Haksız mıyım yerimde olsanız ne yapardınız

Neslisaheminy

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
124
117
103
33
Merhaba benim sorunum karşı komşum. Eşinmin amcasının karısı. Yaşı da vardır 50 falan. merdivenleri siliyor. Akşamları kapıya su koyuyoruz ama insanlık hali unuttugum zamanlar oluyor. İki buçuk yaşında kızım var küçük sese uyanır. eğer uyanıksa da kapı açılır açılmaz dışarı atmaya çalışır kendini. Bu kadın suyu koymadıgim zaman resmen kapıyı yumrukluyo.Kaç kere uyardım çocuk uyurken açamıyorum kapı sesine uyanıyor. Ya da uyanıkken zor zapt ettiğimi suyu bile zor verdiğimi görüyo. Buna rağmen kapıyı yumrukluyor. Şimdi de 26 haftalık hamileyim kapıya su koymamışım bugün sildiğini unutmuşum. Karnım burnumda bunu biliyor 2-3 kova su taşıyamayacağı mı biliyor yine de kapıyı yumrukluyor. Kızım duyup kapıya koşmasın diye elimden geleni yapıyorum üstümde başında müsait değil malum yaz. Kapıyı açsam kızım kapıya atmayacak zaten suyu veremeyeceğim. Bu arada acayip cimri. Su verirken bir kovayı doldurup verdigimde hemen diğer kovayı uzatır onu doldurtur. Kendi evinden bir kova su almayıp benden almayi kar görür. Peşimde kızım ağlıyor bir kovayı zor dolduruyorum görüyor. Yinede ikinci kovayı uzatıyor. Onun haricinde bir şey istemeye geldiğinde domates patates bazen abartıp çamaşır deterjanı istiyor ve yine kapıyı açmazsam yumrukluyor. Hem yakın akraba hem de yaşından dolayı çekiniyorum bir şey demeye. Yerimde olsanız ne yapardınız bir şey der miydiniz.

Herkes kendi kapısının önünü kendi suyuyla silsin? Bir daha da kapımı yumruklamaya bu nasıl bir saygısızlık burası market değil diyin

Yeriniz de olsaydım onun merdiven sildiği günler kapının önüne su koymayı unutmamak için alarm falan kurardım. Çünkü bu tarz insanı ne yapsanız eğitemeyeceğiniz gibi, laf anlatmaya çalışarak da düzeltemezsiniz. En iyisi muhattap olmamak için de rahatsız olmamanız için de sileceği günün önceki akşamı hamile olduğunuz için eşinize doldurtun suyunu, kapıya koydurtun. Ne o sürekli sizi rahatsız etsin ne de siz sürekli böyle çirkin şeyler yaşayın.

Bir de ikinci kovayı doldurmazdım. Suyunu koyduğum halde ikinci kova için kapımı çalar (pardon yumruklar!) beni rahatsız ederse de veryansın ortalık. Çirkefliğin alâsını gösterirdim. Bazen, bazı insanlar sadece bundan anlıyor çünkü.

kapıyı yumruklamak ne ya . çekinicek bir şey yok , kimsenin yaşından dolayı uygunsuz hareketlerine susacak halimiz de yok.açık açık söyliyceksin uyarıcaksın ama kırılıp dökülerek değil sert bi şekilde

Herkes kendi kapısının önünü kendi suyuyla silsin? Bir daha da kapımı yumruklamaya bu nasıl bir saygısızlık burası market değil diyin
Her ay parasını aliyor. Bazen sorun çıkıyor apartmanı silmeyi bırakıyor tam oh dicem diyorum. Kadın bildiğin hasta karşımda oturduğu için yine bizim katı siliyor su istiyor. Kendi kapımı silmeme fırsat bırakmıyor. Siliyor kirlensin silerim diyorum bi bakıyorum 3 gün sonra kapı yumruklaniyor su istiyor.

Neden kendi evinden su almıyorda sizden alıyor ben en çok ona takıldım.Çok saçma geldi bana
Cimri 1kova suyu kar sayıyor. Birgün kapıyı yumrukladı açmadım. Akşam su koyduk kapıya 2 tane büyük şişe. Dedimki 3 gün sonra silcek şimdiden koyuyim unutmayayim. 2 tane koyimki daha önce vermedi demesin sadece benim suyla silsin tüm kapıyı. Ama silme gününden önce bi baktim 1 şişe su yok evine götürmüş. Düşüncesinde ben su vermedim kendinden aldiya o şişe onun hakkı gibi. 1 şişe suyu kar sayıyor

Her ay parasını aliyor. Bazen sorun çıkıyor apartmanı silmeyi bırakıyor tam oh dicem diyorum. Kadın bildiğin hasta karşımda oturduğu için yine bizim katı siliyor su istiyor. Kendi kapımı silmeme fırsat bırakmıyor. Siliyor kirlensin silerim diyorum bi bakıyorum 3 gün sonra kapı yumruklaniyor su istiyor.
Bundan sonra ne su var ne de para. Kendi kapımı kendim istediğim zaman sileceğim diyin. Çok mu pasifsiniz?

