eğer konunda bahsettiğin gibi öğrenciysen ve patronun iş saatlerinde sana esnek davranıyorsa ( konunda dediğin cümle buydu )
Bana haksızlık yapan sensin gibi geldi.
Sonuçta o bayan sadece bugün izinli,
ama onun sahip olmadığı esnek çalışma saatlerine sen sahipsin.
Ve buna rağmen hala daha fazla, daha fazla istiyorsun.
Ben de öğrenciyim part time iş bulmanın sıkıntısını biliyorum yani
Hazır bulmuşken daha fazlasını talep etmen saçma geldi bana..
Ayrıca resmi tatil bu ama özel sektörde olanlar tabi ki çalışıyor.
Sonuçta dünyanın duracak hali yok tatil diye..
bizdede benzer bir olay yaşandı ben bu işyerine başlayalı 4 ay fılan oluyor ve resmı tatıller calısıp calısılmadıgını bılmeden basladım muhasebecıyım ve ben gecen haftada benım dıger muhasebecı bayana sordum 23 nisanda calısıomuyuz diye oda evet burda resmı tatıl yok bayram harıc hem bız cocukmuyuz dıyede ekledıneyse tmm dedim ve dün gidip patrondan izin istemiş neymiş 1. sınıfa giden kızının gösterisi varmış eee şimdi ben ne diyim yanii enayi gibi geldım bu ınsanlıga sıgarmııı sabah 8:30 akşam 7 çalışıorum. c.teside aynı şekilde aldım para 1300 tl
3 yıldır tek bir toplantı yapılmadı bu işyerinde ve sürekli sıkıntılarımız var diye dile getiriyoruz. işten cık ozaman diyebilirsiniz bunu istiyorum ama patron ben sana emek verdim okuttum bırakıp çıkamazsın diye vicdan yaptırıyor bana.
sen sevabına mı çalışıyorsun orda ??
sonuçta belli bir iş karşılığı çalışıyorsun ne demek seni ben okutuyorum .neyin vicdanı..
Benim anlamadigim bir nokta var. Is arkadasin bir mazeretini bildirip izin istemis patron da vermis. Burada is arkadasina neden kizdigini anlayamadim, esitlik olmadigini dusunuyorsan patrona kizman daha mantikli degil mi? Istedigi kadar izin ister, patrona da uyarsa izin verir burada diger calisanlara soz hakki dusmez, ha ayni durumdayken srn izin istersin sana izin vermez o zaman esitlik yok diye patrona kizabilirsin, arkadadina kizman biraz gereksiz olmus.
Bu arada is hukukuna gore sadece 29 ekim calisanlar icin resmi tatildir, is yerlerinin bu tarihte isci calistirmasi yasaktir, diger resmi tatiller sadece resmi kurumlarda tatil olur. Tatil yapip yapmamaniz patronun insiyatifine kalmistir, tabi personelinden bazilarini calistirip calistirmamasi da. Bir de boyle nir durum var ki cocugu olan bayanlar icin bircok yerde pozitif ayrimcilik vardir, olmalidir da.
sonuçta o arkadaşının bir mazereti var çocuğunun göstersi tabiki gidicek. siz okula giderken gitme biz çalışıyoruzmu diyorlar. ben ortada haksızlık göremedim şahsen.evet resmi tatil ama pek çok insan çalışıyor bugün
bu bana patronumun sagladıgı bi avantaj . bu şartları sunup onlar beni çağırdı . çıkmak istedıgımdede ben senı okuttum yardımcı oldum sımdı çıkamazsın diyerekde onlar önüme set koyuyor. şahsi problemimiz yok günlk hayatta abla kardeş gbiyiz ama konu iş olunca herkes kendi menfaatine uygun düşünüp davranıyr. daha fazlasını istemiyorum ben sadece olduğum ortamda eşitlik istiyorum haksızlıga göz yummak zorunda kalınca sinirleniyorum.
