• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlığa uğramak, her şeye rağmen vicdan azabı ve geldiğimiz bu durumda ne yapmalıyım?

Yani diyor ki benden para çıkacak senden çıkmayacak
Embesil
Siz de deseydiniz ya bende kira gelirinden feragat ediyorum yani benimde maddi kaybım olacak ve bu faturanın kaç katı olacak
Kaldı ki birde sen babamın evinde oturuyorsun
Allahim ya
Sen herseyin hayırlısını ver ya Rabbi amin
Zeka kırıntısı var mı acaba onda bunu düşünecek kadar. Aminnn amin çok amin 😕

Sizin kvnizle konunuzu hatırlıyorum yorum yapmıştım ona. Geçen seneydi değil mi? O anki mantığımla şu anki mantığım aynı olsa keşke. Ben de bir gün çok pişman olmaktan korkuyorum. Ama ev konusunu rafa kaldırdım düzenli yardım yapacağım. Köyümüz yok dolayısıyla köy evleri de yok. Olanlar da gitti işte. En düşük emekli maaşı maalesef.
havaya boşa atılmış para olur
eviniz en azından size kalır

Nasıl yani? Sizce ev almak mı mantıklı tam anlayamadım
bence evet
ev elinizde kalacak
diğer türlü verdiğiniz para uçup gidecek
gerçi anne babaya yardım parayla ölçülmez ama
imkan varsa ev almak daha mantıklı

bir de ben anne babaya bir şey yapılacaksa bireysel düşünmek taraftarıyım
diğerleri yapmıyosa yapmasın siz istiyorsanız elinizden geleni yapın
kendi içiniz fahat olsun
öbürü kendi derdine yansın
tabi bu aileye göre değişir
hak eden var etmeyen var

bence evet
ev elinizde kalacak
diğer türlü verdiğiniz para uçup gidecek
gerçi anne babaya yardım parayla ölçülmez ama
imkan varsa ev almak daha mantıklı

bir de ben anne babaya bir şey yapılacaksa bireysel düşünmek taraftarıyım
diğerleri yapmıyosa yapmasın siz istiyorsanız elinizden geleni yapın
kendi içiniz fahat olsun
öbürü kendi derdine yansın
tabi bu aileye göre değişir
hak eden var etmeyen var
İşte eşim de bu şekilde söylediğinde ben mantıklı buldum ama şimdi zaten benim de aklıma gelen ve burda yapılan yorumlar neticesinde aramızı bozar mı kısmına takıldım kaldım. Yani kafam iyice karıştı 😂 ailem hak ediyor mu etmiyor mu ben de çözemedim ama bunu söylemek bile beni üzüyor şu an

Şu an evleri var çünkü, emekli maaşı da var arada da çalışıyor hala erkek kardeşime para veriyor 😅 geçen sene kardeşim sağlık problemi nedeniyle 4-5 ay çalışmadı asgari ücreti yatıyordu, ona rağmen faturalarını, mutfak masraflarını ailem yapıyordu. Çamaşır makineleri bozuldu, annem de kendine almıştı hiç açılmamış evde duruyordu, alın götürün dedi, neymiş nasıl yeni alınmazmış da onu teklif ederlermiş. Onun babası destek olmuş benim ailem niye daha fazla destek olmamış. Destek dediği de babam emekli maaşını neden geline vermemiş. Başka kayınpederler veriyormuş. - babamın tek gelir kaynağı 😅 -

Bir ara bizim eve kentsel dönüşüm teklifi gelmişti. 4 daire muhabbeti geçmişti, ben de madem ikisini onlara verirsiniz ikisi sizde kalır birini de kiraya verirsiniz demiştim, gelin hanımla kardeşim 4 daire de onların üstüne olacakmış öyle demiş. Gelin hanım bana da oğlumu da düşüneceğim, onun da evi olsun dedi, kusura bakma da senin oğlunun evini de babam düşünmesin, bir zahmet oğlunuza da evi siz alın dedim.

Böyledir bu işler, hala gelip utanmadan anneme sen kızlarına para veriyorsun, bize vermiyorsun diyorlar 😅
Ay 4 daire olayı olursa
Umarim o kadına zırnık koklatmazlar

Biz aslen Erzurum, gelin de van’lı. Türkiyenin her yerinde var maalesef. Ben annemle babamın yüzüne de diyorum, siz bunlara güvenseniz her şeyi onların üstüne yapardınız diyorum. Babamın köyde bize beş kuruş faydası olmayan tarlaları var. Amcam vefat edince - amcamın da tek oğlu var- kızlar da mirasçı oldu diye amcamın eşi üzüldü baya, oturdukları ev onun üzerine diye hemen oğlunun üzerine geçirdi. Annem de babama köydeki tarlaları oğlanın üstüne yapalım demiş. Ve o tarlaları kuzenler kullanıyor, hani faydası bile yok bize.

