• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlığa uğramak, her şeye rağmen vicdan azabı ve geldiğimiz bu durumda ne yapmalıyım?

Diyemedim. Aptalım sırf bu mesele büyür kavgaya döner, kulaklarına gider de yük hissederler kendilerini diye diyemedim.

Ev konusunda çok haklısınız. Ben asla böyle bir şeyi zaten teklif edemezdim, eşimin sunduğu argümanlarla mantıklı gelmişti fakat kesinlikle vazgeçtim. Şu anki durumda sanırım onlar kirasını kendileri ödesin, ben fatura gıda giderlerine vs destek olacağım.
Erkek evlada ev alıp kız evlada ev almayınca kulağına gider kızımız üzülür dememişler. Bana da alırlardı demeyin almamışlar işte. İte kaka zorla krediyle de alınmamış, para gelmiş durum iyi olmuş ve hemen oğullarına ev alıvermişler. Belki aynı zenginliğe tekrar kavuşsalar oğullarına bir ev daha alırlar. Evi geri niye istemiyorlar mesela, veya ayda şu kadar bu kadar kira öder gibi bize ödeme yap niye demiyorlar? Şu durumda bile oğullarının huzurunu kaçırmıyorlar. Evlat ayıran anne babalara pek üzülmüyorum ben. Gururlularmış hislilermiş, kız çocuğunu yok sayarken nedense hislenmiyorlar. Ben yerinizde olsam kendi evimi satıp onlar için başka ev almam. Aydan aya maddi yardım yapın, mutfak alışverişi fatura vs ödeyin. Günün sonunda kuruş faydası olmayan oğulları yine kıymetli olacaktır. Siz gururlular ondan söylemiyorlar istemiyorlar diyorsunuz, ben de oğullarının huzuru kaçsın istemiyorlar diyorum.

Ya evlat ayiriminda kizi erkegide yok biliyor musunuz her ailede bir tane hic bir halta yaramayan ama.favori evlat oluyor bakiyorsunuz parasi yok ama luks yasamaya calisiyor geriye fatura kira odeyemiyor bunlari hoop aile oduyor bu evlat isi dusmedikce ana babasini aramiyor ana babada bundan sikayet ediyor ama geriye donuyorlar yardim eden vefali evlada bir cift corap almiyorlar bir guzel sozleri olmuyor isleri dusmedikce aramiyorlar bile

Orası öyle tabi de bizim topraklarda bu genelde kız erkek diye ayrılıyor. Bazen de bir evlada dönüyor, oğlunu ezip kızına yapan da az değil.

Herkese iyi akşamlar. Bir konuda çok sıkıştım ve arada kaldım, sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. Bana güzelce bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum ☺
Konu ailem. Çok fazla detay vermeyeceğim ama önemli noktalara dokunup bazı yerleri değiştirerek anlatacağım tanınmamak adına.

Babam önceden çok kısa bir dönem çok zenginleşmişti ve maalesef bütün malları elinden gitti. Bir tane evini de erkek kardeşimin üzerine vermişti kaybetmeden önce. Şimdi çok zor durumda kaldılar. Bir emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar annemle ama tabii ki destek oluyorum. Oluyorum diyorum çünkü erkek kardeşimin asla böyle bir yardımı desteği yok. Neyse bu beni ilgilendirmez tabii ama aramızda bir gerginlik oldu. Şimdi onu anlatacağım.

