• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkımı nasıl arayabilirim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bimer gibi mercilere danışsanız? Ya da lisans- lisansüstü yönetmeliklerine aşina bir avukatla görüşseniz?
Sonucta Emsal göstereceginiz benzer olaylar var. Fakat kesin sonuca ulaşır mısınız bilemem.
Hiç uğruna uzamış okul resmen. Şaka gibi.
Geçen sene 2. dönem Bizim 45 olarak seçtiğimiz dersler 1 ay sonra 47 olarak göründü ve bize dönem ortasında 2 kredilik ders çıkardılar. Bazıları şikayet etti bimere fakat o kişileri öğrenip hocalar tüm bölüme o kişilere hırslandı. Sınavlarda zor sordular.
O kişilere ters davrandılar.
Şimdi benim tek dersim kaldı ben yapsam bunu benim okulum sıkıntı ya girer mi

Bu gibi sistem açıklarından yararlanıldığına bende şahit oldum, gayet devlet üniversitesinde.

Evet ortada bir adaletsizlik var, doğru değil bencede ama Aslında burada hocanın iyi niyeti, yazık dönem uzamasın diye öğrencilerini düşünmesi söz konusu..
Ama herkese yapılan size yapılmayınca mağduriyet oluşmuş...
O süreçte başka denk bir okuldan yaz okulu olarakta alabilirsiniz aslında dersi... geçmiş artık...
Yapılanları bimer ve YÖK e şikayet edebilirsiniz.
Diploması verilenlerin mağdur olacağını düşünmüyorum ben. Buna fırsat oluşturanlar ceza alacaktır. Kazanılan hak geri alınmaz sonuçta...
Okulun yaz okulu yok ve başka okula yaz okulu için gitme şartı 2.50 ortalama. Benim o dönem ortalamam 2.46 idi gidemedim. Ha gitsem de yaz okulunu kabul edeceklerini sanmıyorum ben.
Bir okulun hem yaz okulu olmaz hemde yaz okulu şartı 2 50 olabilir mi

Ve benim aldığım iş sağlığı dersleri içerik olarak alamadığım iş hukuku dersi ile neredeyse %100 uyumlu. Ben bu durumdan muaf olabilir miyim?

Okulun yaz okulu yok ve başka okula yaz okulu için gitme şartı 2.50 ortalama. Benim o dönem ortalamam 2.46 idi gidemedim. Ha gitsem de yaz okulunu kabul edeceklerini sanmıyorum ben.
Bir okulun hem yaz okulu olmaz hemde yaz okulu şartı 2 50 olabilir mi
Orası neresi gerçekten ya :)
Bende merak ettim şimdi...
Yani yaz okuluna zaten kalan öğrenci giriyor. Ortalama sınırı koyma diye bir şey olduğunu ilk defa duydum ama pek anlamam o işlerden :)

Şikayet ederseniz sonuç alacağınızı düşünüyorum ben.
Ama tabiki şikayet ettiniz diye çanınızı daha fazla sıkabilirler.
Bence bu yüzde 1 ihtimal dediğiniz olayın üzerine gitmeye bakın.
Bir kılıfına uydururlar onlar
Tehdit şeklinde değil ama bu konuda mağdur olursam şikayet ederim i yumuşak bir dille anlatın.
Bölüm sekreteri ben seni mezun ederdim vs de diyor madem şimdi de etsin.
Peşini bırakmazsanız okul kendi içinde halleder bu olayı gibi geliyor.

Orası neresi gerçekten ya :)
Bende merak ettim şimdi...
Yani yaz okuluna zaten kalan öğrenci giriyor. Ortalama sınırı koyma diye bir şey olduğunu ilk defa duydum ama pek anlamam o işlerden :)

