haksızlık değil mi ?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Aynı işyerinde çalıştığım bir hamile bayan daha var. Aynı haftadayiz. Tek farkımız onun ikiz olmasi. Şimdi bugün gitmiş 30 gün rapor almış. Haliyle onun işleri De bir kısım bana yüklenecek. Doğuma kadar raporla geciricem diyor bebeklerde herhangi bir sıkıntı yok. Hamileliginde de sıkıntı yok. Eşi annesi vs yanında. Bense hep tek başımayim eşim güvenlik görevlisi ve aylardır güneyDoğuda. Hamilelik boyunca yalnız kaldım. Yine yalnızım
Ben rapor almadım. Karda kışta herseyi tek başıma halletmeye çalışıyorum. Yere kayip Düşmemeye çalışıyorum çünkü kimsem yok. Sırf hamileyim diye o kadar rapor almayi etik de bulmuyorum. Şimdi hanımefendi rahatına bakacak diye bana bu yapılan haksızlık değil mi ? İlla bende mi almaliyim gidip ?

sizde alın hani o aldı diye sizin almanız etkilenecekse haksızlık ama sirketin yaptıgı

İş yerinde kaç kişisiniz? Yani onun işlerini bölüşün bence. Hamile kadın kimse niye gelmiyosun da diyemez ama sanada yazık.

haksızlık değil

onun durumu gerektirmiş almış

eşi ve annesinin olması ile karnındaki ikizler arasında bağlantı yok

siz de haklısınız ama

ülkemizde rapor hasta olana değil tanıdığı olana verildiği için bu hissiyat oluştu

aynı dönemde hamile olduğumuz bir arkadaş ikiz hamile idi ona doktor rapor verdi

ben doğumdan önceki son iki haftaya kadar çalıştım

eşim mızlamasa doğuruncaya kadar da çalışabilirdim

herkesin durumu aynı olmaz ki

ben yanlış bilmiyorsam tekli gebeliklerde doğumdan 8 hafta önce 8 hafta sonra yasal rapor hakkı var çoğul gebeliklerde ise 10 hafta önce 10 hafta sonra oluyor.
yani o da senin gibi 30. haftasında ise normal yasal doğum öncesi raporunu almış fazladan alınan bir rapor değil yani.
sen de eğer son dakikaya kadar yani 37. haftana kadar çalışmayı düşünmüyorsan 32. haftanda raporunu alıp izne ayrılabilirsin.
tabu doğumdan sonra sadece 8 haftan olur o ayrı mevzu.

Bazı insanlar olması gerekenlere daha takıntılı, aman ben de alırım diyip geçemiyorsun işini de düşünüyorsun. Ama onun raporu seninkinden gitmiyor sonuçta. Al raporunu çekil köşene fazla düşünmeye değmez kendini ve bebeğini yıpratma.

Is hukukunda 2 iz hamileliklerde sanırım fazlaca gün rapor hatta fazlaca gün doğum izni de veriliyor bu konuda yapabileceğiniz bisey yok o hakkını kullanıyor sadece.
Egerki sizi de ihtiyacınız varsa sizde rapor alın ama yoksa çalışmanızı devam edin.
Onun işleri de sizi çok yorucaksada ki bence etik değil tüm işleri size yüklemesi patronunuza kibarca söyleyin illaki bir cozum bulunur

Neden haksızlık olsun ki anlayamadım hayatını size göre mi yaşayacak o bayan aaa onun şartları daha ağır, şöyle böyle deyip neden çalışsın ki patron razı olduktan sonra ayrıca da yasal hakkı yani. Tutup başkası için neden bu hakkını kullanmasın. Hem kendiniz diyorsunuz ikiz bekliyor diye haliyle sizden daha fazla ağırlaşmıştır ne kadar fesat düşünüyorsunuz sağlık sorunu yokmuş falan illa bir sorun mu olması lazım son aylarını evde geçirmek istemiş sizde alın o zaman. Annesini falan olması başka tüm gün çalışmak başka sizin de rapor hakkınız var ayrıca.

ikiz hamilelikte kullanılan süre daha fazla oluyor. sende yasal sürende al iznini otur evde canım onun işlerini de kabul etme

Snde al tabikide bnde olsam laf ederdm o hamileyse sende hamilesin bunun ikizi teki olmaz snde al doguma kdr bence

Herkesin dayanma sınırı aynı olacak diye bir şey yok.
Yanında bi dünya insan da olsa tempoya ayak uyduramamış demek ki.

İkiz gebelik mutlaka fark ettiriyordur üstelik ağırlık konusunda.

Sırf hamileyim diye o kadar rapor almayi etik de bulmuyorum.
Konu başlığına göre haksızlık değil böyle bir hakkı var kullanıyor kendini yormuyor superman değil sonuçta siz de böyle bu kadar çok şeyi tek başınıza başarınca madalya kazanmayacaksınız etik bulup siz de rapor alıp kendi rahatınıza bakacaktınız....

Haksızlık değil. Ben doğumuma 3 hafta kalaya kadar çalıştım, şimdi aklım olsa çalışır mıydım? Bendeki de ne çalışma aşkıymış arkadaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…