Yani 2 çocuklu bir kadınsın eğer annen yaşlı ve hasta değilse yardım edebilir sana.Merhaba hanımlar
Benim bırı3 yasında biri 10 aylık iki ufak cocugum var. Arada kayınvalıdemlere gidip bıkac gun kalıyoruz. Kalıp eve gectıgı gun annem aradı. Bir sistemle sen benı nie aramıyorsun senı ben dogurdum gıbı sözler soyledi. Ogun de bize geldiler. Açıkçası annem dıe yardım bekliyorm bir işin ucunda da o tutsun istiyorum ama nerdeeee
Sadece konusup durdu bıde uykum cok geldi az uyuyayım dedı sankı 2 kucuk cocugu varda uyuyamıyormus gıbı. Ben yemekleri yaptm çay demledim bukasıklar derken o gun hepten pestılım cıktı. Bide eşim geç geliyor. Çayı ıcer ıcmez TV da film başlamış izleyemiyorum dıe kalktılar gittiler erkenden. O kadar sınır oldumkı. Yahu geldıgı yer kızının evı azcık yardımın dokunsa ne olur. Sadece kafamı ütüleyip duruyor. Annemi hiç anlamıyorum gercektn milletin anası herseyıne kosar benimkide hep kösgeklık derdinde bazen haksızlık mı ediyorum dıorm.. Sizce napım ben??
Size de kıyamam ben ya..Ağlamayana meme yok bu hayatta.
Ben de iki küçük çocukla çok çektim, binbir afra tafra surat vs.
Bir Allahın kulundan isteyerek yardım görmedim.
Sonra anladım ki, gölge etmesinler başka bir şeye gerek yok.
Bazı aileler öyle, kabul etmek zorundayız.
Karakter huy meselesi kimisi gençlerden hizmet bekler. Yapacağınız bir şey yok anneniz böyle.Merhaba hanımlar
Benim bırı3 yasında biri 10 aylık iki ufak cocugum var. Arada kayınvalıdemlere gidip bıkac gun kalıyoruz. Kalıp eve gectıgı gun annem aradı. Bir sistemle sen benı nie aramıyorsun senı ben dogurdum gıbı sözler soyledi. Ogun de bize geldiler. Açıkçası annem dıe yardım bekliyorm bir işin ucunda da o tutsun istiyorum ama nerdeeee
Sadece konusup durdu bıde uykum cok geldi az uyuyayım dedı sankı 2 kucuk cocugu varda uyuyamıyormus gıbı. Ben yemekleri yaptm çay demledim bukasıklar derken o gun hepten pestılım cıktı. Bide eşim geç geliyor. Çayı ıcer ıcmez TV da film başlamış izleyemiyorum dıe kalktılar gittiler erkenden. O kadar sınır oldumkı. Yahu geldıgı yer kızının evı azcık yardımın dokunsa ne olur. Sadece kafamı ütüleyip duruyor. Annemi hiç anlamıyorum gercektn milletin anası herseyıne kosar benimkide hep kösgeklık derdinde bazen haksızlık mı ediyorum dıorm.. Sizce napım ben??
Benimki o kadar değil, gelince iş güç yapar ama gereksiz iş güçSize de kıyamam ben ya..insan annesine de guvenemezse gerçekten zor bir dünya.
Hasta yaşlı ve kendine zor yeten anneleri tenzih ediyorum elbette ama bunun dışındaki annelerin herzaman evlatlarının yaninda olmasini normal bulurum.
Biz büyüttük demesiBenimki o kadar değil, gelince iş güç yapar ama gereksiz iş güç
Anneme gideriz, her türlü şeyi yaparım, yıkarım sofra ikram hepsi bendedir, tek yaptığı çocukları sevmek ama o bile zor geliyor bazen.
Şöyle söyleyeyim, evde 14 aylık bir bebek, ikinciyi doğurmuşum kucağımda.
Annem 1 hafta kaldı, herkesle telefonda konuşup dert yanıyordu çok zor almadılar bir bakıcı diye.
Bana da sürekli etkinliklerimden, dernekten, fuardan geri kaldım gideceğim artık dedi ve gitti.
Bir dönem(bakıcı bulamadık) haftada bir gün büyük olanı yollardım gündüz, illa işi çıkardı falan filan.
Sürekli bakıcı bulamadınız mı, çocuk sersefil oluyor, anasına hasret derdi.
Geçenlerde hatta ‘biz büyüttük ya büyüğü’ deme gafletinde bulununca açtım ağzımı yumdum gözümü ‘sadece 3 ay haftada 1 babaanne ve 1anneanneye gündüz gitti çocuğum, o süre için mi siz büyüttünüz, millet gezmek için bırakır ben 2 yürüyemeyen bebeğe yetemediğim için geldi pes artık ya büyütmüş, çocuğun ömründe 30 gün bile etmiyor senin baktığın’ deyiverdim.
