Herkese iyi akşamlar. Bir konuda çok sıkıştım ve arada kaldım, sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. Bana güzelce bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum ☺
Konu ailem. Çok fazla detay vermeyeceğim ama önemli noktalara dokunup bazı yerleri değiştirerek anlatacağım tanınmamak adına.
Babam önceden çok kısa bir dönem çok zenginleşmişti ve maalesef bütün malları elinden gitti. Bir tane evini de erkek kardeşimin üzerine vermişti kaybetmeden önce. Şimdi çok zor durumda kaldılar. Bir emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar annemle ama tabii ki destek oluyorum. Oluyorum diyorum çünkü erkek kardeşimin asla böyle bir yardımı desteği yok. Neyse bu beni ilgilendirmez tabii ama aramızda bir gerginlik oldu. Şimdi onu anlatacağım.
Eşim dünya iyisi bir adam gerçekten Allah razı olsun. Ailemin bu durumuna kayıtsız kalmadı hiçbir zaman ve benden önce hep o yardımcı olmaya çalıştı. Geçenlerde çok mantıklı olduğunu düşündüğüm bir fikirle geldi bana. Bizim zamanında yatırım için aldığımız bir ev var. Oturmuyoruz evde ve kiracısı yeni çıktı birkaç ay kadar önce. Güzel de bir para ediyor satacak olduğumuzda. Eşim bu evi satıp 1/3 ü ile ailemin yaşadığı yerden ev alıp içine ailemi oturtmayı, kalan parayla da yine aşağı yukarı aynı kira getirisine sahip bir yerden ev almayı teklif etti. Bana cazip geldi çünkü sonuçta ailem bu insanlar ve erkek kardeşim yapmasa bile ben bir şeyler yapmakla yükümlü hissediyorum kendimi. Yani bu plan olmasa da maddi yardım yapılacak. En azından senelerce kiraya boşa para vermektense işin sonunda mülkümüz bizde kalır dedik. Ama asıl sorun burdan sonra başladı. Kardeşim nasıl olduysa bana ailemin durumu hakkında ne yapacağız diye sormak için aradı. Ben de ona zaten halihazırda yardımda bulunduğumu, böyle de bir plan yaptığımızı söyledim. Ama istersen boşuna kira vermeyelim senelerce, ortak bir ev de alabiliriz dedim. Bir şey demedi sessiz kaldı. Ardından ona "Ya da boşver, sen de fatura giderlerine vs yardımcı olabilirsin, yani bir şekilde bir yol çizeriz. " dedim. Ben ona bunu söyledikten sonra seni arayacağım dedi ve kapattı.
Ertesi gün aradı, vay efendim benim işin sonunda evim kendime kalacakmış ama o neden boşa sürekli fatura vs versinmiş. İşin sonunda eline hiçbir şey geçmeyecekmiş. E demezler mi sen de evlerinde oturuyorsun ya? Sinirden nasıl yazdığımı bile bilmiyorum yazım hataları için kusura bakmayın. Sakince konuştum ya sana çözüm yolu da sunuyorum, bir şey yapmak istemiyorsan öyleyse neden beni aradın soruyorsun dedim öyle değil mi? Yani bilmiyorum çok arada kaldım. Eşime bu durumdan tabii ki bahsetmedim. Her yoruma cevap veremezsem de kusura bakmayın konuyu eşim görsün bilsin istemiyorum ama ne yapmalıyım sizce bu durum karşısında? Kendimi çok sıkışmış ve haksızlığa uğramış hissediyorum. Çok haksızlık yapıldı gerçekten. Ama bir şey yapmazsam benim içim rahat etmeyecek ve kalbim soğumayacak. Onu kendi içimde affedip unutmaya çalışıyorum. Şu an içinde bulunduğum durumu yorumlamaya çalışırsanız çok sevinirim. Okuyup yorumlayan, vakit ayıran herkese çok teşekkürler.