Annenizle babanızın bir şey istememesi de hatalarını bilmelerinden ve sizin merhametinizden. Başla bir şey değil, herkes yaptığının farkında. Anneme diyorum sen eskiden Deccal gibiydin, gelin köyü çıkınca kızların değerini anladın 😅 yaşlanınca iyilik çöküyor üstlerine
Benim dedemin 50 60 dairesi vardır en az a101 gibi marketlere kiralık dükkanları var 99 depremi öncesinde de aile apartmanı ve dükkanları varmış ama zenginleşme sonradan oldu manav ve istanbulun yerlisi şuan lüks avmlerin evlerin olduğu yerlerde annem manda bakarmış ve annem boşanacağım dediğinde sen arsızsın gelinlerle yapamazsın demiş boşanınca deprem olmuş babam gölcükte asker tam merkezindeyiz depremin anneme bodrumu layık görmüşler sahip çıkmamışlar annem de konuşmuyor. Annem de zamanında bu gelinleri sen mi si**** senin mi çocukların bunlar torunlarını evladından öte görüyorsun ben neyim pi* miyim gibi ağır sözler söylemiş dedem imamdır ama gözünü para bürümüş faize para koymuş o derece. Anneannemde dedemi döven bi kadın bulgaristanda askerlik yapmış dedem 150 anneannem 180 bi kadındı gençken o da ezdirmiş kendini ama yaşlılığı öyle değildi yine de sahip çıkmadı. Anneanneme bile bakamadılar ameliyat oldu o para içinde devlet hastasinde oldu ve bakımını yapamadılar kan sulandırı iğne olmadı pıhtı attı öldü. Şimdi dedem yalnız aklına kızları geldi. Anneme de şey diyor sana da bi daire vereyim(kız kardeşim istanbulda okuyor) kızın oturur🤣 annem anneanneme çok pişman oldu ne olursa olsun anne çünkü ne yaparsa yapsın annesi. Ama dedeme gardını indirmedi ben hakkımı helal etmiyorum dedi. Anneannem ölünce aç gözlü gelinleri bilezik kavgasına tutuştu. Mesela kuzenlerim 1 market kirası alıyor benden farkları oğlan evladı olmaları. Daha dayım doymuyor diyormuş ki abimin oğlu yok kızları var benim 2 oğlum var. Neden benim oğullarım az alıyor. Bi adamın kızı yoksa mirası erkek kardeşine düşer. Bunu diyen de avukat. Daha annemin dedesi yeni öldü annemin halaları dava açacaktı.

İnanın onları çok zor affettim. Düşünmek bile beni mahvediyor. Ve evet benden başka kimse buna kafa patlatıp canını sıkmıyor. Ben böyle bir şeyi sormasına bile şaşırdım kardeşimin. Terapi almalıyım sanırım, kendimi onarmalıyım.
Canım benim bak kardeşin ikinci mesele , ilk mesele anne ve baban , sorar hiç şaşırma çünkü o gücü onlardan alıyor.

Elbette ana babanı kendi kaderine terk et demiyorum demekte istemiyorum ama , sen yapma ben yapma bu düzen nasıl değişecek, ben kime ev yada her neyse verdiyse o baksın kafasında da değilim, herkes vaktinde yaptığı şeylerin doğru veya yanlış sorumluluğunu alsın ve sonucuna katlansın diyorum sadece hepsi bu.

Ana babanız kızım ettik bir hata gel bizi toparla da demiyor , kısacası günün sonunda biz ne yaparsak yapalım kızlar bize her türlü acır nasılsa yarı yolda kalmayız , çüklüye yaptığımızda yanımıza kar kalır düşüncesiyle kadınlarımızın her türlü sömürülmesi canımı sıkıyor sadece.