Ki benim anneannem ablamı 2 buçuk sene annemin hastalığından dolayı büyütmüş rahmetli, ablam anneannemi anne bilmiş.
3 yaşından sonra almış annem geri:)
Zaten bunlar içten gelinerek yapılan şeyler.ev işinden nefret ediyorum
kendi evimde yapmıyorum kızımın evinde neden yapayım
torun da bakmam ben
kötü mü olcam yani doğurmuş bakmış büyütmüşüm
1 i 5 i yok.Biz büyüttük demesi
Valla helal olsun sana arkadaşım aslan gibi anasınız ben iki minik çocuğa birden bakacak olsam çok zorlanirdim tebrik ediyorum seni gerçekten.
Bilmiyorum doğamda var çocukları çok seviyorum bazen diyorum 5 çocuğum olsa bakarimama tabi iş ciddiye bindiğinde büyük emek büyük sorumluluk.
Sizin gibi anaların ayakları altinda bence cennet..
Canımsın..ben anne olamadim maalesef. Ama bol bol teyze oldum.yeri geldi anneleri gibi okula götürdüm getirdim yeri geldi havale geçirmesin diye ılık suda duş aldırdım anasi ağlamakla mesgulken ki onuda anliyorum.1 i 5 i yok.
Evladı için en iyisine uğraşan, bedeni ve zihnini buna yoran her anne, en büyük övgüyü hakediyor
Ama sizi anlıyorum, dışarıda bile susmayan, durmayan bir çocuk gördüğümde dayanamayıp ‘annesi ben bakayım 5 dk da sen bir çay iç, nefes al’ diyorum ben.
İnsanlık hali, tuvaletimiz kaçtı kaçacak yaşıyoruz
Ve dolayısıyla en yakınımız olan annemizden iş güç için değil, en büyük manevi desteği bekliyoruz aslında.
10 dk süren bir duş alabilmek, 1 bardak sıcak çay içebilmek, tuvalete koşturmadan girebilmek ya da sessizlikte biraz durabilmek gibi.
Yaşamayan herkes yanlış anlamış beden gücüyle iş diye düşünmüş ama ben yüreğinizden anladım sizi, merak etmeyin
Çocuk sahibi olmak, doğurmak değil ki:)Canımsın..ben anne olamadim maalesef. Ama bol bol teyze oldum.yeri geldi anneleri gibi okula götürdüm getirdim yeri geldi havale geçirmesin diye ılık suda duş aldırdım anasi ağlamakla mesgulken ki onuda anliyorum.
Durduk yere yegenimin belime sarılması yok mu..diyorum ki ne yaptimda onun bu sevgisini kazandım. Beni seviyor musun diyorum evet diyor yaa..ben tekrar şarj oluyorum yorgunluk kalmiyor.
Çocuklar güzel yaa onlarsız hayat olmaz bana göre
5.5 ay su bile içemeden ekmek kabuğu yedim,22 tansiyonla yaşadım,ölüm riskiyle sezeryan oldum 76 gün kuvözde ölecek mi diye bekledimZaten bunlar içten gelinerek yapılan şeyler.
Kimse sizi suçlayamaz tabiki hele de bukadar açık sözlü konuşursanız.
Ama bi annelik olayı var ya ..ağlarsa anam ağlar demişler biz o analarin çocukları olarak garip geliyor.
Bunları iki çocukla düşünün, iki küçük çocuk bambaşka ve çaresiz bir durum.5.5 ay su bile içemeden ekmek kabuğu yedim,22 tansiyonla yaşadım,ölüm riskiyle sezeryan oldum 76 gün kuvözde ölecek mi diye bekledim
ilk yıllar özellerde doktor doktor gezdim ,gecede 15 kere üstünü değiştirirdim terleyecek de üşütecek ciğerleri gelişmedi diye
sabah onu kreşe gönderir sonra ders çalışır sonra kendim okula gider döner yemek yapar-her gün yeni yapardım taze olsun diye- kreşten gelince onunla ödevlerini yapar sonra öğrencilerin işlerini yapardım
atlattığı hastalıkları domuz griplerini havaleleri dehp disleksisini vs hesaba katmıyorum
tüm bunları tek başıma yaptım babası olmadan
şimdi içerde hasta anneee acıyan boğazıma soğuk portakal diye bağırıyor
ıkı kap yemek bi çaydan önemli olmalı yaptıklarım diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?