Eşim dünya iyisi bir adam gerçekten Allah razı olsun. Ailemin bu durumuna kayıtsız kalmadı hiçbir zaman ve benden önce hep o yardımcı olmaya çalıştı. Geçenlerde çok mantıklı olduğunu düşündüğüm bir fikirle geldi bana. Bizim zamanında yatırım için aldığımız bir ev var. Oturmuyoruz evde ve kiracısı yeni çıktı birkaç ay kadar önce. Güzel de bir para ediyor satacak olduğumuzda. Eşim bu evi satıp 1/3 ü ile ailemin yaşadığı yerden ev alıp içine ailemi oturtmayı, kalan parayla da yine aşağı yukarı aynı kira getirisine sahip bir yerden ev almayı teklif etti. Bana cazip geldi çünkü sonuçta ailem bu insanlar ve erkek kardeşim yapmasa bile ben bir şeyler yapmakla yükümlü hissediyorum kendimi. Yani bu plan olmasa da maddi yardım yapılacak. En azından senelerce kiraya boşa para vermektense işin sonunda mülkümüz bizde kalır dedik. Ama asıl sorun burdan sonra başladı. Kardeşim nasıl olduysa bana ailemin durumu hakkında ne yapacağız diye sormak için aradı. Ben de ona zaten halihazırda yardımda bulunduğumu, böyle de bir plan yaptığımızı söyledim. Ama istersen boşuna kira vermeyelim senelerce, ortak bir ev de alabiliriz dedim. Bir şey demedi sessiz kaldı. Ardından ona "Ya da boşver, sen de fatura giderlerine vs yardımcı olabilirsin, yani bir şekilde bir yol çizeriz. " dedim. Ben ona bunu söyledikten sonra seni arayacağım dedi ve kapattı.

Ertesi gün aradı, vay efendim benim işin sonunda evim kendime kalacakmış ama o neden boşa sürekli fatura vs versinmiş. İşin sonunda eline hiçbir şey geçmeyecekmiş. E demezler mi sen de evlerinde oturuyorsun ya? Sinirden nasıl yazdığımı bile bilmiyorum yazım hataları için kusura bakmayın. Sakince konuştum ya sana çözüm yolu da sunuyorum, bir şey yapmak istemiyorsan öyleyse neden beni aradın soruyorsun dedim öyle değil mi? Yani bilmiyorum çok arada kaldım. Eşime bu durumdan tabii ki bahsetmedim. Her yoruma cevap veremezsem de kusura bakmayın konuyu eşim görsün bilsin istemiyorum ama ne yapmalıyım sizce bu durum karşısında? Kendimi çok sıkışmış ve haksızlığa uğramış hissediyorum. Çok haksızlık yapıldı gerçekten. Ama bir şey yapmazsam benim içim rahat etmeyecek ve kalbim soğumayacak. Onu kendi içimde affedip unutmaya çalışıyorum. Şu an içinde bulunduğum durumu yorumlamaya çalışırsanız çok sevinirim. Okuyup yorumlayan, vakit ayıran herkese çok teşekkürler.
Sonucta sizde kiracidan para almayacaksiniz aileniz oturacak yoksa sizde suan 2 eve sahip olurdunuz bi zahmet faturalari odesin

Hanımlar tek tek cevap vermeyeyim toplu cevap olsun dedim. Hepinize çok teşekkür ederim. Olaya farklı bakış açıları ile bakmamı sağladınız. Bu arada gerçekten eşime haksızlık olacağı konusunda çok haklısınız. Sabah kahvaltıda ona kesin bir dille bunu kabul etmeyeceğimi söyledim. İlerde satmayı düşündüğümüz ev çok değerlenebilir, hiçbir şey olmasa bile bak şöyle böyle yapmıştık diye başıma vurabilir. Vurmasa bile içten içe böyle düşünüp hissetmesini istemem. Diğer yaptığım yardıma da asla karışmıyor zaten. Erkek kardeşim olacak kişi ile de haftaya yüz yüze geleceğiz, net bir şekilde konuşmayı düşünüyorum. Düne göre daha fazla yatıştım. O kadar aşırı duygusal düşünmüyorum en azından. Umarım güzel bir çözüme kavuştururuz. Allah bütün evlatlara, anne babalara hayırlı ömürler nasip etsin 🤲🏻

Ahh Ahh ben anneme açıkça dedim yüzünüze bakmam öyle bir şey yaparsanız - erkek kardeşimle yengem diyor ya 4 daire de bize, erkek kardeşim 4’ünğ de istiyor, yengem lütfedip birini annemlere bırakıyor- annemlerle zaten altlı üstlü oturuyorlar; bir daireleri var, 4 daire düşerse madem iki iki bölüşün diye biz dedik- ama işte niye kızlara kalsın kafasındalar.