Sizin kvnizle konunuzu hatırlıyorum yorum yapmıştım ona. Geçen seneydi değil mi? O anki mantığımla şu anki mantığım aynı olsa keşke. Ben de bir gün çok pişman olmaktan korkuyorum. Ama ev konusunu rafa kaldırdım düzenli yardım yapacağım. Köyümüz yok dolayısıyla köy evleri de yok. Olanlar da gitti işte. En düşük emekli maaşı maalesef.
O olaydan sonra beni hamileyken boşanma aşamasına getirdi. Üstüne ödül ev aldık tabii ev kaynımla eşimin üstüne 1milyon civarı bi ev. Yapacak bir şey yok anlıyorum artık annesi çünkü. Ev işini düşünün hatta yarı yarıya ortak olun abin mecbur versin. En azından kira dertleri olmaz

Canım benim bak kardeşin ikinci mesele , ilk mesele anne ve baban , sorar hiç şaşırma çünkü o gücü onlardan alıyor.

Elbette ana babanı kendi kaderine terk et demiyorum demekte istemiyorum ama , sen yapma ben yapma bu düzen nasıl değişecek, ben kime ev yada her neyse verdiyse o baksın kafasında da değilim, herkes vaktinde yaptığı şeylerin doğru veya yanlış sorumluluğunu alsın ve sonucuna katlansın diyorum sadece hepsi bu.

Ana babanız kızım ettik bir hata gel bizi toparla da demiyor , kısacası günün sonunda biz ne yaparsak yapalım kızlar bize her türlü acır nasılsa yarı yolda kalmayız , çüklüye yaptığımızda yanımıza kar kalır düşüncesiyle kadınlarımızın her türlü sömürülmesi canımı sıkıyor sadece.
O kadar haklısınız ki. Sizinle tamamen aynı düşünüyorum. Hatta daha gaddar düşünürdüm. Bana ne oldu böyle bilmiyorum. Anne babamın da bir talepleri olmamasını gururlarına yoruyordum, farklı bir bakış açısı kazandırdınız bana gerçekten.

O olaydan sonra beni hamileyken boşanma aşamasına getirdi. Üstüne ödül ev aldık tabii ev kaynımla eşimin üstüne 1milyon civarı bi ev. Yapacak bir şey yok anlıyorum artık annesi çünkü. Ev işini düşünün hatta yarı yarıya ortak olun abin mecbur versin. En azından kira dertleri olmaz
Evet okumuştum yazdıklarınızı. İçiniz rahat etmiş ya önemli olan o.

Ortak ev konusundan zaten soğudum, ev konusundan da soğudum. Ben zaten emin değildim burda da söylenilenler içime çok feci kurt düşürdü. Ama hala ne yapacağımdan emin değilim 😕

Evet okumuştum yazdıklarınızı. İçiniz rahat etmiş ya önemli olan o.

Ortak ev konusundan zaten soğudum, ev konusundan da soğudum. Ben zaten emin değildim burda da söylenilenler içime çok feci kurt düşürdü. Ama hala ne yapacağımdan emin değilim 😕
Siz bilirsiniz durumunuz varsa destek olun yoksa da manevi olarak olun. Açık açık konuşun ne olacak diye. Alışverişy yapın. Meyve sebze et yesinler :(

Siz bilirsiniz durumunuz varsa destek olun yoksa da manevi olarak olun. Açık açık konuşun ne olacak diye. Alışverişy yapın. Meyve sebze et yesinler :(
Durumumuz güzel Allah'a şükür çocuğumuz yok, ev araba birikim her şeyimiz var. Ben bir parça boğazımdan et geçse vicdan yapıyorum ki destek oluyoruz babam çalışamadığından beri. Açık açık tekrar konuşacağım. Umarım her şey çok güzel olur.

Herkese iyi akşamlar. Bir konuda çok sıkıştım ve arada kaldım, sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. Bana güzelce bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum ☺
Konu ailem. Çok fazla detay vermeyeceğim ama önemli noktalara dokunup bazı yerleri değiştirerek anlatacağım tanınmamak adına.

Babam önceden çok kısa bir dönem çok zenginleşmişti ve maalesef bütün malları elinden gitti. Bir tane evini de erkek kardeşimin üzerine vermişti kaybetmeden önce. Şimdi çok zor durumda kaldılar. Bir emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar annemle ama tabii ki destek oluyorum. Oluyorum diyorum çünkü erkek kardeşimin asla böyle bir yardımı desteği yok. Neyse bu beni ilgilendirmez tabii ama aramızda bir gerginlik oldu. Şimdi onu anlatacağım.

