Hakkımı nasıl arayabilirim ?

martenzit

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
880
472
23
31
Herkese iyi akşamlar.
4 Ağustosta İnci Deriden kendime babet tarzı bir ayakkabı aldım. Eve geldiğimde üzerinde losyon lekeleri olduğunu farkettim. Ertesi gün iade için geri gittim ve başka bir şubeden aynısını getireceklerini söylediler.Araya bayram tatili girmesi dolayısıyla ayakkabım aldığım tarihten 2 hafta sonra geçti elime. Verdikleri kutu hasarlı görünüyordu. Ayakkabıyı aldım ve dolaba kaldırdım kutusuyla. Dün Kızılaya giderken giyeyim dedim ve giydim. Ama 1 saat ancak dayanabildim. Bir baktım kı ayaklarımın arkasının derisi yüzülmüş ve biraz kanamış. Dayanamadım o acıya ve metro altından sandalet aldım kendime.
Bugün adığım mağaza götürdüm. Ayağımın halini gösterdim ve iade etmek istediğimi söyledim.Ve ayrıca ürünün bazı yerlerinde losyon lekesi ve üst kısım dikiş yerinde bir miktar açılma var. Ürün incelemesi için göndereceklerini söylediler açıkcası pek ilgilenmediler de.
Şimdi şikayet var'a bir göz attım ve bu ürün inceleme sırasında çok mağdur olan ve yardımcı olunmayan kullanıcıyı okudum.
Eğer ki bana istediğim sonuç gelmezse hakkımı nası arayabilirim ? Ayağımın halini fotoğrafladım.2 gündür terlik ve sandeletle geziyorum ve acı duyuyorum.

EDİT: İnci sözlükten gelen cevap şu şekilde oldu
Sayin Musterimiz, urununuz uzmanlarimiz tarafindan dikkatle incelenerek, imalattan kaynakli bir hata saptanmamistir. Urununuzu teslim etmis oldugunuz magazamizla irtibata gecerek, tadilat isleminizi baslatabilirsiniz.

Arkadaşlar ben aynı ürünü kullanmak istemiyorum. Düşünün ayağımın acisindan pazar gününe dek sandalet ve terlikle gezmek zorunda kaldım. Aynı ürünü kullanmak istemiyorum ya iade yada değişim istiyorum ve bu konuda pes etmek istemiyorum.
Şimdi inci yi arayacağım sizce ne demeliyim ?

Son düzenleme:
Iyi de, cogu babet ayak arkasini yara yapar zaten. Bu yuzden sikayet etmek mi olur? Biz bayanlar neden babet giyince ayak bileklerine yara bandi takariz acaba?

Hiç uğraşmayın mağazadan red cevabı gelince tüketici haklarına şikayet edin alırsınız paranızı

Magazaya gidip kavga edin ozellikle musteri cokken bagirin biraz cok guzel yardimci olurlar
Ne kadar yanlis bir dusunce. İnsiyatif dahilinde bir durumsa emin olun yapacagi varsada yapmazlar. Ricaci olmak en guzeli yada hakem heyeti.
Sizin bu dediginiz bir iki yerde ise yarar ama her zaman olmaz..Bagirip cagirip rezil oldugunuzlada kalabilirsiniz..

ayakkabının ayağınızı vurması ürünün ayıplı olduğu anlamına gelmez. ancak losyon lekeleri ve açılmış dikişler nedeniyle ayıptan doğan haklarınızı ileri sürebilirsiniz. eğer mağaza iade talebinizi reddeder veya kullanıcı hatası tespit ettiğini söylerse tüketici hakem heyetine şikayet edebilirsiniz.

Bence yanlis bir dusunce degil.
O adamlarin gorevi musteriyle ilgilenmek, gorevlerini yapmiyorlarsa ikaza! ihtiyaclari var demek ki. Inci tuzluca bir magaza, 400 500 tllik ayakkabi satiyorlarsa, bunun musteri hizmetini de vermek zorundalar. O adamlar da musteriyle ilgilenmek zorunda. Musteri asla rica minnet davranmak zorunda degil, burda calisanin inisiyatifi vs yok gorevlerini adam gibi yapsinlar bu kadar.

Şikayet sebebim ürünün ergonomik oluğ olmaması değil aslında. Benim ayağımın üründen bu şekilde etkilenmesi. Ürün hatasını değil müşteri memnuniyetini göz önünde bulundururlar umarım.
Zaten losyon lekeli ürünü değiştirdim benzeri gelmiş. Aldığımda keşke daha detaylı baksaydım. Üst kısmında bariz bir şekilde görülen yer var.
Ama red cevabı gelirse ben bu ürünü sadece 1 saat giydiğimi nasıl ispat edebilirim bunu bilmiyorum

Benzeri falan degil, bence sizin verdiginizi size geri vermisler.

Ayakkabıyı aldığım gün çok güzel ilgilendiler. Ertesi gün değişim için götürdüğümde ise ilgi alaka yoktu.Bugün de aynı şekilde ilgisizlerdi. Yani satana kadarmış güleryüz,ilgi,alaka..

O hanimin dedigi bu degil. İade icin olay cikartin diyor. Konu sahibiyle ilgilenmedikleri icin degil.

Magaza yoneticileri belli bir yere kadar iade degisim konusunda insiyatif sahibidirler ayrica. Ama yapamayacaklari seylerde mecbur merkeze sormak durumundadirlar. Eger personeli ilgisiz buluyorsaniz info adreslerine sikayet edin. Ama olay cikarinca cozulmez benim dedigim o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…