Merhaba. 3 yıldır aynı firmada çalışıyorum.aynı odada 3 bayan çalışıyoruz . bugün 23 Nisan ve patronumuz siz çocukmusunuz diyerekten izin hakkımızı gasp etti. Anasınıfında çocuğu olan bir arkadaşımız ise gösterisine katılmak için yarım gün izin istedi ve tam gün gelme dedi patron ! ben partime çalışıyorum üniversite öğrencisiyim. öğleden sonra arkadaşa msj attım yarın geliyormuyuz yada tatil mi diye. diğer arkadaşın tüm gün gelmeyip bizim çalışıcagımızı duyunca çıldırdım ve o an ki sinirle yazdığım mesajı , izinli olacak arkadaşa gönderdim yanlışlıkla. Haliyle bozuldu ama sadece yanlış kişiye gönderdin dedi. uzamadı konu fakat biliyorumki yarın gelicek ve tartışma yaşanacak. Buda olabilir, haksızlık yapıldığını dile getiririm ama okul olduğu için saat konusunda patronum bana esneklik gösteriyor . şimdi ise konuyu anlattığım kişiler bana onlar senin okul durumunu idare etmiş bişey demeye hakkın yok diyorlar. ama içim içimi yiyor. bu resmi tatil . ne yapmalıyım arkadaş bir şey dediğinde susmalımıyım. iş konusudna cok egosu olan biri ilk haksızlık değil bu yapılan. yoksa bana yapılan iyiliğe karşı susmalımıyım ? umarım tam olarak sıkıntımı anlatabilmişimdir.
evet idare ediyorlar ve buyzden çoğu şeyde sustum .ayrıca partime çalışıyorum ve şartlarımda partime a göre.Birikmişlik olduğu için artık çok gözüme batıyor. çünkü bunun altında kalmışlığı yaşıyorum haksızlıklara susarak artık.ne olursa onlar iyilik yaptı sus diye yutuyorum. elbette cocugu ile olucak bunu abes karşılamıyorum ama bize yarım gün gelmem deyip tam gün izin istemek de onun ayıbı olmuyormu. belkide abartıyorum ama dediğim gibi birikMişlikten bir süre sonra çok göze batıyor ufak şeylerde.
İlk mesajınızda şahsın yarım gün izin istediğini, patronun tam gün verdiğini bir diğerinde ise size yarım gün izin isteyeceğini ama tam gün izin istediğini yazmışsınız. Açıkcası kim tam gün istedi kim kaç gün verdi anlamadım. Ama bildiğim bir şey var ki, bir arkadaşında dediği gibi özel sektörde Cumhuriyet Bayramı dışında diğer resmi bayramlarda çalışma olup olmaması insiyatife bağlıdır. Ayrıca ortada bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız yarın gider patronunuza bu haksızlığı dile getirirsiniz ve haksızlığa suskun kalmayarak dilsiz şeytan olmazsınız.
Haa sizin yerinizde olsam ben ne yapardım, tabiki bir annenin çocuğunun gösterisine gitmesine ses çıkarmazdım.
Eşitlik dediğin neye göre eşitlik canım ?
Hadi desem ki resmi tatilde çalışıyorsun buna kızgınsın.
Ama sen devlette değil özel sektörde çalışıyorsan patronun insiyatifinde tatil verip vermemek, kanun nezdinde de böyle bir zorunluluğu yok.
Eğer senin çalışıp diğer bayanın çocuğu olduğu için izin almasını eşitsizlik diye nitelendiriyorsan da;
Sen nasıl ki öğrenciyim diye esnek saatlerde çalışıyorum bu patronun bana sağladığı bir avantaj diyorsan aynısı bu bayan için de geçerli.
Yazık yani belki kadın tek başına çocuğunu gösteriye götürmek durumunda.
Ayrıca bu durumda o bayanın bir suçu yok.
Bayan izin istemiş, patronun merhametli insanmış izin vermiş.
Bu açıdan baktığında haksızlık aslında o kadına yapılıyor, senin sahip olduğun esnek çalışma saatlerine o sahip değil.
Sırf çocuğu için aldığı bir günlük izini fazla görmen hoş değil.
Hele kadına yanlışlıkla attığın mesaj ayıp olmuş.
Galiba sen çocuğun olana kadar bayanın durumunu anlayamayacaksın
İlk mesajınızda şahsın yarım gün izin istediğini, patronun tam gün verdiğini bir diğerinde ise size yarım gün izin isteyeceğini ama tam gün izin istediğini yazmışsınız. Açıkcası kim tam gün istedi kim kaç gün verdi anlamadım. Ama bildiğim bir şey var ki, bir arkadaşında dediği gibi özel sektörde Cumhuriyet Bayramı dışında diğer resmi bayramlarda çalışma olup olmaması insiyatife bağlıdır. Ayrıca ortada bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız yarın gider patronunuza bu haksızlığı dile getirirsiniz ve haksızlığa suskun kalmayarak dilsiz şeytan olmazsınız.
Haa sizin yerinizde olsam ben ne yapardım, tabiki bir annenin çocuğunun gösterisine gitmesine ses çıkarmazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?