HAKLI MIYIM?

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Merhaba kızlar
Hemen konuya giriyorum
30 Haftalık hamileyim ilk çocuğum 3 yaşında çalışıyorum
Geçen akşam ablam aradı yemeğe çağırdı eşime sordum olur dedi.
İş çıkışı ilk önce eve gidip üstümüzü değiştirip annemden oğlumuzu alıp ablama yemeğe gidecektik.
Eşimde 10 gündür sigara bıraktırma hapı kullanıyor kilo vermek istiyor şekeri ve ekmeği kesmiş evde sürekli mutsuz surat beş karış konuşmak gülüşmek yok
Bende hazır çocuk yokken konuşalım diye konuyu açtım
Hepsini bir anda yapma şurada 2 ay sonra doğumum var gerçekten mutsuz olmak istemiyorum dedim.
3 ay sonra sigarayıda bırak kilo da ver bende destek olayım dedim
Dediği tek şey sus ama susamıyorum ağlıyorum bi yandan mutlu değilim diye
Ben ablana gelmiyorum dedi dedim olmaz kız haber verdi olur dedik şimdi gitmezsek çok ayıp olur dedim
Ama dinlemedi gitti yattı bende ağlayarak gittim çocuğumu aldım ablama gittim ablamda kıyamam nasıl hazırlanmış tabi ağlayarak anlattım durumu çok kızdı çok üzüldü neyse biz yemek yedik eve gittim yatıyordu eşim.
Bir sürü tartıştık ağladım durdum
2 Gece sonra geldi sarıldı çok soğuk bir şekilde konuşmaya başladım.ama yaptığını unutamadım unutamam
Bugün bana pazar günü kahvaltısı için arkadaşlarıyla gitmek için plan yaptığını söyledi bende gitmek istemediğimi pazar günü için oğlumla beraber plan yaptığımızı söyledim
Arkadaşını aradı iptal etti.
Hem geçen akşamki durumumu anlasın diye hem de arkadaşları yaşça çok büyük benden gitmek istemediğim için.
Bundan sonra sadece kendi mutlu olduğum şeyleri yapacağımı kimse üzülür kırılır diye yapmak istemediğim şeyi yapmayacağımı sırf eşime sen üzülme diye bundan sonra istemediğim şeyi yapmayacağımı söyledim
Oda bana yarın ki planım için gelmeyeceğini söyledi bende kendin bilirsin ben oğlumla giderim dedim tamam dedi.
Şimdi sıra sorum şu kahvaltı olayında haksız mıyım?
Oğlumda yarın gezmeye çıkmalı mıyım oğluma söylemiştim hevesle yarını bekliyor araba kullanmayı bilmiyorum şehiriçi arabalarla gidip gelebilirim ama oğlumu hasta etmekten çok korkuyorum?

Konuşmanız güzel ama zaman yanlış.
Sigarayı bırakan bir eşin varsa şu an tüm sinir harbiyle uğraşacaksın yazık!
Sigarayı bırakmak için de zamanlaması yanlış ama şu an nispeten hareket etmek sizi daha çok üzecek olaylara da kapı aralar....

Konuşmanız güzel ama zaman yanlış.
Sigarayı bırakan bir eşin varsa şu an tüm sinir harbiyle uğraşacaksın yazık!
Zamanlaması yanlış ama şu an nispeten hareket etmek sizi daha çok üzecek olaylara da kapı aralar....
Ya oğlum yokken konuşmak istedim
Sonuçta hamileyim ne sesimi yükselttim ne kızdım ne hakaret ettim
Teşekkür ederim yorum için:)

Hakli degilsin bence, misafire gitmeden once tartisma cikarmissin. Kahvalti olayinda da adam hakli sen onun planina katilmiyirsan o da senin planina katilmak zorunda degil. Pazar gunu kos kos evde oturun madem

Ya oğlum yokken konuşmak istedim
Sonuçta hamileyim ne sesimi yükselttim ne kızdım ne hakaret ettim
Teşekkür ederim yorum için:)
Politik olun,Ablanız davet etmiş,oraya gideceksiniz,tartışma doğuracak bir konu için zaman yanlış....Zaten şu an bir söyleseniz bin işiteceğiniz,eşiniz için zor bir süreç...Destek olun lütfen, kararı belki zaman olarak yanlış ama sağlığı için de gerekli...

