• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksız mıyım

Suslupuslum

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
156
55
98
Ankara
Merhaba hanımlar. Ben 1 yıl oldu işe başlayalı. Bizim servisin farklı iki çeşit işi var. Ben diğer işi yapmak istemiyorum çünkü sorunlu insanlar oluyor ve erkek arkadaşlara daha uygun diyeyim. Önce anlaştık diğer işin yükü bende olsun siz onu yapın diye. Ben yaptım yaptım olmadık şeyden bahane üretip diğer iş gelince bana yıkmaya çalıştılar. Olayı üst müdüre intikal ettirdim ve o da beni haksız gördü kızdı. Sonra aradan 4 ay geçti aynı iş yine geldi ve bana o zaman iyilik yapar gibi devam eden işleri üstlenen arkadaş benim üzerimde çok var tüm sıfırdan gelenleri sen al dedi. Meğer devam edenleri alıp sayısını artırmış yenilerle ben uğraşayım durayım. Olay yine ben koridorda bu yaptığınız hiç hoş değil falan derken müdür duydu sordu noluyor diye. Sonra yine karşılaştık 2 saat sonra ben sorun var dedim. Önce bağlı olduğumuz müdürden dinleyip sonra bizi çağırdı yanına.Ben ama odada yeni gelen işle ilgili bir şey söylemeden o arkadaş konuyu açmıştı. Ben servis değişikliği istiyorum dedim her zamanki gibi. Ben hiç bir şey söylemedim onlar açtı konuyu diyorum, Tabi sen sorunlu değilsin onlar sorunlu diyor. Odada yine mi kavga etceksin diyor. Ben her zaman huzur olsun iş hallolur diyen bir insan oldum. Ama beni böyle yansıttılar müdüre. Ben o işi yapmak istemediğimi daha önce iş dağılımında anlaştığımızı bir sürü şey söyledim sen çalışmak istemiyorsun dedi. Çok canım sıkıldı.
3 kişiyiz serviste. İkisi erkek. Biri asıl kavgacı küfürbaz bir insan . Diğeri de onun arkasından gitse de kurtulsak derken şimdi ağzına bakıyor abi abi diye. Ben olduğum gibi olunca böyle oldu. Aslında güleryüzlü bir insanım ama bıktım. Başka bir işte de gerçekten ortada bir neden yokken bir kız benimle tartışıyor ben onun işinin devamını yapıyorum bana atıyor. Ben üst müdüre bu arkadaşın yeni iş almak istemediği için sorun var diye bir nevi şikayet ettiğimde o kızla da sorun olduğunu bilen müdürde yanımızdaydı. Yani hakikaten ben sorunlu algılanıyorum. Sizce ne yapayım.
Bu arada yapmak istemediğim işten verdiler ve onun için oda arkadaşlarıma mecburum. Şu an konuşuyoruz ama nasıl olsa müdürde bana kızdığından ve sorunlu dediğinden ellerinde koz var.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar. Ben 1 yıl oldu işe başlayalı. Bizim servisin farklı iki çeşit işi var. Ben diğer işi yapmak istemiyorum çünkü sorunlu insanlar oluyor ve erkek arkadaşlara daha uygun diyeyim. Önce anlaştık diğer işin yükü bende olsun siz onu yapın diye. Ben yaptım yaptım olmadık şeyden bahane üretip diğer iş gelince bana yıkmaya çalıştılar. Olayı üst müdüre intikal ettirdim ve o da beni haksız gördü kızdı. Sonra aradan 4 ay geçti aynı iş yine geldi ve bana o zaman iyilik yapar gibi devam eden işleri üstlenen arkadaş benim üzerimde çok var tüm sıfırdan gelenleri sen al dedi. Meğer devam edenleri alıp sayısını artırmış yenilerle ben uğraşayım durayım. Olay yine ben koridorda bu yaptığınız hiç hoş değil falan derken müdür duydu sordu noluyor diye. Sonra yine karşılaştık 2 saat sonra ben sorun var dedim. Önce bağlı olduğumuz müdürden dinleyip sonra bizi çağırdı yanına.Ben ama odada yeni gelen işle ilgili bir şey söylemeden o arkadaş konuyu açmıştı. Ben servis değişikliği istiyorum dedim her zamanki gibi. Ben hiç bir şey söylemedim onlar açtı konuyu diyorum, Tabi sen sorunlu değilsin onlar sorunlu diyor. Odada yine mi kavga etceksin diyor. Ben her zaman huzur olsun iş hallolur diyen bir insan oldum. Ama beni böyle yansıttılar müdüre. Ben o işi yapmak istemediğimi daha önce iş dağılımında anlaştığımızı bir sürü şey söyledim sen çalışmak istemiyorsun dedi. Çok canım sıkıldı.
3 kişiyiz serviste. İkisi erkek. Biri asıl kavgacı küfürbaz bir insan . Diğeri de onun arkasından gitse de kurtulsak derken şimdi ağzına bakıyor abi abi diye. Ben olduğum gibi olunca böyle oldu. Aslında güleryüzlü bir insanım ama bıktım. Başka bir işte de gerçekten ortada bir neden yokken bir kız benimle tartışıyor ben onun işinin devamını yapıyorum bana atıyor. Ben üst müdüre bu arkadaşın yeni iş almak istemediği için sorun var diye bir nevi şikayet ettiğimde o kızla da sorun olduğunu bilen müdürde yanımızdaydı. Yani hakikaten ben sorunlu algılanıyorum. Sizce ne yapayım.
Bu arada yapmak istemediğim işten verdiler ve onun için oda arkadaşlarıma mecburum. Şu an konuşuyoruz ama nasıl olsa müdürde bana kızdığından ve sorunlu dediğinden ellerinde koz var.

