee ben tek magdurum diyorsun. Tek magdur falan degilsin dersten kalmissin. 240 degil 300 kredide alsan ff in varsa diploma alamazsin. O ff i baska ders ile degistiremezsin. O ff i okuyup gecip vermen lazim. Suanda sirf seji susturmak icin sana diploma vermeleride etik degil.. kendilerini kurtarmak icin seni usulsuz mezun ediyorlar. Ha en basta hocan dedigini yapsa yine usulsuz mezun olacaktin...Bu ff işindeki mağduriyetiniz(!) " onlar hırsızlık yaptı hapse girmedi, ben de çalacağım bana da bu imkan saglansin" demekle aynı sey.
Fazla ders seçmek ayrı konu ve bunun için zaten dilekçe istemisler.
Ben hala ff konusundaki ısrarınıza sasiyorum. Bu talebiniz yasal degil.
Bakın ben dilekçemi verdim hocam beni yanlış yönlendirdi bunun ispatı da zaten herkesin fazladan seçmeli ders alması.Hay agzina saglik. Herkes suc isledi benim sucumada goz yumun diyor arkadas. Halada yaptiginda bir sorun gormuyor. Bak arkadasim ben sana ozeldende anlattim bende hoca hatasi yuzunden okul uzattim okulu sikayet ettim hoca ceza aldi ama ben demedim ki hocanin sucu beni eksik kredi ile mezun edin. Kimin hatasi olursa olsun eksik kredimi pasa pasa aldim dersleri verdim mezun oldum. Sen hala ee ben tek magdurum diyorsun. Tek magdur falan degilsin dersten kalmissin. 240 degil 300 kredide alsan ff in varsa diploma alamazsin. O ff i baska ders ile degistiremezsin. O ff i okuyup gecip vermen lazim. Suanda sirf seji susturmak icin sana diploma vermeleride etik degil.. kendilerini kurtarmak icin seni usulsuz mezun ediyorlar. Ha en basta hocan dedigini yapsa yine usulsuz mezun olacaktin...
Siz benim karakterimi ahlakı değerlerimi bilmeden beni susturmak için hukuksuz bi diplomaya razı geleceğimi ima ediyorsunuz.Hay agzina saglik. Herkes suc isledi benim sucumada goz yumun diyor arkadas. Halada yaptiginda bir sorun gormuyor. Bak arkadasim ben sana ozeldende anlattim bende hoca hatasi yuzunden okul uzattim okulu sikayet ettim hoca ceza aldi ama ben demedim ki hocanin sucu beni eksik kredi ile mezun edin. Kimin hatasi olursa olsun eksik kredimi pasa pasa aldim dersleri verdim mezun oldum. Sen hala ee ben tek magdurum diyorsun. Tek magdur falan degilsin dersten kalmissin. 240 degil 300 kredide alsan ff in varsa diploma alamazsin. O ff i baska ders ile degistiremezsin. O ff i okuyup gecip vermen lazim. Suanda sirf seji susturmak icin sana diploma vermeleride etik degil.. kendilerini kurtarmak icin seni usulsuz mezun ediyorlar. Ha en basta hocan dedigini yapsa yine usulsuz mezun olacaktin...
Ayrıca FF olan dersimi BA harf notuyla verdim. Yanı benim şuan alttan kalan bir dersim yok. Ben sadece fazladan seçmeli ders sectigim için 2 kredilik bir ders alamadım. O dersin içeriği de daha önce aldığım ders ile uyum sağladığından (ki bu uyumun %60 olması gerekiyormuş yönetmenlikte) o dersten muaf olmak için dilekçe verdim.Hay agzina saglik. Herkes suc isledi benim sucumada goz yumun diyor arkadas. Halada yaptiginda bir sorun gormuyor. Bak arkadasim ben sana ozeldende anlattim bende hoca hatasi yuzunden okul uzattim okulu sikayet ettim hoca ceza aldi ama ben demedim ki hocanin sucu beni eksik kredi ile mezun edin. Kimin hatasi olursa olsun eksik kredimi pasa pasa aldim dersleri verdim mezun oldum. Sen hala ee ben tek magdurum diyorsun. Tek magdur falan degilsin dersten kalmissin. 240 degil 300 kredide alsan ff in varsa diploma alamazsin. O ff i baska ders ile degistiremezsin. O ff i okuyup gecip vermen lazim. Suanda sirf seji susturmak icin sana diploma vermeleride etik degil.. kendilerini kurtarmak icin seni usulsuz mezun ediyorlar. Ha en basta hocan dedigini yapsa yine usulsuz mezun olacaktin...
Ve benim aldığım iş sağlığı dersleri içerik olarak alamadığım iş hukuku dersi ile neredeyse %100 uyumlu. Ben bu durumdan muaf olabilir miyim?
Devlet üniversitesi.
Dekan kafasına göre devamdan bıraktığı çocuğu tek ders sınavına sokar.
Hocalar istediği gibi davranır.
Şikâyet etsen kimi kime şikayet edeceksiniz ki ?
Dekan tabiki hocasını koruyacak.
Ders içerikleri olarak neredeyse tamamen uyumlu. Ders içeriklerini çıkarıp haftaları tek tek inceledi o dersleri veren hocalarım.olamazsınız
iş sağlığı ve güvenliği
iş hukuku aynı ders değildir
Şahit bulsam bulamam ki. Bir kılıfına uydurmuştur devamdan sistemde bırakmamıştır.bunu bimere yazın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?