Eşimin dedesi de öyle, vaktinde annesi vefat etmiş eşimin, çakal herif tüm malvarlığını oğullarına yapmış, ölür ölmez davaları açacağız. Değerli bir şey olduğundan değil, bir de dayısının eşi utanmadan eşime şeu diyor, bu evde sizin de hakkınız var, evi oğlunun üstüne geçirilmiş halbuki
Nıye kızlara kalsın kafasında olanlara anne babanız da dahil mi peki.
abinize yengenize uymazlar inşallah de mi

Herkese iyi akşamlar. Bir konuda çok sıkıştım ve arada kaldım, sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. Bana güzelce bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum ☺
Konu ailem. Çok fazla detay vermeyeceğim ama önemli noktalara dokunup bazı yerleri değiştirerek anlatacağım tanınmamak adına.

Babam önceden çok kısa bir dönem çok zenginleşmişti ve maalesef bütün malları elinden gitti. Bir tane evini de erkek kardeşimin üzerine vermişti kaybetmeden önce. Şimdi çok zor durumda kaldılar. Bir emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar annemle ama tabii ki destek oluyorum. Oluyorum diyorum çünkü erkek kardeşimin asla böyle bir yardımı desteği yok. Neyse bu beni ilgilendirmez tabii ama aramızda bir gerginlik oldu. Şimdi onu anlatacağım.

Eşim dünya iyisi bir adam gerçekten Allah razı olsun. Ailemin bu durumuna kayıtsız kalmadı hiçbir zaman ve benden önce hep o yardımcı olmaya çalıştı. Geçenlerde çok mantıklı olduğunu düşündüğüm bir fikirle geldi bana. Bizim zamanında yatırım için aldığımız bir ev var. Oturmuyoruz evde ve kiracısı yeni çıktı birkaç ay kadar önce. Güzel de bir para ediyor satacak olduğumuzda. Eşim bu evi satıp 1/3 ü ile ailemin yaşadığı yerden ev alıp içine ailemi oturtmayı, kalan parayla da yine aşağı yukarı aynı kira getirisine sahip bir yerden ev almayı teklif etti. Bana cazip geldi çünkü sonuçta ailem bu insanlar ve erkek kardeşim yapmasa bile ben bir şeyler yapmakla yükümlü hissediyorum kendimi. Yani bu plan olmasa da maddi yardım yapılacak. En azından senelerce kiraya boşa para vermektense işin sonunda mülkümüz bizde kalır dedik. Ama asıl sorun burdan sonra başladı. Kardeşim nasıl olduysa bana ailemin durumu hakkında ne yapacağız diye sormak için aradı. Ben de ona zaten halihazırda yardımda bulunduğumu, böyle de bir plan yaptığımızı söyledim. Ama istersen boşuna kira vermeyelim senelerce, ortak bir ev de alabiliriz dedim. Bir şey demedi sessiz kaldı. Ardından ona "Ya da boşver, sen de fatura giderlerine vs yardımcı olabilirsin, yani bir şekilde bir yol çizeriz. " dedim. Ben ona bunu söyledikten sonra seni arayacağım dedi ve kapattı.

Ertesi gün aradı, vay efendim benim işin sonunda evim kendime kalacakmış ama o neden boşa sürekli fatura vs versinmiş. İşin sonunda eline hiçbir şey geçmeyecekmiş. E demezler mi sen de evlerinde oturuyorsun ya? Sinirden nasıl yazdığımı bile bilmiyorum yazım hataları için kusura bakmayın. Sakince konuştum ya sana çözüm yolu da sunuyorum, bir şey yapmak istemiyorsan öyleyse neden beni aradın soruyorsun dedim öyle değil mi? Yani bilmiyorum çok arada kaldım. Eşime bu durumdan tabii ki bahsetmedim. Her yoruma cevap veremezsem de kusura bakmayın konuyu eşim görsün bilsin istemiyorum ama ne yapmalıyım sizce bu durum karşısında? Kendimi çok sıkışmış ve haksızlığa uğramış hissediyorum. Çok haksızlık yapıldı gerçekten. Ama bir şey yapmazsam benim içim rahat etmeyecek ve kalbim soğumayacak. Onu kendi içimde affedip unutmaya çalışıyorum. Şu an içinde bulunduğum durumu yorumlamaya çalışırsanız çok sevinirim. Okuyup yorumlayan, vakit ayıran herkese çok teşekkürler.
ya hu ev zaten senin eşin iyilik yapıp bedelsiz oturun diyecek yani ailen oturmasa da o ev sizin, kardeşin de aldığı evin karşılığında ayda 2-3 binlik faturayı mı dert ediyor korkunç. ben olsan kardeşimi tınlamam ailemi yine yerleştiririm ama anneme de oğlun böyle böyle dedi kırgınım görüşmüyoruz derim.