Çözülmeyecek bi sorun yok ortada.
Bundan sonra benim kapımın önünü silme istemiyorum ben kendim silerim deyin geçin.

Yok bunu diyemiyorsaniz da 5 10 lira fazla para verin su isteme bunu su faturana say deyin.

Bundan da anlamıyorsa kapıyı yumruklama deyin açık açık kapıyı yumruklarsa açmayın kapıyı kudursun çalsin çalsin gitsin.
Hatta ben olsam içerden bağırırdım yumrukladigin için açmıyorum kapıyı diye.

Ayrıca 3 günde bir silmesine gerek yok yani haftada 1 silinse yeter bunu da belirtin özellikle.

Susarsanız tepenize çıkarlar kim olursa olsun gerekeni söyle cirkefliğe vurursa sende çirkef ol o kapıya yumruk atıyorsa sende tekme at yengenin anlacağı dil bu .

Yeriniz de olsaydım onun merdiven sildiği günler kapının önüne su koymayı unutmamak için alarm falan kurardım. Çünkü bu tarz insanı ne yapsanız eğitemeyeceğiniz gibi, laf anlatmaya çalışarak da düzeltemezsiniz. En iyisi muhattap olmamak için de rahatsız olmamanız için de sileceği günün önceki akşamı hamile olduğunuz için eşinize doldurtun suyunu, kapıya koydurtun. Ne o sürekli sizi rahatsız etsin ne de siz sürekli böyle çirkin şeyler yaşayın.

En güzel çözüm bu. Eşiniz akşamdan koysun kapıya. 1 gün önceden. Parasına da bu kadar takılmayın. Sizin hamile ve çocuklu halinizle silecek durumunuz yoksa bazı şeyleri kabulleneceksiniz. Kadın buraya konu açmış olsa “her defasında ben kapıyı çalıp su istiyorum, çok mu zor ben söylemeden koymak” diyecek belki de.

Bundan sonra ne su var ne de para. Kendi kapımı kendim istediğim zaman sileceğim diyin. Çok mu pasifsiniz?
Kadın hamileyim banyodan kapıya kadar bile kova taşımak istemiyorum diyor, kapı önü mü silecek sizce?

Merhaba benim sorunum karşı komşum. Eşinmin amcasının karısı. Yaşı da vardır 50 falan. merdivenleri siliyor. Akşamları kapıya su koyuyoruz ama insanlık hali unuttugum zamanlar oluyor. İki buçuk yaşında kızım var küçük sese uyanır. eğer uyanıksa da kapı açılır açılmaz dışarı atmaya çalışır kendini. Bu kadın suyu koymadıgim zaman resmen kapıyı yumrukluyo.Kaç kere uyardım çocuk uyurken açamıyorum kapı sesine uyanıyor. Ya da uyanıkken zor zapt ettiğimi suyu bile zor verdiğimi görüyo. Buna rağmen kapıyı yumrukluyor. Şimdi de 26 haftalık hamileyim kapıya su koymamışım bugün sildiğini unutmuşum. Karnım burnumda bunu biliyor 2-3 kova su taşıyamayacağı mı biliyor yine de kapıyı yumrukluyor. Kızım duyup kapıya koşmasın diye elimden geleni yapıyorum üstümde başında müsait değil malum yaz. Kapıyı açsam kızım kapıya atmayacak zaten suyu veremeyeceğim. Bu arada acayip cimri. Su verirken bir kovayı doldurup verdigimde hemen diğer kovayı uzatır onu doldurtur. Kendi evinden bir kova su almayıp benden almayi kar görür. Peşimde kızım ağlıyor bir kovayı zor dolduruyorum görüyor. Yinede ikinci kovayı uzatıyor. Onun haricinde bir şey istemeye geldiğinde domates patates bazen abartıp çamaşır deterjanı istiyor ve yine kapıyı açmazsam yumrukluyor. Hem yakın akraba hem de yaşından dolayı çekiniyorum bir şey demeye. Yerimde olsanız ne yapardınız bir şey der miydiniz.
Oturun tatli bir dille konuşun. Anlayamadim merdivenleri parayla mi siliyor? Karsi komsunuz ise yani ayni katta oturuyorsaniz kendi evine niye girmiyor? Sizden birsey istediği zamanda madem rahatsiz oluyorsunuz yok deyin. Siz de ondan biseyler isteyin belki o zaman siz istemeyin diye gelmez

Kadın hamileyim banyodan kapıya kadar bile kova taşımak istemiyorum diyor, kapı önü mü silecek sizce?
Konu zaten silip silmemesi değil tacizden kurtulup rahat bırakılması. Hamile haliyle komşu yüzünden bunca strese girmesi üzücü.

Back
X