sonucta sizi tanimiyorum burda yazdiginiz konuya hitaben yazdim
bi kere surekli aglamayi birakin
mutlu olmak istiyorum lafi com abes olmus
adam.sigarayi birakti diye mi mutsuzsunuz
belli ki esiniz hem kendisi icin hem ailesi icin sagligini iyilestirmeye yonelik kararlar almis , yaninda olup destek olacaginiza bencilce yaklasip 3 ay sonra birakirsin diyorsunuz
bana tum anlattiklariniz cok tuhaf geldi kusura bakmayin
cok simarik ve bencil duruyorsunuz
belki anlatmadiginiz seyler vardir ve siz haklisinizdir ona birsey doyemem
sadece buraya yazdiklarinizdan cikardigim sonuc bu

Sende oda haklısınız
Sigaraya geri dönüş talebiniz olmamış bu bencilce bir yaklaşım
Yani biraz karşılıklı tolerans aslında hepsi bu

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar
Belki hamile olduğum için sürekli ağlıyorum ve hamileliğimin son zamanlarının keyfini yaşamak istediğim için çok üzüldüm ve üzdüm.

ben hakli yada haksiz demeyeyim ama sizin yaptiginizi yanlis buldum esiniz ne guzel sigara birakmak icin ugrasiyor bebegi dogdugunda nikotinli elleriyle tutmayacak iste sizin ona ne olursa olsun destek olmaniz gerekmezmi

adam.bir kere başlamış iyi kötü devam ediyor. sen de ona diyorsun ki ben üzülüyorum şimdi boşver sonra devam edersin. ??? sen üzülüyorsun da adamın ruh hali ne olacak ? bir kere başlamış zaten ayrıca yıpratmanın ne anlamı var ki

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar
Belki hamile olduğum için sürekli ağlıyorum ve hamileliğimin son zamanlarının keyfini yaşamak istediğim için çok üzüldüm ve üzdüm.
bakin bende yeni dogum yaptim sayilir
hamilelegim suresince cok zor gunler gecirdim
esimde ciddi rahatsizlillar cikti strese dayali , isi yuzunden cok cok buyuk sikinti yasadik anlatabilmem mumkun degil
ancak hamilelik gelip gecici bir durum , onemli olan once bebeginizin sonra sizlerin sagligi
esiniz tekrar baba olacak ve sigarayi birakmasi , zayiflamak istemesi cok guzel ve destek olunmasi gereken kararlar
esinizin yaninda olun , hormonlariniza hakim olmaya calisin , siz zaten destek olursaniz esiniz de caba gosterir

Evliliğinde genel olarak mutsuzsun diye mı ağladın anlamadım? Bu kadar ağlamak niye onu da anladım. Çocuk gibi herşeye ağlanmaz konuyu okuyunca bile daraldım.

Evliliğinde genel olarak mutsuzsun diye mı ağladın anlamadım? Bu kadar ağlamak niye onu da anladım. Çocuk gibi herşeye ağlanmaz konuyu okuyunca bile daraldım.

Konu sahibini haksız bulanlar evde suratı sürekli asık olan biriyle enerjilerini yüksek tutabiliyorlar mı?

Hak verdim ben size.

Kahvaltı konusunda da plan size sorulmadan yapıldıysa reddetme hakkınız elbette var ama 2 saat idare edip günün geri kalanını kendinizce planlayabilirdiniz.
Yalnız gidebilir miyim kısmını boşverin, eşinize beraber vakit geçirmek istediğinizi söyleyin.

Yani eşin sigarayı bıraktığı için zaten ister istemez nikotin yoksunluğu yaşıyor ve gergin, 10 gün olmuş artık atlatmak üzere iken kalkıp da 3 ay sonra bırak şimdi iç demen gerçekten olmamış. Aynısını eşim de bana yapmıştı 15 gün olmuştu bırakalı ben , ufacık bir tartışmada hemen “git sigara al da iç benle uğraşma” deyip duruyordu. Gittim aldım içtim sonunda! Ne oldu her konuda uzlaşmaya mı başladık sanki? 2 sene daha bağımlı yaşadım. Yanımda olsa 2 sene daha önce kurtulmuş olacaktım o zıkkımdan.