Ya evlat ayiriminda kizi erkegide yok biliyor musunuz her ailede bir tane hic bir halta yaramayan ama.favori evlat oluyor bakiyorsunuz parasi yok ama luks yasamaya calisiyor geriye fatura kira odeyemiyor bunlari hoop aile oduyor bu evlat isi dusmedikce ana babasini aramiyor ana babada bundan sikayet ediyor ama geriye donuyorlar yardim eden vefali evlada bir cift corap almiyorlar bir guzel sozleri olmuyor isleri dusmedikce aramiyorlar bile
Aynen aynen bizim ailede de, öyle de bir savunuluyor ki o abla bozuntusu🤣

Hanımlar tek tek cevap vermeyeyim toplu cevap olsun dedim. Hepinize çok teşekkür ederim. Olaya farklı bakış açıları ile bakmamı sağladınız. Bu arada gerçekten eşime haksızlık olacağı konusunda çok haklısınız. Sabah kahvaltıda ona kesin bir dille bunu kabul etmeyeceğimi söyledim. İlerde satmayı düşündüğümüz ev çok değerlenebilir, hiçbir şey olmasa bile bak şöyle böyle yapmıştık diye başıma vurabilir. Vurmasa bile içten içe böyle düşünüp hissetmesini istemem. Diğer yaptığım yardıma da asla karışmıyor zaten. Erkek kardeşim olacak kişi ile de haftaya yüz yüze geleceğiz, net bir şekilde konuşmayı düşünüyorum. Düne göre daha fazla yatıştım. O kadar aşırı duygusal düşünmüyorum en azından. Umarım güzel bir çözüme kavuştururuz. Allah bütün evlatlara, anne babalara hayırlı ömürler nasip etsin 🤲🏻
Dogru karari almanıza, evinizi gözden cikarmamaniza sevindik
Uamrim kardeşinize söylediklerinizde afilli olur. Oturduğu evi babanızın verdiğini de başına kakın

Bizim zamanında yatırım için aldığımız bir ev var. Oturmuyoruz evde ve kiracısı yeni çıktı birkaç ay kadar önce. Güzel de bir para ediyor satacak olduğumuzda. Eşim bu evi satıp 1/3 ü ile ailemin yaşadığı yerden ev alıp içine ailemi oturtmayı, kalan parayla da yine aşağı yukarı aynı kira getirisine sahip bir yerden ev almayı teklif etti.
Bu ev nasıl bir evmiş ki satınca 3’te 1’i ile ailenin oturacağı bir ev alınıyor, kira getirisi azalmadan bir ev daha alınıyor? Bir tek ben mi buraya takıldım🙈

Bu ev nasıl bir evmiş ki satınca 3’te 1’i ile ailenin oturacağı bir ev alınıyor, kira getirisi azalmadan bir ev daha alınıyor? Bir tek ben mi buraya takıldım🙈
Evi topraktan aldık 4 sene önce, çok güzel bir yerden aldık ve değerlendi. Kiracımız eskiydi, zaten çok yüksek meblağ ödemiyordu. Ailemin şehrinde 3 te 1 i ile rahat ev alınabiliyor, eski kiracının vereceği tutarı aşağı yukarı birçok şehirden alacağımız ev ile de karşılayabilirdik. Zaten başka yerlere takılmasanız olmaz. Başka ne olabilir ki ev mevzusunun altından ne çıkabilir Allah aşkına 🤣 Detay vermiyorum diye de özellikle belirttim halbuki konunun başında.

Diyemedim. Aptalım sırf bu mesele büyür kavgaya döner, kulaklarına gider de yük hissederler kendilerini diye diyemedim.