Orası iş yeri
Profesyonel davranmaya çalışın
Mesai saati içinde size ne görev verilirse onu yapın
Onu istemem, bunu beğenmem tarzı şımarıklıklar iş hayatında olmamalı
Millete koz vermeyin.
İlkokul öğrencilerinin öğretmene şikayeti gibi iş arkadaşlarınızı sürekli üstlerinize şikayet etmeyin.

Zor olduğunu düşündüğünüz işten kacmissiniz. Diğerleri de zor olduğunu düşünmüş demek ki niye hep biz yapıyoruz demişler. Uzun süre de yapmislar aslında sıranın size geldiğini düşünüyorlar demek ki. Bence sizde hata var gibi.

İs yerinde is secme luksu var mi ya? Devlet kadrosu herhalde. Ozelde adami kaale bile almazlar cunku.

Bence isinizi yapin,hayatiniza devam edin. Onu sevmem bunu yapmam dediginiz icin sorunlu olan kisi sizsiniz gibi geldi bana.

işyerinde arkadaşımda yok doğru düzgün benim güleryüzlü samimi oluşum antipatik geliyor sanırım. Bir de üstüne bunlar çok canım sıkılıyor.

Siz bence müdüre oturup her seyi en baştan anlatin.Yanlis taninmissiniz.Ayrica cok konuşmaya,samimiyet kurmaya gerek yok.Ciddi olun,kendinize kimseyi pek yaklaştirmayin

Orası iş yeri
Profesyonel davranmaya çalışın
Mesai saati içinde size ne görev verilirse onu yapın
Onu istemem, bunu beğenmem tarzı şımarıklıklar iş hayatında olmamalı
Millete koz vermeyin.
İlkokul öğrencilerinin öğretmene şikayeti gibi iş arkadaşlarınızı sürekli üstlerinize şikayet etmeyin.
aynen katılıyorum.profesyonel değilsiniz , iş hayatına uygun davranışlarınız yok.kendinize başka bir iş bakar olun görünen o ki iş yerinde ufak bi dalgalanmada ya da yeni bir olayda gözden çıkartılacak eleman sizsiniz , daha önce de uyarılmışsınız zaten.ya da toparlanıp nazlanmayı bırakıp işinizi yapın.ben babamın işine gittiğimde bile iş seçmiyorum

İstemediğinizi işi yaptırmak için sizi orda zorla tutmuyorlar herhalde..
İstemediğin sevmediğin işi yapmak istemediğin sevmediğin biriyle evlenmek gibi bişeydir heralde..bence yeni bir iş bakın siz severek yapmak istediğiniz bir iş..bu süreçte de denileni elinizden geldiğince yapmaya çalışın.

Sizce bu saatten sonra ne yapayım.Daha cuma günü odadaki dışarı çıkacaktı evrakı bana bırak gelirlerse ilgileneyim dedim pazartesiye salla dedi. Bende öyle diyemem dedim çünkü müdür duysa o yok diye işin yapılmadığını yine bana kızar.Hazırlamadım imzalan evrakı dedi.Sonra diğer arkadaş müdür kızar falan deyince bana mail atıp çıktı. Yani odada bir zıtlaşma da var. Müdürle tekrar konuşamam çünkü dinlemez artık.

İnsanlarla mesafeli dursam daha sorunlu gözükmez miyim? Bu zamana kadar hep güleryüzlü idim çünkü. Gerçi benle yemeğe falan takılan çağıran da yok.Tarafını seçenler var gibi.