Eşim dünya iyisi bir adam gerçekten Allah razı olsun. Ailemin bu durumuna kayıtsız kalmadı hiçbir zaman ve benden önce hep o yardımcı olmaya çalıştı. Geçenlerde çok mantıklı olduğunu düşündüğüm bir fikirle geldi bana. Bizim zamanında yatırım için aldığımız bir ev var. Oturmuyoruz evde ve kiracısı yeni çıktı birkaç ay kadar önce. Güzel de bir para ediyor satacak olduğumuzda. Eşim bu evi satıp 1/3 ü ile ailemin yaşadığı yerden ev alıp içine ailemi oturtmayı, kalan parayla da yine aşağı yukarı aynı kira getirisine sahip bir yerden ev almayı teklif etti. Bana cazip geldi çünkü sonuçta ailem bu insanlar ve erkek kardeşim yapmasa bile ben bir şeyler yapmakla yükümlü hissediyorum kendimi. Yani bu plan olmasa da maddi yardım yapılacak. En azından senelerce kiraya boşa para vermektense işin sonunda mülkümüz bizde kalır dedik. Ama asıl sorun burdan sonra başladı. Kardeşim nasıl olduysa bana ailemin durumu hakkında ne yapacağız diye sormak için aradı. Ben de ona zaten halihazırda yardımda bulunduğumu, böyle de bir plan yaptığımızı söyledim. Ama istersen boşuna kira vermeyelim senelerce, ortak bir ev de alabiliriz dedim. Bir şey demedi sessiz kaldı. Ardından ona "Ya da boşver, sen de fatura giderlerine vs yardımcı olabilirsin, yani bir şekilde bir yol çizeriz. " dedim. Ben ona bunu söyledikten sonra seni arayacağım dedi ve kapattı.

Ertesi gün aradı, vay efendim benim işin sonunda evim kendime kalacakmış ama o neden boşa sürekli fatura vs versinmiş. İşin sonunda eline hiçbir şey geçmeyecekmiş. E demezler mi sen de evlerinde oturuyorsun ya? Sinirden nasıl yazdığımı bile bilmiyorum yazım hataları için kusura bakmayın. Sakince konuştum ya sana çözüm yolu da sunuyorum, bir şey yapmak istemiyorsan öyleyse neden beni aradın soruyorsun dedim öyle değil mi? Yani bilmiyorum çok arada kaldım. Eşime bu durumdan tabii ki bahsetmedim. Her yoruma cevap veremezsem de kusura bakmayın konuyu eşim görsün bilsin istemiyorum ama ne yapmalıyım sizce bu durum karşısında? Kendimi çok sıkışmış ve haksızlığa uğramış hissediyorum. Çok haksızlık yapıldı gerçekten. Ama bir şey yapmazsam benim içim rahat etmeyecek ve kalbim soğumayacak. Onu kendi içimde affedip unutmaya çalışıyorum. Şu an içinde bulunduğum durumu yorumlamaya çalışırsanız çok sevinirim. Okuyup yorumlayan, vakit ayıran herkese çok teşekkürler.
Ayyy tövbe kendisi ev alsın o zaman değişik

Durumumuz güzel Allah'a şükür çocuğumuz yok, ev araba birikim her şeyimiz var. Ben bir parça boğazımdan et geçse vicdan yapıyorum ki destek oluyoruz babam çalışamadığından beri. Açık açık tekrar konuşacağım. Umarım her şey çok güzel olur.
Benim şehrimde 1 1.5a güzel evler var mesela. Abinle ya ev alın ya kira ödeyin. Kabul etmezse artık bi yoluna bakılır. En son çare evi satmak olsun bi ev satınca vergisi algısı tapusu o kadar masraflı ki 500bin gider en az

Kardeşinize annem babam emekli maaşıyla geçinmeye çalışırken sen onların evinde oturuyorsun ben buna bir şey demiyorken sen nasıl kar zarar hesabı yaparsın diyemediniz mi?
Bu konuda pasif kalmayın. Ne münasebet?
Anne babanıza elinizden geleni yapın ama ev satıp almak buna dahil değil bence
Maddi yardımda bulunursunuz, fazlasına şu aşamada gerek yok. Bekar olsanız, her şey size ait olsa neyse ama evliyken eldeki tek evi anne baba için satmayı , sonrasında başka ev alacak olsanız bile doğru bulmadım.

Beni bir gün sabrımın son noktasına getirecek de. Hatta şu 🤏 kadar kaldı.
Ben olsam şöyle yapardım

Kardeşimi engellerim içimden anama babama ne geliyorsa elimden gönlümdne onu yapardım

Kardeşiniz her şeye karışıp boş yapmasın

Back
X