• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlığa uğramak, her şeye rağmen vicdan azabı ve geldiğimiz bu durumda ne yapmalıyım?

Benim şehrimde 1 1.5a güzel evler var mesela. Abinle ya ev alın ya kira ödeyin. Kabul etmezse artık bi yoluna bakılır. En son çare evi satmak olsun bi ev satınca vergisi algısı tapusu o kadar masraflı ki 500bin gider en az
Haklısınız. Sanırım kirayı onlar ödeyecek ben de maddi destekte bulunacağım şu anlık böyle düşündüm.

Kardeşinize annem babam emekli maaşıyla geçinmeye çalışırken sen onların evinde oturuyorsun ben buna bir şey demiyorken sen nasıl kar zarar hesabı yaparsın diyemediniz mi?
Bu konuda pasif kalmayın. Ne münasebet?
Anne babanıza elinizden geleni yapın ama ev satıp almak buna dahil değil bence
Maddi yardımda bulunursunuz, fazlasına şu aşamada gerek yok. Bekar olsanız, her şey size ait olsa neyse ama evliyken eldeki tek evi anne baba için satmayı , sonrasında başka ev alacak olsanız bile doğru bulmadım.
Diyemedim. Aptalım sırf bu mesele büyür kavgaya döner, kulaklarına gider de yük hissederler kendilerini diye diyemedim.

Ev konusunda çok haklısınız. Ben asla böyle bir şeyi zaten teklif edemezdim, eşimin sunduğu argümanlarla mantıklı gelmişti fakat kesinlikle vazgeçtim. Şu anki durumda sanırım onlar kirasını kendileri ödesin, ben fatura gıda giderlerine vs destek olacağım.

Neden samimiyetsiz buldunuz ki? Sadece merak ettiğim için soruyorum. Gerçekten aç açık kalmalarına gönlüm razı gelmiyor ama çok da haklısınız.
Siz çalışıyor musunuz,yoksa erkek kardeş sizi arayarak kocanizdan mı bekliyor kendi anne babasına yapmadığı evlatligi

Sizin söylediğiniz de mantıklı aslında. Ya da evi hiç satmadan kira gelirinden dediğiniz gibi 10 gibi bir miktar verilebilir. Şimdiki kiraları 10 bin tl. Emekli maaşı en düşük emekli maaşından şu an tam ederini bilmiyorum yeni zamla birlikte.
Kiralarını yarı yarıya bölüşün hiç evinizi satmadan 5 siz 5 kardesiniz,faturalara da isterseniz destek olursunuz yaşlı iki çiftte 20 bin emekli maaşı ile yeme içmeyi halledebilir

Benim dedemin 50 60 dairesi vardır en az a101 gibi marketlere kiralık dükkanları var 99 depremi öncesinde de aile apartmanı ve dükkanları varmış ama zenginleşme sonradan oldu manav ve istanbulun yerlisi şuan lüks avmlerin evlerin olduğu yerlerde annem manda bakarmış ve annem boşanacağım dediğinde sen arsızsın gelinlerle yapamazsın demiş boşanınca deprem olmuş babam gölcükte asker tam merkezindeyiz depremin anneme bodrumu layık görmüşler sahip çıkmamışlar annem de konuşmuyor. Annem de zamanında bu gelinleri sen mi si**** senin mi çocukların bunlar torunlarını evladından öte görüyorsun ben neyim pi* miyim gibi ağır sözler söylemiş dedem imamdır ama gözünü para bürümüş faize para koymuş o derece. Anneannemde dedemi döven bi kadın bulgaristanda askerlik yapmış dedem 150 anneannem 180 bi kadındı gençken o da ezdirmiş kendini ama yaşlılığı öyle değildi yine de sahip çıkmadı. Anneanneme bile bakamadılar ameliyat oldu o para içinde devlet hastasinde oldu ve bakımını yapamadılar kan sulandırı iğne olmadı pıhtı attı öldü. Şimdi dedem yalnız aklına kızları geldi. Anneme de şey diyor sana da bi daire vereyim(kız kardeşim istanbulda okuyor) kızın oturur🤣 annem anneanneme çok pişman oldu ne olursa olsun anne çünkü ne yaparsa yapsın annesi. Ama dedeme gardını indirmedi ben hakkımı helal etmiyorum dedi. Anneannem ölünce aç gözlü gelinleri bilezik kavgasına tutuştu. Mesela kuzenlerim 1 market kirası alıyor benden farkları oğlan evladı olmaları. Daha dayım doymuyor diyormuş ki abimin oğlu yok kızları var benim 2 oğlum var. Neden benim oğullarım az alıyor. Bi adamın kızı yoksa mirası erkek kardeşine düşer. Bunu diyen de avukat. Daha annemin dedesi yeni öldü annemin halaları dava açacaktı.

Ay lütfen ileride dava açın, bırakmayın bunların yanına. O kadar üzülüyorum ki bu haksızlıklara. Aç gözlü insanlar ya, avukat dayın kılıfına uydurmaya çalışsa bile ne yapacak? Deden ölür ölmez iyi bir avukat bulup dava açın.

Ay 4 daire olayı olursa
Umarim o kadına zırnık koklatmazlar

Ahh Ahh ben anneme açıkça dedim yüzünüze bakmam öyle bir şey yaparsanız - erkek kardeşimle yengem diyor ya 4 daire de bize, erkek kardeşim 4’ünğ de istiyor, yengem lütfedip birini annemlere bırakıyor- annemlerle zaten altlı üstlü oturuyorlar; bir daireleri var, 4 daire düşerse madem iki iki bölüşün diye biz dedik- ama işte niye kızlara kalsın kafasındalar.