Şikayet ederseniz sonuç alacağınızı düşünüyorum ben.
Ama tabiki şikayet ettiniz diye çanınızı daha fazla sıkabilirler.
Bence bu yüzde 1 ihtimal dediğiniz olayın üzerine gitmeye bakın.
Bir kılıfına uydururlar onlar
Tehdit şeklinde değil ama bu konuda mağdur olursam şikayet ederim i yumuşak bir dille anlatın.
Bölüm sekreteri ben seni mezun ederdim vs de diyor madem şimdi de etsin.
Peşini bırakmazsanız okul kendi içinde halleder bu olayı gibi geliyor.
Ben bunu sadece 1 öğrenci yaptı zannediyordum son gün bunu yapan derya deniz bunu öğrendim.
Bi ben yapamamışım yani.
Zaten şikayet edersem denetleneyen de görür kredimin fazla olduğunu.
Yarın dilekçe için gideceğim.
Eğer olmaz ise benim canım nasıl yandıysa onların da yansın
Henüz aileme söyleyemedim utandim çünkü böyle bir sebepten uzamasından
Hocalarım bana sen nasıl dereceye giremiyorsun diye kızıyorlar okulu uzatmama o kadar şaşırdılar ki ben aileme utandim diyemedim

Ben bunu sadece 1 öğrenci yaptı zannediyordum son gün bunu yapan derya deniz bunu öğrendim.
Bi ben yapamamışım yani.
Zaten şikayet edersem denetleneyen de görür kredimin fazla olduğunu.
Yarın dilekçe için gideceğim.
Eğer olmaz ise benim canım nasıl yandıysa onların da yansın
Henüz aileme söyleyemedim utandim çünkü böyle bir sebepten uzamasından
Hocalarım bana sen nasıl dereceye giremiyorsun diye kızıyorlar okulu uzatmama o kadar şaşırdılar ki ben aileme utandim diyemedim
İçinizi ferah tutun, onların sorumsuzluğu ile mağdur olduğunuz için hallederler işinizi...
Peşini bırakmayın yeter.
Sık sık hatırlatın sizin yüzünüzden diye.
Mail atın, yazışmalar olsun elinizde konuyla ilgili

İçinizi ferah tutun, onların sorumsuzluğu ile mağdur olduğunuz için hallederler işinizi...
Peşini bırakmayın yeter.
Dilekçe çözüm olmazsa elimden geleni ardıma koymayacağım.
Olması için de.
Bolum sekreteri diyor ki sana nasıl böyle birşey yaparlar açık önümde transkriptin sen fazladan seçmeli almışsın diyorlar ve bütün bölüm şuan 244 akts ile mezun.
Diğerleri ders almayanlar nasıl öğrendiler de ders almadılar bilmiyorum

Canim simdi tam olayi kavrayamadim ama. Birincisi sikayet etmen hicbir ise yaramaz. Mahkemeye verebilirsin ama yillarca surer bu da. Belki senin gibi magdur olanlar toplanip imza toplarsa ise yarayabilir.

Olayi da tam kavrayamadim. Nasil ff olan dersler cikarilabilir? Nasil 3 secmeli secme kurali varken 2 secilebilir? Herkes kafasina gore mi hareket ediyor tam anlayamadim eger oyleyse durum vahim.

Su sekilde ff ders cikarilmasi mumkun sadece. Eger kaldiginiz ders kaldirilmissa, yerine farkli bir ders geldiyse anca bu sekilde mumkun olur. Diger turlusu usulsuzlugun alasidir, oyle bir universite de universite olmaktan çıkmıştır baska aciklamasi yok

Not: bi bakin bakalim kaldirilmis bir dersiniz var mi? Dilekce vermeyi de gene de deneyin su durumda yapacak birsey yok. Malesef ki okulun sacmaliklari yuzunden 1 yili daha ziyan olan cok kisi gördüm.

Peşini bırakmayın yeter.

Oda doğru özelden yaz :KK52:

Dekan b aska bir bölümde derslere giriyor ve 70 kişinin önünde 3 kişiyi sizi devamsızlıktan bırakıyorum kabul ediyor musunuz diyor ve o kişilerde kabul ediyor. Derslere girmiyorlar.
Fakat dekan bu 3 kişiyi dönem sonunda tek ders sınavına sokuyor ve mezun oluyorlar.
Ben bu olayı öğrenince dekan belki yardımcı olur diye yanına gidip durumu anlattım beni dinlemedi bile yapacak birşey yok dedi başından savdı

Canim simdi tam olayi kavrayamadim ama. Birincisi sikayet etmen hicbir ise yaramaz. Mahkemeye verebilirsin ama yillarca surer bu da. Belki senin gibi magdur olanlar toplanip imza toplarsa ise yarayabilir.

Olayi da tam kavrayamadim. Nasil ff olan dersler cikarilabilir? Nasil 3 secmeli secme kurali varken 2 secilebilir? Herkes kafasina gore mi hareket ediyor tam anlayamadim eger oyleyse durum vahim.

