Haksız mıyım?

fatmasu

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2009
288
176
323
İyi geceler herkese.Kafaya takmaktan uyuyamadım.Bugün çalıştığım yerde birisi bana büyük bir terbiyesizlik yaptı.Haddini bildirdim ama konuştuğu kelime o kadar terbiyesizceydi ki saatlerce kendime gelemedim.İş tartışmaya dönünce iş arkadaşlarım da konuya dahil oldu, herkes aynı şekilde benim kadar sinirlendi.Eşimi sinirle arayıp ağlayarak anlattığımda(benden duyması daha iyi olur diye anlattım) bir dakika deyip o kişiyi aramış.Ve kibar kibar sakince konuşmuş, karşıdaki kişi de özür dilemiş.

Akşam eve gelince ya böyle bir durumda tabi ki kavga et demiyorum asla istemem de nasıl bu kadar sakin kalabildin.Cidden söyler misin ben sinirden saatlerce sakinleşemedim yaptığı çok büyük terbiyesizlik dedim ve resmen suçlu oldum.Sadece senin beklediğin tepkiyi verememişim dedi ve konuşmuyoruz şu anda.İnsan eşine karşı bu denli terbiyesizce hakaret eden birine bu denli kibar olur mu gerçekten ben anlam veremedim.Abartıyorsam bilmek istiyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.

Kelime nedir? Konunun en onemli detayini soylemezseniz hakli misiniz degil misiniz bilmemiz zor.
insan tabi eşinin kendisini savunmasini beklemekte hakli ama belli ki kelime ona onemli gelmemis.

İkinci evliliğiniz.Ve bu adam durduk yerde hiç samimiyetiniz yok pis pis gülerek size yine mi birini buldunuz tarzında espiri yapıyor.Detaylı anlatamıyorum.

İş arkadaşınızla aranızda geçen diyalog nedir ? Eşiniz, sizin çözmeniz gereken bir mesele için; neden iş arkadaşınızı arıyor ve sizin adınıza konuşuyor ? İş arkadaşınız, neden sizden değil de eşinizden özür diliyor ?

Hafifletilmiş olarak yazdım.Normalde çok sakin birisiyim.Gözüm dönüp adamın üzerine yürüdüm.Terbiyesizce espiri yapmış güya.

İkinci evliliğiniz.Ve bu adam durduk yerde hiç samimiyetiniz yok pis pis gülerek size yine mi birini buldunuz tarzında espiri yapıyor.Detaylı anlatamıyorum.

Adamla neden ağız dalaşına girdiniz ki ? Çalıştığınız işyeri çok mu küçük bir yer ? Bu işyerinin bir amiri, müdürü, patronu yok mu ? Arkadaşlarınız da duruma şahitlik ediyorsa, ispatınız da var; gidip şikayetçi olun bu insan müsvettesinden.

Benim iş yerime gelen ama benim eski işyerimden eşimin tanıdığı birisi.Kurumlar arası bağlantı var.Şu anda çalışmıyor bu kişi.

Siz haklısınız.Eşiniz bu kadar kibar davranacaksa bu sözde espri karşısında keşke hiç aramasaydı adamı.
Adam bildiğiniz eşinin namusu hakkında saçma sapan espiri yapıyor güya.Eşimin o kadar sakin kalmasına ben de şaşırdım açıkçası.Gidip kavga etsin demiyorum ama bu kadar sakinlikte fazla geldi aramanın manası ne o zaman dediğiniz gibi.

eşiniz de böyle laçka ortamlarda bu tarz esprilere alışmış demek ki. Ona da çok büyütülecek bir şey gibi gelmemiş. bazı insanlar böyle benim kv ve kp de aynı, hatta arkadaş çevreleri de benzer. birbirlerine ve aynı şekilde birbirlerinin eşlerine böyle cıvık güya espri dedikleri şeyleri yapıyorlar. kp arkadaşının eşine " daha koca bulamadın mı x" diyebiliyor mesela. sizde de eşinizle biraz algı ve yaşama bakış farkı var belki de. zamanla rayına oturtursunuz umarım.

Tam tersi o tarz konuşmalardan hiç hoşlanmayan,en ufak samimiyetsiz muhabbete bile sinirlenen birisi.Normalde ilkokul velisi gibi hiç bir işime karıştırmam eşimi.Her şeyimi kendim hallederim.Sadece ilk kez onu ağlayarak arayıp sakinleşmek istedim anlatıp.Sonra da onun bu sakin tavrı canımı sıktı.Ben gözümde onu cok büyütmüşüm onu anladım.Çok teşekkür ederim.

Yani sizin sikayetiniz üzerine araması bile hesap sorma had bildirme dmeek degil midir arkadasa. Size sakincr konustum demiştir ama belki de telde sandıgınz kadr sakin konusmamıstır adamda zaten weinizden aldıgı uyarı karsıısnda özür dilemiş. Yani sinirle konussaydı iş farklı boyuta gelecek oylesi daha kötü. Esiniz uslubunca uyarısnı yapmıstır bence . Ama o kişiye de ders olmustur tanımadıgı kadınlarla böyle laubali hadsizce espriler yapmamayı ögrenmiş oldu

Bilmiyorum diyorum ya belki de çok abartıyorum.Ama kendimi aşırı değersiz hissediyorum.Siz yazdıktan sonra bir nebze rahatladım.Ben onunla ilgili birisi kötü bir şey diyecek olsa anında sinirlenip laf söyletmeyen biriyim.Sevdiğim herkese karşı öyleyim.Ondan da onu bekledim.Sizin anlattığınız gibi düşünmemiştim teşekkür ederim

Çok sağolun bazen gerçekten tepkim normal mi düşünemiyorum.
Kavga etsin istemiyorum ama sakince konuşmasına da bozuldum ne demek? Keşke eşinizi arayıp "şunu söyleyeceksin bunu yapacaksın" deseydiniz daha kesin olurdu ne istediğiniz. Herkes sizin gibi kavgacı mı olsun, laf söyleyenin üstüne mi yürüsün? Anında arayıp gerekeni söylemiş özür diletmiş karşı tarafa. Tam tersi sevinmeniz lazım, aklı başında mantıklı davranan eşim var diye.

Elin adamının söylediğine ne bu kadar takılıyorsunuz ki? Siz üstüne yürüyüp cevabını vermişsiniz zaten. Ben de tepkinizi abartı buldum.

Ya biz değeri neden eşlerimizden bekliyoruz onu anlamıyorum hep bu beklentilerimiz alınganlıklarımız yüzünden çıkıyor kavgalarımız zaten o sizinle aynı çerçeveden bakmak zorunda değilki hayata ben böyle yapardımla olmazki bu işler sonuçta aramış karşıdakide özür dilemiş uzatmayın. Yanlış anlamayında kafa yapınızı değiştirin lütfen,zaten ikinci evliliğinizmişte gerek yok lüzumsuz tartışma çıkarmalara sonra bıkıyorlar ciddi meselelerde bile umursanmaz hale geliyorsunuz basit şeyleri uzatmayınki eşiniz sizi değerli görsün

Söylediği şeyi tam olarak burda yazamadığım İçin biraz da tepkim abartı gelmiş olabilir.Haklısınız elin adamı yüzünden tüm günüm mahvoldu daha da kafaya takıp kendimi üzmücem teşekkür ederim.

Simdi sakin konuşmanın sekli var tam olarak agiz dalasimi istediginiz belki oyle bir laf etti 10 sesli tartismaya bedel .gerek yok arti esinizin aramasi bile ben arkasindayim esimin demek msji adam almıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…