• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklımıyım haksızmıyım ne yapmalıyım lütfen bir fikir.....

kaynanan nasıl başta anlayışsızsa evlendiğin zaman beş katına çıkacak bu unutma sürekli emmeye çalışabilir eğer huyuysa açgözlü ve paragözse buda sizi yıpratır anasının ağzına bakan bir eş ise senin haklı olduğunu bilse bile sesini çıkaramaz annesine karşı ve ezilen hep sen olursun üzülendee... hakkında hayırlısı olsun sakın üzülme kalbini üzme sıkma daralma zaman herşeyin ilacı sonra dönüp bu günlere keşkelerle yaşama derim sana nişanlılık eşi tanıma dönemidir bunuda unutma şu dönem nasılsanız birbirinize evlenince de o şekilde gider hatta bir iki kademe daha değişir yani eksiye doğru gidebilir bunu iyi değerlendir olayları ve konuları bunlar sana uyarı bile olabilir yani sinyalleri vermeye başlamış şimdiden...

bide onun tarafından düşünsen bunu? Sonuçta sen kendin söyledin kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda ailesinin desteği yok diye. Bütün erkekler öyledir aslında. Krediyi neden çekmiş acaba onu merak ettim. Akıl veremicem ne yazık ki ama şunu söylemeliyim sana ağzına ne gelirse söylemesi normal onu hoş görmelisin. sonuçta o kadar borç tamda evlilik öncesi. Hemde bir erkek bu kadarını kaldıramaz. Sen haklısın ama yapıcak birşey yok bence sen ara ve buluşup tamamen herşeyi konuşun. Artık gerisi sadece sizin aranızda halledebileceğiniz birşey...

krediyi erkek kardesinin evine haciz gelmis onu kapamak icin cekmis..

Sabret canım arama o seni arayacak oda inat yapıyor aklınca gurur yapıyor ama camiye lazım olan mescite haram derler... Şimdi böyle olursa sonra herşeye evet demek zorunda kalıcaksın biraz dişini göster. O ararsa kötü konuşma tabiki ama çok canım cicimde yapma, kırgınlığını mutlaka belli et..

eğer bu bir defaya mahsus bir durumsa nişanlının üstüne gitme tatlılıkla neye sinirlendiğini anlat ama yok bu düzen evlendikten sonra da hep böyle sürecekse yani kardeşlerinin arkasını hep nişanlın toplayacaksa sinir olup durursun canım.bana bir sorumsuz kayın yetiyor valla başımda çekiyorum çok zor:23:
bu nedenle mantıklı düşünüp karar ver:31:

Krediye bulasi iyi olmamis.Dugununuz icin bir yakindan,esten ,dosttan borc alip dugundeki takilarla oderdiniz.Bu konuda benden sana teselli:Yeni evliyim kolumda bileziklerim, takilarim esim bana 'Babam dugunumuzu yapmak icin yakin akrabamizdan borc aldi ben takilan altinlarla babamin boynunun bukuk olmasini istemiyorum babamin borcuna verecegim dedi.Esimi cok seviyor ve para pul yuzunden huzurumuzun bozulmasini istemiyordum (ki esim inatcidir almak icin inatlasacak ve belkide evliligim sarsilacakti cunku ilk zamanlar hersey daha kirilgan olmakta)kabul ettim.12 yil oldu Allahim bana baska yollarla verdigim o altinlari geri verdi.Yani Maasimla ilgili kazanimlarim artti.Esime bazen latifeyle karisik bak gelinlerin kollarinda hala altinlari dolu ama benimkini sen babanin borcuna verdin:(( dedigimde Eger vermeseydin bende sana bu kadar verici olmaz ,herseyin hesabini yapardim dedi.Evlilik kutsaldir ve bu yuva, nikah bozulmasin diye yaptigin hayirli fedakarliklar Allahi mutlu eder ve senin yolunu acar be guzelim.

Son düzenleme:
kızlar okuyup gecmeyin lütfen bir akıl verin inanın üzgüntüden kalbim sıkışıo ya bu kadar mı kötü bi insanım bende bana cevap bile vermio

canım sakın sen arama sakın taviz verme.ne biçim anne bu ya.çocuğuna destek olamıyo olabilir bari köstek olma.nişanlın senin haklı olduğunu tabiki biliyo.ama annesi işte ne yaparsa yapsın bu erkekler böyle anne başka onlar için.sen arama sakın.

