Peki o insanlarda Israrla sizden çirkef davranıp kavga çıkarıyorsa ?Hakkım olan şeyi istemekten neden çekineyim ki? Çok saçma değil mi? Cesaret gerektiren bir durum da değil bence. En basit örnekle sıranızı almaya çalışan birine afedersiniz sıra bende der geçersiniz bu kadar.
Peki o insanlarda Israrla sizden çirkef davranıp kavga çıkarıyorsa ?
Nasıl çirkinleşebilirsiniz ?çekinmem aksine çirkinleşirim
haksızlığa asla tahammülüm yok
Harika :)Genel olarak münakaşa sevmem ama haksızlık görünce şalterlerim atıyor, böyle volkanik patlama gibi salıyorum içimdeki canavarı. O benim hakkımı gasp etmeye çekinmemiş, ben niye çekineyim. Öyle illa ki benim hakkım olmasına da gerek yok, haksızlık olsun kafi.
Geçen başıma gelen bir olayı anlatayım. Marketen eve dönüyorum, bir baktım iki kadın evin önündeki ağaçlara girişmiş. Belediyenin ektiği ağaçlar... Böyle kırmızılı güzel tohumları filan var. Nasıl çatır çutur koparıyorlar tohumları, yetmiyor dalları kırıyorlar. Manzaraya inanamadım önce, öyle absürt bir vahşilikte. Gittim yanlarına, naaappıyoonuz kardeş, diye. Neymiş, süs yapıp satıyorlarmış, onda kullanacaklarmış. Eee yazık değil mi, ağaçları mahvediyorsunuz diyorum, biri kızdı, tohum uzatıyor bana, yer misin diye. Alllaaaaah, ben kibarlığımı bir bozmuşum, konu komşu cama çıktı. Kesin ikisi bir olup, beni bir güzel pataklarlar diyordum ama artık ağzımdan sıçrayan tükürükler yüzünden mi bilmem o biçim topukladılar. Hatırlayınca beynime kan sıçrıyor yine. Manyaklara bak hele. Neyse... Normalde öyle çok cengaver bir tip değilimdir ya. Ama böyle sıcağı sıcağına bir haksızlık gördüysem, Dr. Bruce Banner'dan Hulk'a dönüşüyorum.
İşte pratik yapmak lazım bacım. Ufak hadiselerle alıştırma yapmaya başlayın. Kuyruğa girmeniz gereken bir yerde, markette, postanede, kargocuda kaynak yapmaya kalkan tiplerden illa ki vardır. Verin ayarı. Zaten haklıysanız, bir iki yandaş da çıkacaktır size. Bazı insanların sesini çıkarması için bir lidere ihtiyaçları oluyor. =P O lider siz olun. Böyle böyle gittikçe hedefleri büyütürsünüz. =P Çocuk parkları da pratik yapmak için ideal bir ortam, çünkü o parkta sigara içen bir dangoz mutlaka çıkar. Oysa yasak. Yatın soteye bekleyin. Görünce de Allah yarattı demeyin.Harika :)
Benim en büyük sorunum içimde tutuyorum biriktiriyorum.
O da beni bunaltıyor işte
Evet gerekirse Söke Söke değil mi ?İşte pratik yapmak lazım bacım. Ufak hadiselerle alıştırma yapmaya başlayın. Kuyruğa girmeniz gereken bir yerde, markette, postanede, kargocuda kaynak yapmaya kalkan tiplerden illa ki vardır. Verin ayarı. Zaten haklıysanız, bir iki yandaş da çıkacaktır size. Bazı insanların sesini çıkarması için bir lidere ihtiyaçları oluyor. =P O lider siz olun. Böyle böyle gittikçe hedefleri büyütürsünüz. =P Çocuk parkları da pratik yapmak için ideal bir ortam, çünkü o parkta sigara içen bir dangoz mutlaka çıkar. Oysa yasak. Yatın soteye bekleyin. Görünce de Allah yarattı demeyin.Biz de bugünlere bir günde gelmedik.
Nasıl çirkinleşebilirsiniz ?
Mesela ne yaparsınız ?
Tabiki de çekinmem hakkım neyse istrim,fazlası değil hakkım olanı versinler yeter.Nasıl cesaretli oluruma gelirsen ben hep şunu düşünürüm ben karşımdakine hakkım olanı istediğimi söylesem ne kaybederim ki , yani ne olabilir en fazla hayır der yada bende konuşurum neden hayır diyorsun tarzında. Mantıklı açıklaması varsa hakkınıda söke söke alırsın :)Merhaba ,
Hayatta hakkınız olan şeyleri istemeye söylemeye çekinir misiniz ?
Ben biraz çekiniyorum. Siz bu konuda cesaretli misiniz ? Nasıl cesaretli olurum ?
Aynı benBende aslında bu dertten muzdaribim. sıra durumu falan gibi yerlerde hakkımı ararım. Tanımadığım ortamda sesimi çıkarırım. Ama mesela arkadaş ortamında aman neyse yanlış anlaşılma olmasın derim.
Ne manyak iş hastane değil dolandırıcı sankihatta daha dün çirkinleştim
özel hastaneye gittim mesela allianzla muayene olcam dedim muayene ücretini falan sordum
çıkınca belli olur doktor bi muayene etsin falan dedi.
bi tuhaf geldi halbuki geçen haftada başka hastaneye gitmiştim hiç böyle bişi demedi direk fiyatları söyledi
neyse çıktım muayeneden giriyo bilgileri doktor kalp ritmime falan baktı bi kaç test yaptı
kadın diyo ki allianz karşılamıyo bunları. ücret 189 tl
karşılamıcağını ben nerden bilebilirim? veya karşılamıyo ücretiniz bu dediniz mi ?
muayeneden önce bu bilgiyi vermesi gerekiyor ben nerden bilebilirim ?
ses tonumu yükselttim konuyu uzattım
daha geçen hafta başka hastaneye gittim böyle bi uygulama yok dedim
insanlara muayene öncesi fiyatlar bunlar diye belirtmeniz gerekiyor dedim ödeme yapmayacağımı belirttim
kadın allianzı aradı bişileri düzeltti 15 tl muayene ücreti sadece dedi yolladı beni.
bu şimdi salak yerine koymak değil de nedir ? 15 tl alabilecekken 189 tl ödetmek günah değil mi ?
o yüzden sonuna kadar çıngar çıkartın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?