Haklımıyım sizce annem konusunda

kemal sunal gibi aralarına oturur ağlardım
kalmadı bende o sabır
anaları tüketti maalesef büyürken

Muhteşemsin ne diyebilirim ki

Canim benim ananem de öyleymiş malesef anneme hiç yardım etmez hizmet beklermis bazıları öyle ama Anne sonuçta ne olursa olsun

.

kemal sunal gibi aralarına oturur ağlardım
kalmadı bende o sabır
anaları tüketti maalesef büyürken
İşte tam da öyle bir durum.
Felaket bir şey.
Bazen deli gibi ağlıyor, bazen cayır cayır bağırıyorsunuz.
Çünkü olmuyor!
Birini emzirirken öbürü ‘boyama yapalım’ diye kendini atıyor, birini uyuturken öbürü bas bas ayrı yerde banyo yapacaamm ağlıyor falan.
Bu sebeple, insan annesinden nefes almak adına medet umuyor, yardımı da olursa ne ala.
Ama gelmişsin, bir zahmet al oturt torunum birini karşına, o lego yapsın sen de çay içmeyiver diyorsun.

Elbet çocuk tek ya da çok farketmez emeği ama anlattığım gibi iki küçük çocuk tımarhane ve her gün bir şeylerin eksik kalmasının vicdan azabı.
Bunun da tek yolu, az da olsa eş dost aileden biraz yardım görmek, anneler için değil çocuklar için...

Reactions: csi
Sen evli bir kadınsın. Annen sana yardım etmek zorunda değil.

Benım annem ne olursa olsun bizim için de kendi annesi için de hep yardım eder hep. Ama ilerde bana gelip misafir gibi davransa hiç üzülmem. Cunku yapmasın artık o yaşta. Gelsin yesin içsin konuşalım güzelguzel. Bana geldiginde niye kendini mecbur hissetsin. Yok istemem ya.

nıyeyse bu gunlerde tum konular aynı gelıyor gozume
ıletısım kuramıyorsanız anlasamıyorsanız sıkı fıkı gorusmesenızde olur
ne dıyım bılemedım gercekten yanı, anne suna yardım eder mısın dıyemeyıp annem neden dusunup yapmadı dıye hayıflanmak bılemıyorum

Reactions: csi

Maşallah

Bende hep ailemden yardım bekledim. Yardım gördüğüm de oldu (hele ilk dogumdan sonra annem bana tam bir ay bebekler gibi baktı sagolsun). Ama ben fark ettim, annem de ne kadar aslında yardım etmek istese de gücü artık yetmiyor. Gecen sene bir kaza geçirdi hala tam iyilesemedi. Kardeşlerim hepsi çalışıyor veya okuyor. Yani nadir yardım istiyorum. Başka carem olmasa. Iki küçük çocuk ile cok yoruluyorum ve bir çok işimi yapamıyorum doğru dürüst. Ama yapacak birsey yok. Başkalara karşı beklentilerimi sıfıra indirdim nerdeyse. Eşimle öyle böyle halletmeye çalışıyoruz. Ortam huzurlu olsunda başka birsey istemiyorum.

Çok dogru ama işte anlayan yok yada işine geldiği gibi malsefkı annemde bu düşünce yok eşimin babaannesi bıle sen çayını iç kızım bana ver çocugu der düşünen düşünüyor

Yaşlı da değil ile olsa anlarım ama eşimin babaannesi 85 yaşında kadın benim halimi görünce sen ver cocugu dinlen diyor...

Tabikide öle annelik bu beklenti olmadan canını düşünmek sizde cok zorluk cekmıssınız Allah yardımcınız olsun

isin gücüne yardim olmasa da çocuklara bile o ara bakabilir oynatabilir yani butun gun evdedir azcıkta uyuyayım nedir ya git evinde uyu o zaman ,benim annemde öyledir iki dk cocugu oyalayım demez aksine çocukla inatlasir onlar bizdeyken cocuk cok sınırlı bi cocuga dönüşmüştü o inatlasmalarindan

Destek olck yerde köstek oluyor... Bilmiyorum ya insanın sonuca annesi bekliyor işte.. Bide hep olumsuz konusmaları canımı sıkmıyor değil. Sen bu cocugu yakında döversin bu cpcuk cok yaramaz olcak nedir bu ya kızım yaramaz olsada gecer dövmeyesn dicegıne neler diyor

Yabancı değil ya beklıyorum annem sonuca baskasını evine gıttıgımızde bıle yardım edilecek bısı varmı dıe sorarız yada bakınır yardm ederiz. Hiç değilse çocukları oayalabılse. Oda yok küçüğünü sıkıstırır aglatır büyüğüne marifet gibi telefonu verir

Ah ahh... Komikler benimkide ayda yılda eşimle bir sinemaya gideriz sagolsn ozam. Cocuklara bakıyor. Gelince ama ayyy hıc durmadılar bu ne İcim Cocuk zor uyuttum baskalarına bunlarda sinemaya gittiler ben baktım hıc DURMUYOLAR ufaklık cok fena yoruldum vallahı dıe yakınmaları benı benden alıyor hersey batarmı artk batıyor yani

işte ayni annem siz cok kızıyorsunuz bilmem ne ya iki dk bulaşık yikiycam yanlarına gidiyor cocuk içeri çocukla inatlasiyor üzüyor ,ben de artik anneme kızamıyorum kizima kızıyordum ört mutfagin kapısını bulasigin bitmesini bekle kizim ikimiz gidelim içeri diye yoook o da hemen gidiyordu sonra bi daha çocuktan ağlama sesi inatlasmadan sonra bende kızıyordum sana gitme demedim mi diye ,sonra da annem cocuk cok sinirli ev de gerginsiniz surekli kimin yüzünden aceba

iyi sen yine birakabiliyorsun ben bakamayacagini bilirim bakmaz bırakmam anneme ac misin diye sorar yok deyince vermez cocuga bsy kim bilir kaç saat ac kalır ,tuvalet desen oyle var mı yok deyince saatlerce tutmaz ama bu çocuk yani kresten geldi bi elini yuzunu yika bi corba icir en azindan ben işten gelene kadar,zaten annem şehir dışında yasıyor uzakta bunlar babam vefat etti bizde kaldılar 2 ay o ara ve biz onlara yazın 10 günlüğüne gidince yaşanıyor senede 1 gördüğünde düşünün insanlar senede bi gidiyor bi toruna bakiver iste

Beklenti içine girmezseniz annenize düşman olmazsınız. Bazı anneler bu model kızım bana baksın artık ben yaşlandım modunda. Sizede o düşmüş.

Allah kolaylık versin ne diyim. Benim annem böyle olsa herhalde aman otursun kadın senelerce çocuk kahrı çekti birde benim çocuklarımın kahrını çektirmiyim. Kendimi bildim bileli yemek temizlik didindi durdu. Şimdi birde benim evimde yormayayım derdim. Ki ben bunu kayınvalideme bile yapıyorum anamı pamuklara sarıp sarmalardım herhalde.

Siz genel anlamda yorulmuşsunuz galiba. Annenizden çıkartmayın sinirinizi. O demedi sonuçta evlen iki çocuk doğur diye ona doğurmadınız kendinize güvenerek doğurdunuz. Yine kendinize güvenin.

Benim annem 16 yasimda gitti ama ona dair zerre olumsuz hatiram yok. Kendini bize feda eden bir anneydi. Bu da şans galiba. Gercekten anneniz fazla rahatmis uzucu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…