Su sekilde ff ders cikarilmasi mumkun sadece. Eger kaldiginiz ders kaldirilmissa, yerine farkli bir ders geldiyse anca bu sekilde mumkun olur. Diger turlusu usulsuzlugun alasidir, oyle bir universite de universite olmaktan çıkmıştır baska aciklamasi yok

Not: bi bakin bakalim kaldirilmis bir dersiniz var mi? Dilekce vermeyi de gene de deneyin su durumda yapacak birsey yok. Malesef ki okulun sacmaliklari yuzunden 1 yili daha ziyan olan cok kisi gördüm.
Hayır zorunlu olan ama kaldıkları dersi çıkartıp gayet dönem dersi aldılar ve şuan o kişiler mezun oluyorlar. Ben usulsüzlük yapmadım madem herkese izin veriliyor bu sene bir dersimi bende bu şekilde çıkartayım çünkü sadece 2 kredilik bir ders yüzünden uzuyor dedim. Fakat benim transkriptimi açıp bakmadılar bile.
Halbuki fazladan ders almışız.
Şöyle düşünün sistemde 5 seçmeli açılıyor 3unu seçin diyolar. Ikıncı dönem 4 açılıyor 3unu seçin diyolar. Sizde dedikleri kadar seçiyorsunuz ama bi bakıyorsunuz 1 tane eksik seçmeniz de yererliymis

Dekan b aska bir bölümde derslere giriyor ve 70 kişinin önünde 3 kişiyi sizi devamsızlıktan bırakıyorum kabul ediyor musunuz diyor ve o kişilerde kabul ediyor. Derslere girmiyorlar.
Fakat dekan bu 3 kişiyi dönem sonunda tek ders sınavına sokuyor ve mezun oluyorlar.
Ben bu olayı öğrenince dekan belki yardımcı olur diye yanına gidip durumu anlattım beni dinlemedi bile yapacak birşey yok dedi başından savdı
Aranızın iyi olduğu bir hoca+bölüm sekreteri işi çözer.
Dekan falan hikaye. Ona dert yanacağına şikayet et YÖK e yada bimer e daha hızlı sonuç alırsın.
En azından yaptıkları usulsüzlük cezasını bulur.
Ben yine de şikayet edilmeden iş çözülsün den yanayım, çünkü gerçekten o öğrenciler mağdur olmasın diye yaptıklarını düşünüyorum ama siz de mağdur olmayın tabiki :)

bölüm başkanı ve dekan ile görüşün.
aslında özel kalemler yada fakülte sekreteri de baya iş görüyor alttan alta iş çözmek için;)
sonuç alamazsanız bimer yada yök ile iletişime geçin muhakkak.

Hayır zorunlu olan ama kaldıkları dersi çıkartıp gayet dönem dersi aldılar ve şuan o kişiler mezun oluyorlar. Ben usulsüzlük yapmadım madem herkese izin veriliyor bu sene bir dersimi bende bu şekilde çıkartayım çünkü sadece 2 kredilik bir ders yüzünden uzuyor dedim. Fakat benim transkriptimi açıp bakmadılar bile.
Halbuki fazladan ders almışız.
Şöyle düşünün sistemde 5 seçmeli açılıyor 3unu seçin diyolar. Ikıncı dönem 4 açılıyor 3unu seçin diyolar. Sizde dedikleri kadar seçiyorsunuz ama bi bakıyorsunuz 1 tane eksik seçmeniz de yererliymis
Oha ya nasi boyle bisey olabilir! Krediyi tamamlayacak şekilde secme sansi sunulur öğrenciye. Ayrica kredinin fazla olmasi benim bildigin kadariyla mezun olmaya engel degil. Valla hicbisey anlamadim nasil okul bu bizimkindem betermis

Oha ya nasi boyle bisey olabilir! Krediyi tamamlayacak şekilde secme sansi sunulur öğrenciye. Ayrica kredinin fazla olmasi benim bildigin kadariyla mezun olmaya engel degil. Valla hicbisey anlamadim nasil okul bu bizimkindem betermis
Fazla olması engel değil evet sorun fazla almam değil ki sorun fazladan ders sectirmeleri. Seçmesem zorunlu dersimi alsam mezun olabiliyorum zaten ama bana bunun bilgisi verilmedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X