Eşimin dedesi de öyle, vaktinde annesi vefat etmiş eşimin, çakal herif tüm malvarlığını oğullarına yapmış, ölür ölmez davaları açacağız. Değerli bir şey olduğundan değil, bir de dayısının eşi utanmadan eşime şeu diyor, bu evde sizin de hakkınız var, evi oğlunun üstüne geçirilmiş halbuki

Kiralarını yarı yarıya bölüşün hiç evinizi satmadan 5 siz 5 kardesiniz,faturalara da isterseniz destek olursunuz yaşlı iki çiftte 20 bin emekli maaşı ile yeme içmeyi halledebilir
Haklısınız bugün eşimle konuşacağım. Bu şekilde en doğrusu sanırım.

Söyleyemiyorlar ki. Ayıpmış. Elin kızı da varmış işin içinde. Ele güne rezil olunurmuş. Dediğiniz kafadaydım ben de hep işler bu noktaya gelmeden. Ama kayıtsız kalamıyorum ne bileyim ya çok sıkıştım. Ama bir çözüm yolu bulmalarını istiyorum tabii ki. Onları tamamen rahatlatmış değilim.

Kusura bakmayın ama böyle söyleyen anne baba için çok yormayın kendinizi. Kardeşiniz ile ortak ev alın yada her ay aynı miktarda para yollayın.

El kızı varsa, el oğlu da var. Ne yaparsa yapsınlar oğulları hep en kıymetli. Asla değişmeyecek. Vermedikleri kiraya saysinlar.

Aslında söylediğiniz şekilde düşünmediler babam sadece işlerin bu noktaya geleceğini bilemedi zamanında. Ama ona yaparken bana da yapabilirdi. Çok sıkıştım ya gerçekten.
E niye demediniz senin oturduğun ev verilirken bana birşey yapılmadı ,ben bunu sorun etmiyorsam sen hiç edemezsin diye.
Ne güzel ya,evi uzerine yaparlarken ne hissetmiş cok adil oldugunu düşünen kardeşiniz?
Ona kalsa hibe edin o da mirasçı olup hak iddia etsin. Uyanık.
Evi kendi üzerinize almak mantıklı,kardeşinize asla hak kalmamalı o evden. Aşırı sinir oldum.

Ay lütfen ileride dava açın, bırakmayın bunların yanına. O kadar üzülüyorum ki bu haksızlıklara. Aç gözlü insanlar ya, avukat dayın kılıfına uydurmaya çalışsa bile ne yapacak? Deden ölür ölmez iyi bir avukat bulup dava açın.
Zor daha annemin halaları yeni açtı bağış var satış var mütahit var

Bağışı da satışı da oğluşllara yaptıysa her türlü alırsınız. Sadece iyi bir avukat bulun.

Kuzum erkek kardeşin diyor ki sen anama babama diue kendine ev alacaksın ben de yıllarca o evin faturasını ödeyeceğim, enayi miyim ben benim elime ne geçecek senin evinin faturasını ödeyeyim? Allah razı olsun anam babamı evde oturtuyor demiyor da bunun çıkışı da muhtemelen pek sevgili karısıdır. Onların iki evi olacak biz niye yardım edelim demiştir. Karı koca kenafir bir çift.

Ev satıp ev almak mantıklı geliyorsa maddi kayıp yoksa alın madem. Ondan sonra iki yaşlı insan emekli maaşı ile geçinirler. Yaşlı insanlar zaten ne giderleri olacak.

Kardeşinizle de mümkünse muhatap olmayın
Konu sahibinin anne babasida bu kenafir cifte pek bayiliyor ama

İlk mesajı okudum sadece. Dışarıdan göz olarak bence karışmayın. Yani hem geçmişte haksızlığa uğramışsınız hem şu an kendinizi haksızlığa sürüklüyorsunuz. Burada ne olursa olsun kazanan yine aileniz ve kardeşiniz olacak. Aileniz verilen evi alacak, kardeşiniz de herkes gibi kendine bir hayat kuracak. Problemi siz yaratmadınız ve çözümsüz de değiller neden sizin canınız sıkılsın?

Konu sahibinin anne babasida bu kenafir cifte pek bayiliyor ama

Hep öyledir, konu sahibini üzmek için demiyorum kendi anne babamdan da biliyorum bugün ellerine 10 lira geçse gene oğluşa verirler. Kız hala benim gönderdiğim parayı ona verirlerse kendileri aç açıkta kalacak diyor. Bulmuşlar vicdanlı kızı, rahatlar tabi

Hep öyledir, konu sahibini üzmek için demiyorum kendi anne babamdan da biliyorum bugün ellerine 10 lira geçse gene oğluşa verirler. Kız hala benim gönderdiğim parayı ona verirlerse kendileri aç açıkta kalacak diyor. Bulmuşlar vicdanlı kızı, rahatlar tabi
Ya evlat ayiriminda kizi erkegide yok biliyor musunuz her ailede bir tane hic bir halta yaramayan ama.favori evlat oluyor bakiyorsunuz parasi yok ama luks yasamaya calisiyor geriye fatura kira odeyemiyor bunlari hoop aile oduyor bu evlat isi dusmedikce ana babasini aramiyor ana babada bundan sikayet ediyor ama geriye donuyorlar yardim eden vefali evlada bir cift corap almiyorlar bir guzel sozleri olmuyor isleri dusmedikce aramiyorlar bile

Back
X