Anlattıklarınız dışarıdan bir göz olarak değerlendirince sorunun sizde olduğunu söyleyebilirim. Üstelik anlatan taraf siz olmanıza rağmen. İş beğenmiyor, iş seçİyorsunuz. Ayrıca işinizi de başkalarının üzerine yıkmaya çalışıyorsunuz. İstediğiniz olmayınca da insanları suçluyosunuz. Ama burda hatalı olan taraf sizsiniz. İş tanımınız bellidir ve o tanımı karşılamanız gerekir. Kendi kafanıza göre iş bölümü yapıyorsunuz fakat ne hikmetse sizden başka kimse uymuyor bu bölüşmeye. Üstelik cinsiyetiniz bile bahane etmişsiniz resmen.
İş arkadaşlarınızın hepsinin sizi sevmiyo olması da tesadüf değildir heralde. Bunca insan sizi kurban seçmemiştir diye düşünüyorum. Bence kendinize çeki düzen verin. Bu tavırlarla hiç bir iş yerinde tutunamazsınız. Ben işveren olsam bu kadar huzursuzluk çıkaran bir personeli işyerinde istemezdim

Anlattıklarınız dışarıdan bir göz olarak değerlendirince sorunun sizde olduğunu söyleyebilirim. Üstelik anlatan taraf siz olmanıza rağmen. İş beğenmiyor, iş seçİyorsunuz. Ayrıca işinizi de başkalarının üzerine yıkmaya çalışıyorsunuz. İstediğiniz olmayınca da insanları suçluyosunuz. Ama burda hatalı olan taraf sizsiniz. İş tanımınız bellidir ve o tanımı karşılamanız gerekir. Kendi kafanıza göre iş bölümü yapıyorsunuz fakat ne hikmetse sizden başka kimse uymuyor bu bölüşmeye. Üstelik cinsiyetiniz bile bahane etmişsiniz resmen.
İş arkadaşlarınızın hepsinin sizi sevmiyo olması da tesadüf değildir heralde. Bunca insan sizi kurban seçmemiştir diye düşünüyorum. Bence kendinize çeki düzen verin. Bu tavırlarla hiç bir iş yerinde tutunamazsınız. Ben işveren olsam bu kadar huzursuzluk çıkaran bir personeli işyerinde istemezdim
Yok tam öyle değil iş bölümüne birlikte karar verdik ama 5 kişiden 3 e düşürülünce onlar bana iş yıktı ama müdürün herkes her işi yapacak bakış açısı olduğu için bunu anlamıyor.

Yok tam öyle değil iş bölümüne birlikte karar verdik ama 5 kişiden 3 e düşürülünce onlar bana iş yıktı ama müdürün herkes her işi yapacak bakış açısı olduğu için bunu anlamıyor.
Diğer giden 2 kişinin işi sizin haricinizde kalan 2 kişiye mi kaldı yani?
Yani onlar hem kendi işlerini hem gidenlerin işini yapıyor ama siz sadece kendi işinizi (tek kişilik işinizi) yapmaya devam edeceksiniz öyle mi?

Çok uyanıksınız
Pes

Bence iletişim probleminiz var ve güleryüzlü olmak bunu çözmüyor.
Mesela bir sorun olduğunuzu düşündüğünüzde 'Bu yaptığınız hiç hoş değil' diyerek 'sen' dili ile suçlayıcı bir tavır takınmanız sorununuzu çözmeyeceği gibi insanların size karşı tepki oluşturmasını sağlar.
Etkili iletişim ile ilgili kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca iş ile ilgili olumlu olumsuz bütün durumları yazıya dökün, mail üzerinden halledin, kanıtınız olsun hem de profesyonellikten çıkmamış olursunuz.

Evet iletişim problemi olabilir. Gerçekten iyi niyetli yaklaşıyorum ama kesinlikle anlaşılmıyor. Hatta iş arkadaşlarımla ya da müdürlerimle olsun profesyonel bir dille konuşamıyorum daha aile içi gibi oluyor diyebilirim. 31 yaşında Üni mezunu daha önce de iş deneyimi olan biriyim. Belki burada biraz stresli bir ortamdayım o yüzden bilmiyorum gerçi pek arkadaş çevrem olmayışından da olabilir. Bu iletişim sorununu nasıl çözerim?

Herkes benim problemli olduğumu düşünüyorsa ben de ilk olarak onları eleştirmek yerine dönüp bir özeleştiri yapmayı tercih ederim. Çünkü herkesin birden size ortak bir komplo kurma ihtimali düşüktür. Öncelikle benim davranışlarımda yanlış bir şey mi var diye sorgulayın zira ya yanlış davranıyorsunuz ya da yanlış iletişim kuruyorsunuz. İş seçen insanlar sevilmezler. Herkse güler yüzlü davranmak zorunda değilsiniz ama size verilen işi yapmak zorundasınız. Bu şekilde iş ayırmanız iş arkadaşlarınızın tepkisini çeker ve sizi idarecilerinizin önünde zor durumda bırakır. Bunun üzerine bir de sürekli şikayet eden pozisyona düşmeniz daha da kötü. Olayı çözmeye değil büyütmeye çalışıyormuşsunuz izlenimi bırakır. Müdürünüze olayları aile içinde gibi anlatmamız mevzusuna hiç girmiyorum zaten. Bütün bunlar bir araya geldiğinde İşyerinde alnınıza “beni ciddiye almayın” diye tabela yapıştırsanız daha iyi olurdu. Bunları umarım biliçli olarak yapmıyorsunuzdur yoksa meslek yaşamınız çok zor geçer.

Back
X