Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

bu bana patronumun sagladıgı bi avantaj . bu şartları sunup onlar beni çağırdı . çıkmak istedıgımdede ben senı okuttum yardımcı oldum sımdı çıkamazsın diyerekde onlar önüme set koyuyor. şahsi problemimiz yok günlk hayatta abla kardeş gbiyiz ama konu iş olunca herkes kendi menfaatine uygun düşünüp davranıyr. daha fazlasını istemiyorum ben sadece olduğum ortamda eşitlik istiyorum haksızlıga göz yummak zorunda kalınca sinirleniyorum.

bizdede benzer bir olay yaşandı ben bu işyerine başlayalı 4 ay fılan oluyor ve resmı tatıller calısıp calısılmadıgını bılmeden basladım muhasebecıyım ve ben gecen haftada benım dıger muhasebecı bayana sordum 23 nisanda calısıomuyuz diye oda evet burda resmı tatıl yok bayram harıc hem bız cocukmuyuz dıyede ekledı neyse tmm dedim ve dün gidip patrondan izin istemiş neymiş 1. sınıfa giden kızının gösterisi varmış eee şimdi ben ne diyim yanii enayi gibi geldım bu ınsanlıga sıgarmııı sabah 8:30 akşam 7 çalışıorum. c.teside aynı şekilde aldım para 1300 tl

tek değilmişim demekki :) benm arkadaşta yarım gün izin alıcam dedi sonra içerde ne konuşuldu bilmiyorum çıkınca yrn bankalar kapalıdır işimde yok ben tam gün gelmiyorum demiş. tatili fln geçtim de enayi durumuna düştük ya ona kızıyorum bende

Son düzenleme:

sen sevabına mı çalışıyorsun orda ??

sonuçta belli bir iş karşılığı çalışıyorsun ne demek seni ben okutuyorum . neyin vicdanı..

sen sevabına mı çalışıyorsun orda ??

sonuçta belli bir iş karşılığı çalışıyorsun ne demek seni ben okutuyorum . neyin vicdanı..

hayır üstüme düşen ve verilen görevleri eksiksiz yapıyorum . öğlene kdr diye yetiştirmek için bazen durmadan koşturuyorum. işte bahsettiğim esneklikleri kastediyor. iyilik yaptım okul bitince cıakrsan Allah yanına bırakmaz beni kullanmış olursun diyor da e sen sundun bana bu şartları bende kabul ettim kim olsa ederdi. iyillklerine karşılık bende hiç aksi bişey yapmamaya çalıştım. Ama artık yetti.

Benim anlamadigim bir nokta var. Is arkadasin bir mazeretini bildirip izin istemis patron da vermis. Burada is arkadasina neden kizdigini anlayamadim, esitlik olmadigini dusunuyorsan patrona kizman daha mantikli degil mi? Istedigi kadar izin ister, patrona da uyarsa izin verir burada diger calisanlara soz hakki dusmez, ha ayni durumdayken srn izin istersin sana izin vermez o zaman esitlik yok diye patrona kizabilirsin, arkadadina kizman biraz gereksiz olmus.
Bu arada is hukukuna gore sadece 29 ekim calisanlar icin resmi tatildir, is yerlerinin bu tarihte isci calistirmasi yasaktir, diger resmi tatiller sadece resmi kurumlarda tatil olur. Tatil yapip yapmamaniz patronun insiyatifine kalmistir, tabi personelinden bazilarini calistirip calistirmamasi da. Bir de boyle nir durum var ki cocugu olan bayanlar icin bircok yerde pozitif ayrimcilik vardir, olmalidir da.

sonuçta o arkadaşının bir mazereti var çocuğunun göstersi tabiki gidicek. siz okula giderken gitme biz çalışıyoruzmu diyorlar. ben ortada haksızlık göremedim şahsen.evet resmi tatil ama pek çok insan çalışıyor bugün

iş arkadaşımın işgüzarlığına ve sürekli bu olayı tekrarlamasına kızıyorum . patronumda ona izin verirken diğer çalışanlarınıda düşünmeliydi. sonuçta benimde ailem var bende onlarla vakit geçirmek istiyorumdur yada dinlenmek benimde hakkım illa çocuğumun olması şart değil.

ben okula gidiyorum ama şartlarım bu duruma göre. maaş konusunda fazlasıyla karşılığını alıyorlar zaten . he bende onlarla aynı maaşı alıp yarım gün çalışsam amenna. ama yinede ben onlara bugüne kdr hiç aksi bişey söylemedım

Eşitlik dediğin neye göre eşitlik canım ?

Hadi desem ki resmi tatilde çalışıyorsun buna kızgınsın.

Ama sen devlette değil özel sektörde çalışıyorsan patronun insiyatifinde tatil verip vermemek, kanun nezdinde de böyle bir zorunluluğu yok.

Eğer senin çalışıp diğer bayanın çocuğu olduğu için izin almasını eşitsizlik diye nitelendiriyorsan da;

Sen nasıl ki öğrenciyim diye esnek saatlerde çalışıyorum bu patronun bana sağladığı bir avantaj diyorsan aynısı bu bayan için de geçerli.

Yazık yani belki kadın tek başına çocuğunu gösteriye götürmek durumunda.

Ayrıca bu durumda o bayanın bir suçu yok.

Bayan izin istemiş, patronun merhametli insanmış izin vermiş.

Bu açıdan baktığında haksızlık aslında o kadına yapılıyor, senin sahip olduğun esnek çalışma saatlerine o sahip değil.

Sırf çocuğu için aldığı bir günlük izini fazla görmen hoş değil.