Eşler böyle zamanlarda destek olmalı birbirine.. sigaranın konusunu bile açmamalı gergin olduğunu gördüğünüzde dikkatini ilgisini çekecek bişeyler yapmaya çalışmalı imişsiniz.

Bu arada nikotin yoksunluğu 3 günde geçiyor aslında , eşinizin şu anki gerginliği tamamen psikolojik. Bunu da farketmesini sağlayabilirsiniz. “Bırakmak istiyorum” filmini izletin eşinize.

haksızsınız,
adam zaten gergin kavga etmemek için sus demiş,susmamışsınız.

Merhaba kızlar
Hemen konuya giriyorum
30 Haftalık hamileyim ilk çocuğum 3 yaşında çalışıyorum
Geçen akşam ablam aradı yemeğe çağırdı eşime sordum olur dedi.
İş çıkışı ilk önce eve gidip üstümüzü değiştirip annemden oğlumuzu alıp ablama yemeğe gidecektik.
Eşimde 10 gündür sigara bıraktırma hapı kullanıyor kilo vermek istiyor şekeri ve ekmeği kesmiş evde sürekli mutsuz surat beş karış konuşmak gülüşmek yok
Bende hazır çocuk yokken konuşalım diye konuyu açtım
Hepsini bir anda yapma şurada 2 ay sonra doğumum var gerçekten mutsuz olmak istemiyorum dedim.
3 ay sonra sigarayıda bırak kilo da ver bende destek olayım dedim
Dediği tek şey sus ama susamıyorum ağlıyorum bi yandan mutlu değilim diye
Ben ablana gelmiyorum dedi dedim olmaz kız haber verdi olur dedik şimdi gitmezsek çok ayıp olur dedim
Ama dinlemedi gitti yattı bende ağlayarak gittim çocuğumu aldım ablama gittim ablamda kıyamam nasıl hazırlanmış tabi ağlayarak anlattım durumu çok kızdı çok üzüldü neyse biz yemek yedik eve gittim yatıyordu eşim.
Bir sürü tartıştık ağladım durdum
2 Gece sonra geldi sarıldı çok soğuk bir şekilde konuşmaya başladım.ama yaptığını unutamadım unutamam
Bugün bana pazar günü kahvaltısı için arkadaşlarıyla gitmek için plan yaptığını söyledi bende gitmek istemediğimi pazar günü için oğlumla beraber plan yaptığımızı söyledim
Arkadaşını aradı iptal etti.
Hem geçen akşamki durumumu anlasın diye hem de arkadaşları yaşça çok büyük benden gitmek istemediğim için.
Bundan sonra sadece kendi mutlu olduğum şeyleri yapacağımı kimse üzülür kırılır diye yapmak istemediğim şeyi yapmayacağımı sırf eşime sen üzülme diye bundan sonra istemediğim şeyi yapmayacağımı söyledim
Oda bana yarın ki planım için gelmeyeceğini söyledi bende kendin bilirsin ben oğlumla giderim dedim tamam dedi.
Şimdi sıra sorum şu kahvaltı olayında haksız mıyım?
Oğlumda yarın gezmeye çıkmalı mıyım oğluma söylemiştim hevesle yarını bekliyor araba kullanmayı bilmiyorum şehiriçi arabalarla gidip gelebilirim ama oğlumu hasta etmekten çok korkuyorum?

ben sizi anlıyorum
yüzü sürekli asık biriyle ben de yapamam, çok mutsuz olurum, hatta ben de asabileşirim
yalnız, benim eşim de sigarayı bırakma hapı kullanarak bıraktı sigarayı, gerçi o asık suratlı değildi ama o ilaçların prospektüsünde ne yazıyor hiç okudunuz mu?
intihara teşebbüse bile sebep olabilirmiş, ağır depresyona, aşırı sinirliliğe vs vs yani elinde değildir öyle davranmak belki
hamilelik ve sigara hapları zamanlama açısından feci çakışmış maalesef

bir de şunu anlayamadım
planlarınızı birbirinize sormadan mı yapıyorsunuz?
bizde mesela, eşimi bir yere mi davet ettiler, arar sorar gidebilir miyiz der
ben de çocuklarla program mı yapmak istiyorum, önce eşime sorarım yapabilir miyiz diye
plan yaparken, netleştirmeden önce birbirinize sormuyor musunuz?

Back
X