kızlar merhaba;
dün gece konuştuk nihayet.
içim öyle parçalandıki sormayın.
ben baştan sustum dedimki sen konuş bana niçin trip atıyorsun?ben sana bu durumu açıkladım sonuçta düğün öncesi hoş olmayn benide üzen bi olay ve bende düğün öncesi kredi cekmek asla istemezdim ama ewe haciz gelseydi daha mı iyiydi..çok zor durumda olduğum içim mecburiyetten çektim dedi.sanada bunu anlattım ve sen ısrarla üzarime geldin.tamam destek olamamanı anlıyorum ama en azından laflarınla benim daha cok moralimi bozmasaydın dedi.bende dedimki benim en büyük korkum evlenincede böyle seylerin olması...asla olmayack dedi.ben kendi derdime düşmüşüm zaten bir daha böyle bir fedakarlığı yapmam dedi.
tabi bunları konuşurken sinirliydi..
daha sonra annemle babamı öğrendiğini söyleyince çok üzüldü ve ağlamaya başladı..keşke bilmeselerdi dedi
bu borç taksitli çekildi zaten..annesi sana ödetmem ben ödeyeceğim bi sekilde diormuş..nişanlımda öyle dio ama hangi parayla ödeyecekki dior.
ama erkek kardeşi işe girerse eğer o zaman o ödeyecemiş zaten..ortada kesin biz ödeyeceğiz die bişi yok ama ihtimalleri söylüyorum sana dio.
ben sana bir sene beklesekmi die sordum sen bana beklemeyelim borçları kaldırırz düğün paralaıyla die söz verdin ve bu işe kalkıştık..şimdi bana bunların lafını mı yapacaksın..hani destek olcaktık tarzında laflar etti
(ee ben kendi düğün borcuma laf etmedim annesinin kart borcuna laf etmiştim ya neyse)
bende konuyu uzatmamak adına birbirimize destek olacağız tamam ama sende beni anla vs dedim
şimdi aramız tam olmasada düzeldi yani konuşuyoruz mesajlaşıyoruz ama hala morali bozuk bir kırgınlığı var..
son durum bu kızlar haydeee yorumlar gelsin

ben daha öncede yazdim sonucta haciz gibi bir durum var ortada yapacagni yapmis sizde üstüne gitmeyin.

erkekler fedakarlıktan asla anlamazlar bu da bir gerçek aynı durumda sen annene yada abine kardeşine kredi çekseydin kendi acaba nekadar surat asacaktı yok yok kendi tarafları oldu mu akan sular durur ve anlayış isterler bilemiyorum valla ben çok pişmanım zamanında masraf olmasın aman çok borç olmasın aman kolaylık olsun diye kendimi paraladım kıymeti bilinmiyo aksine devamı bekleniyor kesinlikle ezdirme kendini başta nasıl giderse öyle gider ben benim kaynanamgile çok benzettim onları sürekli bizim elimize avucumuza bakıyorlar eşimde aynen ailesine bir kere yardım edeceni demişti ama siürekli onlara harcama yapıoyr borçlarını ödüyor allahtan maaşı iyi eşimin

sana söylemiştim sanırım değilmi onun kızdığı nokta üstelemen olmuştur diye yanılmamışım.senin ne söylediğini merak ettim ben..bunları söylediğinde sen nasıl bir tepki verdin yani senin hayal kırıklığından bahsetmedin mi en azından evet bekledim ama planımızda bu yoktu demedin mi en azından..çözülmüş olmasına sevindim aradaki soğuklukta geçecektir zamanla çok yeni daha çok üstüleme konuyuda detaylıca konuştuysanız bir daha açma :16:

mutlupınar o konuştu ben dinledim..çok fazla üzerine gitmedim.sadece endişelerimi anlattım ama kısaca özet gectim.yüzyüze daha sağlıklı konuşuruz dedim.tlde daha kırıcı oluo insan çünkü

iyiyim :1: nişanlımla baya iyiyiz bu aralar :nazar: nazar değmesin ama hazırlığı saldım biraz yapmıyorum bişey yorulmaya başladım sanırım :43:

aynen bende öyle cnm ya bayadır bakmadım birsey ama mobilyalara bu hafta karar vericez yeter artık omu bumu derken beynim yoruldu :97:

aynen bende öyle cnm ya bayadır bakmadım birsey ama mobilyalara bu hafta karar vericez yeter artık omu bumu derken beynim yoruldu :97:

aynen sorma bizde yorulduk kendimizle zaman geçiriyoruz bu aralar sinemaya gidiyoruz geziyoruz düğünü unutuyoruz :1::1::1: nikah günü alcaz bizde yarın yaptığımız tek icraat bu 2 haftadır :69::69::69:

o zaman son duruma göre sende yapıcı olmaya calışıcaksın. belliki cok seviyorsun ama yüz yüze konuşurken kesiinlikle sunu söyle! ben kendi borçlarımız için dedim, ailenin borçları değil. ee hem bizim masraflar hem bu kredi hem geçim derdi. düşündürüyor beni haliyle ve benimde destege ihtiyacım var ve sende beni anlamıyıp paracı biri konumuna sokuyorsun diye!!!

bugün görüştük ama o konuya girmedik hiç ne bilim içimden hiç konuşmak gelmedi.ama şimdi alışveriş derdine düşünce mağlum para mevzusu illa açılacak ve bende o zaman konuşacağım.konuşmak lasım biliyorum..

mutlupınar nikah tarihi alacağım demişsin çok sevindim cnm hayırlı olsun o mağlum tarihi yaz bana tamam mı merak ediyorum:69:

20 temmuza aldık günümüzü çok şükür sonunda uzun uğraş sonucu siz naptınız aldınızmı nikah tarihinizi

Back
X