Hele kadına yanlışlıkla attığın mesaj ayıp olmuş.
Galiba sen çocuğun olana kadar bayanın durumunu anlayamayacaksın

İlk mesajınızda şahsın yarım gün izin istediğini, patronun tam gün verdiğini bir diğerinde ise size yarım gün izin isteyeceğini ama tam gün izin istediğini yazmışsınız. Açıkcası kim tam gün istedi kim kaç gün verdi anlamadım. Ama bildiğim bir şey var ki, bir arkadaşında dediği gibi özel sektörde Cumhuriyet Bayramı dışında diğer resmi bayramlarda çalışma olup olmaması insiyatife bağlıdır. Ayrıca ortada bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız yarın gider patronunuza bu haksızlığı dile getirirsiniz ve haksızlığa suskun kalmayarak dilsiz şeytan olmazsınız.
Haa sizin yerinizde olsam ben ne yapardım, tabiki bir annenin çocuğunun gösterisine gitmesine ses çıkarmazdım.

en başta bize yarım gün izin isticegini söyledi. patrona söylerken tüm gün istiyor gibi konuşmuş. oda gelme demiş ama yarım gün yada tam gün gelme diye bişey dememiş . sonra da diğer arkadaşlara yrn nasılsa heryer kapalı işde yok ben tüm gün gelmem demiş. ofiste değildim o an ama diğer arkadaşımın söylediği bu. Ben bi annenin çocuğunun gösterisine gitmesine karşı değilim durumu farklı anladı cogu arkadaş. bir defaya mahsus olan bi durum değil. buyüzden göze batıyor bu yaptığı.

Daha öncede söyledim tekrar söylüyorum çalışıyo olmamız çok sorun değil eger bugun hepimiz çalışıyor olsaydık hiç sorun olmayacaktı. eger aynı şeyi ben o arkadaşa yapmış oslaydım asla sessiz kalmaz tartışma çıkarırdı. 2 saatlk bir gösteri için tüm gün gelmemesi benim mantığıma uymuyor. herzaman ben haksızlığa gelemem diyen insan bunu yapıyorsa hele hiç uymuyor ! en az benim kdr oda rahat çalışma saatlerinde . canı ıstedıgınde bu hafta cok yoruldum deyip izin alabiliyor. ki ben zaten okula gdiyorum diye bunun ezikliğini hissediyorum buyüzden daha önce yapılan şeylerede sustum. ama bi yere kadar anlatabiliyorumdur umarım

Ben de uzun yillar ozel sektorde calistim, hatta pek bu kadar anlayisli patronlara da rastlamadim, bazi arkadaslarimizin boyle durumlarinda (hastalik, cocuguyla ilgili ozel durumlar, sinavlar, hatta ailesinden uzak yasayanlar icin bikac gunluk aile ziyareti) biz onun derslerine girmeyi teklif ederek arkadaslarimizin adina izin aldik. Sizden alinti yaptim son sozunuze katildigimi belirtmek icin.

Ayrica dusuncemi yine yineliyorum izin istemek herkesin hakki sizin icin sacma bir neden olsa da diger kisi icin onemli olabilir, tabi istenilen izne olumlu sonuc vermek de patronun insiyatifindedir. Bu arada 10 yillik calisma hayatimda 1 defa o da oglum hasta oldugu icin izin istemisimdir. Ama ben istemiyorum diye diger calisma arkadaslariminda izin istemesine hic tatilmamisimdir.

Patronların insiyatiflerini nasıl kullanacakları kendi tasarruflarında, benim iş yerimde de izin kolay alınmaz ama annemin hastalığı döneminde zırt pırt izin aldığım, üst üste 40 günü hastanede geçirdiğim olmuştur. Başka bir arkadaşıma bu izin verilmedi çünkü ailesinde gidebilecek başkaları vardı. Yani konum, şartlar her şey bu işlerde etkili olabilir.

Tut ki yarım gün gitti sonrada geri geldi, iş yoğunluğu olmayan bir günde bu eziyete ne gerek var, çocuğu okula götürecek, dönüp eve bırakacak sonra işe gelecek ...biraz iyi niyetli olmakta fayda var.
Sürekli izin aldığından bahsetmişsiniz demek ki patronunuzun kırmayı göze alamayacağı konumda değerli bir personel, sizi zorlayan bu sanırım

böye bir durumda biraz fedakarlık iyidir... küçücük bir çocuk ol şimdi ne isterdin bugün? bizimde işyerinde ablalar çocuklarının doğumgününde bile tüm gün izin alıyor onu idare ediyoruz... hiçte gocunmuyorum. birazcık empeti sanırım...

Ben seni hakli buldum canim. Bir hafta sonra sende hastayim de 1 gun ise gelme.

neden başkalarıyla kıyaslıyorsunuz ki kendinizi. başka birinin izin alması size haksızlık değildir, ama sizin izne ihtiyacınız olduğunda patron izin vermezse ancak o zaman haksızlık olur.

ben aynı işi yaptığım kurumda hem şartlar olarak hem maaş olarak bir çok kişiye göre daha düşük konumdayım. ama kendimi kendimle kıyaslıyorum. yaptığım işle ilgilenip, işimden aldığım parayı hak etmeye bakıyorum. gereksiz izin almaya vicdanım el vermez, gerektiği zaman bile utana sıkıla izin alırım. ve tek derdim paramı hak etmektir.

başkalarıyla kıyaslamaya kalkarsam işe hiç gitmeden maaşımı almam gerekir, çünkü o derece eşitsizlikler var.

İyi de diğer çalışanlarla ilgili bir durum değil ki bu, part-time eleman olarak işe alıp ona göre maaş veren patronun tam gün çalıştırması sizi haksızlık olan. Yani ya bu duruma katlanamıyorsan patronla halletmeyi deneyeceksin olacakları göze alıp,ya da katlanıcaksın. Diğer çalışanı suçlaman mantıksız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…