Ev konusunda çok haklısınız. Ben asla böyle bir şeyi zaten teklif edemezdim, eşimin sunduğu argümanlarla mantıklı gelmişti fakat kesinlikle vazgeçtim. Şu anki durumda sanırım onlar kirasını kendileri ödesin, ben fatura gıda giderlerine vs destek olacağım.
Bu da oldukça gereksiz, ev oğula verildiyse o kirayı ödesin kendileri de faturalarını karşılasın. Başka ihtiyaçları olursa da siz karşılarsınız , hastanedir özel sağlıktır vs... Olması gereken bu

Bu da oldukça gereksiz, ev oğula verildiyse o kirayı ödesin kendileri de faturalarını karşılasın. Başka ihtiyaçları olursa da siz karşılarsınız , hastanedir özel sağlıktır vs... Olması gereken bu
Yüz yüze gelince konuşacağız bakalım düşüncesi ne. Doğru olan o zaten, hatta doğru olan direkt evden çıkması ama yapmayınca ne olabilir ki yani. Ben de ona üzülüyorum. Yapmazsa çok zor durumda kalacaklar. Umarım da yapar tabii. 🙏🏻

Yüz yüze gelince konuşacağız bakalım düşüncesi ne. Doğru olan o zaten, hatta doğru olan direkt evden çıkması ama yapmayınca ne olabilir ki yani. Ben de ona üzülüyorum. Yapmazsa çok zor durumda kalacaklar. Umarım da yapar tabii. 🙏🏻
O yapmıyor diye siz kendinizi feda edeceksiniz yani.
Bılemedım 😔

Anne-babanız için gereksiz üzülüyorsunuz. Üzülmenizi anlıyorum ama onlar bu yola bilerek girmişler zaten. Oğullarıyla olan ilişkilerine yorum yaptıkça yine oğulları değerli olacak. Onların ilişkisinden çekilin, biricik oğullarının yüzünü onlara daha çok vererek görmelerini sağlayamazsınız.
Siz ev alsanız bile yine aynı davranışlarla karşılaşacaksınız, eşinizde şahit olacak. Bu sefer ailenize iyice saygısı kalmayacak, senin ailen zaten böyle demesi daha yüksek ihtimal.
Kimsenin kurtarıcısı olmaya gerek yok, üstelik maddi sıkıntı çekerek. Eşiniz gerçekten iyi niyetli biri, kayın ailesi resmen kızımıza bir şey kalırsa damatta nasiplenir diye hinlikler yaparken o ev alma peşinde.

biz de 3 kız 1 erkek kardeşiz ve bilin bakalım kime evlenirken ev aldılar 😂 işin ilginci bunun bi haksızlık olduğunu bile düşünmüyorlar onlara göre olması gereken çünkü o erkek çocuğu. acı gerçek bu toplumda çoğu ailede kız çocuğunun bi önemi yok. kadın erkek eşitliğini konuşabilmemiz için toplum olarak kırk fırın ekmek yememiz lazım daha. sahte Bi eşitlikten bahsediyoruz Daha ailede bile eşit değiliz ki.
neyse allahtan bizimkilerin kendi evi ve iyi Bi emeklileri var da kimseye muhtaç olmazlar.

bence evinizi satmayın. kardeşinizi arayın Ben planımdan vazgeçtim. ikimiz de şu kadar yardım yapalım her ay diyin. Onu da mecbur edin yok öyle şark kurnazına bak hem bedava evde otursun hem ablası alacağı kiradan olsun beyefendi 3 5 bin fatura ödedi diye hala ne çıkarım olcak derdinde. diyemediniz mi ne çıkarın olacak gerizekalı annene babana yardım ediyorsun çıkarsız iş yapamıyor musun senin ödediğin fatura benim gözden çıkardığım kiradan Daha AZ olacak ben daha zarardayım benim çıkarım ne o zaman. diyin valla içinizde kalmasın. aileniz de duyarsa duysun azcık gözleri açılır çok kıymetli oğulları hala üçün beşin lafını yapıyor azcık da üzülsünler az da yaptıkları ayrımı ve sonuçlarını görsünler. bi laf var kendini koruyabilcek kadar kötü de olmak lazım. biz kız çocukları hep Bi yaranma kendini sevdirme derdindeyiz erkek çocukları öyle mi nasılsa koşulsuz sevilmeyi öğreniyorlar.

Evi sattım demekle olmuyor vergi tapu masrafı emlakçısı çok bilemedim bence satmayın onun yerine kiralarına destek olun

Back
X